Ithilien ébredése - A tábori keretjátékról

Alapvető tudnivalók a Magyar Tolkien Társaság 2011. évi nagy nyári közösségi-kreatív táborának keretjátékáról.

 

 

Alapkoncepció:


Képzelet - Kreativitás - Közösség


A tábori programokat sok éves hagyományainknak megfelelően egy úgynevezett keretjáték fogja össze, amelynek során a résztvevők idén a Harmadkor utolsó nyarán, Ithilien földjén érezhetik magukat. A keretjáték célja, hogy a közösségi élményeket és a foglalkozásokat színesítse, és egységes történetbe foglalja úgy, hogy A Gyűrűk Ura Középföldéjének hangulatát idézi fel jelmezes jelenetekkel, életképekkel. A történet főszereplői a táborozók, ők alakíthatják közös erővel az események kimeneteleit, emellett a szervezők mellékszereplőkként közreműködnek a történések során.


A táborozók négy középföldei népbe lesznek besorolva: minas tirithi emberek, dol amrothi emberek, lothlórieni sindák, haradi emberek. A négy nép egy-egy nemzetsége a történet szerint azért kelt útra régi otthonából, hogy új hazára leljen Ithilienben.



Történelmi háttér:


Mert Minas Ithilt a Morgul völgyében földdel kell egyenlővé tenni, s bár lehet, hogy eljő az idő, mikor ismét megtisztul, még hosszú évekig ne lakjék ott ember.


A Harmadkor 3020. évében járunk. A Gyűrűháború már véget ért, Sauron elbukott. Minas Tirith Fellegvárának ormán újra a királyok zászlaja leng. Ám a győzelem még nem teljes; Ithilien vad, szépséges vidékét még orkok lábai tapossák, Minas Morgul névtelen iszonyata még mindig súlyosan üli meg az elhagyott földeket, és egyetlen kósza sem meri megközelíteni a halott város völgyét. Ithilien fokozatosan néptelenedett el, mikor Mordor árnyéka elérte ezt a földet; mára már teljesen lakatlanná vált, és senki sem járt a Keresztúttól délre nemzedékek óta.


Elessar király Faramirt tette meg Ithilien fejedelmévé, ő pedig feleségével, a rohani Éowynnal Emyn Arnen hegyei közt telepedett le, és uralma alatt az elhagyott terület ismét elkezdett benépesülni. Az északi területeket hamar sikerült megtisztítania; az orkok hirtelen eltűntek, a dél-ithilieni földek azonban még sok titkot rejtenek. A teljes visszahódításához fontos szerepe lesz a Keresztút őrzésének, ahol az ősi királyszobor vigyázza a négyes útelágazást a fák árnyékában.



Kezdő szituáció:


Középfölde Szabad Népei!


Egy esztendő telt el azóta, hogy legyőztük a mordori Sötét Urat, és megsemmisült a Hatalom Gyűrűje. Gondorban azóta újra Király trónol, aki egyesíteni kívánja a háborús évszázadok során elszakított, egykor országunkhoz tartozó területeket.

Most olyan bátor, a kihívásoktól és nehézségektől meg nem futamodó jelentkezőket várunk, akik velünk tartanak a nyáron Ithilien rég elhagyatott földjére, és részt vesznek a visszahódításban, megtisztításban, újjáépítésben. Elessar király méltó és bőséges jutalmat ígér azoknak, akik becsülettel helytállnak, és le szeretnének telepedni az általuk megszerzett és megművelt földeken.

Ithilien a lehetőségek földje, gazdag és termékeny vidék, mely csak arra vár, hogy ismét birtokba vegyék. Csatlakozzatok hát telepeseimhez, és gyűljetek össze zászlóm alá Emyn Arnennél, ahonnét együtt indulunk el a Keresztút melletti Arandholba (Királyfő)! Virágoztassuk fel együtt ezt a falut, s kezdjünk közösen új életet egy új korszak hajnalán!


Faramir,

A Király Helytatója, Ithilien Fejedelme, Gondor Kapitánya, a Fehér Torony Legfőbb Őre, Emyn Arnen Ura


Faramir úr úgy döntött, hogy személyesen vezeti Emyn Arnenből az összegyűlt telepeseket a Keresztúthoz eső legközelebbi faluba, Arandholba, azaz a közös nyelven Királyfőbe. Sokan követik őt Minas Tirith polgárai közül, akik szerették és tisztelték nemes lelkű fiatal urukat, és kedvéért elhagyják a várost. Atyjafiának Imrahilnak az emberei közül is van, aki nem marad Dol Amrothban, hanem részt akar venni Gondor dicsőségének helyreállításában. Szívesen látott, nemes vendégek lesznek azok a sindák, akik eddig Lothlórien erdejében éltek, de mikor a noldák hatalma véget ért, úgy döntöttek, velük ellentétben ők nem mondanak búcsút Középföldének, mert rájuk még sok szépség és izgalom vár Ithilienben. Csatlakoznak azok a haradiak is, akik letették a fegyvert még a végső csata előtt; őket gyanakvás és bizalmatlanság övezi, de vezetőjük hűséget esküdött Gondornak és Faramir úrnak, és minden erejükkel azon vannak, hogy helyrehozzák a károkat, melyeket eddig az Ellenségtől félrevezetve okoztak.


Mikor közösen útnak indultak Emyn Arnenből, még nem sejtették, hogy életük legnagyobb kalandja vár rájuk Királyfőben, s hogy nem csak az egykori őslakók elhagyatott otthonait találják ott, de számtalan titkot is, mely örökre megváltoztathat mindent...

 

 

 

A táborról bővebben itt olvashatsz:

 

http://tolkien.hu/index.php?option=com_thcm&categoryId=205&contentType=NEWS&contentId=2734&Itemid=205

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére