Nyomtatás

MTT Hírlevél (2009. szeptember)

A Magyar Tolkien Társaság hivatalos Havi Hírlevele, V. évfolyam, 6. szám (2009. szeptember)
 

KÖSZÖNTŐ

Változásokat ígértem a legutóbb – de ezek még váratnak magukra. Tovább folyik az MTT kommunikációs-média részeinek átalakítása, ami így vagy úgy, de nem fogja a Hírlevelet sem érintetlenül hagyni. Tovább folyik az ősz előretörése is, bár még csak apró, óvatos léptekkel. Az esték még melegek, de már nem árt, ha kéznél van egy pulóver, vékony kabát, és lassan a sálak, kesztyűk, sapkák is elkerülnek. A nap még ragyogón, elevenen süt, de lassan egyre több lesz az esős, felhős, szeles idő. Kaptunk még egy jókora adagot, több, mint egy hónapot a nyárból – remélni tudom csak, hogy mindannyian kihasználtátok, hogy pótoljátok, ami a nyárból kimaradt, legyen az mozifilm, kirándulás, buli vagy családi utó-vakáció.

Eközben persze voltak olyan változások, melyek bekövetkeztek – iskolakezdés, új egyetemi szemeszter, költözés, új munkahely, vagy egy megváltozott frizura. Legyenek ezek nagyok vagy egészen mellékesnek tűnők, külsők vagy belsők, ezek határozzák meg életünket. Figyeljünk ezekre a változásokra, magunkban és egymásban is, mert sokat tanulhatunk belőlük. Az ember igazán soha nem ismerheti meg önmagát egyedülálló jelenségként – mindig egymás, barátaink, családtagjaink, szerelmünk, iskolatársaink, sőt, akár vadidegenek tükrében látjuk igazán magunkat. És igazán mindegy, hogy egy új ruháról, vagy jellemünk mélyéről akarunk véleményt alkotni.

És vannak igazán lassú, de megállíthatatlan változások is. Az idő, ami elmúlik fölöttünk, épp ilyen megállíthatatlan – ha megpróbáljuk kikerülni, becsapni az időt, csak magunkat csapjuk be, és mindenkivel rosszat teszünk. Ne féljünk elfogadni, hogy a régi dolgok elmúlnak, és újak, frissek jönnek helyettük – de legyünk büszkék arra, amit az új, friss erők a régiből, hagyományosból átvesznek, megőrzésre méltatnak.

Alew (Sági Kiss Dani)     Főszerkesztő 

A Magyar Tolkien Társaság Hivatalos Hírlevele

A Hírlevelet írja és kiadja az InfoCsoport

Elérhetőség: mtt.infocsport@gmail.com

Felelős kiadó: Gandalf gandalf@tolkien.hu

Főszerkesztő: Alew alewyan@gmail.com

Terjesztés: Gandalf gandalf@tolkien.hu

Következő Hírlevelünk 2009. november
elején jelenik meg.

2009. október 6.

Designed by Gilg

Magyar Tolkien Társaság © 2009.

www.tolkien.hu


 



AKTUÁLIS HÍREINK

Lemondás

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy Orsie (Alapi Orsolya) magánéleti okok miatt le kellett, hogy mondjon a Lassi Laurië főszerkesztői posztjáról!

Erre a tisztségre keres most a Lassi új munkatársat, aki elhivatottsággal, élvezettel, új ötletekkel és nagy energiával tevékenykedne e szerepkörben!

A továbbiakban Nimdorc-ot (Umann Dorottyát) keressétek a Lassi Laurië-vel kapcsolatos kérdésekben, aki időlegesen átvette Orsie helyét.

Pályázatok!

A Civil Szolgáltató, Fejlesztő  és Információs Kollégium meghirdetett egy pályázatot a "Civil szervezetek marketing, kommunikációs és PR tevékenységének támogatása" címmel.

A pályázat típusa internetes, és legfeljebb 500 000 Ft-ot lehet igényelni támogatásként a fenti pályázati címnek megfelelő tevékenységekre.

A pályázathoz további információkat ezen a honlapon találhattok, amennyiben érdeklődtök a téma iránt.

A Magyar Tolkien Társaság pályázatot hirdetett többek között a 2010. évi MTT Farsang főszervezőinek kiválasztására, a 2009. évi Halloween-buli megszervezésére és 2010-es Nagy Nyári Táborának megszervezésére! A pályázatokról az Elnökség hamarosan dönt, és a győztesek nevét elolvashatjátok a fórumon, illetve a következő Havi Hírlevélben.

TLV

A Magyar Tolkien Társaság és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a 2009-2010-es tanévben immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Tolkien Levelező Versenyt, azaz a TLV-t általános és középiskolás diákok számára.

Az öt fordulóból álló versenyen a cél, hogy az iskolás korosztály is minél jobban megismerje J. R. R. Tolkien, A Gyűrűk Ura című világhírű regény szerzőjének munkásságát játékos és kreatív feladatok segítségével.

A novemberben induló  vetélkedőn a csapatok 3 kategóriában – a legkönnyebb Hobbit, a valamivel nehezebb Dúnadán, és a legnagyobb kihívást jelentő Nolda – bizonyíthatják tudásukat!

A feladatokat a versenyzők postai úton vagy e-mailben is megkaphatják, attól függ, ki melyiket igényli a jelentkezésekor.

A jelentkezési lapot 2009. október 30-ig lehet elküldeni csak postai úton a következő címre: Magyar Tolkien Társaság, 1701 Budapest, Pf. 79.

Még több információt a főoldalon és a TLV-topicban találtok!

Egy kis hangulatteremtés: http://www.youtube.com/watch?v=QGwSSZK60BI  

Kincső (Kis Kincső) arra kér mindenkit, hogy a versenyt terjessze minél több helyen, iskolákban, neten, művelődési házakban, könyvtárakban! A plakátokat megtaláljátok a főoldalon lévő kiírásnál! 

Szemébe néztem és éreztem… itt a gonosz!

Akit vonz a tolkieni mitológia sötét oldala, vagy csak szeretne vele közelebbről megismerkedni, az mindenképp látogasson el október 10-én az MTT klubhelyiségébe (Főnix klub, V. ker., Paulay Ede u. 5.), a HNE (Középfölde-kutatók Rendje) soron következő előadására!

A 11-től 17 óráig tartandó  beszélgetésen mindent megtudhatsz, amit tudni kell a sötét lényekről, szerepükről, az ábrázolás módjukról… talán még túl sokat is…

Várnak mindenkit szeretettel a HNE szervezői és előadói! 

Csillagok Csarnoka

Az MTT legnagyobb őszi és egyben legnagyobb nemzetközi rendezvénye, közösségi találkozója ismételten megrendezésre kerül október 22. és 25. között Zebegényben!

A KÖMT (Kreatív Őszi Művészeti Találkozó) programja és hangulati kerete ezúttal, szakítva a hagyományokkal, a Sötét Oldal világából merít. A változatos, a korábbiakhoz képest szabadabb rendi foglalkozások, jól ismert és új közösségi programok és a külföldiek vonzereje az, ami ismételten jó hangulatot teremt erre a pár napra!

Jelentkezni október 8-ig lehet a Tolkien.hu oldalon lévő interaktív jelentkezési lapon!

Jelentkezni lehet továbbá a KÖMT különböző programjaira, mint fellépők vagy lebonyolítók a Gálaestre Cueddonál (Kovács Gábor) a cueddo ’kukac’ gmail . com címen, tolmácsnak Sötét Úrnál (Kostyál Zsigmond) a zsigmond ’kukac’ altavizsla . hu, szabad rendi foglalkozások tartására fqqdk-nál (Simon Csaba Péter) a fqqdk ’kukac’ clusterone . hu címen!

Idén is nagy hangsúlyt fektetnek a dekorációra a szervezők, ezért előreláthatólag az október 16-17-18-i hétvégén közös dekorációfestés lesz Laurelennel (Szalay Zsófia) a Főnix klubban!

Ha még többet szeretnétek tudni, akkor lessétek meg a főoldalt és a fórumot

Rovatvezető: Náda


 



RENDEZVÉNYEK


Eregion Live

Mivel az idei tavaszi találkozó  koncepciója egy, az előzőektől eltérően teljesen „játékos”  rendezvény volt, ezért Gandalf (Barna Bálint), Angwen (Ürmössy Zsuzsanna), Aeglos (Szirányi Barbara) és Alew (Sági Kiss Dániel) kapva az alkalmon szerveztek egy fergeteges hangulatú Tolkien Live-ot 2009. szeptember 4-6. között a pusztamaróti táborban. A résztvevők az első éjszakán megismerhették a karaktereik által ismert igaz vagy hamis pletykákat, és vacsorára Aeglos által készített bográcsos paprikás krumplit ettek. A 2. napon elkezdődhetett maga a játék, látványos jelmezekben, hatalmas átéléssel. A kerettörténet szerint a játékosok felölthették törpök, númenoriak és tündék szerepeit, és az ő karakterükön keresztül élhették át Eregion alapításának 600. esztendejét.  Ám a mulatságon Aulendil (az álruhás Sauron) is megjelent, kinek mesterkedései látomásokat villantottak fel, és különböző gonosz tetteket váltottak ki a jelenlévőkből - vagy alakjukat vette fel egy kis időre. Ám a végén az egész egy szempillantás alatt a múlté lett, hiszen a látomások megszűntek, a gonosz tettek véget értek és folytatódhatott tovább az ünnepség, miután az ármánykodó maiát leleplezték, s az távozni kényszerült az Emlékmű környékéről. Az estét a játék átbeszélése mellett a „chili con carne” és a focizás koronázta meg.

A rendezvényről készült képeket megtekinthetitek itt:

Meta: http://picasaweb.google.com/meoituilindo/Eregion

Sil: http://s339.photobucket.com/albums/n466/sil_mtt/Tolkien%20Live%202009/ 

zs.gothpunk: http://picasaweb.google.com/zs.gothpunk/MTTLive?authkey=Gv1sRgCKyZkdyst9iIjQE&feat=directlink


Rovatvezető: Attila


 


MÉDIA

Tolkien.hu 

Lord Zlt „A Katona útja” című versével (http://www.tolkien.hu/index.php?option=com_thcm&contentId=2629&categoryId=334&contentType=PUBLICATION&Itemid=334) lett gazdagabb a Tolkien.hu, egyéb alkotás ebben a hónapban nem született az oldal számára. Felkerült továbbá egy kérdőív az idei Tolkien Live kapcsán, a résztvevőket arra kérnénk, hogy töltsék ki:

http://www.tolkien.hu/index.php?option=com_thcm&contentId=2630&categoryId=205&contentType=PUBLICATION&Itemid=205 
 

Rádióműsor 

A Kossuth Rádió szeretett volna felvételeket készíteni a pusztamaróti Tolkien Live-ról, ám a stáb játékra való lejutását a rossz időjárás (leginkább a szakadó jégeső) és a mostoha terepviszonyok összeesküvése megakadályozta, ezért az adáshoz utólag vettek fel hanganyagokat néhány lelkes játékossal a budai hegyekben. „A hely” című műsor erről szóló adása ideiglenesen felkerült a rádió honlapjára, egy hónapig meghallgatható még ezen a linken: http://www.mr1-kossuth.hu/m3u/004354f3_3520705.m3u 
 

A Hobbit-filmek 
 

Továbbra is kérdés, mi lesz az eladósodott Metro-Goldwyn-Mayer filmstúdió sorsa, mert bár sikerült három hónapra újabb hitelt szereznie, de A Hobbit-filmek elkészítéséhez továbbra sincsen elég pénze, így ideiglenesen a Warner áll minden költséget. Az előkészületek folynak, de a forgatókönyv írása továbbra is lassan halad, legutóbb november végére ígérték, hogy elkészül.

Rovatvezető: Gandalf

 
 

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned