Nyomtatás

MTT Hírlevél (2009. július)

A Magyar Tolkien Társaság Hírlevele V. ÉVFOLYAM 4.SZÁM
 

KÖSZÖNTŐ

A fülledt meleg és a hirtelen zivatarok hónapját éljük. Szinte látom, ahogy esőernyőt vállukra vevő, gumicsizmás, fürdőruhás emberek sétálnak a belvárosban, és mikor nem szakad az eső, napoznak a pázsiton. Minden szürreálissá vált – ez egy ilyen különös nyár. De Budapest és a vidéki nagyvárosok vonzereje nem kopott meg, jöhet kánikula vagy vihar – az utcákon turisták kószálnak mindenhol. Arra bíztatok én is mindenkit, hogy a kellemes, enyhén felhős jó időt kihasználva vegyen fel kényelmes ruhát, csapjon az orrára napszemüveget, ragadja meg otthona térképét, és járjon úgy az ismerős utcákon, mintha turista lenne. Csodákat pillanthattok meg, ha kinyitjátok a szemeteket, felemelitek a fejeteket a neonfényes reklámtenger fölé, és elzarándokoltok azokra a helyekre, melyekre a mindennapokban rálegyintetek, hogy „hisz azt ismeritek”. A városok változnak – élvezzétek ezt a változást magatok körül. Ha pedig belefáradtatok az ismertnek hitt utcákba, nyissatok meg egy üveg frissítőt a barátaitokkal – mert a nyár a strandon, a táborokon, fesztiválokon, forró napsütésen és jéghideg sörön kívül leginkább a barátokról szól.

Az elmúlt hónap számomra rengeteg munkával telt – miután túléltem a vizsgaidőszakomat, várt rám a nyári tábor szervezésével kapcsolatos feladatözön. Nem panaszkodom, örömteli feladatok voltak ezek, melyek eredményét kevesebb, mint egy héten belül meglátjuk. Már szó szerint csak napok vannak hátra ugyanis, és útra kelünk, hogy Beleriand egy eldugott falujában részesei legyünk a világ sorsát eldöntő csata fejleményeinek.

Túl vizsgákon és szigorlatokon, államvizsgákon és diplomavédéseken, gazdagabbak lettünk néhány mérnökkel, bölcsésszel, művésszel – remélem, jövő ilyenkor még több barátunk és kedves ismerősünk élvezheti a diplomások első napjait. Talán én is.

Ez úton gratulálok hát a szerkesztőség nevében a sikeresen diplomázóknak, a vizsgaidőszakot túlélőknek, és nem utolsósorban az idei nyári táboron munkálkodóknak.

A munka azonban nem áll meg – noha még csak most csomagolunk a nyári táborra, közben már készülünk az őszi fesztiválra, az élő szerepjátékos rendezvényre, a halloweenre. Nehogy szórakozás, kreativitás, hagyomány, tolkieni szellemiség, buli és Társaság nélkül maradjatok!

Jó olvasást kívánok mindenkinek, és ne felejtsétek a tábori pakkba betenni a papucsot és a kispárnát!

Alew (Sági Kiss Dani)

Főszerkesztő

 



AKTUÁLIS HÍREINK, RENDEZVÉNYEK


Az elmúlt hónap rendezvényeiről


Az elmúlt hónap a közösségi események hónapja volt. Volt „Piros-gyümölcs Parti” és MTT Születésnappal összevont Líthas. Tervbe volt véve egy pót-Líthas is, de azt végül a rossz időjárás miatt el kellett halasztani. A programokról készült fényképeket, élménybeszámolókat szeretettel várjuk!


 


Volt-nincs…

Egy nagy raktár-átvizsgálás után kiderült, hogy sajnos jóval kevesebb jelmez
van a helyén, mint amennyinek kellene lennie. Ezért azt kérjük, hogy akinél található MTT-s ruhadarab, jelmez, mielőbb szolgáltassa vissza azt az MTT raktárhelyiségébe.
Lapzártánk előtt egy kis létszámú, de annál lelkesebb pakoló-rendező csapat
Leguanember (Becze Ádám) vezetésével átköltöztette a raktárt a Paulay Ede utca 5. szám alá, a Főnix klubba.


A képzelet és művészet világa…


Idén sajnos anyagi okok miatt elmaradt a már tradicionálisnak számító Művészetek
Völgye. Viszont nem telhet el úgy év, hogy ne lenne helyette valamilyen más rendezvény, ezért július 22. és augusztus 9. között Kapolcs, Öcs, Monostorapáti, Nagyvázsony, Taliándörögd valamint Vigántpetend polgármesterei és lakói Völgykavalkád néven rendeznek hasonló, de szerényebb méretű fesztivált. Ezen 14 helyszínen 50 program és 10 kiállítás vár titeket.


A Magyar Tolkien Társaság pályázatot hirdet a 2009-es Kreatív Őszi
Művészeti Találkozó megszervezésére. Ha érzel magadban kitartást, erőt, bátorságot és persze kellő kreativitást, akkor ne késlekedj, keress csapatot, és jelentkezz! További információk – tolkien.hu


Jó szomszédi „iszony”


Senki nem marad élvezetek és barátok nélkül, aki ellátogat a Szlovén Tolkien Társaság XI. éves találkozójára. Az augusztus 6-tól 9-ig tartó rendezvényt Socaban, a Soca folyó völgyében ünneplik. Tánc, zene, változatos programok várják az érdeklődőket!


 


Ha valaki szeret alkotni, ne habozzon! Külföldi barátaink felajánlottak egy „éneklő és kreatív műhelyt” nekünk, így aki szeretne, és érez magában kellő elszántságot, összeállíthat egy Tolkiennal kapcsolatos foglalkozást!

Az eseményre a fórumon jelentkezhettek.


Indul a mandula


Kevesebb, mint egy hét és kezdetét veszi a Magyar Tolkien Társaság nagy nyári tábora. A július 9-től 19-ig megrendezett tábor helyszíne Szanticska, egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei apró falucska. A tábor szervezői kegyesek voltak hozzánk, így a meghosszabbított határidőig, azaz július 7-ig, vagyis az utolsó utáni pillanatig is lehet jelentkezni a táborba! Idén nem a hagyományos csapat beosztások lesznek –10 rendből, valamint 5 nemzetségből és azokon belül 2, illetve 3 családból fog állni a tábor „szerkezete”.


 


A tábor ideje alatt Angwen és Dreamer számos sakkmeccset terveznek lejátszani. A sakkfigurákat a ti szavazásaitok alapján a tábort szervezőkből óhajtják összeállítani. Az ötleteket, a sakkfigura-szervező összeállításokat Angwen várja priviben! További friss információkat itt olvashattok!



Rovatvezető: Náda


 



VEZETŐSÉGI DÖNTÉSEK


Új helyiség


Az elnökségi megbeszélés fontos témája az új helyiségbe költözés volt, a raktár átszállításának logisztikáját kellett megszervezni. Júliustól már az új helyen vagyunk, a Főnix-klubban, melynek címe: Budapest, VI. kerület, Paulay Ede u. 5.



KÖMT pályázat


 



Kiírásra került a Kreatív Őszi Művészeti Találkozó 2009 pályázata is, az érdeklődők nézzék meg itt:

http://tolkien.hu/index.php?option=com_thcm&categoryId=205&contentType=NEWS&contentId=2617&Itemid=205&page=1


Rovatvezető: Gandalf


 


MÉDIA


Dolgozat az ELTE kurzusról


A Tolkien.HU-ra felkerült egy újabb dolgozat, mely az ELTE kurzusára készült. Rovó Zita a mitológia és a természet kapcsolatáról írt.


 


Dolgozata itt olvasható:

http://tolkien.hu/index.php?option=com_thcm&categoryId=230&contentType=PUBLICATION&contentId=2614&Itemid=230



Hobbit-hírek


Guillermo del Toro egy rádióinterjújában kijelentette, hogy nem csak Sir Ian McKellent (Gandalf) és Andy Serkist (Gollam), de Hugo Weawing-et (Elrond) is szeretné bevonni A Hobbit-filmekbe.


 


Hivatalos felkérés még nem érkezett ugyan, de egyik színész sem zárkózott el a feladattól. Közben Új-Zélandról kiszivárgott egy pletyka is, mely szerint A Gyűrűk Ura öreg Bilbóját, Sir Ian Holmot szeretnék A Hobbit narrátorának megtenni. Hogy mennyi igaz ebből, nem tudni, de ami tény: a produkciós előkészületek augusztustól hivatalosan is megkezdődnek.


Rovatvezető: Gandalf


A Magyar Tolkien Társaság Hivatalos Hírlevele


A Hírlevelet írja és kiadja az InfoCsoport

Elérhetőség: mtt.infocsport@gmail.com


Felelős kiadó: Gandalf gandalf@tolkien.hu

Főszerkesztő: Alew alewyan@gmail.com

Terjesztés: Gandalf gandalf@tolkien.hu


Következő Hírlevelünk 2009. szeptember
elején jelenik meg.


2009. július 6.


Designed by Gilg

Magyar Tolkien Társaság © 2009.

www.tolkien.hu


 

 

 

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned