MTT Hírlevél (2008. november)


2008. NOVEMBER
IV. ÉVFOLYAM 8. SZÁM



KÖSZÖNTŐ


Kedves Olvasóink!


Újfent friss hírekkel és színes beszámolókkal jelentkezünk! Hírlevelünk első felében az aktuális pályázatokról, hírekről olvashattok, így például a Farsangi bállal, a Tolkien Születésnapi Rendezvényekkel, vagy az MTT Kórusával kapcsolatos újabb fejleményekről. A továbbiakban tájékoztatunk Benneteket a vezetőségi ülésen történtekről, valamint egy összefoglalót is készítettünk az MTT Őszi Közgyűléséről. Beszámolunk a Halloween Parti és a HNE- ülésének eseményeiről, és végül a Média rovatban többek között bemutatjuk A Gyűrűk Ura új, javított szövegű kiadását.


December hónap lévén, az ünnepek közeledtével:





Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket
Kívánunk Olvasóinknak!

InfoCsoport




AKTUÁLIS HÍREINK


Farsangi pályázat!


Az elmúlt évek hagyományaihoz visszatérve szeretnénk, ha a Farsang idén is egy egészestés - és -éjszakás, jó hangulatú rendezvény lenne. A pályázat feltételei a szokásosak: A farsangi bál koncepciója kövesse az eddigi hagyományokat (legyen a bált keretbe foglaló történet, bálkirály és királynő választás, maximum másfél órás műsor.) Jellege elegáns, báli legyen, éjfél után azonban sokszínű zenei stílusról kell gondoskodniuk a szervezőknek. A Mathom- és Gandalf-díj, illetve mostantól a Csavar-díjak átadása is a Farsangi bál keretein belül történjen. A kijelölt főszervezőnek és csapatának el kell készíteni az előzetes költségvetést, továbbá a programok megszervezése, az étel- és italfogyasztás, valamint a bál helyszíni lebonyolítása is feladatuk közé tartozik. A szervezőknek a rendezvényt megelőzően a belépőjegyek árusításának mikéntjéről, az elszámolás módjáról konzultálniuk kell a gazdasági vezetővel. Noha a pályázat eredeti leadási határideje november 30-án lejár, ám lapzártáig nem érkezett hír pályázóról. A továbbiakról a december eleji elnökségi ülésen dönt a vezetőség.


Tolkien Levelező Verseny

Már 2. fordulójához érkezett a Tolkien Levelező Verseny . A lelkes kategóriafelelősök fordulóról fordulóra újabb és izgalmasabb feladatokat állítanak össze a csapatoknak. Ötletelj te is! Ha nem vagy versenyző és van valami jó feladat a tarsolyodban, akkor ne félj a nagyvilág elé tárni, keresd meg a kategóriafelelősöket (Sötét Úr, Metaflora, Felagund).


Friss hírek a Tolkien Születésnapi Kisrendezvények ről

2009. január 3. szerencsésen szombatra esik, amit a két kisrendezvény főszervezői, Idhren (Kutassy Zsófi) és Brandir (Kaszás Péter) a következőképpen osztanak fel: napközben a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Épületében 11 és 15 óra között egy Kreatív-Ismeretterjesztő- Családi Rendezvényen vehetnek részt az érdeklődők, majd a programok egy Színpadi Est keretein belül folytatódnak tovább. Az előbbi egy mindenki számára ingyenes program, az utóbbi esetében viszont - noha az est helyszíne még egyeztetés alatt áll - a terembérlet miatt sajnos számolni kell a leendő belépő megvásárlásával is.

Aki elég kedvet és kreativitást érez magában ahhoz, hogy színpadi produkcióval álljon elő, jelentkezhet Idhrennél e-mailben (idhren.amlug @ gmail.com) december 21-ig. Meghallgatás két alkalommal lesz: december 19. (péntek) és december 28. (vasárnap), a helyszín még nem eldöntött. Reméljük, sokan lesznek a fellépni vágyók és szép, színvonalas produkciókat láthatunk!

A programokat a következő csoportokra lehet felosztani: Ismeretterjesztő részleg (Hanna): előadások és vitaest. Kézműveskedés (Olosta): minden, amit lehet formálni és amivel lehet alkotni (gyöngyök, fonál, krepp, stb.). Bábelőadás (Ádám): színes, érdekes, élettel teli, humoros. :) Tánctanítás (Lau): tánc minden mennyiségben, de természetesen a társasjátékok és kiállítások idén sem hiányozhatnak majd a repertoárból.


MTT Kórus

A Tolkien Születésnapi Kisrendezvények kapcsán az MTT Kórusa is újraszerveződni látszik. Rabyn (Kádár Anna) várja azoknak a jelentkezését, akik éreznek magukban elég elszántságot és tehetséget, valamint vállalják a próbákon történő rendszeres részvételt is. A repertoár darabjait még keressük, de mindenképpen Tolkienhoz, és a Tolkieni mitológiához kapcsolódó zenéket szeretnénk énekelni. További információk a kórus topicjában .


Lassi Laurie

Felizzott a levegő a Lassi topicjában . Jobbnál jobb ötletek merültek fel a raktáron lévő újságok hasznosításával kapcsolatban, ám megfelelő információk hiányában még nem sikerült végleges döntést hozni ezzel az üggyel kapcsolatban. A kérdés megoldására irányult Sötét Úr kezdeményezése nyomán a november 28-án megtartott Lassi-számlálás is.


MTT Raktár és Helyiség

Hála a lelkes önkéntes brigádnak, új dekorációt kapott az MTT Klubhelyiség és Iroda. A segítők péntek délutántól egészen estig fúrtak, akasztottak, takarítottak, hogy a másnapi Közgyűlésre a helyiség teljes pompájában díszeleghessen.

Ha kíváncsi vagy a különböző próbák, illetve a helyiségben tartott kisebb összejövetelek időpontjára, ezentúl ne habozz igénybe venni az új netes naptár nyújtotta információkat.


Mornie Utúlië – Nyári tábor 2009

2009. július 9.-től-19.-ig ismételten megrendezésre kerül a Társaság Nagy Nyári Tábora . A főszervezők személyében Bartalos Nikolettát (Dorwinion), Becze Ádámot (Leguanember), Füzessy Tamást (Ankalimon), Reinicke Tamást (icke), Tóth Gergelyt (Alyr) tisztelhetjük. A rendezvény helyszínévé egy picinyke falut, Szanticskát választották a szervezők. A Mornie Utúlië-nak elnevezett tábor más lesz, mint az eddigi táborok: több szervező, összehangoltabb munka, fantasztikus keretjáték. A célunk, hogy a 2009-es az eddigi legjobb tábor legyen!


Rovatvezető: Panni
Munkatársak:
Snuffles, Náda, Attila



ŐSZI KÖZGYŰLÉS

A közgyűlés megvitatta és megszavazta az elnökhelyettesítési rendszerhez szükséges alapszabály-módosításokat. Így most már van lehetőség 180 napon át az előzetesen a helyettesítésre kijelölt alelnöknek átvennie az elnöki posztot.

Ezután az MTT történetének legkonstruktívabb költségvetési vitája következett, egyes tervezett tételeket a közgyűlés pontosított, és csak ezután fogadta el az egész javaslatot.

Ennek részeként szó esett a tagdíjak emelésének kérdéséről is. A közgyűlés végül úgy döntött,
20%-kal megemeli a rendes tagsági díjat: így egy negyedévnyi rendes
tagsági díj az önálló keresettel rendelkezők számára 3000-ről 3600
Ft-ra nő, önálló keresettel nem rendelkezőknek (pl. diákok) 1500-ról
1800 Ft-ra. A kedvezmények és a pártoló tagság díja nem változott.

Átbeszéltük a díjak helyzetét is. A Mathom- és Gandalf-díjakat évente most már csak egy-egy személy kaphatja meg, nem osztható több belőlük. A Csavardi(j)at évente osztjuk ki a Farsangon, a többi díjjal együtt, csak állandó, folyamatos háttérmunkára adható, és maximum 3 személy kaphatja meg egy évben.


Rovatvezető: Gandalf



RENDEZVÉNYEK


Idén is volt Halloween


2008. Október 31-én, pénteken az MTT Klubhelyiségében került megrendezésre az idei Halloween- parti. Vewy (Büki Gabriella), Lyona (Upor Ági) és Narbeleth (Schuster Viktória) díszítették fel a termeket, valamint Aeglos (Szirányi Barbara), a játékokért felelős Alew (Sági Kiss Dani) és Lau (Szalay Zsófia) is kivették részüket a munkából. A nagyteremben a zenés szekció foglalt helyet, a kisebb helyiségekben pedig svédasztalszerűen tálalt ételek és italok várták a kedves vendégeket. Az est fényét tovább emelték az elbűvölő ruhákban tündöklő hölgyek, akik tündérek módjára mászkáltak a jelmezesek és öltönyös úriemberek között. Nagy sikert arattak a pókos-gyíkos aprósütemények, valamint az MTT szépen kifaragott dísztöke. A hét órakor kezdődő programokat hajnalig tartó tánc és beszélgetések követték. Képek: Sötét Úr , Patiszon .





Újra aktív a HNE!

A Középfölde Kutatók Rendje újabb üléseket szervez megújult, tartalmas, mindenki számára ingyenesen elérhető formában. A programok helyszínéül az MTT Klubhelyisége (Ajtósi Dürer sor 19-21., "A" épület, I. emelet, 110. szoba) szolgál. A legutóbbi alkalommal (november 15.) a tolkieni történetekben előforduló nevekről esett szó. A jelenlévők többek között érdekes dolgokat hallhattak a törp nevek eredetéről és jelentéséről, melyek megtalálhatóak némi átfedéssel a skandináv mitológiában is. A következő HNE-ülésen a "The History of The Lord of the Rings" négy kötetének összevont előadása következik, melyhez előadókat keresünk! Jelentkezni a HNE topikjában , vagy a szervezőnél: Hannánál lehet.


Rovatvezető: Snuffles



MÉDIA


A november viszonylag passzív időszak volt a Tolkien.HU életében. Egyetlen új írással gazdagodott csupán: Arwen Undómielnek, a neveletlen tündének a naplóját folytatta Ireth Silirvien, ezúttal a 10. részt olvashatjátok.

Jó hír viszont, hogy a programozási munkálatok szépen haladnak már, hála Jacoponak!

Ahogy előző Hírlevelünkben már részletesebben is írtunk róla, megjelent végre A Gyűrűk Ura új, javított szövegű kiadása. A HNE-n Ankalimon már mesélt róla, és a közgyűlésen személyesen is megcsodálhattuk az új köteteket. A Tolkien Születésnapon is lesz róla külön előadás.

Rovatvezető: Gandalf





_____________________________________________________________

A Magyar Tolkien Társaság Hivatalos Hírlevele

A Hírlevelet írja és kiadja az InfoCsoport
Elérhetőség:
mtt. infocsoport @gmail .com

Felelős kiadó: Gilg gilgolwen @tolkien .hu
Főszerkesztő: Gilg gilgolwen @tolkien .hu
Terjesztés: Gandalf gandalf @tolkien .hu

Következő Hírlevelünk 2009. január elején jelenik meg.

2008. december 1.

Magyar Tolkien Társaság (c) 2008.
www.tolkien.hu

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére