Nyomtatás

Az Emlék-Őrök bemutatkozásai

"...álmodunk csak, vagy tán minket álmodnak..."

Éjszakánként álmok gyötörnek.
Napsugarak pettyezik a vén tölgyek törzseit. Kezemben egy íj, derekára szakállas hegyű vesszőt illesztek, majd orcámig húzom az ideget. Lassan kieresztem a lélegzetem, és hagyom, hogy mozdulataimat az ösztön vezesse: alig egy pillantással az oldás előtt már érzem, nyilam nem téveszt célt... de a nyíl helyett én magam suhanok, és máris őrjítő csatazaj vesz körül: izzadt tenyerem hideg acélt markol, a sarum véres tetemek közt tapos... lesújtanék, de már késő: megnyílik alattam a föld, és én zuhanni kezdek, majd mielőtt a szikláknak csapódnék, megragadok egy végtelenből alászálló kötelet, és tovalengek rajta.
A határok végleg eltűnnek. Csak egy felleg vagyok, melyet sodor a szél.

(A Harc Emlékének Őre: Faun)



Piacvezető szövegtervező, -implementáló, és -kódoló manurefaktúra várja a jelentkezőket az alábbi munkakörbe:

Verses Rendi Tag [Ref:1048576]

Az ideális pályázó alábbiak közül legalább egy pontot teljesíteni képes:
- tud írni verset, novellát, egyéb irodalmi szöveget
- tud mentorálni másokat vers, novella, egyéb irodalmi szöveg írására (ez kettőnek számít! :P)
- szeret írni verset, novellát, egyéb irodalmi szöveget (ez meg háromnak)

Az alábbi témákban szerzett jártasságok a pályázó számára előnyt jelentenek, de nem szükséges feltételek:
- verselési minták (rím, ritmus)
- nyelvhelyesség
- kávéfőzés kotyogóssal, presszóval, vagy akár villáskulccsal is

Amit kínálunk:
- versenyképes juttatás
- dinamikus, fiatalos csapat
- támogatás a mestervizsgához
- tapasztaltabb, önállóbb kollégák számára rugalmas munkaidő

Cégünk profilja:
Megkísérlünk közösen és kisebb csoportokban szövegeket írni és újraírni, külön figyelmet fordítva arra, hogy e szövegek legalább nyomokban tolkieniták legyenek.
Igyekszünk nyersanyaggal ellátni a csepűrágó kollegákat, illetve lektori szolgáltatást nyújtani a krónikásoknak (akik igen, külön műfaj, ezt majd meglátjátok.)
Kávét főzünk. Szeretjük egymást. Írunk.

A regisztrációs lap kitöltésének mikéntjéről a tolkien.hu főoldaláról elérhető linken találhatnak információt.

(A Költészet Emlékének Őre: fqqdk)



CSEPŰRÁGÓ REND

Amit ígérhetek:

- sok-sok (színpadi/csakúgy) játék
- némi technikázás (főleg beszéd, pl. megtanulunk úgy HANGOSAN BESZÉLNI, hogy közben ne menjen szét a torkunk ) de mozgásszínházi gyakorlatokat is viszek dögivel
- kísérletezés sokféle műfajjal, a szokásos hőstragédiáktól kissé elfordulva (bár azok lesznek, amiket ti akartok), sok improvizációval, a hangjátéktól kezdve, bábjátékon, mesejátékon és szakrális drámán át a vásári komédiáig.

Azt hangsúlyozom, hogy ugyanúgy szeretnék dolgozni, mint a KÖMFön, tehát a ti ötleteiteket összegyúrva, egy nagy közös alkotóműhelyben

Kérdéseitekre bármikor kész vagyok válaszolni!

Ja igen, a mestervizsga komoly dolog lesz, de ezt bátorításnak szánom!

(A Színjátszás Emlékének Őre: Cueddo)



KRÓNIKÁS / ÚJSÁGÍRÓ REND

szeretettel várok mindenkit, akit érdekelnek a sajtóműfajok, és szeretne riportot, interjút, tudósítást, kommentárt, jegyzetet, glosszát, karcolatot, publicisztikát... írni, illetve egyéb, más sajtóműfajban alkotni, valamint megtudni, hogy mik ezek és hogyan készülnek.
tehát ha szeretnél firkász lenni, kiváncsi vagy, tudsz információkat feldolgozni, van szemed rá, hogy miből lesz a sztori, akkor köztünk a helyed!
nem baj, ha sose csináltál ilyesmit, itt az idő, hogy kipróbáld!
mint ahogy versesrendivezető kolléga már lentebb vázolta, össze fogunk velük dolgozni, tehát pici betekintést kaphattok egy másik műfajba is, ami növeli az élményt, tudást és a hatékonyságot.
a legrátermettebbek esélyesek a mesterfokozat megszerzésére, akik pedig kevésbé elszántak és lazábbra tervezik tevékenység űzését, ők is mindenképp kapnak egy jó csapatot, és élményeket!

(A Krónikaírás Emlékének Őre: Orsie / Fraktál)



A Bölcsesség emlékének rendje


Bölcsesség... olyan adomány, amely keveseknek adatik meg. Fonál, amely kivezet az emléktelen sötétségből. Fény, amely megvilágítja a dolgok valódi jelentését. Veszedelmes és gyönyörű ajándék azoknak, akik méltónak találtatnak rá, hogy felfedje előttük arcát.
Keressétek őt, és meglátjátok a világ elfeledett oldalát; felfedi előttetek az idő és tér rejtett titkait.
Mutass rá valamire, amiről azt hiszed, tudod, micsoda. A Bölcsesség megmutatja neked másik oldalát is. A mondás azt tartja, hogy aki keres, az talál. Én megmutatom neked, mi az, amit érdemes keresni.

(A Bölcsesség Emlékének Őre: Eruntale/Hanna)



Tánc Rend

Alapvetően egy olyan "tánckurzusról" lenne szó aminek lényege a saját mozgáskultúránk megismerése és kibontakoztatása. Ezzel együtt a test-tudatosság feljlesztése és egy kicsit saját magunk belső megismerése is. Az órákon tanulnánk alaptechnikákat és egy kevés repertoárt hogy aki félénkebb, vagy akinek a tánc mint mozgás újdonság, tudjon mibe kapaszkodni, vagy ötletet meríteni belőle.
A fő cél pedig az lenne, hogy tanuljunk kicsit a tánc nyelvén beszélni, hogy a bennünk rejlő érzéseket, gondolatokat, ötleteket ezen a módón is ki tudjuk fejezni.

(A Tánc Emlékének Őre: Laurelen)



Kézműves rend

Olyan lelkes emberkéket várok a rendbe, akik szeretnek rajzolni, festeni, varrni, papírrepülőt hajtogatni, törifüzetbe firkálni vagy valamilyen egyéb képző/iparművészeti tevékenységet folytatni.
Lehetőség lesz továbbfejleszteni már meglevő tudásotokat és biztos vagyok benne, hogy mindenki fog új technikákkal is találkozni.
A rend célja, hogy az eddigi táborokban megszokott kézműveskedésen túllépve önálló műalkotásokat hozzunk létre, lehetőleg úgy, hogy közben mindenki megtalálja azt az eszközt, amivel a legjobban tudja kifejezni magát.

(A Kézművesség Emlékének Őre: brokkoli)



Erdőjáró-rend

Gyerekkorod óta érdekel az erdő, a természet, de eddig csak fényképen láttad? Vagy jártál is ott de nem eleget? Szerettél volna néha hazatalálni de még sosem sikerült? Gombából is csak a rántottat ismered?

Akkor köztünk a helyed!

Amit fogunk:
- sokat túrázni
- hűs fák alatt átvészelni a nyár legmelegebb napjait
- megismerni a környéket: a füvek, a fák, a mezők, a virágok...
- látni sok szép tájat
- menni mendegélni, este hazatérni

Amit nem fogunk:
- nyúl, fácán, mókus
- elhagyni valakit az erdőben. Legalábbis nem sokakat.

Jeligénk: "Borostás vagyok és sárban lépkedek!"

(Az Erdőjárás Emlékének Őre: sebcsaba)



Itt egy kis ismertető a Dalnokok Rendjéről:
Az idei táborban (akár az ainuk muzsikájábanJ) fontos szerepet fog kapni a harmónia és a többszólamúság. Régi és új korok kórusműveit (nem csak tolkieni vonatkozásúakat) és ritmusjátékait fogjuk tanulmányozni és előadni, remélhetőleg mindenki örömére! Ez persze nem jelenti azt, hogy a hangszereket hanyagolnánk. Gitárokat, fuvolákat, furulyákat, csörgődobokat, kereplőket, zongorákat (és még sokáig sorolhatnám) minden mennyiségben szeretettel várunk! Ha van kedvenc dalotok vagy kórusművetek, esetleg saját szerzeményetek, bátran hozzátok és mutassátok be! Ha szeretsz másokkal együtt énekelni és zenélni, itt a helyed!

(Az Éneklés és Zenélés Emlékének Őre: Erdariel)


"Emlék-Vesztve":
http://www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=2385

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned