Galadriel titkos naplója, Másodkor

3319. év vége felé: Remélem, most lesz egy kis nyugalmunk. 3320. második hava HÁT NEM VISSZAMÁSZOTT, HOGY A BALROG CSÍPNÉ MEG!!! Legközelebb NAGY nyugalmat kérek. 3320. harmadik havának hatodik napja Tények: 1. Szauron visszamászott. Sajnos. 2. Ráadásul Mordorba. Sajnos. 3. Elendil, és fiai, ill. Númenor maradéka felváltva jár Gil- Galadhoz, és hozzám. Ki vannak borulva (érthető) és akut tündehiányuk van. (Érthető, de izé.) 4. Azt akarják, hogy tanítsam őket írni-olvasni, tünde nyelven. Izé. Na jó, Finrod is megtette. Meg aztán sokat is segítettek anno Gil- Galadnak. Vagy azok nem ők voltak? Na mindegy, én nem vagyok emberszakértő. 5. Tanítom őket. Türelmi helyzet: még van.
Egy óra részletei:
-És akkor most szépen felhúzzuk a..
-Vitorlát?
-Nem, kedves Isildur, hanem a támaszt. Nem, nem kell fekvőtámaszt csinálnod, a betűnek van támasza.Tudom, kedves Elendil, hogy idős korban már nehéz megtanulni de.. Isildur, kérlek, ne vágd földhöz a tollat, fog az menni, és már most is nagyon szép. Közben Celebornhoz telepatikusan: Drágám, a madártej a jégszekrényben, mazsola is van benne, és hozzál légy szíves ezeknek a szerencsétleneknek egy kis kókusztejet. Nehogy fügebort!! Miért ne? Tudod, mi lesz abból??

Közben a "tanítványokhoz"
- Anárion, mi a baj?
-Rögtön elsüllyedek Úrnőm, mert...
Mire a többiek kórusban: NEEEEE!!!

Este:
Na, adtam már nekik egy kis fügebort, némi vidítóval, hadd pihenjenek egy kicsit. Hoppá! Azt hiszem, valamit túladagoltam benen, mert most éjjeli egy óra, és arról beszélgetnek, hogy a világ görbe, vagy ők látnak görbén? Hogy megállapíthassák, valamelyik tündével húzattak egy egyenes vonalat, és végigmentek rajta. Megegyezés született: a világ görbe. Erről jut eszembe: ránk is ránk férne egy görbe este Celebornnal, de nagyon.

3320. hetedik havának 15. napja:
Nos, mindenki megtanult írni- olvasni, szókincset is bővíttek, de most megint visszazuhantak a poszttraumás szindrómába. Látom, szeretnének beszélni a dolgokról, de nem mernek, merthogy a tündék is érintve vannak valamelyest.

Éjfél felé: szépen, csendesen rávettem a társaságot egy beszélgetésre. El vannak ájulva, milyen megértő vagyok. Celeborn is. Azt hiszem, hívom Elrondot meg Gil- Galadot egy jókora tanácskozásra ember- ügyileg.

3320. nyolcadik havának 1. napja:
Mindent letisztáztunk, mindenki mindent tud. Fő szabály: Senki senkit nem zavar, és a másikkal tisztességesen viselkedik. Hát, mi tündék ez utóbbi hosszú távon történő maximális betartásáról nem vagyunk meggyőződve, de, mint Celeborn mondta, akkora szemétdombot, mint Númenor volt a végén, csak nem csinálnak Középföldéből.

2. nap: Szent Eru, mit akartak ezek nekem adni!! Palantírt. Vagy hármat egyszerre. Soha nem utasítottam még vissza semmit, de ezt muszáj volt, több okból. Első, de nem annyira fontos: ahogy belenéztem, hát nem Feanor vigyorgott rám, amint épp a hajam lesi? (Még Valinorban, persze).
Második, és fontosabb: ha az emberek őrzik, azok BÁRHOVA kerülhetnek. És nekem semmi szükségem rá, hogy Szauron engem kukkoljon . (Elég, ha én teszem vele, abból több haszon származik).

Kukkolásról jut eszembe: meg kéne néznem a fiamat, hogy s mint vannak Nimrodellel meg Amdírral. Nem tudom, említettem-e már, hogy ő Amroth még nem igazán uralkodó, csak gyakorol Amdír oldalán, aki fiaként szereti, és rá akarja hagyni Lórient. Hiába na, a mi fiunk.. mmint Celeborné meg az enyém.

3. nap: Celeborn Gil-Galaddal tanácskozik, hogy mitévők legyünk Szauron ellenében, aki nagyon támadós kedvében van. Ki is sütöttek egy jó megoldást: szövetség az emberekkel. Azért jól nézzük meg azokat az embereket, ha nem aakrunk úgy járni, mint szegény Maedhros.
-Na, meg ti noldák is vagytok, bár Mandos már igazán békén hagyhatna titeket..- így a párom.-Sajnos Mandos hosszútávú előrejelzéseket szokott adni.
Mire én:
-Akkor akit lehet, Valinorba küldünk.

Ebben maradtunk, de ismerve a noldákat, könnyebb volt ezt tervezni, mint kivitelezni.

3400.
Na, az emberek egész szépen megvannak, csak valahogy nem Szauron orra elé kéne építkezniük. Gondolok itt Minas Ithilre és Osgiliathra, bár az utóbbi Celeborn szerint annyira nem baj. De az első láttán csak fogja a fejét.

3401. harmadik havának elseje:
Celeborn ma reggel rémülten rontott be hozzám:
-Ugye nem teszel esküt, nem mész harcolni?
A jó lélek ugyanis vagy fél éve azon izgul, hogy én is holmiféle Finrod- Beren- Lúthien vs. Szauron akcióba keveredek. Ha minden igaz, amit a tükör mutat, fogok is, csak nem úgy, ahogy bárki is gondolná.

3402.:

Egy gondolat bánt engemet: HOL VAN SZAURON KILENC HÁZIÁLLATKÁJA????

3427. Évközép napja:
Elhatározások:
1. Segítjük az embereket, mert:
a) ők is segítettek nekünk
b) belenéztem a tükörbe, és valami iszonyú ocsmányságot láttam: Szauron Gil- Galadra, Elendilékre és az én hajamra pályázik. Utóbbi oka: iszonyatosan randa lett szegény, és azt hiszi, hogy az alkatrészeimtől majd megszépül. Csak azt felejti el, hogy már testet se tud ölteni.

2. hamarosan megkezdjük a tündék evakuálást. Mi lesz itt megfizetve..

3427. kilencedik havának első napja:
A nyomorult valami ocsmány madárral levelet küldött nekem, hogy mely rosszul érzi magát Mordorban, mely sivár ott minden, és hogy én megszépíthetném a napjait. A retorikát se tanulta el rendesen Melkortól, de a jó ízlés alapjait sem. A gazdija az ilyen leveleket beillatosította, és ellátta arany szegéllyel. Félreértés ne essék: a hátam közepére se kívánom Melkort, de neki legalább volt stílusa.

Szauronnnak egy sort se írtam, hanem válasz gyanánt küldtem egy kis darab lembast. Csípi neki rendesen a szemét, és fél Mordor allergiás rohamokban fetreng.

3428. második havának első napja:
Ma végre útnak indult az első társaság Szürkerévbe, saskísérettel. Utóbbi azért kellett, mert ha Szürkerévről van szó, a menetet vezetők hajlamosak szemellenzős lóként menni. Az, hogy a fele lemarad, vagy visszaszökik, kit érdekel? Ők mennek előre, az orruk után.

Borzalmas kínszenvedés előzte meg, míg el tudtuk indítani a menetet, majdnnem kitört a paraszt, akarom mondani noldalázadás. (Mennyit fejlődtünk: régen az volt a baj, ha maradni kellett, most meg az, ha menni). Egy ideig mást se csináltam, csak rohangásztam Gil-Galad, Elrond, és a tengerpart között. Elrond majdnem toporzékolt, Gil- galad meg.. hát szóval láttam már noldát alpári módon őrjöngeni, de ő majdnem túltett még Feanoron is. Csak egy kis ízelítő:
- Mi van, itt akarsz megdögleni? Hát nem elég neked, ha én teszem ezt?? Na takarodj nagyon gyorsan Szürkerévbe!!!

Ez a sindáknál hatásos volt, de a noldák nem voltak hajlandók mozdulni. Félrehívtam unokatesómat, adtam neki egy adag nyugatatófőzetet, majd rávettem, hogy érzelmi húrokat pengessen. Na, ez már hatott. Tehát: az összes kis-és fiatalkorú, valamint kisgyerekes szülő elindult. (Éljen a logika, még ha néha érzelmeken alapszik is!).

Völgyzugoly: ott is idegbaj a köbön, azzal a különbséggel, hogy Elrond magától is kitalálta, mit kell mondania.

Odahaza: na ez volt a legnehezebb. Feladatok:
1. Celebornnal megértetni, hogy ő már eddig is hősként van számon tartva, nyugodtan védheti az otthonát itthon. Jól van, sereget küldünk.
2. Amroth fiammal megértetni, hogyha Amdír elmegy csatázni, jó lenne, ha valaki vigyázna Lórienre, különösen, hogy Amdír is ezt akarja.
Mindkettő sikerült.

3429.
Hát hiába beszél a tünde az embernek? El lett mondva ezeknek a númenori maradványoknak, hogy NE Szauron orra elé építkezzenek. Figyelmen kívül lett hagyva, de sajnos nem Szauron részéről. Minas Ithil porig lett rombolva, a fájuk el lett égetve, Isildur meg alig bírt elmenekülni. Még jó, hogy egy kosár termést átadott nekem, neveltem neki pár palántát.
Egy kérdés: miért mindenki az én vállamon sírja ki magát?

3430. Tündék és emberek szövetségben. Nem lehetne ez így mindig?

3431.Elendilék mennek Elrondhoz, és odavannak a gyönyörűségtől, hogy találkoznak Elros testvérével.

3434. Nos, Szaurontól már lehet lélegzetet venni. Igaz, hogy kicsit, de lehet. Dagorladnál IRTÓZATOSAN elverték a seregét, de sajnos ő még mindig megvan. ÉS: Elrond hallgatott Celebornra meg rám, és ostromolják Barad- dúrt.

3440: Jaaajj.. Anarionnal már csak a Két Fa újbóli virágzása után fogunk találkozni. Szegény..
Ráadásul Elrondék bajban vannak, nem tudják lerombolni Barad - dúrt. Hiába tudják a varázsigéket.. Oda akartam menni, de csak sasháton lehetne. Szóltam Thorondornak, ő meg néz rám nagy szomorúan, hogy ő szívesen elvinne, de nem tudja, hogy szabad-e. Mondom, kérdezze meg Manwét, de aztán eszembe jutott, hogy nem tud Valinorba repülni. Még. Jó, meditáljunk egyet, keressük meg Ulmot. (Vízparton ez a legkönnyebb). Szólok Ulmonak, ő se tudja, szól Mandosnak. Ő nem tudja, de ellenzi, szólnak Manwenak, ő nem ellenzi, de nem tudja, Iluvatart meg igazán nem szeretnék zavarni, hiszen csak most volt, hogy megváltoztatta a világot a kérésükre. Végül csak ráálltak, hogy megkérdezik, de ki kérdezze meg? Lórien. (Drága Vala, ha lesz birodalama, Rólad nevezem el). Igenám, de Irmo a szokottnál is mélyebb meditációba merült, és mire meghozta a választ, hogy igen, rendkívüli esetekben a sasok hordozhatnak terhet, akkorra jött a levél, hogy eszembe ne jusson Barad- dúrhoz menni, mert tovább megy a sereg, egyenesen Mordorba.
Legalább egy kérdés már nem kérdés.

3441.utolsó napja. Éves összefoglaló:
Most elvileg örülnöm kéne, de: unokatesómmal csak Valinorban fogok találkozni, Elendillel meg a Fák újravirágzása után. Szauront megbénították, de a nyomorult gyűrűjét Isildur nem dobta a tűzbe. (Elrond kétségbesett megjegyzése: mit csináltam volna? Löktem volna a tűzbe??? )
Viszont: tisztább a levegő. Használhatom a Nenyát. NAGY nyugalom következik, már érzem. Celebriannak végre lehetnek gyerekei, azaz nekünk unokáink. És: VÉGRE VÉGE A MÁSODKORNAK!!!!! Hála Iluvatarnak.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére