fbpx
 
 

Hírmondó 2007/6.

Kedves Barátunk!

A Magyar Tolkien Társaság idén ünnepli 5. születésnapját, az ezzel kapcsolatos információk mellett olvashattok még egy beszámolót a Tavszi Találkozónkról, és ismertetjük a Nyári Tábor, a Művészetek Völgye, a Tolkien Levelező Verseny híreit. A csoportok ismertetője és a Tolkien.HU cikkajánlója után A The History of The Hobbit első kötetéről is írunk. Ki ne hagyd legfrissebb és legaktuálisabb felhívásainkat se! Kellemes olvasást, sikeres vizsga-időszakot és jó nyaralást mindenkinek!


Tavaszi Találkozó

Április 29. - május 1. között került megrendezésre Várgesztesen az idei Tavaszi Találkozó . A résztvevők vonattal utaztak Tatabányáig, majd onnan egy rövid buszozás után gyalog közelítették meg a szállásul szolgáló várat. A program egész napos aktív, vidám pillanatokban gazdag kikapcsolódást biztosított a résztvevőknek. Ezúton is köszönet Kriszanának (Kovács Krisztina Anna) és Gillznek (Fábián Ágnes) a szervezésért! A találkozóról készült képek itt tekinthetőek meg.


Művészetek Völgye 2007. - VÖLGY-ZUGOLY

Társaságunk idén ismét képviselteti magát a Művészetek Völgyében . A rendezvénysorozat idején Társaságunk egy háromnapos programmal (augusztus 2-4.) szeretne készülni, amely magába foglalná a már jól ismert dalárdát, kézműves-, ismeretterjesztő- és gyermek illetve családi programokat, valamint színpadi produkciókat. A főszervezők Ankalimon (Füzessy Tamás), Melian (Kaszab Zsuzsanna) és Eruntale/Hanna (Rákos-Zichy Johanna), náluk lehet jelentkezni. A fellépésekkel kapcsolatosan majd lesz egy meghallgatás is meghirdetve.
A szervezők várják a rendezvény topikjában mindazok jelentkezését, akik rendezői, közreműködői feladatot tudnak vállalni, és lehetőség szerint azt is, hogy hány napot tudnának a völgyben eltölteni.


NYÁRI TOLKIEN TÁBOR 2007.

Még mindig nincs késő jelentkezni a Nyári Táborba , ugyanis a jelentkezési határidő ismét meghosszabbításra került. Aki még nem adta le jelentkezését, június 15-ig megteheti! A tábor részletei itt olvashatóak, a jelentkezési lap pedig a következő helyről tölthető le: jelentkezési lap.

Azok a táborozók, akik még nem kaptak értesítő levelet vagy e-mailt, bátran forduljanak Remzymamához!

A tábori díj első részletét mindenki a lehető leghamarabb fizesse be OTP-ben a következő számlaszámra: 11709002-29900837-00000000 . A közleménybe ne felejtsétek el feltüntetni polgári neveteket és hogy melyik tábori részletet fizetitek. Ha valaki egy összegben szeretné befizetni az első két tábori díjat, ezt ne felejtse el jelölni a közleményben!

A tavalyi évhez hasonlóan, aki a táborba íjat, kardot, vagy más fegyvert szeretne vinni, keresse meg Ranát (Ranamarth (Endóriel)) priviben vagy e-mailben.

A továbbiakban érdemes rendszeresen olvasni a tábor topicját, mivel folyamatosan jelennek meg a táborral kapcsolatos friss információk.


Tolkien Levelező Verseny

A Tolkien Levelező Verseny szervezői még mindig tárt karokkal várnak minden segítő kezet a júniusra tervezett élő döntő lebonyolításához. Az önkéntes szervezők június 11-én délután megbeszélést tartanak. Jelentkezni, illetve további információk után érdeklődni Kincsőnél lehet priviben, vagy e-mailben a kincso @ tolkien . hu címen.


A Magyar Tolkien Társaság 5. Születésnapja

Június 16-án immár 5 éves az MTT . A jeles esemény megünneplésére június 23-24-én kerül sor Kőhegyen. Az ünnepségen, a jubileumra való tekintettel idén nem csupán a Társaság régi és jelenlegi tagsága, hanem minden érdeklődő részt vehet, aki szimpatizál a Társaság céljaival. A szervezőkben Cicafület és Áfonyát tisztelhetjük. További infomációk a rendezvény topicjában olvashatók.


Csoportok

A HNE (Középfölde-kutatók Rendje) ebben a hónapban is a Margitszigeten tartotta meg következő találkozóját. A téma ezúttal a "The Lost Road" című kötet volt, Angwen (Ürmössy Zsuzsanna) előadásában. A vidám hangulatot ezúttal is jobbnál jobb beszólások tarkították (lásd a HNE fórumos topicját), fotók is készültek az alkalomról. Legközelebb folytatják ezt a kötetet, Ankalimon (Füzessy Tamás) beszél majd az Etymologies című részéről.


A Kósza Kommandó Beltaine - programja igen jó hangulatban telt el még a hónap legelején, bográcsozással, tábortűzzel, csillagfénnyel. Másnap a lelkesebbek még a városligeti majálisra is ellátogattak. Május 20-án ismét túrát szerveztek, ezúttal a Holdvilág-árok - Nagy-Csikóvár - Dömör-kapu útirányban, a végén fagyizással.


A Logisztikai Csoport örömmel jelentette be, hogy a Nemzeti Civil Alap (NCA) pályázatán a Magyar Tolkien Társaság nyert 400.000 Ft-ot. Az összeg felhasználásáról majd az elnökség dönt.

A Verses Csoport május 5-én verses-találkozót szervezett Szentendrén Szofi (Szabadkai Zsófia) vezetésével.

A Synithos és a Táncosok is már a Művészetek Völgyére készülnek különböző produkciókkal. Lesz ismét "Fornost bukása" és más produkciók is.


Média

A Tolkien.HU újabb vezetőségi taggal készített interjúval várja látogatóit. Leguanemberrel (Becze Ádámmal) gilloth készített egy igen alapos és igényes interjú t, feltétlenül olvassátok el! Hosszú idő után egy új tudományos értekezést is feltöltöttünk "Sárkány-bárkány, légy a mátkám!" címmel, mely előadás formájában még az első szegedi tudományos Tolkien-konferencián hangzott el, írója Vernyik Zénó. Namarie folytatta az Erények Tolkiennél című ismeretterjesztő cikksorozatát, ezúttal a bátorság ról írt. Dúnadán és Lánglidérc címmel két verset is rakott fel nekünk Merielle i evellon.

A Lassi Laurië tördelési munkálatainak csúszása miatt nem jelent meg a tavaszi közgyűlés napján. A jelenlegi tervek szerint az 5 éves MTT Születésnapi Ünnepségre készül majd el.

Megkérünk mindenkit, hogy a Húrin gyermekei (The Children of Húrin ) mihamarabbi magyarországi megjelenése érdekében szavazzon a fórumon az idevágó topicban!


The History of The Hobbit I. - Mr. Baggins

A Hobbit idén lesz 70 éves (először 1937-ben jelent meg), ennek tiszteletére idén jelenik meg a The History of The Hobbit (magyarul: A Hobbit története) című, két kötetes mű. A könyv szerkesztője John D. Rateliff, akit Christopher Tolkien bízott meg ezzel a munkával. E két könyv formailag hasonló, mint a The History of Middle-Earth sorozat: szövegvariánsokat és eltérő koncepciókat vonultat fel jegyzetekkel kiegészítve, hogy bemutassa a végleges szöveg keletkezésének, kialakulásának történetét. Eddig soha nem publikált és kevésbé ismert változatokat, illusztrációkat és térképeket is tartalmaz. Első kötete, mely a Mr. Baggins (magyarul: Zsákos úr) címet kapta, május 8-án jelent meg az angol nyelvterületen, interneten keresztül itthonról is megrendelhető. E kötetben eljutunk egészen Tóvárosig, míg a következő részben (mely még idén ősszel megjelenik Return to Bag-End, azaz Visszatérés Zsáklakra címmel) pedig a Magányos Hegynél folytatjuk utazásunkat Thorinékkal, végigtekintve a történet összes változását. Magyar nyelven megjelenése egyelőre valószínűtlen.


Pályázatok és Felhívások


Aki az elmúlt pár napban a saját felhasználói nevével nem tudott belépni a fórum ra, keresse meg Ulmot (Tallián Balázst) e-mailben (ulmo @ tolkien . hu).

Ha bárki tud olyan kiadó irodát vagy lakást, amely két szobás, nem túl drága és az MTT céljainak megfelel, a lehető leghamarabb értesítse Eryt (Molnár Gyula)!

Május 31-én lejárt az új MTT-s pólók dizájnjára kiírt pályázat leadási határideje. A pályázati tervek jelenleg elbírálás alatt vannak. A pólókra vonatkozó előrendeléseket Melian (Kaszab Zsuzsanna)várja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Június 2-án délután 3-kor a Margitszigeten megbeszélés lesz a Művészetek Völgyével kapcsolatosan, minden segíteni vágyót szeretettel várnak.

A Magyar Tolkien Társaság hivatalos Havi Hírmondója


A hírlevelet írja és kiadja: InfoCsoport
Elérhetőség: mtt . infocsoport @ vipmail . hu

Felelős kiadó: Gandalf gandalf @ tolkien . hu

Következő Hírmondónk 2007. július elején jelenik meg.

2007. június 1.

Magyar Tolkien Társaság (C) 2007
www.tolkien.hu

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére