Interjú Celebrommal

Hogy kerültél az FB-be? Most annak kapcsán beszélgetünk.

A 2006-os őszi közgyűlésen választottak meg FB tagnak.

Igen ezt tudjuk, de hogy kerültél a képbe és miért?

Azt nem tudom, hogy miért. Az első felkérést, hogy jelölnek FB-be elutasítottam, mert úgy gondoltam nem tudok elég időt fordítani a feladatra, de amikor többen is felkértek, úgy döntöttem, elvállalom, s majd beosztom az időmet (egy kicsit azt is gondoltam, hogy úgyse választanak meg), de örülök, hogy sokan gondoltak rám, és meg is szeretnék felelni ezen embereknek.

Pontosan miben látod a megfelelést, mi az, amit tenni tudsz a társaságért?

Ez volt, amiről az első gyűlésünk szólt. Főleg abban szeretnénk mindannyian az FB-én belül törekedni, hogy a vezetőség és a tagok, illetve nem tagok, de Tolkien-t kedvelők között jobb legyen az információáramlás. A vezetőség fülébe jobban eljussanak a problémák, egyes személyek panaszai, illetve fordítva. Sajnos eddig még nem sokan fordultak hozzánk, pedig bármi új, MTT-vel kapcsolatos ötletet, vagy észrevételt szívesen várunk, és azt megfelelő formában ÖRÖMMEL továbbítjuk a vezetőség felé.

A többséggel hogy tartod a kapcsolatot? Fórum vagy személyes találkozások?

Is is, főleg fórumon, msn-en, illetve szoktam személyesen találkozni azokkal az emberekkel az MTT-ből, akiket jobban ismerek; és persze az MTT-s rendezvényeken, próbákon, synithos-on, csapattalikon.

Hogy kerültél bele az élet sűrűjébe, az MTT közelébe? Mikor, ki által?

Én már az első velemi táborban is voltam, és azóta valamennyin, illetve 1-2 LEP-en, de igazából a Budapesttől való távolság és az elfoglaltság miatt nemigen vettem részt az MTT életében. Igazán a tavalyi nyártól igyekszem mindenütt ott lenni és időmhöz mérten segíteni. Remélem később már komolyabb feladatokat is tudok vállalni, de még egyelőre nem. Végül is senki által kerültem az MTT-hez, ugyanis teljesen egyedül mentem el az első táborba, és ott ismerkedtem meg az MTT-s nevű fajjal.

Most itt laksz már pesten?

Nem, itt vagyok kollégista. Kb. 370 km-re lakom.

Mit csinálsz Budapesten, hová jársz iskolába, mi a hobbid?

Itt tanulok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen mint gépészmérnök. Itt Pesten inkább csak moziba járok, MTT-zek, focizok és élem a kollégisták életét. Otthon viszont, amit nagyon szeretek (és ezért is szeretek otthon lenni): erdőt járok, íjazok, horgászok. Ezenkívül szeretek olvasni, ha van rá időm, illetve a barátaimmal lenni.

Az íjászatot az MTT-ben is műveled?

Az MTT-ben olyan szinten művelem, hogy a táborba elviszem az íjam és ott szívesen segédkezem csoportos íjászat lebonyolításában.

És a Synithos mi pontosan, és hogy kerültél bele?

A Synithos az egy önképző kör, és oda a heti egyszeres "próbára" járok, ahol igyekszünk olyan gyakorlatokat, színpadi technikákat elsajátítani, amik elősegítik, hogy az MTT-s színpadi előadásokat minél színvonalasabban adjuk elő. Engem tavaly ősszel kértek meg , hogy a Fornosti előadásba álljak be Ádám helyére, mert ő nem tud a LEP-en részt venni az előadásban. Elvállaltam és nagyon tetszett, de láttam, hogy bőven van mit tanulnom még ahhoz, hogy helyt álljak a színpadon, ezért járok a Synithos-i próbákra.

Ha végzel Pesten szeretnél elhelyezkedni?

Nem valószínű. Sajnos Pestet ugyan megszoktam, mint vidéki ember, de még nem sikerült megszeretnem. De ki tudja, mit hoz a jövő. Van még időm ezen gondolkodni. Természetesen nem szeretnék elszakadni az MTT-től akkor sem, ha másfelé sodor a szél.

Pont erre akartam kitérni, hogy ha felnőtt leszel, akkor is szeretnél az MTT életében tevékenyen részt venni?

Természetesen. Gondolom, mint pályakezdő, sokkal elfoglaltabb leszek az elején, de akkor sem akarok elszakadni az MTT-től. Később pedig, időmhöz mérten aktívan részt szeretnék venni az MTT életében. Persze ez még sok mindentől függ. Remélem, nem változik meg addigra nagyon az MTT arculata.


Mit gondolsz 10 év múlva itt leszünk? Milyen lesz az MTT, sokat változik?

Szerintem még leszünk (legalábbis remélem). Arra viszont van esély, hogy megváltozunk. Már most is sokat változtunk az első évekhez képest. Ha megváltozik, remélem csakis jó irányba.

Milyennek képzeled?

A jövőbeli MTT-t? Hm... nem is tudom. Ezen még nem gondolkodtam. Remélem sokkal nagyobb és zártabb közösség (úgy értem, több olyan taggal, akik a rendszeres programokon részt tudnak venni) lesz. És olyan társaság, ami Tolkien által alkotott világ szépségét jobban át tudja vetíteni erre a világra, úgy értem másoknak is megmutatni Középfölde szépségét, illetve a saját világunk szépségét. Az emberi és a természeti értékeket.

Neked mi volt a legnagyobb élményed a társasággal, ami Tolkienhez kapcsolódik?

Majdhogynem azt kell mondjam, hogy az első tábor, mindenestül. Illetve a mindenkori különböző ismeretterjesztő előadások, tábortűzi mesélések, illetve színpadi produkciók.

És van e valami, amit nagyon nem szeretsz a társaságon belül?

Egy kicsit az, hogy kezd túlságosan a közösség az alapja lenni, s nem Tolkien. Bár a HNE ötlete fantasztikus volt.

Mi az a HNE? Ezt nem tudják, csak a bennfentesek.

Középfölde Kutatók Rendje (Heren Nolmion Endórëo - HNE). Minden hónapban egyszer ül össze, és valaki valamilyen témában tart egy kiselőadást, amit utána közösen megbeszélünk, megvitatunk. Ezek a beszélgetések teljesen nyilvánosak és bárki jöhet, akit mélyebben érdekel Tolkien mitológiája.

Mit csináltok ott?

A fórumon zajló, mitológiával kapcsolatos vitákat személyesen, alaposabban tárgyaljuk meg. Itt, a még le nem fordított Tolkien műveket azok is megismerhetik, akik nem tudnak angolul. Én is ezért megyek szívesen, mert jó a hangulat, sok kérdésemre választ kaphatok, és olyan információkhoz juthatok, amiket máshonnan nem kaphatok meg.

Köszönöm a beszélgetést. Remélem továbbra is megmaradsz a Társaság aktív tagjának.


Remzymama/Tünde
Budapest, 2007-04-12

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére