Galadriel titkos naplója, Másodkor

1700. utolsó havának eleje Na végre, Tar- Minastir is idecsobogott a segítségünkre. Veszettül szabadkozott, hogy hát be volt fagyva minden, Szauron ténykedése által, és nagyon örül annak, hogy most csodálatos módon út nyílt nekik. Ulmoé a köszönet 8kikunyoráltam nála, hogy szóljon Ariennek, így lőn hajózható útvonal, meg némi kis világosság ebben a ködös, nyákos időben. Pfujj. De sebaj. Ha Gil-Galadék végre elhajtják Szauront, akkor Celebornnal megyünk nyaralni, amrothot meg itthagyjuk uralkodni. hadd szokja a legény.. Jut eszembe, hol van a fiam??????
Kicsit később: ez lelépett a csatába. Ha nem éli túl, megkérem Mandost, hogy rúgja fenéken. De tényleg. Ki engedte meg neki, hogy csatázni menjen???? Ráadásul Nimrodel is itt sír nekem.

Nocsak, mi ez itt? Egy levél, nekem meg Nimrodelnek.

Nimrodelé így szól:
"Drágám! Megyek a csatába, Apunak segíteni. Remélhetőleg visszajövök. A Valák óvjanak téged."

Az enyém:
Drága mama! Megyek a csatába, Apunak segíteni, ne félj, visszajövök, mert tudom, hogyha nem, akkor megnyuvasztatsz Mandossal. Nimrodelt, Celebriant, kérlek vigasztald meg. A Valák óvjanak Titeket!"

Sajnos nem szólhatok nneki semmit . A fiam örökölte az anyja vérét.

1701. első havának vége

Na, végre egy darabra megszabadultunk Szaurontól. Be akarta ide magát könyörögni, még a gyűrűjét is nekem ígérte, ha beengedem, vagy ha velemegyek, de közöltem vele, hogy kaphat egy vödör vizet a nyakába, ha nem tűnik el innét. Ez hatott. (Már egy ideje rájöttem, hogy Szauron a víz minden fajtájától fél. Látszik is rajta. Kíváncsi vagyok, meddig kéne mosdania, míg megtalálná az ingét.... )

1701. Ötödik havának eleje

Lázasan folynak az esküvői készülődések, a lányok lassan megőrjítenek azzal, hogy hogy fonják be a hajukta, Elrond azzal, hogy ő három gyerekets zeretne, de ez vajon nem lesz-é túl sok szegény Celebriannak (ezt én honnan tudjam???) Amroth azzal, hogy szerintem elég tágas-e a a flet, amt építette (nem, fiam, én most oda ugyan föl nem mászok, mutasd meg a párodnak), Celeborn azzal, hogy folyton kútászkodik- pedig neki ez nem szokása. Ennek eredményeképp kitalálta, hogy ő a tükörben visszanézi mi esküvőnket, ötletet merítendő. Persze nem azt látta, amt akart, hanem azt, amikor kedves rokonaim végigdúlják Doriathot. Alig bírtam elvonszolni.

Mst itt ül mellettem, nagyokat pislog, még madártejet se mer kérni, mert attól tart, hogy a fejére borítanám... Nos, megérdemelné, de megígértem neki, hogy
1. mindjárt főzök
2. megnézzük azt az esküvőt, de KÖZÖSEN. És nem nyúl a vízhez.

1701. ötödik havának vége

Na , ezen is túlvagyunk. A valák áldása legyen mindenkin. A részletekbe nem bocsájtkoznék, csak annyit, hogy az egyik csúcspont az volt, amikor a fiam vizet akart adni egy szökőkútból a párjának, de valahogy belesett a vízbe, és pánikba esvén, magával rántotta a segítségére siető Nimrodelt. Amrothnak ugyanis abszolút ne tud úszni. Nimrodel szegény megígérte, hogy ez lesz az első, amire megtanítja.

Celebrian elment Imladrisba.
- Kíváncsi vagyok, mit fog szólni Elrond az első lembashoz.
Celeborn mondta ezt, miközben én csomagolni mentem, mivel egy hét múlva végre indulunk a tengerpartra.
Szegény reménykedik, hogy végre tényleg úgy élhetünk, mint egy házaspár, nem pedig mint akit folyton hajkurásznak.

Két nap múlva: jött Elrondtól egy Gwaihir- posta, hogy a süket krónikása félredátumozta az esküvőt, vagy négyszáz évvel későbbre, és most mit csináljunk. Mondtam neki, hogy semmit....

De jó lesz a napon sütkérezni, hallgatni a sirályokat, Celebornt masszírozni...

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére