Vezetőségi megbeszélés 2006. augusztus

Helyszín: "Gandalf-rezidencia" (cím nem publikus)
Jelen voltak: Füzessy Tamás (Ankalimon), Királyházi Csaba (Gumipók), Molnár Gyula (Ery), Barna Bálint (Gandalf), Kaszás Péter (Brandir), Ürmössy Zsuzsanna (Angwen), Szalay Zsófia (Laurelen), Tóth Gergely (Alyr), Becze Ádám (Leguán), Krieger Tamás (Telcontar), Vass Rózsa (Rózsa), Talján Balázs (Ulmo), Kádár Anna (Rabyn), Rákos-Zichy Johanna (Hanna), Abonyi Barbara (Esgal)
Jegyzőkönyv-vezető: Csuzdi Gerda (mogy)


1. A Tolkien.hu-val kapcsolatos ügyek
1.1. Az oldalon túl sok az inaktív regisztrált személy, ennek érdekében a következő határozatokat hozta az Elnökség:
1.1.1. Azon felhasználók, akiknek regisztrációja sikertelennek bizonyul, vagyis nem aktivizálják a felhasználónevüket az e-mailben elküldött linken, egy hónap után törlésre kerülnek (5 igen, 0 nem, 0 tart.)
1.1.2. Aki aktivizálta a felhasználónevét, de az aktivizálást követően egyáltalán nem jelentkezik be, annak felhasználóneve három hónap után törlésre kerül (Brandir megérkezésével 6 igen, 0 nem, 0 tart.)
1.1.3. Az a felhasználó, aki aktivizálta a felhasználónevét, ezzel be is jelentkezett utána, de hozzászólást nem írt, az utolsó belépéstől számított fél év eltelte után a felhasználónév törlődik. (5 igen, 0 nem, 1 tart.)
1.1.4. Azok a felhasználók, akiknek eddig nincs hozzászólásuk, és legalább egy éve nem léptek be, egy hét haladékot kapnak erre, vagy a felhasználónevük törlésre kerül. Valamint minden további törlés előtt a név tulajdonosa e-mailben kap értesítést az esedékes törlés előtt. (4 igen, 2 nem, 0 tart.)
1.1.5. Felmerült továbbá a kérdés, hogy legyen-e olyan határidő, amikor azok a felhasználónevek is törlésre kerülnének, amelyek tulajdonosa inaktív, de ez nem lett megszavazva (3 igen, 2 nem, 1 tart.)
1.2. A Tolkien.hu oldal főszerkesztői posztjára az Elnökség pályázatot ír ki.
1.3. A táboros csapatok topikjai mindenki számára nyilvánosak lesznek, de csak olvasásra.
1.4. Az Elnökség megbízta Talján Balázst (Ulmo), hogy az admin jogokat adja meg azon elnökségi tagoknak, akik ezt igénylik, valamint keressen megoldást arra, hogy a listák újra működjenek.

2. Az elnökségi tagok felelősségi körének felülvizsgálata, azok újraosztása
- Királyházi Csaba (Gumipók): PR (reklám, propaganda), pályázatok felügyelete
- Ürmössy Zsuzsanna (Angwen): ismeretterjesztő rendezvények
- Barna Bálint (Gandalf): (belső) kommunikáció, kiadványok
- Kaszás Péter (Brandir): közösségi rendezvények
- Ürmössy Zsuzsanna (Angwen): HNE koordinálása

3. A Magyar Tolkien Társaság helyzetével kapcsolatos teendők
3.1. A Hogyan tovább MTT? Kérdésre választ keresve élő gondolatok topik lesz szeptember 23-án (6 igen, 0 nem, 1 tart.)
3.2. "Alternatív Tolkien Társaság" - célja Tolkien témájú szerepjáték szervezése
4. A 2006/2007-es időszak rendezvényterve
4.1. Tudományos rendezvények
4.1.1. LEP keretében: a Gyűrűk Ura fordításokhoz kapcsolódó előadás
4.1.2. Tudományos konferencia: minimum két napos esemény, április végén/május elején, jó nevű külföldi tudós előadó meghívásával (5 igen, 1 nem, 1 tart.)
4.1.3. "Nyári szabadegyetem": négynapos tréning, tudományos és ismeretterjesztő előadásokkal (szükségességét az elnökség 6 igen 0 nem 1 tart. mellett elfogadta) augusztus végén, valamint egyhangúlag, tartózkodás nélkül megszavazta, hogy pályázatot ír ki a szervezésére.
4.2. Ismeretterjesztő rendezvények
4.2.1. LEP - átjáró nap a Millenáris parkban, január első hétvégéjén. Fő téma természetesen Tolkien lenne, színész vendéggel, és egy koncerttel az esemény végén
4.3. Kreatív rendezvények
4.3.1. Az elnökség egyhangúlag megszavazta, hogy legyen áprilisban egy művészeti est, és ennek szervezésére pályázatot írnak ki.
4.3.2. A következő Lassi szeptember 20.-áig meg fog jelenni
4.3.3. Az őszi szünetben, október 27. és 29. között, maximum 300fő részvételével nemzetközi interaktív rajongói találkozó lesz Tatán, ahol a szállást adó iskola tantermeiben kis csoportok szerveznek programokat. A szervezők Királyné Kiss Tünde (Remzymama), Kaszás Péter (Brandir) és Becze Ádám (Leguán) lesznek, kis csoportok pályázhatnak programokkal.
4.3.4. Tolkien Fogadó helyett, egy nem központilag szervezett, informális, kötetlen találkozó lesz, havi rendszerességgel, összevonva a HNE találkozóival.
4.4. Közösségi rendezvények
4.4.1. Nyári tábor: 2007. július 13-i kezdettel, egyetlen tábor kerül megszervezésre, 100-150 fő részére, 7-10 napra. Elsősorban a meglévő közösség erősítése, és annak bővítése a cél, Tolkien hagyományaira épülő, erős keretjátékkal. A tábor szervezésére az elnökség pályázatot ír ki csoportok számára. Egy ember több csoport tagja is lehet, a győztes csoport vezetője a tábor főszervezője lesz.
Tábor szervezői nem szavazhatnak elnökségi ülésen, ezért az elnökség egy ötfős bíráló bizottság felállítását szavazta meg (4 igen, 0 nem, 1 tart.), melynek tagjai: Kaszás Péter (Brandir), Krieger Tamás (Telcontar), Becze Ádám (Leguán), Kovács Krisztina Anna (kriszana) és Csikós Júlia (Julcsi).
Amennyiben valaki nem tagja egyetlen csoportnak sem, de szívesen részt venne a szervezésben, kérheti felvételét a pályázó csoportok valamelyikébe.
A pályázatok leadási határideje szeptember 30.
4.4.2. Őszi találkozó nem lesz (1 igen, 4 nem, 0 tart.)
4.4.3. Az elnökség egyhangúlag megszavazta, hogy legyen Téli találkozó, az időpontot december 16-17-ben állapította meg (3 igen, 1 nem, 1 tart). A helyszín Kismaros lesz.
4.4.4. A tavaszi találkozó időpontja 2007. március 15-18 között, 2-4 napos időtartammal. A helyszín Várgesztes.
4.4.5. Az elnökség egyhangú szavazata alapján a farsang februárban két órás szervezett programból (előadás és vetélkedő), valamint báli részből és folyamatos alternatív szórakozási lehetőségből áll majd.
4.4.6. A Magyar Tolkien Társaság szervezésében október 31-én Halloween lesz. Ezt az elnökség egyhangúlag megszavazta.
4.4.7. A Társaság pályázatot nyújt be a Kapolcsi fesztiválra, amely során a résztvevők egy hetet töltenek el a helyszínen, ebből három napon keresztül szervez programot az érdeklődőknek, a többi napot a résztvevők szabad foglalkozással töltik el.
4.4.8. A Magyar Tolkien Társaság ötödik születésnapján ismét csak tagok vehetnek részt, és szervezésére pályázatot hirdet az elnökség.

5. Egyebek
5.1. A kiírt pályázatok leadási határideje minden esetben az adott esemény előtt három hónappal lesz.
5.2. Az Osztrák Tolkien Társasággal való jó kapcsolat ápolása érdekében a vezetőség Bécsbe látogat szeptember végén (4 igen, 0 nem, 1 tart.). A találkozót Szalay Zsófia (Laurelen) szervezi (5 igen, 0 nem, 0 tart.). A következő elnökségi ülés ez idő alatt, Bécsben lesz megtartva.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére