MTT Közgyűlés 2006. május

Jegyzőkönyv
A Magyar Tolkien Társaság Kulturális Egyesület Közgyűlése

2006. május 20.



Helyszín: a Batthány Alapítvány ülésterme, Budapest, VI. ker., Eötvös u. 24.
Szavazóképes aktív tagok száma: 75
Ebből regisztráltan jelen van: 39, tehát a Közgyűlés határozatképes és alapszabály- módosításra alkalmas.
Kezdés: 10 : 15

A Közgyűlés levezető elnökének 32 igen szavazattal, 7 tartózkodással választotta Kaszás Pétert és Molnár Gyulát. Egyhangú szavazás értelmében a jegyzőkönyv elkészíttetéséért Fazakas Anna felel. Jegyzőkönyv- hitelesítők egyhangú szavazás értelmében: Füzessy Tamás, Fazakas Anna, Ürmössy Zsuzsanna. Szavazatszámláló bizottsági tagnak 9 tartózkodással Kiss Kincsőt, Gárdonyi Zsuzsát és Benei Fédrát választották meg a jelenlévők.

Az előre meghirdetett napirendet a közgyűlés 6 tartózkodással elfogadta, tehát a napirend a következők szerint alakul:
1. Tisztségviselő- választás
2. Beszámolók
3. Egyéb

1.Tisztségviselő- választás

A 2006. 05. 20- án lemondó Nagy Gergely elnökhelyettes és Sándor Éva elnökségi tag, valamint Barna Bálint és Ürmössy Zsuzsanna felügylőbizottsági tagok helyére új tisztségviselőket kell választani.
Az alapszabály szerint 1 vagy 2 elnökhelyettese lehet az egyesületnek, a közgyűlés 35 igen szavazattal, 4 tartózkodással 1 elnökhelyettest választ.
Az elnökség javaslata Királyházi Csaba, új jelöltet nem állított a közgyűlés. Királyházi Csabát elnökhelyettesnek szavazta 35 fő, 1 érvénytelen szavazat, 1 tartózkodás és 2 nem szavazó mellett.
Az alapszabály értelmében lehetséges 7- 9 tagú elnökséget a közgyűlés 7 tagúnak határozta meg (35 igen, 4 tartózkodás). Az elnökség javasolta a posztok betöltésére Ürmössy Zsuzsannát és Barna Bálintot, akik a jelölést elfogadták. 1 jelölést kapott Tallián Balázs, de nem fogadta el. A szavazáson 34 szavazat érkezett Ürmössy Zsuzsannára és 37 Barna Bálintra (2 fő tartózkodott.), így ők lettek az elnökség új tagjai.
Felügyelőbizottsági tagságra az elnökség Becze Ádámot és Tóth Gergelyt javasolta. A közgyűlés javasolta még Pataky Pétert, a jelölést mindhárman elfogadták. A szavazáson Becze Ádám 22, Tóth Gergely 26, Pataky Péter 19 szavazatot kapott (3 fő tartózkodott a szavazáson), tehát a felügyelőbizottság új tagjai Becze Ádám és Tóth Gergely.

2. Beszámolók

A napirendi pont elejétől a közgyűlés végéig a levezető elnök Kaszás Péter lett.
Füzessy Tamás, elnök elmondta, hogy az egyesületnek jelenleg 75 aktív tagja van, az összes tag száma 80- 100 között mozog. A legutóbbi küzgyűlés óta eltelt időszakben ismeretterjesztő tevékenység csak a Tolkien Születésnapon volt; ezt a rendezvényt jövőre is valószínűleg az Átjáró fesztivállal és a Millenárissal közösen szervezzük. A kreatív tevékenységek szintén a Tolkien Születésnapon szerepeltek (színpadi művek, tánc), valamint a Tolkien Fogadón (kézműveskedés). Tudományos tevékenység a Tolkien Születésnapon szervezett fordítói szimpózium és a tagok egy részének A hobbit új magyar kritikai kiadásában való közreműködése. Közösségi program voltak a téli és a tavaszi találkozók, illetve a Tolkien Fogadó. A társaság kommunikációjáról elhangzott, hogy a TolkienHU honlap és a fórum látogatottsága folyamatosann csökken, ezen a folyamatosan frissülő tartalom változtathat, amihez lendületes szerkesztőségre van szükség. A Lassi Laurie folyóirat pár héten belül megjelenik és eljuttatják a tagokhoz. Az információs munkacsoport hírlevele nagyon hasznos. Újfajta tevékenységként jelent meg A Gyűrűk Ura felolvasása a kiadás 50. évfordulóján a Szabó Ervin könyvtárban, ebből érdemes lenne hagyományt teremteni, a könyvtárral jó kapcsolat maradt fenn. Az anyagi helyzet javítására szükség lenne a pályázatírásra, közösségi- és raktárhelyiségre. A folyamatos adminisztráció jó, de a korábbi jegyzőkönyvek nincsenek rendbentartva. A közgyűlés elfogadta a beszámolót (38 igen, 1 tartózkodás). Vass Rózsa javasolta, hogy a pályázatok megírására szakértő céget bízzon meg a vezetőség, a javaslatot a közgyűlés 38 igen szavazattal elfogadta. Kaszás Péter hozzászólása: az 50. évfordulón bevált családi programokat érdemes ezentúl szervezni.
Vass Rózsa, pénzügyi vezető részletesen beszámolt a Társaság 2005. évi anyagi helyzetéről. A pénzmozgások folyó finanszírozással történnek, a részletes költségvetést a tagok megtekintheik Vass Rózsánál. A közgyűlés 38 szavazattal, 1 tartózkodással elfogadta a beszámolót.

3. Egyéb

A felügyelőbizottság észrevételeiről Krieger Tamás, a felügyelőbizottság elnöke számolt be. Törvényességi megjegyzés volt, hogy a korábbi közgyűlések anyaga későn került a bíróságra. Adatvédelmi figyelmeztetés hangzott el mindenki számára az e- mailben küldött értesítések címzését illetően.
Vass Rózsa felvetette elnökségi megbeszélésen tárgyalandó témának a @tolkien.hu- s e-mail címek spammentesítését.

A TolkienHU- t az egyesület működteti, és határozhat a regisztrált, de nem aktív tagok törléséről. A közgyűlés felkérte az elnökséget, hogy a nem aktív tagok regisztrációjának törlését oldja meg (37 igen, 2 tartózkodás).

A Társaság is résztvesz az Átjáró Fesztiválon, június 10- 11- én.

Az egyesület alapításának évfordulóján hétvégi kirándulás lesz.

Az őszi találkozó szeptember 22- 24- én, Bilbó születésnapján lesz, egy újfajta, rajongóknak szóló rendezvény.

A nyári táborban 100- 110 fő várható, május 31- ig lehet még jelentkezni. Az 1 napra látogatók júl. 16- án napközben lehetnek ott, de ellátást nem kapnak.

A nyári fesztiválokon (Kapolcs, Sziget) nem vesz részt az egyesület, de ha valaki elvállaja a technikai szervezést, Kovács Gábor hajlandó a művészeti koordinálást végezni.

Az őszi közgyűlésre az alapszabályt átnéző és változtatási javaslatokat tevő bizottság alakult, a közgyűlés 37 szavazattal, 2 tartózkodással elfogadta.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére