Ilúvatar naplója - 1. rész

Ilúvatar naplója, 1. rész

S.F.Ó. (Saját Fennálásom Óta) 1.

Itt vagyok. Na de hol van az az itt? Csak csomó sötétség, meg undok árnyak, meg ilyesmik. Unatkozom.

S.F.Ó. 2.

Ma eldöntöttem csinálok valamit. Építek egy csarnokot. Majdcsak jó lesz valamire. Egész gyorsan ment… Minden fehér, meg világos. De az ablakokon még mindig beszűrődik a sötétség. És most, hogy készen van, megint unatkozom.

S.F.Ó. 3.

Úgy döntöttem újítok. Mostantól csak SFÓ-t fogok írni. Ki is próbálom legközelebb. Bevezettem a központi fűtést a csarnokban - le is védettem "Flém Imperizibl".

SFÓ 4.

Rohadt melegem van, egyedül vagyok, kezd rámtörni a depresszió. Valamit tennem kell.

Később: Megvan! Teremtek. Ez aztán a zseniális ötlet. És hát persze hogy tőlem származik. Raktam szabályzógombot a lángra. Így már mindjárt más!

SFÓ 13.

Sikerült! Itt van egy csomó izé... de mi is? Nevet kell adnom nekik. Majd gondolkozom.

SFÓ 14.

Ma úgy eltaknyoltam a csarnokomban, hogy zengett az egész űr! Úgy kezdődött, hogy ezek az izék szintúgy unatkoztak, ahogy én... Mondtam nekik mossák fel a csarnokot! Ezzel ellesznek egy darabig! Megcsináltam hogy a csarnok sose érjen véget :D De mit látok? 5 perc múlva visszajönnek, hogy kész van. Erre mondom én nem hiszem el, majd megnézem. Naná hogy pocsék munkát végeztek! Valami magát "Aule"-nak nevező megdötötte a padlót, egy magát "Ulmo"-nak nevező meg rálocsolt egy csomó kék izét, úgyhogy ennyit a szép márvénypadlóról. Épp mentem volna vissza jól összeszidni őket, amikor úgy elhasaltam, hogy olyan "Ainuuuuuuuu!” kiáltást hallattam, hogy megrepedt a mennyezet. Ezek egyre több kárt okoznak, esküszöm! Mindenesetre megvan a nevük. Ainu. Ainur. Ainuk.

SFÓ 15.

Na végre kitaláltam mit csináljanak. Énekelni fognak! Az elég változatos hogy lekösse őket egy darabig.

SFÓ 217.

Áááááááááááááááááá! EZ SZÖRNYŰ! Azt hittem jó ötlet énekeltetni őket. Erre mi történik? Ez a kornyikálás nemhogy tömegesen rázza le a cserepet a tetőről, de még ÉLVEZIK is! Melkorral jókat járunk a sötétségben... Mindig a központi fűtésről kérdezget. Azt mondja ő is akar egyet.

SFÓ 220.

Elegem volt. Most már Melkor is elkezdett énekelni. Ez először jónak tűnt, ugyanis ettől a többi elhallgatott, de aztán azt hittem megbolondulok. Ez még rosszabb, mint az előző! Na majd én megtanítom énekelni!

SFÓ 221.

A dolog másképp sült el, mint akartam. Először kicsit hangversenyeztünk, a többiek esküszöm, fintorogtak, majd ellátom az ő bajukat is, csak találjak ki valamit - én meg nem állhattam tovább és megnyomtam a falon a nagy piros MUTE gombot. Ezt nektek! Olyan példabeszédet tartottam! Melkort azért kiemeltem, végül is jó cimbora volt, és csak azért kezdett bele ő is, mert unta már ezt a szörnyűséges kántálást.

SFÓ 222.

Kitaláltam mit csinálok a főkornyikálókkal! Megcsinálom nekik a dalukat! De úgy ám, hogy benne kelljen élniük, és vissza se tudjanak jönni. Egész jó megoldás.

SFÓ 223.

Elmeséltem nekik a tervemet. Hogy bonyolítsam a helyzetet, egy csomó néven emlegettem nekik, pl. Arda, Ea, meg ilyesmik. Látszott hogy teljesen belezavarodtak. Már majdnem elkezdtek énekelni örömükben, de akkor gyorsan leállítottam őket. Mondtam nekik "szűkös az idő". Úgyhogy megmutattam nekik mit kerekítettem ki a dalukból. Egészen ámultak-bámultak. Pedig csak egy nagy fekete földkupac volt. Na mindegy, menjenek le, ha akarnak. Csak vissza ne jöjjenek.

SFÓ 224.

A fenébe! Melkor is elment! Azt mondja "terjeszkedés" meg "nagyobb piac". Legalább a 14 főkornyikáló mellé bekerül egy értelmes lény is. Utánuk küldtem a sok kék izét is. Az egész Ulmo nyakába ömlött. Hupsz.

SFÓ 225.

Ezek ott lenn neki kezdtek átszabni Arda-t! Azt mondják "látták a látomásukban"! Biztosan elég rázósan értek földet hogy hallucináltak. Na mindegy, csinálják ahogy akarják, engem nem érdekel.

SFÓ 226.

Ma megint unatkozni kezdtek az Ainuk. A fenébe is, csak énekelni ne kezdjenek! Kibővítettem egy hangszigetelt gumiszobával omladozó csarnokom. Beletettem az összes Ainut. Aztán melléjük akartam tenni még, csak hogy kicsit odapörköljek nekik, a Kiolthatatlan Lángot, ám véletlen megbirizgáltam a termosztátot, akkor kiejtettem kezemből, az megégettem a kezemet. Kiejtettem hát kezemből, le egyenesen Arda-ba. Kezd hideg lenni idefenn. A gumiszoba legalább működik.

SFÓ 300.

Megnéztem, mi van odalenn. Érdekes a helyzet. Miután a láng leesett (nem pörkölte meg nagyon Arda-t) az Ainuk kitalálták, hogy fény kell nekik. Erre kértek kölcsön tőlem valami energiaforrást, amivel működtethetik a lámpáikat. Jól kiszúrtam velük! Kaptak két nagy napelemet!

SFÓ 301.

Ezt nem hiszem el! Beüzemelték a napelemeket! Két lámpát csináltak, hogy egymást világítsák, és így (rejtély, hogy hogy) de működött a dolog. Melkor szólt, hogy az egyiket az ajtaja elé építették. Mondom neki, sajnálom, de nem szólhatok bele, ez az ő dolguk. Egész jó dolog ez az Arda. Be is vezettem magamhoz, hogy ne kelljen mindig kimennem. Elneveztem TV-nek.

SFÓ 302.

A gumiszobában úgy dörömbölnek, hogy állítólag lenn is lehet hallani. Melkor kinyitotta az ajtót rémületében, hogy megnézze mi történt. Sajna a lámpát még nem rakták arrébb, így az ledőlt, rádőlve a másikra, és az egész omlott össze, mint a kártyavár. A gumiszobát kidobtam a sötétségbe. Egyre halkul a kopogás.

SFÓ 323.

Melkor jól járt hogy ledöntötte azokat a lámpákat. Kicsit sötétebb és hidegebb van ugyan, de a többi Ainu legalább elhúzott Arda másik felére. Ő meg nyugodtan dolgozhatott. Csinált is magának központi fűtést (tudnám miért, hisz odaadtam (na jó, véletlenül leejtettem) a lángot, így nem értem minek neki.). Egész jól néznek ki. Rögtön két fajtát csinált, Jobbrog és Balrog. Csak a Balrogok kicsit agresszívek, így kiirtották a Jobbrogokat.

SFÓ 346.

A Manwe nevű azt kéri, mondjam meg nekik mikor jönnek a Tündék. Kérdem én: kik a francok azok a tündék? Erre ő: benne volt a "látomásukba" Na jó, mondom, ha ennyire akarják. Mondtam várjon még 30 SFÓ-t.

SFÓ 350.

Ezek az Ainuk már megint kifundáltak valamit. Világító fák!

SFÓ 376.

Na megcsináltam nekik a tündéket. Olyanok, mint ők, danolnak, meg bámulnak. Had boldogítsák egymást.

SFÓ 377.

A fenébe is! Ezek összefogtak Melkor ellen, és kitették a szűrét! Tünde érdekek meg ilyesmi. Legközelebb kétszer is meggondolom, mielőtt beavatkozom az ügyeikbe! Most mindenesetre megsúgtam nekik, hogy jön majd még egy nép. Ezek inkább hozzám hasonlóak lesznek. Kevesebb duma, több akció. Meg kéne oldani viszont, hogyha valami rosszul sül el (pl. most a tündék esetében). Kitaláltam! Halál! Keveset élnek, keveset hibáznak. Miután meghaltak nem boldogítják a Valákat (így nevezik magukat mostanában). De akkor hová menjenek? Berakom őket a lomtárba. Ott jó helyen lesznek.

SFÓ 380.

A Valák átvezették a tündibündiket a saját földjükre. Nem értem hogy akkor viszont miért kellett Melkort kilakoltatni? Most ott szenved Mandoséknál. Akkor tulajdonképp közelebb van a tündékhez, mint valaha. Ez a vala észjárás...

SFÓ 381.

Kicsit elmegyek aludni. Beállítóm az ébresztőórát, hogy majd ébresszen fel, ha Melkor kiszabadul. Addig úgyse történik majd semmi érdekes.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére