Tolkien HU Forum

A Tolkien.hu fórumán található topicok rövid jellemzése:

Először is az ember/tünde/hobbit, vagy egyéb lény, ha belép a tolkien.hu fórumára, elétárul két nagyfórum csoport. Az egyik az Információk , a másik a Tolkien HU Fórumok .

Az Informácók - on belül található két topic: a Hirdetmény:Hírek és a Felhívások . Az elsőn belül találhatók a fontosabb információk nem csak az MTT tagjai, de minden fórumozó számára. Ez volt az első topic, amit létrehoztak. A másodikba kerülnek azok a fontos felhívások, amelyek esetleg a többi topicban is fellelhetők, de azzal, hogy ide is beírják őket, nagyobb hangsúlyt kapnak és látszik fontosságuk.

A Tolkien HU Fórumok - on belül egész pontosan 11 fórum van, amelyek számtalan topicra bonthatók szét.
Kezdjük az elsővel, a Tolkien HU Fórum - mal. Ezen belül 8 topic van. Ezek mind a fórummal, fórumozókkal és magával a honlappal foglalkozik. Tehát ha bármi probléma van, vagy csak egyszerűen kérdése van valakinek, ebbe a fórumba kell csak keresgélnie és a megfelelő topica beírnia. A legtöbben az Óhaj,sóhajj,kérdés,panasz topica írnak, mert oda szinte bármivel ordulhat az érdeklődő.

A következő a Középfölde fórum. Ezen belül 27 (!) topic van. Ezek aztán rengeteg lehetőséget nyitnak arra, hogy a Tolkien által teremtett világot megismerhessük. Itt kérdezhetünk és olvashatunk: a Gyűrűkről, Bombadil kétséges kilétéről, Tolkien kapcsolatáról a germán mitológiával, a Megyéről, a tündékről, mitológiáről és vallásról Középföldén, sőt még a professzor által teremtett nyelvekről is, és az érdeklődők még segítséget kaphatnak itt az esetleges kezdetleges nyelvleckékkel. Valóban rengeteg topic van, melyeket idő és hely hiányában most nem írhatok le, de mindenképpen érdemes végig nézni őket.

Középfölde után a Magyar Tolkien Társaság hivatalos fóruma következik, ahol 22 topica van, melyekben mind az MTT-n belül létrejött továbbra is Tolkien-nel foglalkozó csoportok munkásságáról lehet olvasni, mind más, a Társaság különböző ügyeivel foglalkozó topicok. Így például:
-az MTT Kórus , amely néhány nagyon lelkes és nagyon szép hangú embernek köszönhetően több Tolkien rendezvény alkalmával is elbűvöltek minket mindenféle csodás, nem csak Tolkien témájú dallal.
- MTT InfoCsoport , a Magyar Tolkien Társaság Információs Munkacsoportjának topikja. Szép hosszú neve vanJ. Ez a csoport egyébként az MTT kommunikációs problémáinak, kihívásainak, feladatainak a megoldásán dolgozik. És ők gyártják a mi hírleveleinket, amit az MTT tagok kapnak meg havonta, tályékoztatóul az Egyesület akkor folyó munkájáról.
-a Kreatív Művészeti Csoport , ahol sok kreatív ember vanJ, akik jelmez,- és díszlettervek készítésével, és azok megvalósításával (Együttműködés más kreatív produkciókkal),illusztrációk készítésével, kreatív programok szervezésével, pályázatok szervezésével (csoporton belülre, ill. a nagyközönség felé is) foglalkoznak.
- Logisztikai Csoport célja - az MTT anyagi helyzetének javítása érdekében - pályázatok írása és egyéb anyagi források feltárása, székház keresése.
-A GoMuncs , azaz a Gondolatok Munkacsoport hivatalos topikja. Ők segétkeznek a különböző rendezvényeken, illetve ők működtetnek még egy külön Gondolatok topicot, amiről majd a későbbiekben írok.
- HNE ,azaz a Heren Nolmion Endórëo. Magyarul ők a Középfölde Kutatók Rendje. A HNE csoport a tolkieni mitologikus világ belső összefüggéseinek saját szabályai szerinti kutatását végzi. A mű belső nézőpontjából vizsgálják Középfölde, illetve egész Arda, történelmi, földrajzi, hadtudományi, kultúrtörténeti, filozófiai, vallási kérdéseit, nagyjából úgy, ahogy most a Középfölde topikokban zajlik.
-A Gyerekszoba csoportja, ami Tolkienes játékok kitalálásával és megvalósításával foglalkozik az MTT nyilvános és belső rendezvényeire. (Játékok: Táblás- és óriás táblás játékok, kaland- és csapatjátékok, vetélkedők, akadályversenyek, kvízek stb.)
- Humor Csoport ...nos azt hiszem ez egyértelmű.
-Továbbá a Tábor-os, LEP-es (Tolkien Születésnap),Nagy Találkozós topicok, valamint az MTT hivatalos újságja, a Lassi Laurie topicja.

Művészeti Pályázat 2005 . Ez a következő fórum. Itt a 2005-ös évben kiírt művészeti pályázatra beérkező művekre lehett szavazni, ám most már csak megnézni lehet őket.

Ez alatt van a Film fórum amelyen belül ismételten csak 27 topic van. Ezek között vannak a legnépszerűbb szereplőknek saját topicjai, ahol nem csak a színészekről, de karaktereikről is lehet olvasni, illetve írni. De nem csak a személyekről, hanem a filmekről általában, vagy a filmzenékről is található topic.

Ezután jön a Közösség fórum, amely 8 topicot tartalmaz. Ez -ahogy a név is utal rá- az MTT közösségének fóruma. Itt vannak olyan helyek, ahol találkozókat beszélünk meg, továbbá van egy külön Jókívánságok topic is, ahol születésnapi, névnapi és más ünnepi köszöntések, továbbá különböző gratulációk és jókívánságok. Van egy Élménybeszámolók , Beszélgetős és Gondolatok topic is. Ezek azért jöttek létre, hogy szorosabb kapcsolat alakulhasson ki a fórumozók, illetve az MTT tagok között. Tulajdonképpen az egész fórumnak a közösségépítés a célja.

Kreatív szekció . A hely, ahol mindenféle műfajban létrejött alkotásnak meg van a saját topicja. Így van: Versek , Színművek , Zene , Tánc , Iparművészet , Humor , Képzőművészet , Novellák topic. De itt vannak még a Nyelvteremtők , akik -ahogy a név is mutatja- saját nyelvek alkotásával, illetve az alkotók segítésével foglalkoznak. És itt a Kószák Könyve topic is, amelyben a méltán híres Kószák Könyvében leírtakat segíti. Ide kerülnek bírálatok, ötletek, kérdések és kommentárok.

Szavazás fórum. Nos itt mindenféle témában raknak fel szavazásokat. Mindezek célja a közvélemény kutatás.

A következő fórum a Vegyes . Itt 6 olyan topic található, amely nem közvetlen módon kapcsolódik a tolkieni világhoz. Így itt van a Star Wars , Harry Potter topic, továbbá az Állatbarátok és a kártyajátékok topicja. Valamint itt van a Vallás topic is és a Könyv kerestetik topic, ahol segítséget próbálunk nyújtani az esetlegesen nem található írásokhoz, könyvekhez.

A Subcultures fórum az MTT-n kívül alakult csoportok topicjait tartalmazza. Így a Vimpárok, a Bolond-család, illetve a THK, azaz a Tolkien Harcosok Klubjának a topicja.

És végül az utolsó az Archivum , ahol régi lezárt topicok vannak, melyeket újra lehet olvasni, de reagálni már nem lehet rá.


Nos remélem ezzel a kis összefoglalóval érdekeltebbé és könnyebben áttekinthetőbbé tettem a Tolkien.hu fórumát.

Ranamarth (Endóriel)

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére