Galadriel titkos naplója Másodkor ötödik fejezet

800. Valami nagyon nem tetszik nekem keleten. Nagyon mozgolódik ottan valami. Celebrimbor folyton nyugataa, hogy csak paranoiám van. Hát remélem is... 810. Harmadik havának 15. napja Ó, be unom én már ezt az egész világot!!!! Celebrimbor ma ténykedett, de alaposan. Jó szolgálatot akart nekem végrehajtani, a tudtom nélkül, és ennek kb. az lett az eredménye, ami Feanor esetében lett volna. Vagyis: csupa mocsok lett minden. Lényeg, ami lényeg, a szerencsétlen ki akarta kotorni nekem a kéményt, hogy jobban tudjak lembast sütni. (Miért, mi a baj az ÉN lembasommal? Celeborn szerint semmi. Na azért)
Visszatérve: féleszű rokon úgy akarta a dolgot megeszközölni, hogy belemászott a kéménybe, és beszorult. És ott ordított egész addig, míg haza nem értem kis családommal egyetemben. Akkor kezdődött a kiszedési hadművelet, ami abból állt, hogy engem, mint legvékonyabbat, belógattak a kéménybe, megfogtam rokon kezét, Celeborn meg az én lábamat, és kihúzott mindkettőnket. Itt be is fejeződhetett volna a napi ténykedés, de amit egy nolda a fejébe vesz... az ugyebár...

Másnap tehát újrakezdte a hadműveletet, mégpedig úgy, hogy egész egyszerűen felgyújtotta a kéményt. Belelocsolt egy nagy rakat olajat és meggyújtotta. A piromán féleszűje. Mikorra nagy nehezen sikerült eloltani, az egész konyha vastagon ragadt a koromtól. Legszívesebben felnyalattam volna vele, de nem ezt tettem. A tetejébe Celebornt be kellett tuszkolnom a lakosztályunkba, mert amikor meglátta a dzsuvát, és rádöbbent, hogy azt én fogom feltakarítani, majdnem fordított testvérmészárlásba kezdett.

Elég érdekesen rendeztem le életem párját:
-Celeborn nem szabad..
-De.. csak egy kicsit.. csak egy iciri-picirit hadd verjem orrba.. légyszíves.. naaaaa...
-NEM!!!
-De miért nem??
-Mert abból balhé lesz.
-De én uralkodó vagyok vagy izé..
-Mizé?
-Hát olyan tudod.. de te persze jobban tudod...
-Celeborn, ne légy kérlek, vérszomjas... inkább menj a szobánkba..
-De én orrba akarom verni a rokonodat.
-MONDOM NEM!!!!! -ezzel mosolyogva belekaroltam, és szépen bevezettem a szobába, közben megfenyegettem, hogy rázárom az ajtót, ha nem marad nyugton. (Meg sok más egyebekkel is, amikből drága párom levonta a következteést, hogy meglehetősen heves természetű vagyok.)
Szerencsére a köröttünk lévők csak azt észlelték, hogy a falfehér Celebornt eltávolítom. Ok: Celeborn végre megtanult telepatikusan kommunikálni.


Egy hónap múlva:

Mivel egyre inkább kezdek kiborulni az egyre több hülyeség láttán, és napestig mást se csinálok, mint gyógyfüveket gyűjtök, a népet nyugtatom, ha hőzöngenek, ellátom a Testvérkék saját hülyeségükből szerzett sebeit, stb.. eléggé kezdek fáradni. És ennek tetejébe még esténként hallgathatom Celebornt, hogy milyen keveset fogalkozom vele.

Szerencsétlen párom tegnap este megpróbált egy kicsit úgymond feldobni, de azt vette észre, hogy amikor a legjobban akciózott volna, már mélyen alszom. Tisztelet neki, nem keltett fel. Viszont reggel sem, időben, így mindennel elmaradtam. Következmény: éjszakázni kell... alig látok néha.. olyan fakó a világ...

Egy hét múlva:

Nagytudású ékkőfaragómester rokont megkértem, csináljom nár nekem valami ékszert, mert ha így folytatom, rövid úton Mandoshoz megyek. Nem azért, jó társaságban lennék, feltéve, ha nem a nyolctagú banda mellé ültetnek, nade akkor is...

Két hét múlva:
Celebrimbor kitalálta, hogy csinál egy második Elesszárt. Meg azt is, hogy totál szerelmes belém. Te jóságos Iluvatar. Mondtam neki, hogy rendben, de:
a) tartsa kordában az érzelmeit
b)Celeborn meg ne tudja, mert abból fordított Alqualonde lesz

Megígérte, hogy befogja a száját. Az ellen, hogy ha a közelemben van, és néz, úgyse tudok mit tenni. (Hosszú- hosszú évek tapasztalata ugyebár)

Jé, most veszem észre, milyen slendriánul írok...


812. Első hava

Celebrimbornak hálás köszönetem, legalább most már van erőm újra dolgozni. Mondom, dolgozni, nem pedig kokettálni.

812. ötödik hava:
Celebornra is több erőm jut. Ennek ékes bizonyítéka, hogy Amrothnak kistestvére lesz.

813.ötödik hava:

Na, Celebornt most már abszolút boldoggá tettem. Van fia is, lánya is, felesége is, egy szava se, lehet. Nincs is, egész nap Celebrian bölcsőjét ringatja.

Pár hónap múlva:

Hálát adok Iluvatarnak, hogy a gyerekek ekkorra korkülönbséggel születtek. Legalább a fiam is babázik, és nem nyárjasztják egymást.

Egy hét múlva:
Ááááááá... ahogy én azt elgondoltam... beküldtem Celebornt rendet tenni a kölykök között, erre rámnéz: azt hogyan kell???

Kis idő múlva: na, elvitte őket lovagolni, estére jöttek haza, Amroth is és a párom is holt fáradtan. Celebrian ugyanis egész idő alatt rajtuk lovagolt, nem pedig a póniján.

1000.

Valami kegyetlenül bűzlik Mordorban. Alighanem Szauron lesz az.. csak kerüljön a szemem elé. Celebrimbor megérdeklődte, miért nem megyek, és hívom ki befeketült maiánkat? Eredmény: aki nem halotta Celebornt üvölteni, az most hallhatta.

1200.

Egy Annatar nvű állítólagos maia idejött, azzal, hogy mindenféle ajándékot hozott. Celebrimbor addig könyörgött, míg be nem engedtem. Nem tudom, sose szerettem a cukrosmaiákat... Celebrimbor megint azt állítja, hogy paranoiás vagyok. Ő is az lenne, ha valaki már megint a haján legeltené a szemét.

1201.
Egyre jobban nem teszik nekem ez az Annatar. Szép csendesen össze is haverkodtam a lórienbéliekkel, legalább, ha itt valami grimbusz van, lesz hová mennünk.

1250.
Mit képzel ez a pofátlan alak, én tisztességes nő vagyok!!! Ma elkezdett dicsérni, hogy milyen szép a hajam, meg a szemem.
Válaszom:
-Senki nem lehet szebb, mint egy ajándékokat hozó maia...
Mit ne mondjak, elég savanyú arcot vágott. Azt hiszem, ennek semmi jó vége nem lesz. Na mindegy várok még egy kicsit, és valahogy kibírom, hogy ne képeljem fel Annatrt. Meg azt i ki kéne bírnom, hogy Celebornnak ne szóljak. Semmit se bánnék, ha Testvérkék nem élveznék annyira kedvenc maiánk ajándékozó kedvét. Csak nehogy nagyon ráfázzanak..

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére