A Gyűrűk Ura a középföldei sajtó tükrében 1.

Valinori Napló
Hk. 3001. szeptember 22.

(társasági rovat)
Születésnapi parti
- Círiel Gilluin tudósítása -
111 éve született Zsákos Bilbó, a sárkányölő kincsvadász! (Bár egyes pletykák szerint nem is ő ölte meg Szmógot, hanem valami Bard nevű helyi rendőr, de hát ki hiszi el az ilyet…)
Otthonában kerestük fel a derék hobbitot. Bilbó bácsi (111) remekül tartja magát, bár modora kissé morcos, de hát ez érthető, hisz oly sokan zaklatják a hülye kérdéseikkel. Munkatársainkat nagyon kedvesen fogadta, mindössze háromszor rúgta ki őket, de kitartóak voltak.
Kérdésünkre hosszasan mesélt kalandjairól, ám mélyen hallgatott a Zsáklakban elásott kincsekről. Jellemző.
Megkérdeztük szerető rokonait, Tarisznyádi-Zsákosékat, hogy mit tudnak a kincsről, mire ők felháborodva panaszkodtak Bilbóra, mondván, tiszta lökött, és direktből él ilyen sokáig. T.-Zs.-ék haragja érthető, ugyanis fülest kaptunk, hogy Bilbó egyedüli örököse unokaöccse, Zsákos Frodó lesz. Állítólag még a Gyű szóval mindent ráhagy.
A szülinapi parti ma este lesz, amire a fél Megye, valamint számos törp hivatalos. Egyes meg nem erősített források szerint a tűzijátékot, amire ráment a Megye háromhavi költségvetése, Oló Szürke Gandalf fogja szolgáltatni. © by Círiel Gilluin

(apróhirdetések)
Jól szituált, 5864 éves tünde hölgy Finwë házából keresi káros szenvedélyektől mentes, tiszta vérű nolda társát. Jelige: halál a telerekre!
Minas Morgulban lakályos, 4. emeleti kínzókamra, szép kilátással Cirith Ungol tornyára, igényesen bútorozva eladó. Érdeklődni: 666
Jó állapotban lévő, alig használt fekete ló, friss forgalmival eladó, mordori vevők előnyben. Érdeklődni Grímánál, Edoras, Meduseld 5/c, magasföldszint.
Jöjjön el Középfölde legnagyobb bolhapiacára! Széles kínálat az Óidőkből! Eredeti fröccsöntött szilmarilutánzatok, Galadriel ruhája, amit a Helcaraxén viselt, Túrin kardjának másolata etc. Helyszín: Esgaroth, Bard tér, minden pénteken.


Megyei Hírmondó
1401. szeptember 23.

Szenzációs eltűnés!!!!!!!!!!!!!!!!!
Boffin Muskátli jelenti –
Zsákos Bilbó, a gazdag különc, 111. születésnapján nyomtalanul eltűnt! A Megyeőrség nagy erőkkel keresi (mind a tizenketten). A hírhedt kalandor már produkált egyszer hasonlót, de akkor legalább látták elmenni, most meg köddé vált. Lehetséges, hogy eladta a lelkét az ördögnek, és most járt le a szerződésük.
Személyleírás: közepes termetű, enyhén pocakosodó, bár az utóbbi időben elvékonyodott, pirospozsgás, barna, hatvan éve tökugyanúgy néz ki, szereti a rikító színű ruhákat, beszél tündéül és enyhén paranoid tüneteket mutat…
A parti egyébként jó volt, mindnyájan tízszer jóllaktunk, Bilbó rosszul mondta a beszédében Csülökék nevét, Tarisznyádi-Zsákosék kiakadtak, Cövek Bódi Bilbó védelmére kelt, Veres Tóni pedig rosszmájú megjegyzéseket tett, egyszóval a szokott mederben zajlott minden, a váratlan eltűnésig.
A rendőrség Gandalfot gyanúsítja, főleg, mivel a mágus sürgősen elhagyta a Megyét.
Frodó cáfolta, hogy Bilbó meghalt volna. Szerinte az ilyesmi nem szokása, és nem gondolja, hogy épp most változtat ezen.



Gondori Szabad Nép
A republikánus olvasók lapja!
3017. november 25.

(politika)
Szürke Gandalf már megint kavarja (?)

Legalábbis a hivatalos álláspont szerint. Az időnként körözés alatt álló, gyanús, royalista elveket valló valinori ügynök ismét felkereste városunkat, noha, mint a Helytartó tegnap szóvivője útján közölte, „a kutya se hívta”. Rejtélyes módszerrel sikerült elkerülnie a kiutasítást, sőt, beférkőzött a szigorúan őrzött Cirion Nemzeti Könyvtárba, ahol a könyvtáros szerint Isildur tekercseit tanulmányozta. Ami eddig rejtve volt, most kipattanhat. Lehet, hogy Isildur írásai eltérnek a párt álláspontjától, miszerint az Egy Gy szóval az Izé megsemmisült? Faramir közölte, hogy szerinte lehet valami a dologban, mert mostanában vadakat álmodik. Atyja szerint leszokhatna az LSD-ről.
A dologról részletesebben a „Politikusaink magánélete” rovatunkban.
Gandalfot illetően feltehetjük a Fülig Jimmy-i kérdést: kavarja ez most, vagy nem kavarja? © Húrin

(kultúra)
Új lányok Madame Londwen Mulatójában!

A közkedvelt mulató, a Toronyőrök törzs-szórakozóhelye, több csinos haradi leánnyal gazdagodott, valamint érkezett néhány bakacsinerdei, veterán tündehölgy is. Madame Londwen továbbra is várja az urakat minden este a harmadik körben , és Boromirnak üzeni, hogy hiába politikus az apja, akkor sem hitelez neki tovább. – Nella –


Megyei Hírmondó
1418. április 12.

(pletykarovat)
Gandalf újra megjelent
- Boffin Muskátli kisasszony cikke –
Gandalf, aki már Bilbót is rávette többrendbeli emigrációra, most Zsákos Frodó urat környékezi. Lehet, hogy Zsáklakra pályázik?
Találgatások folynak, mikor lép le Frodó. Mindössze a fél Megye tud a Gyű a Dologról, ami miatt sürgősen menekülnie kell. Olyan sürgősen, hogy mindössze szeptemberig patópálkodhat az előkészületekkel. Bár ez Bilbó rekordja mellett hosszú időnek tűnik, normál hobbit-mértékkel szörnyen közeli az időpont…
Tarisznyádi-Zsákosék, akiket ez idő tájt özv. Lobélia és fia, Sömör Lothó képviselnek, már előre dörzsölik a kezüket.
Cövek Bódi szerint Frodó úr nagyon rendes fiatalember, neki semmi panasza nincs rá, és nem kell mindent elhinni, amit Zsákosékról terjesztenek.
Ám Gandalf már nekiállt kavarni, és ha ő egyszer elkezdi… abból minimum egy év távollét lesz. Főleg, ha törpök is vannak a dologban.
© Boffin Muskátli


Mordor Crime
A Gyűrűháború előtt nem sokkal

Exkluzív interjú Gollammal! A titokzatos múltú csavargó mindent bevall!
Szín: Minas Morgul, 6. pince, jobbról a harmadik kínzókamra. Szereplők: Nazgûl 4, Gollam, orkok + egy vendég halálfaló, akit Szauron Nagyúr kedvenc kollégája küldött, s aki tanulni vágyik.
Nazgûl 4: Neve?
Gollam: Sze név, sze drágaszág, sze halacka, sze apa, sze anya…
N4: Vallása?
G: Sze iszten, sze haza, sze bölcő…*
N4: Ezt azonnal hagyja abba!
G: Mit, Drágaszág? A szejpítészt? Szajnosz így születtünk, úgy ám.
N4: Lakik?
G (énekel): „You are loszt, you can never go home…”
N4: Foglalkozásza? Ööö… ez a pöszeszég ragályos! Foglalkozása?
G: Munkanélküliek vagyunk, Drágaszág.
N4: Volt már büntetve?
G (zavarba jön) Nem, nem, nem voltunk!
N4: De vaj az volt már a fején, mi?
G: Vaj? Fúj! Komisz tündék étkét nem ehetjük!
N4: Okunk van feltételezni, hogy ön tud az Uralkodó Gyűrű hollétéről.
G: A Drágaszágról? Nem, nem tudjuk! Ő szoszem találhatja meg! Gollam! Gollam!
N4: Ész… khm… és hogy került önhöz a Drágaszág?
G: Izé… születésznapunk volt… jajaj, ez forró! kártyán nyertük… céllövölde aúúúú… elszakadunk!!! Szméagol nem köp. Ész punktum.
N4: Hóhér! Tekerd meg!
/Hóhér teker/
G: Jujujujj!!! Azért sze beszélünk!
Vendég halálfaló (vékony, fekete, jellegzetesen rosszindulatú, a haja zsírossága Aragornéval vetekszik) Bocsánat, kedves nazgûl kolléga… véletlenül van nálam Veritaserum…
N4 (megvetően shuttogva) Ezek a mágusok! A főnökük még csak nem is Necromancer! És béna! És nem tud alakot ölteni, mióta legyőzte egy kisbaba… hehehe…
V. hf.: Szauront meg legyőzte egy királyfi egy törött karddal… mwhahahaha…
N4: Teee! Rád lehelek!
V. hf.: Megátkozlak! Adav…
N4: Hhhhhhhhhhhhhh…
/mindketten kifekszenek/
Nazgûl 7 (belép a kidőlt 4-es helyére, miközben félrerúgja Pitont) Hol is tartottunk?
G: Asssszem ott, hogy nem mondjuk el, hogyan került hozzánk a Drágaszág…
N7: Hóhér!
G: Illetve… születésznapunk volt, ész kicit megfojtottuk a barátunkat… de a Drágaszág minket illetett!
N7: Na és most kinél van?
G: Nemtom, nemtom!
N7: Hm… hóhér?
G: Öööö Megyeeeeeeeeeeeee…
N7: Remek. Még egy kicsit…
G: Zááááááááááákoooooooooooosssz aúúúúúúúúúú…
N7: Oké! Összeverbuválom a kommandót! Köszönjük az interjút, Gollam úr, legyen máskor is szerencsénk…
G: Részünkről…
© by Szauron Szája

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére