Aragorn visszatérése a kószákhoz utolsó rész

Aragorn visszatérése a kószákhoz

UTOLSÓ RÉSZ

Vágtattak a tündék szélsebesen Széltető felé. Lábuk alatt porzott a föld. Halbarad csak nehezen bírta tartani velük a lépést. 4 nap múlva oda is értek. Ám Aragorn nem volt ott, hiszen elment Bríbe Gandalfhoz. A tündék mindent átkutattak, de Halbarad csak állt. Gondolkodott. Valami folyamatosan tartotta benne a reményt. NEM!!! Elendil utolsó leszármazottja NEM HALHATOTT MEG!!! Érezte, hogy van egy esélyük, csak azt nem tudta, mi az. Ezért gondolkodott. A tündéknek ezt azonban nem akarta meg mondani, és ők sem találták ki maguktól.
- Halbarad - szóltak - ne állj és bámulj, hanem segíts megkeresni Aragorn holtestét! Bár semmi esély rá, hogy él, és hogy Középfölde túléli a halálát. Halbarad ezt nem fogadta el, de hagyta feltörni gondolatait:
- ARAGORN NEM HALT MEG! ÉS NEM ÁLLOK, ÉS BÁMULOK, HANEM GONDOLKODOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-Min- kérdezték egyszerre, mert a tündék bölcs nép, és megérezték, az igazat, a tévedést, és a hazugságot is. Volt bizonyos előrelátásuk a jövőbe, de inkább érzéseken keresztül. Most is érezték, hogy Halbaradnak igaza van, s feltámadt bennük a remény. Halbarad fejében mintha mécsest gyújtottak volna.
- Aragorn Bríben van! Siessünk- mondta, és már fel is pattant a lovára. A tündék szó nélkül utána.
*************************************************************
- Még éppen elértük Gandalfot. Így fejezte be beszámolóját Halbarad Aragornnak. Aztán még hozzátette:
- Apám vár, hogy hivatalosan is átadja a vezetést neked, miután meggyógyultál.
- Tessék?? Nem azt mondtam, hogy senki ne tudja meg!!??
- Elrond úr parancsa volt... Az összes kósza itt van, és arra vár, hogy megismerje új vezérét. Már sok jót hallottak rólad.- Azzal Halbrad felállt, s elment, mert dolga volt.
A hivatalos átadás másnap megtörtént. Aragorn azonban meglátta Arwen úrnőt, s hiába vezette már a kószák egész csapatát, hiába ismerte el most már mindenki, aki ismerte, hogy ő Isildur utóda, Aragorn szívében olyan láng égett, amit nem lehettet sehogyan sem eloltani, és attól fogva nagyon sokáig nem volt boldog.

VÉGE!!!



Írta: Eldarion Telcontar király, a Nagykirály fia



Források: Elesszar Telcontar király történetei, és a Kószák könyve alapján készítettem Apám kérésére

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére