A Magyar Tolkien Társaság összművészeti pályázata

A Magyar Tolkien Társaság összművészeti pályázata


A Magyar Tolkien Társaság 2005. január 3-án a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve ismét nagyszabású rendezvényt szervez "Tolkien Születésnap 2005" címmel, J.R.R. Tolkien 113. születésnapján. Ez alkalomból képzőművészeti-, irodalmi- és iparművészeti pályázatot hirdetünk.

A versenyekre olyan alkotásokat várunk, amelyek tárgya J.R.R. Tolkien valamelyik, Magyarországon is megjelent művéhez ("A Babó", "A Gyűrűk Ura", "Szilmarilok", "Elveszett mesék", "A Gyűrű keresése") kapcsolódik az alább megjelölt témák mentén.

Kategóriák:

Az összművészeti pályázat az alábbi 5 kategóriában hirdetjük meg:
- Képzőművészet 1: Valák és maiák
- Képzőművészet 2: Háborúk Ardán
- Novella: Negyedkor
- Vers: Középfölde dalai (Középfölde népeinek versei, dalai.)
- Iparművészet: Az eldák népe (A tündék öltözékei, kiegészítői, ékszerei, fegyverei, használati tárgyai stb.)

A pályázaton minden kategóriába három korosztály elkülönülten verseng egymással: 8-13 évesek, 14-17 évesek és felnőttek (18 év felett).


Beérkezési határidő: 2004. november 14. éjfél

A kiválasztottakat és a díjazottakat 2004. dec. 29-éig értesítjük.


Feltételek
A pályázatra csak eredeti, jogtiszta, máshol még nem publikált, a szerzői jogok tekintetében semmilyen korlátozás alá nem eső műveket lehet benyújtani.
Amennyiben egy pályázó egy kategóriában több művel (maximum három, kivéve az irodalmi kategóriáknál, ahol csak eggyel lehet pályázni) is nevez, a zsűri kiválasztja a legjobbat, és a további értékelésben csak az az egy mű vesz részt.
A pályázaton nem vehetnek részt a pályázat előkészítésében, lebonyolításában, illetve értékelésében részt vevő személye! A pályázatra nem lehet nevezni a Magyar Tolkien Társaság korábbi pályázataira már beküldött alkotásokkal.
A meghirdető a beküldött pályamunkák kiállítási, felhasználási, publikálási, másolási/sokszorosítási jogát fenntartja, a beérkezett műveket semmilyen körülmények között nem tudja visszaszolgáltatni! A művekért felelősséget nem vállal.

A pályázatok formátuma
Általános szabályok
A pályaműveket csak hagyományos úton, postán lehet beadni. Az alkotáson nem szerepelhet a szerző neve, személyi adatai vagy bármilyen az alkotó személy azonosítására alkalmas utalás.
A pályázó ( neve, életkora, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe ), valamint az alkotás(ok) ( korcsoport, kategória, téma ) adatait mellékelten kell megadni egy képeslap nagyságú papíron.

Képzőművészeti kategória
Két témában várjuk az alkotásokat: 1) Valák és maiák; 2) Háborúk Ardán.
Minden pályázó maximum három alkotással pályázhat témánként. A pályamű lehet grafika (rajz), festmény, számítógépes grafika, egyéb képzőművészeti alkotás (szobor, dombormű, faragvány, üvegfestmény, szövés-minta stb.). A rajzok és festmények bármilyen hagyományos technikai alapon (papír, tábla, vászon) beküldhetőek, méretük képeslap nagyságtól az A3-as méretig terjedhet. Elfogadjuk az alkotás (jó minőségű, lehetőleg nagyobb - A5-ös, ill. A4-es - méretű) fényképét is.

Irodalmi kategóriák
A versek és novellák csak magyar nyelven adhatók be! Az irodalmi alkotás terjedelme legfeljebb 8700 karakter lehet (ez kb. 2 A4-es oldalnak felel meg szóközökkel együtt). A verseket és a novellákat gépelt, kinyomtatott formában fogadjuk csak el! A formátum mindkét kategória esetén a következő legyen: 12-es betűnagyság, szimpla sorköz, 2,5 cm-es margók.
Minden pályázó kategóriánként (vers és novella) egyetlen alkotással pályázhat!

Iparművészeti kategória
A kategória témája "Az eldák (tündék) népe". Olyan alkotásokat várunk, amelyek a tünde nép öltözékeit, kiegészítőit, ékszereit, fegyvereit, használati tárgyait stb. jelenítik meg.
Minden pályázó maximum három alkotással pályázhat. Lehetőség van az elkészített tárgyak, ill. azok fényképei, koncepció tervei vagy akár makettjeik beadására is. Az értékelésnél minden esetben az alkotás koncepcióját fogjuk figyelembe venni, nem jelent hátrányt, ha az alkotók nem vitelezték ki drága alapanyagok felhasználásával azt. (Viszont egy kézbe fogható, valóságos funkcionális környezetében kipróbálható tárgy a koncepcionális és tervezési részletekről is többet elárulhat.)
A beadott pályaművek összecsomagolt állapotban nem haladhatják meg az 1,5 méteres kiterjedést, illetve a 30 kg-nál nagyobb tömeget.

Értékelés
A beérkezett pályaműveket a Magyar Tolkien Társaság képviselőiből, illetve az adott terület független szakmai képviselőiből álló független szakmai zsűri fogja elbírálni. Az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempontok a kreativitás és az eredetiség, a kivitelezés technikai színvonala, illetve a tolkieni mitológia minél mélyebb rétegeinek visszatükröződése.
A legjobbakat értékes nyereményekkel díjazzuk.
A zsűri által kiválasztott művekből az MTT az "Tolkien Születésnap 2005" helyszínén, valamint a www.tolkien.hu-n, a Magyar Tolkien Társaság hivatalos honlapján szervez kiállítást. A pályázat legjobb alkotásai megjelennek a Magyar Tolkien Társaság negyedévente megjelenő folyóiratában, a Lassi Laurie oldalain is.

Díjátadás
A Magyar Tolkien Társaság a 2005. január 3-i rendezvényen ünnepélyes keretek között hirdeti ki a nyerteseket, illetve adja át a díjakat.

A nevezés módja
Az alkotásokat ajánlott küldeményként az alábbi címre várjuk: MTT pályázat, Magyar Tolkien Társaság, 1701 Budapest Pf. 79. Kérjük, írd rá a borítékra azt is, mely kategóriába tartozik az alkotásod, így: pl. MTT pályázat/ Képzőművészet/ Valák és maiák.

Ne felejtsd megadni a nevedet, a korodat, a lakcímedet, a telefonszámodat és az e-mail címedet is! (Az adataidat bizalmasan kezeljük, nem adjuk tovább.)

Ha kérdésed van, írj: palyazat@tolkien.hu.


Plakátok:
Amennyiben szeretnél segíteni a pályázatunk népszerűsítésében itt találhatod kinyomtatható plakátjainkat. Ha van rá módod, kérjük, nyomtasd ki, és helyezd el minél több helyen.
www.tolkien.hu/palyazat2004/plakat1.doc

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére