Tudnivalók a Tolkien táborról

HELYSZÍN ÉS IDŐPONT

A tábor a velemi Gyermeküdülőben kerül megrendezésre, egy természetes környezetben fekvő kőházban, és a körülötte elterülő zárt parkban. Az elhelyezés 10-20 ágyas nagy szobákban, illetve sátrakban történik. A kőházban 70 személy elhelyezésére nyílik lehetőség, és ezen kívül mintegy 70 fő lakhat a ház körül sátrakban.

Pontos helyszín:
Gyermeküdülő, Velem község (9726, Kossuth u. 1.), Vas megye

A tábor programok kezdete:
2004. július 16. 15 óra
A tábor programok befejezése:
200. július 25. 14 óra

A helyszín Magyarország egyik legszebb területe, kis hegyi falu a Kőszegi hegységben, az Alpok lábánál - sok-sok kirándulási lehetőséggel, gyönyörű természeti tájakkal. Velem község az "Irottkő Naturpark" része.
http://www.naturpark.hu/nevezet/velem/velem.html
http://www.koszeg.hu/a_varos/a_kornyek/velem.php
http://www.ace.hu/VELEM/



RÉSZVÉTELI DÍJ

A részvételi díj tartalmazza a szállás és a teljes ellátás (napi 3 étkezés) teljes díját, valamint a tábori szabadidős programokkal kapcsolatos valamennyi költséget, de nem tartalmazza az utazás költségét (kivéve a Szombathely-Velem közötti különbusz díját). A tábor részvételi díja MTT tagoknak kőházas elhelyezés esetén 23 000 Ft , nem MTT tagoknak 27 000 Ft . Sátorozás esetén MTT tagoknak 19 500 Ft , nem MTT tagoknak 23 500 Ft .

A részvételi díjat három részletben kell befizetni:
MTT tagoknak (március 15. előtti belépett, és tagdíjfizetési hátralékkal nem rendelkező tagok esetében):
I. részlet: május 31. - 9000 HUF / sátor: 5500 HUF (átutalás)
II. részlet: június 30. - 7000 HUF (átutalás)
III. részlet: július 16. - 7000 HUF (helyszíni befizetés a tábor kezdetén)

Nem tagok részére:
I. részlet: május 31. - kőház: 11000 HUF / sátor: 7500 HUF (átutalás)
II. részlet: június 30. - 9000 HUF (átutalás)
III. részlet: július 16. - 7000 HUF (helyszíni befizetés a tábor kezdetén)



SZÁLLÁS

A sátorozáshoz szükséges felszerelést (sátor, matrac, hálózsák) nem biztosítjuk, ezekről a sátorozóknak maguknak kell gondoskodniuk.
A kőházi szálláshoz szükséges felszerelést (takaró, párna, ágynemű) a gyermeküdülő biztosítja.



UTAZÁS

Velembe vonattal, autóbusszal, autóval egyénileg is könnyen el lehet jutni. Az utazás fakultatív, minden tábori résztvevő alapértelmezetten saját felelősségére tetszőleges módon juthat el a táborba. Azonban a tábor szervezői a következő utazási lehetőséget javasolják:
Odautazás:
Gyorsvonat 09:05 Budapest-Déli pu. - 12:57 Szombathely
Különbusz: Szombathely 13:00 - Velem 14:00
Visszautazás:
Különbusz: Velem 14:30 - Szombathely 15:30
Gyorsvonat 15:50 Szombathely -19:33 Budapest-Keleti pu.

A fenti időpontokban a vonaton, illetve a különbuszon történő utazáshoz felnőtt kísérőket biztosítunk, de a vonatjegyet mindenkinek magának kell megvásárolnia. (Diák retúrjegy: 1 430 Ft) A különbuszokon való utazás a tábor résztvevői számára ingyenes (a költségeket a tábori részvételi díjból fedezzük).



ÉTKEZÉS

A reggeli minden esetben hideg élelmiszerekből áll (kenyerek, vaj, sajt, felvágottak, zöldségek). Ebédre és vacsorára helyben főzünk meleg ételt. Fontos: az étkezésekhez a táborlakók is hozzájárulnak a keretjáték részeként. Minden csapatból minden nap (délelőtt-délután) 2-2 ember fog segíteni a konyhai előkészületekben, a főzésben. (No para! :-) )



NÉHÁNY SZÓ A PROGRAMRÓL

A tábor célja, hogy a tolkieni hagyományok iránt érdeklődők minél több ismeretet szerezzenek Középföldéről, és miközben jól érzik magukat, átérezzék, magukévá tegyék a Tolkien műveket átható, a természet értékeit, és az alkotó munkát középpontba állító életfelfogást.
A tábori program 5 fő programtípusból áll össze:
- A tolkieni mitológiára közvetlenül vonatkozó ismeretterjesztő programok (előadások, foglalkozások)
- Játékok, vetélkedők, könnyed szabadidős programok
- Természetjárással egybekötött természetismereti, természetvédelmi programok
- Alkotó/kreatív jellegű tevékenység (zene, irodalom, képzőművészet, kézművesség)
- Komoly és könnyed elemeket egyaránt felvonultató, közösségi jellegű az összetartozást, együvé tartozást erősítő programok.

Középfölde Első Korának 455. éve A tél beálltával Morgoth pusztító lángtengert szabadított Angband északi erődjéből az előtte elterülő síkságra. A tűzfolyók nyomában százezernyi ork, és a félelmetes sárkány, Glaurung támadt a megmaradt védőkre. Rohamuk megtörte a csaknem négyszáz éve fennálló ostromzárat. A számtalan tünde erődítmény, mely eddig dacolt a gonosszal, leomlott, és Morgoth legelszántabb ellenségei elpusztultak a kilátástalan harcban - Dagor Bragollach csatájában.
Fingon földjén a szétszakadozott seregekből egy kisebb csoport verődött össze. Az ember és tünde népek testvérként fogtak össze, és a 6 túlélő csoport egy jól védett helyen megalapította Esgalmar, a Rejtett Ház városát. Szóbeszéd járta viszont Morgoth Átkáról, mely mindenkit egyaránt sújt, de az erős szívűek tudták, hogy eljön az idő, mikor nyíltan dacolhatnak Angband fenyegetésével és keményen megfizetnek a Bragollachban elesett társaikért.
Az eljövendő korokban Esgalmar az emberek és tündék minden sorscsapáson átívelő barátságának szimbólumává vált.




CSOPORTOK

A táborlakók a keretjáték 6 túlélő népének megfelelő csoportokban fognak tevékenykedni.
A túlélő népek:
Bëor népe (ember)
Haleth népe (ember)
Marach népe (ember)
Fingolfin népe (tünde)
Thingol népe (tünde)
Curufin népe (tünde)

Arra kérünk minden lelkes résztvevőt, hogy a sikeres, mindenkinek ideális csoportbeosztás elérése (vagy legalábbis megközelítése) érdekében töltse ki a www.tolkien.hu/mtttabor2004ki01 web lapon található kérdőívet. (A kérdőívet csak a fórumon regisztrált tagok tudják kitölteni, és csak akkor, ha a főoldalon bejelentkeznek nicknevükkel és jelszavukkal.)

A kérdőívben megadott preferenciák figyelembevételével a csapatok úgy lesznek összeállítva, hogy egyenlő arányban legyenek képviselve a különböző korcsoportok, lányok/fiúk, az MTT tagok, és a Tolkien művekben behatóbb ismeretekkel rendelkezők.


MIT HOZZ MAGADDAL

A szükséges iratok:
Személyi igazolvány, utazási kedvezményre jogosító igazolványok (diákigazolvány, stb.), útlevél (Velem közvetlenül a határ mellett van, egyes túraútvonalak átvezetnek Ausztiába), TB kártya (az orvosi ellátáshoz).

Öltözék:
Esőkabát, túracipő, felső ruházat meleg és hűvös időhöz egyaránt (Velem az Alpokalján található, az átlagos hőmérséklet némileg alacsonyabb, mint Magyarország síkvidéki területein, és éjszakai programokat is tervezünk).

Felszerelés:
Sátor, zseblámpa, hálózsák, polifoam/matrac, ragtapasz, kullancs- és szúnyogriasztó

Egyéb:
Hangszerek, amelyeken tudsz játszani, kedvenc Tolkien könyveid, CD-id, saját írásaid, rajzaid, parókák, jelmezek. Fontos: hozz magaddal legalább 1 db közepes vagy kicsi befőttesüveget, és 1 db fehér pólót és vizipisztolyt!

Amit ne hozz:
Fegyverek (lézerpisztolyok, kardok, kések, buzogányok, stb.), vagy fegyvernek látszó egyéb tárgyak (fakardok, műanyag kések, íjak, stb...). A kerettörténethez szükséges felszerelésről a szervezők gondoskodnak.



TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Amennyiben kérdésed van, az mtttabor@tolkien.hu címre írhatsz.

Kérjük, hogy a tábor kezdetéig rendszeresen figyeld a www.tolkien.hu/tabor webcímet, illetve a TolkienHU fórumának topicjai közül az " MTT Nyári Tábor 2004 " elnevezésűt, mivel itt folyamatosan jelentetjük meg a táborral kapcsolatos részletes információkat.




Képek a tavalyi táborról: -->

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére