- Köszönetek: 0
Csináljunk filmet!
- Lemilien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
nem baj. v ilyenLuthin írta: Először is kedves Lemilien! Szerintem senki se fog megszólni téged a hozzászólásaid száma miatt. Nem az a fontos, hogy mennyi van, hanem hogy milyen 'értelmes' dolgokat írogatsz be.
Egyébként nekem is csak 32 van ( illetve ez lesz a 33 ) pedig már 1 éve, hogy felregisztráltam.
sajna ez nekem még csak egy szép álom. pofám az tökéletesen lenne hozzá!!!!!!A rendezői ambícióidban és is osztozom, de én pont a miatt nem merem elvállalni, mert nincs gyakorlatom benne. Mellesleg hatalmas felelőséggel jár, idegek kellenek hozzá, főleg, ha még nincs összeszokott csapat és pofám sincs hozzá.
8O de azért szívesen!!!!Addig is, köszi Lemilien és Inczy,hogy lelkesen részt akartok venni a forgatásban!
[/quote]Ja, Lemilien, az a forgatókönyv érdekes lehet, majd egy talin, ha lesz ilyen, szívesen beleolvasnék!
már megbocsá, de inkább vki másnak kéne az én alkotásomból forgatókönyvet írnia... annyira könyvszerű lett!!!! de ha vki elmeséli nekem, h tulképpen h kell egy olyan télleg belevaló fk-et írni, megcsinálom!!!!!!!!!!!!!!!
"Az embernek csak az arca ismerhető, de az arca nem ő. Ő az arca mögött van. Láthatatlan."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Luthin
- Nem elérhető
Szóval, a m.a.g.u.s. film forgatókönyve megtalálható a www.picy.hu/magus honlapon. Ezt direkt ehhez a filmhez hozta létre a az egyik srác, akit, meglepő módon, Picynek hívnak.
A szerepek többsége legjobb tudomásom szerint már elkeltek, kivéve egyetlen egyet. Az egyik főszereplőét! Aki olvasta a szöveget: a fiú védelmezőjéről, őréről van szó!
A többi mellékszerepre (talán 3-4 ha van ilyen) már találtak emberkét.
Statisztákat még abszolut nem kerestek, illetve anno felmerült egy pince sötétjében lejtett áldozati papnőtánc , de sajna kiírták a forgatókönyvből.
A pénz kérdése pedig állandó probléma. Bár,szerintem akkor lenne lehetőségünk, ha az aktuális pénzesmanus elé lepakolnánk a már meglévő forgatókönyvet, a terveket, a forgatás idejére vonatkozóan és egy saccperkábés költségvetési táblázatot is. Plusz, nem árt, ha a kiszemeltünk érdeklődik a szerepjátékok iránt.
Nemsokára feldobok egy szereplőlistát, amin fel fogom tüntetni, hogy mely szerepekre kerestetnek emberek.
A pénzt valóban meg kéne oldani. Mondjuk, mi van akkor, ha megpróbálunk egy-két jelenetet leforgatni sima kézikamerával. Majd egyszer? Akkor eldőlne, hogy képesek vagyunk e rá, képesek vagyunk e csapatot alkotni és a lelkesedés, ami, mint látom, nővekszik, még mindig tartani fogja e a formáját!
Amíg nem élem át,le sem írhatom!
Amíg nem találkoztam vele,nem szerethetem!
Amíg nem éltem,nem halhatok meg nélküle!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rayan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Fio
- Nem elérhető
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Inczy írta: Ameddig nincs forgatókönyv, vagy legalábbis alapsztori a kezünkben, addig még ráérünk szponzorokkal meg ilyesmivel foglalkozni... Előbb a sztori legyen meg!
Aztán kezdhetsz munkát keresni...
Our knees do not bend easily
- Inczy
- Nem elérhető
Épp ezért kérdem, h akkor melyik forgatókönyvet kéne megkukkolni? Vagy van vkinek vmilyen jókis szövege? Nem kell feltétlenül csak az RGP.husat csinálnunk, nemde?
És a régivel mi a helyzet?
Ameddig nincs forgatókönyv, vagy legalábbis alapsztori a kezünkben, addig még ráérünk szponzorokkal meg ilyesmivel foglalkozni... Előbb a sztori legyen meg!
Feel the sunshine
- Felagund
- Nem elérhető
gillz írta:
A másik az, hogy a Szilmarilok egy borzalmasan összetett valami, amiből nagyon nehéz egy kronológiailag hű történelmi filmet összehozni anélkül, hogy valami eszenciális alkotórészt ki ne hagyjunk (mert szvsz simán megérnének külön filmet egyenként: Fëanor, Túrin, Beren és Lúthien és Gondolin bukása is)
ezzel egyet értek, de ezt mire írod?
Arra, hogy nem lehet eldönteni, hogy miről és főleg mennyi filmet csináljunk (ha már csinálunk/nak)
- gillz
- Nem elérhető
A másik az, hogy a Szilmarilok egy borzalmasan összetett valami, amiből nagyon nehéz egy kronológiailag hű történelmi filmet összehozni anélkül, hogy valami eszenciális alkotórészt ki ne hagyjunk (mert szvsz simán megérnének külön filmet egyenként: Fëanor, Túrin, Beren és Lúthien és Gondolin bukása is)
ezzel egyet értek, de ezt mire írod?
need more brainz. yourz. now.
- Felagund
- Nem elérhető
Akkor szóljon valaki, ha szponzort tud szerezni...
Mert még egy "kisköltségvetésű" film forgatása is kóstál annyi pénzt, amennyit szvsz ti még nem láttatok együtt...
Bocs, hogy ilyen cinikus vagyok, mert tényleg nagyon szép ez a pozitív hozzáállás, meg lelkesedés, csak hát ezek a szép álmok elég durván fognak talajt, ha elfelejtjük aprópénzre váltani őket...
De egy kész (vagy majdnem kész) forgatókönyv már valami.
- Inczy
- Nem elérhető
Akkor akinek van forgatókönyve, az körbeküldhetné, nem? Vagy pakolja fel vhova netre, és akkor megvizslantjuk! Aztán, amilyek meg lehet valósítani, emg érdekli a népeket, azt megcsinálhatnánk, nu?!
Tökjóóó :itscool:
Feel the sunshine
- orsi zita
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- gillz
- Nem elérhető
Luthin írta: vagy csak érdekli a dolog, ÍRJATOK ide! Élesszük fel a topicot!
éledj topic! Sajna én leginkább a színészetben vagyok érdekelt (és kicsit talán jártas is), egy forgatásban nem nagyon tudom elképzelni, mi más részt lennék képes vállalni... de azért érdekel, ha van még lehetőség szerepre, vagy akármi, akkor én szívesen lelkesedem.
need more brainz. yourz. now.
- Felagund
- Nem elérhető
Lemilien írta: Harmadszor: van egy félkész eredetileg vmi film-forgatókönyvnek indult, de aztán egy könyvszerűség lett belőle... kit érdekel?
Engem!
Pl.
- Luthin
- Nem elérhető
Egyébként nekem is csak 32 van ( illetve ez lesz a 33 ) pedig már 1 éve, hogy felregisztráltam.
A rendezői ambícióidban és is osztozom, de én pont a miatt nem merem elvállalni, mert nincs gyakorlatom benne. Mellesleg hatalmas felelőséggel jár, idegek kellenek hozzá, főleg, ha még nincs összeszokott csapat és pofám sincs hozzá.
Ezért rendezőnek inkább olyan kéne, aki már mozgott vmit e téren és időt is tudna fordítani a dologra!
(Mellesleg a rendező sem rendező, ha nincs kiket rendezni. Küldök ma egy köremailt a csapat másik felének, azoknak, akik ott voltak azon a bizonyos talin csak most elvannak vhol. Megtudakolom, hogy mi az ami kell...stb)
Addig is, köszi Lemilien és Inczy,hogy lelkesen részt akartok venni a forgatásban!
Ja, Lemilien, az a forgatókönyv érdekes lehet, majd egy talin, ha lesz ilyen, szívesen beleolvasnék!
- Lemilien
- Nem elérhető
Először is: egyetértek Inczy-vel!! Nem tom,h ki olvasta a bemutatkozómat,de a filmrendező szerepelt benne... most már kitöröltem. (de azonnal visszaírom)
Másodszor: sorry a hozzászólás száma miattt!!!!
Harmadszor: van egy félkész eredetileg vmi film-forgatókönyvnek indult, de aztán egy könyvszerűség lett belőle... kit érdekel?
Na ennyi.
Navaer!
"Az embernek csak az arca ismerhető, de az arca nem ő. Ő az arca mögött van. Láthatatlan."
- Inczy
- Nem elérhető
Majd igyexem utánaolvasni!
És a régi filmmel mivan?! :
Feel the sunshine
- Luthin
- Nem elérhető
Egy fél éve felvetődött az ötlet egy m.a.g.u.s. film elkészítésének! Azóta született egy remek forgatókönyv! (ha minden igaz, a majdnem végleges változat megtekinthető: www.picy.hu/magus honlapon)
Valamikor tavasszal volt is egy találkozó, ahol fényderült az apróbb hiányosságokra és felmerült egy-két létfontosságú kérdés is.
Alapkérdés: -a magunk szórakoztatására gyártjuk a filmet, v. a kíváncsi közönségnek készítsük?
Ez márcsak azért is fontos, mert ha az előbbi verziót választjuk, nem lesz szponzor. Ebből pedig az következik: a) nincs pénz
b) nem csinálunk hollywoody, tehát nagyszabású filmet, csak mondjuk egy egyszerű kézikamerásat. (megjegyzem, szerintem tökéletesen elég egy amatőr film elkészítéséhez)
Hiányosságok:-nincs rendező!!!
-nincs operatőr
-nincs technika
Így áll a helyzet.
Viszont, mint már említettem, van egy jó forgatókönyvünk!
Szóval, aki tud ezekben segíteni, tudja honnan szerezhetnénk kellékeket, csinált már egyátalán ilyesmit, esetleg a Filmművészeti Fősulira jár, vagy csak érdekli a dolog, ÍRJATOK ide! Élesszük fel a topicot!
Az a kisebb csoport, akikkel taliztam tavasszal, egy külön levelezőmailt használ: magusfilm@yahoogroups.com
(feliratkozás: magusfilm-subscribe@yahoogroups.com )
Ők nem mttsek, engem is meglepett. Trevian, aki a főszervező, anno vhogy idetévedt....de ez most mellékes.
Írjatok és bombázzatok az ötleteitekkel, hiszen erre van ez a topic!
- Arnyelf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nem megsérteni akarlak, csak én éppen most két filmben vagyok benne, amibol az egyik kissé komolyabb lesz (elméletben TVbe megy) és hááát.. Most szenvedek éppen az egyik szerplo 3Ds modelljével szegénykém annyira extrém a páncélja, hogy alig lehet kezdeni vele valamit (Softbody dynamics..éljen )
Amugy ha kell vmi help csak szolj... már amennyiben a harcművészeti vagy animácios dolgok kellenek, ha van idom szivesen segitek...
ja, nem tudom meg tudjatok ezeket nezni vagy nem...
kep.tar.hu/redcassidy/balrog001_resize.jpg
kep.tar.hu/redcassidy/balrog002_resize.jpg
freeware lett, ha kell csak szoljatok
( roy_fokker@freemail.hu )
Adios,
...az Ön kedvenc, ...
<---== ÁRNYELFJE ==--->
- Trevian
- Nem elérhető
A film MAGUS film lesz, ha érdekel, gyere talira szombaton, 14 óra, forgóóra Nyugatinál...
És megkérlek, ne hívj Trenek. Vagy Trev, Trevi, vagy Trevian. Én sem nevezek senkit olyan néven,amit ő nem használna magára.
Luthin, sajnos azt már télleg nem,mert az előző is elmaradt,de bárikor, mikor ráérsz, találkozunk.
Őszinte hívetek
Lochlannach Trevian
- Luthin
- Nem elérhető
Esetleg egy póttali?
- Arnyelf
- Nem elérhető
Amugy nem akarok pesszi8mista lenni..de ti csináltatok már filmet?
Nah, érdekelne mirol akartok forgatni, fur a kiváncsisag
...az Ön kedvenc, ...
<---== ÁRNYELFJE ==--->
- Trevian
- Nem elérhető
Akkor:
trevian@freemail.hu
már vagyunk vagy 3 tucatnyian és szinte teljes a felszereltségünk,szo szeretettel várunk mindenkit..
- Arnyelf
- Nem elérhető
Tar.hu
Felhasznalo: redcassidy
password: csanadi
Ende. Lehet letolteni
...az Ön kedvenc, ...
<---== ÁRNYELFJE ==--->
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Arnyelf
- Nem elérhető
Eloszor is hajrá... én éppen egy Star Trek rovidfilm utomunkáit csinálom...már kezd elegem lenni.
Kameratéma: SVHS eg ynagyon jo kis rendszer, a Camcorderekbol ajanlhatom a Hi8-ast ha normál (analog) kivitelben akartok dolgozni, de amatorfilmhez is inkabb a D8 (digital8) digitális tech kamerákat vagy DV BETÁt.. bár az utobbira sajna semmi eselyetek..az olcsobbik fajta 8-12 milla
AMugy ezt nezzetek meg.. ha lesz meg energiam, csinalom tovabb..dehat valamivel jatszani is kell
www.tar.hu/redcassidy/onering(divx ).avi
ezt nezzetek meg....amugy ha lesz idom befejezem obalrogsagat meg a fellbeastot...
Ha kell odaadom szivesen
Adios,
Árnyelf
-LW Mano-
...az Ön kedvenc, ...
<---== ÁRNYELFJE ==--->
- ADIM a Des
- Nem elérhető
Egyébként igazad van, de a helyzet megkívánta a megjegyzésem, még ha nem is volt helyes-sajnos )
Úgy látom, ezek után már csak ork statiszta lehetek, vagy esetleg szikladarab. De azért vállalom azt is, ha nem dobtok túl messzire...
ADIM a Des
"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"
- Felagund
- Nem elérhető
ADIM a Des írta: nyugodtan szójatok (khm... a szójának nincs is tokja...)!
OFF
De van, mert a szója hüvelyes
ON
- ADIM a Des
- Nem elérhető
Gondoltam, ma rákukkantok erre a csapatra is. Szóval megy a kamerázás. Az jó, sok sikert hozzá! Egyébként, ha kell egy statiszta, mi bajom lehet? - alapon, nyugodtan szójatok (khm... a szójának nincs is tokja...)! Látom, akad jelentkező bőven. Itt van például Rabyn, aki akkármit elvállal... hát ez már magában is jóóóól hangzik!
De a neve egyébként is ismerős, mintha láttam volna egy filmben... várjunk csak, asszem Rabyn Hood volt a címe...
Szóval, ha kellek, jövök, de nyolc napon túli sérüléssel járó szerepet nem vállalok (mint pl. lezuhanni egy szikláról), és csak úgy vagyok hajlandó +halni, ha a forgatás végén azért életben maradok!
A csigás film is érdekel, abban talán jó háttér lehetnék...
ADIM a Des
"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- icke
- Nem elérhető
Ősz után már szinte bármikor tudok vágni; ez annyiban jelent nehézséget, hogy ez az utolsó középiskolai évem, így egy-két kör lefutását igényli majd a dolog a tömkomtanáromnál. De meg tudom oldani...
icke
ignis sum quae contra frigus ardet