Iparművészet

Több
20 éve 4 hónapja #234278 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Iparművészet
gilloth, elméletben van egy ismerősöm, aki ilyen kreatív könyvecskék forgalmazásával foglalkozik - a netes elérhetőséget nem tudom, de megpróbálom elérni és megkérdezni. Mikorra kéne?
Fentebbi kiadványokat akkor már itt is reklámozom: jó sok "kreatív tevékenység" ilyen kiskönyv-formátumban, olyan 690-darabáron. Ha találok hozzájuk linket, fölrakom, hátha valakit érdekel.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 4 hónapja #234276 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Iparművészet
kedves alkotók, :)
sztnék kérdezni vmit. Tudtok-e olyan könyve(ke)t, ami pl varrást üvegfestést, gyöngyfűzést nagyon, nagyon lassan szájbarágósan magyaráz, sok, sok ábrával, mondjuk úgy, h gyerekek is megértsék, és az elkészítendő tárgyak nem iszonyú bonyolultak?
ha tudtok címet, akár neteset is, légyszi tudassátok velem, privben is jó :) . Előre is köszönöm szépen, és sorry az OFFért....
gilloth

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 4 hónapja #234275 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Iparművészet
Olosta: miért lyukas az üvegek közepe? mmnt ott miért nincs festés? Én is festettem most karácsonyra egy rakat mindet, a suliban rendes kiégetős festékkel, meg hobbyfestékkel itthon, kicsit már herótom van a festéstől:DDD

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
20 éve 4 hónapja #234267 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Iparművészet
Sziasztok!

Végre hoztam képet az elmúlt hetek terméséből.
Nem sok, de érjétek be ennyivel!
Szóval festettem végre üveget. Az alábbi képen a három eddig elkészült mécsest láthatjátok. A két szélsőt ajándékba fogom adni a barátaimnak karácsonyra. :D
Sajnos a kép nem a legjobb minőségű, de azért remélem, hogy a lényeg látszik.

Üvegfestés

És elhatároztam, hogy varrok egy rongybabát kedvenc keresztesómnak. :D Majd arról is mutatok képet, ha elkészül. :wink:

[size=9:1a3kmink]És még valami, de ezt csak így apróbb betűvel:
Ma vagyok két éves itt a Fórumon. Igaz, hogy ez a topic csak néhány hónapja létezik, de azt hiszem, hogy ti, akik ide jártok, ismerhettek a legjobban a társaságból (többé-kevésbé). Szóval, jó hogy vagytok, meg hogy kibírtok, meg minden. Remélem, hogy az elkövetkezendő időkben még jobban megismerhetjük egymást, meg hogy lesz végre csoport is.
Na, most már aztán befejezem az offolást![/size]

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
20 éve 5 hónapja #233495 Írta: Eldamyn
Eldamyn válaszolt a következő témában: Iparművészet
Tünc fejdíszt megpróbálhatok vmit alkotni rézdrótból...

"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/

Több
20 éve 5 hónapja - 20 éve 5 hónapja #233493 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Iparművészet
Laurelen,Brisa!
Bocs,ez most nem nagyon lesz segítség,de nekiállok gondolkodni rajta. :oops: Szóval,élő sakkot csináltok,úgy értem élő emberek lesznek a sakkfigurák? Ez esetben,ami így hirtelen eszembe jutott:Tünde fejdísznek nem jó az olyan gyöngyből készült fejdísz,amilyet a táborban is csináltak többen? (Én sajna nem.) Az nem köves,de szerintem szép. Az ütőfa mire kell? Ez most megint hülye ötlet,de én egyszer Jedi köpenyt feketére befestett lepedőből csináltam,messziről egész jól néz ki.. Trollbaltának nem jó a sima kisbalta kicsit felületileg átalakítva,csak nagyon kell vigyázni vele,mert az meg fegyvernek minősül. Bocs,de most csak ilyenek jutottak eszembe. :oops: Ha valaki kreatívabb megmondja mit és hogyan csináljak szívesen segítek,de csak a távolból tudok,mert kitört nálunk a vizsgaidőszak.
Csele,de jó neked,hogy van ott ilyen,én is szívesen elmennék egy ilyen helyre! :D

Több
20 éve 5 hónapja #233390 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Iparművészet
Emberek, ez nagyon fontos és sürgős! Kérlek benneteket, segítsetek!

Laurelen írta: kedves kreatívok!

a gyerekszoba program keretében, készítünk egy középfölde-sakkot.
szükség lenne a segítségetekre a következő dolgok beszerzésében/elkészítésében:
-szép, köves tündefejdísz
-törpsisak
-troll-balta(vagymi)
-4 ütőfa
-hosszú fehér köpeny

ki tudna segíteni készítésben, kölcsönadásban?

Brisa

Több
20 éve 5 hónapja #233375 Írta: Csele
Csele válaszolt a következő témában: Iparművészet
HUHu lányok (és fiúk, bár ők erre nem nagyon járnak;), voltam a Veszprémi Egyetem Alkotókörében. (Esgalnak, Olostának, Staranak és pár ott ácsorgó emberkének már meséltem, hogy megnézem)
Nagyon jó hely. Van ott minden alapanyag (ingyér!!!), segítőkész emberkék. S szerencsére idő is. Minden szerdán este 7-től éjjel 1-ig kreativkodhat ott a nép. Tegnap meg is tanultam a gyöngyszövés alapfogásait.
Ezen kívül még ami nagyon megfogott: selyemfestés, gyertyaöntés, valami, aminek nem tudom a nevét, de egy kemény anyagba kell vésni, aztán azt pecsétnyomóként használni, batikolás, üvegfestés, minden amihez textilfesték kell, meg egyáltalán kész festéktár a hely. Kedvesem helyből beállt origamizni (s jővő héttől úgy tünik repülőmodellezés-tanítást is vállal), szóval egy tuti hely
Két negatívum tünt eddig csak fel; a gyöngyök nem olyan sokfélék mint a táborban, de gondolom, ha többen is elkezdenek füzni majd szereznek még be. És nincs varrógép...

Második félévben mindenképpen meg akarok tanulni gyertyát önteni, selymet festeni. Gyöngyös és üvegfestő tudásomat pedig bővíteni. Így ezekben szívesen segítek majd a tábor kézműveseinek.

Niko! Egy-két leírásodat szeretném bevinni az Alkotókörnek, mert könyvekre nem tellik nekik, s csak a gyermekkönyvtárból kikölcsönzött köynveket tudják néha használni. Azok meg persze nem oylan jók, mint a te leírásaid!
Ha benne lennél, hogy az ottani keratívkodók felhasználják az öteletedet, akkor (természetesen a neved feltüntetésével) beviszem.

Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled

Több
20 éve 5 hónapja #233307 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Iparművészet
kedves kreatívok!

a gyerekszoba program keretében, készítünk egy középfölde-sakkot.
szükség lenne a segítségetekre a következő dolgok beszerzésében/elkészítésében:
-szép, köves tündefejdísz
-törpsisak
-troll-balta(vagymi)
-4 ütőfa
-hosszú fehér köpeny

ki tudna segíteni készítésben, kölcsönadásban?

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
20 éve 5 hónapja #233124 Írta: Olosta
Uff!

Erda: így utólag is szívesen. :D

Emberek és egyebek! Megkérdeztem itthon a Gyermekkönyvtárban, hogy úgy tavasz táján mehetünk-é egy szombat délelőtti napon kreatív foglalkozást tartani a gyerekeknek könyvtárprogram keretén belül. És beleegyeztek! Szal, ha lesz csoport (nagyon remélem, hogy lesz), lehet jönni Félegyházára talizni, meg okítani mindenkit! :D

Több
20 éve 5 hónapja #232160 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Iparművészet
Olosta: így utólag is köszi a leírást. Már kész is az ék, már csak bele kell varrni a gyatyóba. Anya mindig halogatja, de egyszer még elkapom. :wink:

'Is there anybody out there?'

Több
20 éve 5 hónapja #231336 Írta: Trinkler
Trinkler válaszolt a következő témában: Iparművészet
Végre kész a nagy mű; életem első szőnyege. Két hónapig tartott, teljesen kikészült a derekam és a hátam, a kezemen van egy-két hólyag és égésnyom, de azért a pillanatért, amikor levágtam....megérte! Ha megérjük a jövő hónapot, készítek róla (és egyéb munkáimról) némi fényképszerű dolgot, mert még a végén úgy jön ki, mintha csak kitalálnám az egészet :)

Több
20 éve 5 hónapja #231104 Írta: Olosta
Milendoria: mi az, hogy nem merted megkérdezni? :hein: Úgy nézek én ki, mint aki emberekkel táplálkozik? 8O

Na, de hogy válaszoljak a kérdésre, amit végül is Erda tett fel:
!Az éket anyukám varrta bele a nadrágomba, én csak kihímeztem! De el tudom mondani, hogy hogyan kell megcsinálni. :wink:
Az eredeti nadrág (ma már a harmadik nadrágomat fogyasztja az Ék), egyenesszárú volt. Ezt kb. térdig ki kell fejteni az oldalánál, meg az alján a felhajtásnál is kb. 5-5 cm hosszan (hogy szépen össze lehessen illeszteni majd az ékkel). Kiszabsz két darab egyenlő szárú háromszöget valamilyen anyagból, ami passzol a gatyóhoz. Az egyenlő szárak hossza legyen kb. 3 cm-rel hosszabb a nadrágod aljától a hasíték végéig mért hossznál (hogy szépen össze lehessen majd dolgozni), a harmadik oldal meg olyan hosszú lehet, amilyennek csak akarod, ez csak azon múlik, hogy mennyire akarod trapézosra a nacit. Ha úgy tetszik, hímezd, vagy fesd ki az éket (de aki olyan mintákat mer rádolgozni, mint amilyen az enyémen van, azt tényleg megeszem :twisted: ). A díszítésnél figyelj arra, hogy az ék aljából föl fogsz hajtani valamennyit! Ha mindezzel végeztél varrd bele a nadrágba: először ugye az egyenlő oldalakat kell bevarrni, utána meg felhajtod az alját úgy, ahogy a nadrágod is fel van hajtva. És már kész is! :D
Jó varrogatást!

Ja igen, az ék anyagánál figyeljetek arra, hogy milyen a nadrág anyaga. Mert mondjuk egy farmer nadrágban (ami ugye egy elég "merev" anyag) hülyén nézne ki mondjuk egy pamut ék (ami meg "lötye"), egyanez fordítva!

Több
20 éve 5 hónapja #231099 Írta: Milendoria
Milendoria válaszolt a következő témában: Iparművészet
Az ékes dolog engem is érdekel, csak régebben nem mertem megkérdezni. Amúgy meg jöttem dicsekedni, mert végre-valahára vettem olyasmi dolgot, amit már régen kinéztem magamnak, méghozzá maratógélt, és csináltam vele tök jó dolgokat! Nemsokára felteszem őket, jó?

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.

Több
20 éve 5 hónapja #231090 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Iparművészet

Erda niire (Area) írta: Sziasztok!

Olostától szeretném megkérdezni, hogy pontosan hogy is csinálta az éket a gatyójába. Én is szeretnék csinálni az enyémbe, de anyáék azt mondják úgy is elrontom. :? Na, szóval ezért szeretném megkérdezni, pontosan hogy is varrtad bele az éket a nadrágba. Vágtál le az anyagból, vagy egyszerűen csak belevarrtad a kibontott részbe?

Ez engem is érdekelne, mert én is pont ezt a műveletet szeretném véghezvinni egy egyenesszárú (répa) nadrágomnál.

Brisa

Több
20 éve 5 hónapja #231068 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Iparművészet
Sziasztok!

Olostától szeretném megkérdezni, hogy pontosan hogy is csinálta az éket a gatyójába. Én is szeretnék csinálni az enyémbe, de anyáék azt mondják úgy is elrontom. :? Na, szóval ezért szeretném megkérdezni, pontosan hogy is varrtad bele az éket a nadrágba. Vágtál le az anyagból, vagy egyszerűen csak belevarrtad a kibontott részbe?

'Is there anybody out there?'

Több
20 éve 5 hónapja #231042 Írta: Olosta

trinkler írta: Üdv nép!

Ez talán egy kicsit off lesz; mindössze egy kérdésem lenne az alkotás folyamatával kapcsolatban:
Ti soha nem éreztétek azt, míg egy munkán dolgoztatok, hogy legszívesebben hagynátok az egészet a fenébe, és hogy az egésznek semmi értelme sincs, mert nem lett tökéletes a mű? Normális dolog, ha ezt érzi valaki?

Teljesen. Én is ezt érzem minden munkámnál. Az az szinte mindnél, mert a táskákat már olyan "tökéletesre" meg tudom csinálni, hogy csak na. (éljen az öntömjénezés 8) :D )
De most, hogy így nézegetem a tegnap festett üvegemet, rendesen elbizonytalanodok...
Na, szal normális vagy. És mutogasd meg a műveidet, hogy megdicsérhessük, és legyen később több önbizalmad!

Több
20 éve 5 hónapja #231037 Írta: *Niko*
*Niko* válaszolt a következő témában: Iparművészet
Trinkler: Minden egyes fülbevaló minden egyes gyöngyénél :wink:

a gyöngyfűzők valája - by Csele

Több
20 éve 5 hónapja #231020 Írta: Trinkler
Üdv nép!

Ez talán egy kicsit off lesz; mindössze egy kérdésem lenne az alkotás folyamatával kapcsolatban:
Ti soha nem éreztétek azt, míg egy munkán dolgoztatok, hogy legszívesebben hagynátok az egészet a fenébe, és hogy az egésznek semmi értelme sincs, mert nem lett tökéletes a mű? Normális dolog, ha ezt érzi valaki?

Több
20 éve 5 hónapja #231019 Írta: Olosta
Uff!

Ma végre alkottam!
Drága nővérkém vett nekem üvegfestéket, és rögtön ki is festettem egy kis befőttesüveget mécses céljából. [size=9:1whsrwzt](meg ahogy elnézem alkottam egy szépen megaszondott mondatot is :lol: )[/size]
Hétfőn, vagy kedden teszek is fel róla képet a netre (addigra talán még festek párat).
Na, jók legyetek, és alkossatok ti is! :D

Több
20 éve 5 hónapja - 20 éve 5 hónapja #230775 Írta: *Niko*
Feltöltöttem a KGY-n viselt fülbevalóm, a táborban fűzött két nyakláncom és a hugim szalagavatói ajándékának fényképét:

fülbevaló
csipkelánc
áttört lánc
hugi lánca

Képek sponsored by apu; legközelebb megtanítom részletgazdag képet készíteni :)

Ha ügyes vagyok, a köv. két-három hétben még legalább három újabb feltöltenivalóm lesz (éljen a nagyüzemi karácsonyi ajándék-gyártás :wink: ).

Több
20 éve 5 hónapja #230419 Írta: Theia
Theia válaszolt a következő témában: Iparművészet

Stara írta: Ezen már tényleg nem fogunk összeveszni :D ,én spec.indián fonatnak szoktam hívni a csomózott karkötőt,de az a lényeg,hogy mindenki tudja miről van szó. :wink:

Jah, a lényeg megvan :wink:

Szvsz az MTT-nek inkább az anyagszükségletbe kéne beszállni az útiköltség helyett... Ha pedig meg is marad valami, az a későbbi foglalkozásokon vagy táborban felhasználható.

Én üvegfestés, batikolás, decoupage-ban tudnék segíteni, de kevés olyan dolog van, amit eddig ne próbáltam volna ki. :-D
El is dicsekszem gyorsan a 3D-s képemmel, amit most csináltam :wink:

"Nem érdemes túl komolyan venni az életet. Eddig úgysem élte túl senki."

Több
20 éve 5 hónapja #230396 Írta: *Niko*
Csuhézás!!!! A régi karácsonyfadíszeink úgyis kezdenek szétesni. (Ha már, akkor szakmázni is lehetne, elég hasonló anyagok kellenek a kettőhöz.) Megpróbálom megnézni, hogy ahol mi vettünk régen, megvan-e még.

Több
20 éve 5 hónapja #230309 Írta: Trinkler
Ha valakit érdekel a nemezelés vagy batikolás, illetve fonás, madzagszövés, arról én tudnék foglalkozást tartani, és tudok egész olcsó anyagbeszerző helyeket is. A többi népi kismesterséghez szükséges anyagok beszerzési helyét meg meg tudom kérdezni a sulimban...
Egy kicsit tudok csuhézni is, de nem tudom, ilyenkor honnan lehetne kukoricahéjat szerezni :roll:

Több
20 éve 5 hónapja #230164 Írta: *Niko*

Olosta (Aelalin) írta: Viszont amennyiben felmerülne egy kiskunfélegyházi találkozó (aminek mellesleg nagyon örülnék), akkor nagy valószínűséggel fel tudok ajánlani a Szent Célra egy helyi Gyermekkönyvtárat olvasótermestül, ahol nagy valószínűséggel nagyon szívesen látnának majd minket (és még a helyért sem kell fizetni). Ha az időpont fix (lehetőleg egy szombat délelőtti időpont), akkor esetleg egy olyat is lehet csinálni, hogy a könyvtár programjaként meghirdetek a városban egy kézműves foglalkozást, ahol lehet hímezni, gyöngyöt fűzni, könyvet kötni, stb. ki mihez ért. Így sok legyet ütnénk egy csapásra, mert:
- találkoznánk,
- tanulhatnánk egymástól,
- taníthatnánk másokat (elsősorban gyerekeket),
- becsempészvén a foglalkozásra a tolkieni cuccosokat népszerűsíthetnénk kis városomban is tanainkat,
- meg mellesleg egy ilyen foglalkozás után lehet, hogy kicsit többen látogatnák a klubomat. 8) :D

Nyilvános foglakozástartás ötlete überrúlz, csak az anyagbeszerzést meg kellene oldani hozzá, ami sajnos nem két fillér. (A táboros maradékkal pl. mi lett? Sehol nem lehet olyan ezüstszínű gyöngyöt kapni.) Persze mondhatjuk a népnek, hogy hozzanak maguknak, de abszolút kezdőként sajnos nagyon nehéz megsaccolni, miből mennyi kell.
Fiúknak lehetne tartani pl. bőrözést, szerintem azt élveznék (persze nem mintha a lányok nem), csak nem tudom, hogy ahhoz ért-e közülünk valaki. (Azt a keveset, amit én tudtam, már rég elfelejtettem, de mindenesetre megpróbálhatom felfrissíteni.)

Több
20 éve 5 hónapja #230107 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Iparművészet

Theia írta: Indián fonatra vissza térve... Lehet, hogy tényleg a csomózott az indián fonat? :-) Volt valami ilyesmi könyvem régen, de úgy emlékeztem, hogy csak a hajba tekerős színes fonatnak volt indián a neve. A csomózott karkötő meg valami barátság-karkötő volt és én soha nem tudtam olyat csinálni. :?

Ezen már tényleg nem fogunk összeveszni :D ,én spec.indián fonatnak szoktam hívni a csomózott karkötőt,de az a lényeg,hogy mindenki tudja miről van szó. :wink: Egyébként fogalmam nincs van-e egyáltalán köze mindennek az igazi indiánokhoz,bár csomózott karkötőket láttam már,hogy peruiak (talán) árulták.
Szeretnék én is csoportosulni! :D [size=9:3tdkywxl]Most küldtem e-mailt.[/size]

Több
20 éve 5 hónapja #229861 Írta: Olosta
Üdv népek!

Munkát most nem hoztam, de azért hozzászólok. Remélem nem lőttök le ezért. :D

Szóval csoportosuljunk-csoportosuljunk!

Esgal írta: Először is szeretnék bocsánatot kérni minden érintettől; tudom, hogy elvávllaltam a csoport szervezését, de erre az utóbbi időben elég kevés módom jutott. Most úgy fest, hogy elkezdjük valahogy, egalábbis ötleteket gyűjtünk, a tényleges munka meg nagyjából január táján kezdődik majd.

1. Távolság
El lehet menni más központokba is, ahol netán többen vannak (felvetődött pl. Félegyháza, ahol Olosta rendszeresen szervez Tolkien klubot; szvsz oda is intézhetünk megjelenést, ...

A klubocskám átlagéletkora kb. 15 év (de inkább kevesebb) és több a fiú, mint a lány, ezt figyelembe kell venni, mert őket nem hiszem, hogy nagyon érdekelné a hímzés, meg a gyöngyfűzés (minden esetre legközelebb meginternyúzom őket a témáról).
Viszont amennyiben felmerülne egy kiskunfélegyházi találkozó (aminek mellesleg nagyon örülnék), akkor nagy valószínűséggel fel tudok ajánlani a Szent Célra egy helyi Gyermekkönyvtárat olvasótermestül, ahol nagy valószínűséggel nagyon szívesen látnának majd minket (és még a helyért sem kell fizetni). Ha az időpont fix (lehetőleg egy szombat délelőtti időpont), akkor esetleg egy olyat is lehet csinálni, hogy a könyvtár programjaként meghirdetek a városban egy kézműves foglalkozást, ahol lehet hímezni, gyöngyöt fűzni, könyvet kötni, stb. ki mihez ért. Így sok legyet ütnénk egy csapásra, mert:
- találkoznánk,
- tanulhatnánk egymástól,
- taníthatnánk másokat (elsősorban gyerekeket),
- becsempészvén a foglalkozásra a tolkieni cuccosokat népszerűsíthetnénk kis városomban is tanainkat,
- meg mellesleg egy ilyen foglalkozás után lehet, hogy kicsit többen látogatnák a klubomat. 8) :D

Esgal írta: Felmerült még, hogy a társaság beszállhatna az útiköltség, satöbbibe, de ez teljes mértékig annak anyagi helyzetétől és a mi aktivitásunktól függ.

Abszolúte mindenféle célzás nélkül írom ezt (akinek nem inge, ne vegye magára, akinek meg igen, kérem szépen ne sértődjön meg):
Ahhoz, hogy a Társaság beszállhasson az uti-, ill. anyagköltségbe az szükséges, hogy a tagok tagdíjat is fizessenek, mert máshogy nincs pénz. (Tény és való, hogy nekem is van tartozásom...)
Az aktivitással meg szvsz nem lenne túl nagy gond. :wink:

Esgal írta: 2. Tevékenység
d) A kultúra terjesztése :D Magyarul: kreatív foglalkozásokat tartani különféle rendezvényeken. LEP, Tolkien-klub, akár ennek Félegyházai változata (Olosta felméri, van-e rá igény). Ilyesmik.

Ehhez már nincs hozzáfűznivalóm, mert feljebb kifejtettem javaslataimat.

Esgal írta: 3. Mi kell mindehhez
Jelenleg úgy állunk, hogy, bár én vetettem föl, és eddig úgy is tűnt, én leszek a csoport koordinátora, az mtt-tagságom fel van függesztve. Ez a vezetőség szerint nem kizáró tényező, ha tehát elfogadtok, én "maradok" ebben a tisztségben. Ha nem, várok javaslatokat, ha a többség támogatja, akkor én is. Ha igen, úgy várok magam mellé még öt darab embert, aki szeretne jönni, és mtt-tag. Többen is jöhetnek, de lentebb írtam, ennyi a minimum. Úgyhogy lehet jelentkezni, e-mailben itt: esgal@msn.com

Mivel leginkább te vagy a "tűz közelében", szvsz tökéletesen jó leszel csapveznek. :wink:
És, mint MTT tag, jövök tagnak! :D [size=9:287kp68v](bocsesz, hogy nem emilben jelentkeztem)[/size]

Több
20 éve 5 hónapja #229848 Írta: *Niko*
Szerintem egyszerűbb simán gyapjút meg szappant venni és csinálni nemezt; olcsónak nem tudom, hogy olcsóbb-e, de ha az izommunkát fizettetik meg, akkor mindenképp igen :wink:

A csigavonalban futó csomó tényleg szerepel a makraméban, ha minden igaz; a barátság/indián/akármilyen karkötőben két, ellenkező irányból kötött ilyen csomó az alapegység.

Több
20 éve 5 hónapja #229777 Írta: Theia
Theia válaszolt a következő témában: Iparművészet

Timona írta: DE abba is lehet csomót rakni :wink: mégpedig annál a motivumnál amit egy szál csomózgatásával csinálsz és csigavonalban megy végig a sávon, vagy lehet két szint is összecsomózni, de az nekem nem megy :oops:

Ha csomót teszel bele, azt már makraménak hívják, nem? Legalábbis én régen makramé néven ezt tanultam, a csigavonalban körbefutó csomózott-cuccot. :-)

Timona írta: szerintem a kötés is jó móka (...)

Hmm, hát a 3 gombóc fonal tényleg nem sok, engem anyum ijesztgetett hatalmas mennyiségekkel... :-) Közben kaptam szép sálat, majdnem olyat, mint amilyet szerettem volna. :-) Meg beszéltem egy régi kézműves tanárommal, és elmagyarázta, hogy lehet a textilt összedolgozni a nemezzel, úgyhogy azt is ki szeretném majd próbálni valamikor... Nem tudja vaaki, hol lehet olcsón nemezt kapni? :roll: A kézműves boltban csak ilyen vegyes csomagolás volt, amiben egy csomó szín volt és nagyon dárga volt. :-(

Indián fonatra vissza térve... Lehet, hogy tényleg a csomózott az indián fonat? :-) Volt valami ilyesmi könyvem régen, de úgy emlékeztem, hogy csak a hajba tekerős színes fonatnak volt indián a neve. A csomózott karkötő meg valami barátság-karkötő volt és én soha nem tudtam olyat csinálni. :?

Iparművész-talik: De jóó, legyen ilyen! :itscool:

"Nem érdemes túl komolyan venni az életet. Eddig úgysem élte túl senki."

Több
20 éve 5 hónapja #229727 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Iparművészet
Üdv!

Nos, volt ma egy közgyűlés, ahol pár szó erejéig szóba került az iparművcsoport kialakulása. Vannak problémák, de úgy tűmik, ezek orvosolhatóak lesznek.

Először is szeretnék bocsánatot kérni minden érintettől; tudom, hogy elvávllaltam a csoport szervezését, de erre az utóbbi időben elég kevés módom jutott. Most úgy fest, hogy elkezdjük valahogy, egalábbis ötleteket gyűjtünk, a tényleges munka meg nagyjából január táján kezdődik majd.

1. Távolság
Rögtön az elején felmerült a probléma, hogy tudunk-e csoportként működni, mivel nagyjából tízen az ország nyolc különböző pontján élünk. De ennek megoldásán már dolgozunk, a következőképp:
A szabályok szerint min. 1 hónapban egyszer kell találkozni. Szvsz ezt talán meg is lehet oldani, pláne, hogy nem feltétlenül kell mindig Pesten találkozni. El lehet menni más központokba is, ahol netán többen vannak (felvetődött pl. Félegyháza, ahol Olosta rendszeresen szervez Tolkien klubot; szvsz oda is intézhetünk megjelenést, vagy, asszem, vannak páran Győrből. Ez már szervezés kérdése). Azonkívül a találkozókon nem feltétlenül kell teljes létszámban megjelenni (bár jó volna), tehát, aki nagyon távol van az adott helyszíntől, megteheti, hogy ritkábban jön. Nem mintha örülnénk neki, de más megoldást nemigen látunk. Felmerült még, hogy a társaság beszállhatna az útiköltség, satöbbibe, de ez teljes mértékig annak anyagi helyzetétől és a mi aktivitásunktól függ.

2. Tevékenység
Iparművészet. Na jó, újat mondtam, mi? :P :D Szóval. Azon kívül, hogy művészkedünk itt a saját szakállunkra, ki kellene találni valami rendszeres tevékenységet, ami a találkozókon program lesz. A munkamutogatás-egomasszírozás ugyanis alig öt percet vesz igénybe, ezért nem fogok senkit vidékről iderendelni. Edig elhangzott javaslatok:
a) Új technikák, ágak, módszerek elsajátítása, fejlesztése. Úgy képzelném el, hogy minden alkalommal lenne egy adott foglalkozás egy technikával kapcsolatban (teszem fel pl. tünde ékszerek gyöngyből, hogy egy sztereotíp, de népszerű példát mondjak), aholis, aki nem tud, az tanulhat, aki meg tud, az továbbfejleszthet, ill. segíthet a kezdőknek. A kjövetkező alkalommal pedig lehet akár az ezekből otthon készített munkák bemutatása, stb. Ehhez mondjuk hely kell, de a nem túl bonyolult dolgokhoz én fel tudom ajánlani a lakásomat, a helyigényesebbekhez meg adott időpontban próbálunk találni valamit. :/ Nem mondom, örülnék, ha lenne valami állandó helyünk, de nincs.
b)úgymond-pályázat. Arról lenne szó, h alkalmanként lenne egy feladat, akár meghatározott technikával vagy témával, és erre kellene egyéni variációkat kitalálni, és elkészíteni. A dolog célja nem a versenyeztetés, hanem a kreativitás fejlesztése lenne.
c)Együttműködés más kreatív produkciókkal. Gondolok én itt a színdarabokra, táncokra, effélére. Szvsz sokat segíthetünk nekik, ha beszállunk az eszközök elkészítésébe. Egy színdarabban nem csak ruhát viselnek, hanem kiegészítőket is, meg bármiféle eszközzel machinálhatnak; és olykor egy jó, ötletes díszlet sokat javít az összképen.
d) A kultúra terjesztése :D Magyarul: kreatív foglalkozásokat tartani különféle rendezvényeken. LEP, Tolkien-klub, akár ennek Félegyházai változata (Olosta felméri, van-e rá igény). Ilyesmik.
e) akár a LEP kapcsán megrendezett Iparművészeti pályázattal való együttműködés. Aki nem versenyez, esetleg részt vehet a zsüriben, ill. lehet segíteni a mindenkori szervezőnek a lebonyolításban.
(megj.: Ez utóbbit akkor, ha lesz jövőre LEP, azon művészeti pályázat, és ha kell arra a segítségünk. Brisának most is kellett dolgoznia vele sokat, habár az inkább adminisztratív jellegű munka, de akár.)
f) Mivel mégiscsak iparművészek volnánk :) szvsz olykor lehetne időt szakítani akár kiállítások, miegyebek megtekintésére is, úgymond, tanuljunk az ügyesektől. (például ezúton ajánlom mindenkinek a figyelmébe a Textil Triennálét, az Iparművészeti múzeumban. Vasárnap diákoknak ingyér', és dec. 15-ig tart. Asszem.)

Fentiek még nem képezték végleges elfogadás tárgyát, tehát lehet ellenük szólni, és várok még ötleteket.

3. Mi kell mindehhez
Jelenleg úgy állunk, hogy, bár én vetettem föl, és eddig úgy is tűnt, én leszek a csoport koordinátora, az mtt-tagságom fel van függesztve. Ez a vezetőség szerint nem kizáró tényező, ha tehát elfogadtok, én "maradok" ebben a tisztségben. Ha nem, várok javaslatokat, ha a többség támogatja, akkor én is. Ha igen, úgy várok magam mellé még öt darab embert, aki szeretne jönni, és mtt-tag. Többen is jöhetnek, de lentebb írtam, ennyi a minimum. Úgyhogy lehet jelentkezni, e-mailben itt: esgal@msn.com

Üdvözletem:
Esgal

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.546 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére