J. K. Rowling: Harry Potter

Több
18 éve 1 hónapja #348874 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Én úgy tudom, hogy Pitonnál Rickmanhez pont Rowling néni ragaszkodott, mert kvázi ráírta a szerepet, vagy mi.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Látogató
  • Látogató
18 éve 1 hónapja #348858 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nem akarok kötözködni, de a "pucérharry" kérdés már félig-meddig spoiler!!!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 1 hónapja #348831 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Rowlingnak még fogalma se volt róla, hogy mi lesz a történet vége.

Rowlingnak, amikor elkezdte írni, még fogalma sem volt, hogy mi lessz a vége, így kerülhettek bele hibák, ellentétben a Proffal, aki többször is átírta a GyUát, hogy éppen az ellentmondások kiszűréséér.
Szegény Rowlingnak erre nincsen ideje, hiszen a kezéből kapják ki a nyondászok a kéziratot. :nono:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
18 éve 1 hónapja #348798 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nem tudom... helyes lány, csak olyan fura, szerintem sokkal érettebbnek néz ki, mint a trió... :roll:
No nem mintha ez meglepő lenne azt tekintve, hogy idősebb is náluk... Csak valahogy fura...

Kārātārānen a áirâë...

Több
18 éve 1 hónapja #348794 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Aeglos írta: Nya, gyerekek, megvan Lavander Brown, jövő kedden kijön a Főnix DVD kimaradt jelenetekkel, örvendezzünk hát! (forrás: Lumos)

Ha a modi drága csillagom megint erre járna akkor felhívnám rá a figyelmét, hogy a gyűrűkuraherripotter összehasonlítgatós hozzászólásomat semmijoganemvoltkitörölni és gonoc! :evil:

U.I.: Lavander Brown nem is olyan rossz, lehet, hogy megnézem a Félvér herceget, ha megjelenik egy év múlva. :lol:

Itt van az eredeti cikk ("itt"-re klikk).

Sztem illik rá a szerep, bár kicsit fura lesz, hogy most így nagy hirtelen felbukkan a semmiből, holott végig évfolyamtársuk volt, tehát elméletileg látnunk kellett volna már őt korábban is az órákon. Bár mondjuk a könyvben (filmen) ilyen Cho és Luna is, mert hát ugye nehezen hihető, hogy addig nem találkozott a trió velük sem...

Amúgy egyet kell értsek, a modi valóban nem ura a suvickus bűbájnak... :twisted:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
18 éve 1 hónapja #348776 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nya, gyerekek, megvan Lavander Brown, jövő kedden kijön a Főnix DVD kimaradt jelenetekkel, örvendezzünk hát! (forrás: Lumos)

Ha a modi drága csillagom megint erre járna akkor felhívnám rá a figyelmét, hogy a gyűrűkuraherripotter összehasonlítgatós hozzászólásomat semmijoganemvoltkitörölni és gonoc! :evil:

U.I.: Lavander Brown nem is olyan rossz, lehet, hogy megnézem a Félvér herceget, ha megjelenik egy év múlva. :lol:

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
18 éve 1 hónapja #348762 Írta: Kar_sa

Rabyn írta: A modi erre járt.

Visszatérve a könyvekre. Megint találtam egy hibát. Dumbli azt mondja Harrynek, hogy az apja megőrzésre adta neki oda a köpenyt... Itt most vgy Dumbli hazudik, vagy Rowlingnak még fogalma se volt róla, hogy mi lesz a történet vége.

Szvsz Dumbi hazudik valamint ezt SPOILERbe kellett volna rakni.

Kar'sa a következő SPOILERt írta: Ez egy jó magyarázat volt, hogy ne kelljen elmondania, hogy a D.H.-k miatt kérte el a köpenyt...

Kārātārānen a áirâë...

Több
18 éve 1 hónapja #348760 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A modi erre járt.

Visszatérve a könyvekre. Megint találtam egy hibát. Dumbli azt mondja Harrynek, hogy az apja megőrzésre adta neki oda a köpenyt... Itt most vgy Dumbli hazudik, vagy Rowlingnak még fogalma se volt róla, hogy mi lesz a történet vége.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
18 éve 1 hónapja #348748 Írta: Kar_sa
Huh, nahát, ilyen is volt, hétvégén kicsit lemaradtam róla...

Cerebrum írta: No, akkor aszondja, Nemzetközi DVD Magazin 2004. III. évfolyam 11. szám, 21. oldal lap teteje, mindjárt az első kérdés a rendezőhöz:

Az első két Potter-mozit követően nem érezte, hogy túl nagy feszültség nehezedik önre, mint a harmadik epizód rendezőjére?

Nem, mégpedig azért, mert nagyon szerettem az alapanyagot, nagyon kötődtem a forgatókönyvhöz, igaz, egyik Harry Potter-regényt sem olvastam, de láttam a két első filmet és remeknek találtam a harmadik rész sztoriját is: amikor átolvastam, rögtön láttam magam előtt a filmet és már azt is tudtam, hogyan készítem el.

No igen, itt jön a jó kérdés, hogy most melyik forrás szavahihető...
Lehet, hogy csak a forgatókönyvet olvasta, bár a DVD-s interjúban kifejezetten "book"-ot mond (ami ugyebár a scripttel véletlenül sem keverhető össze).
Részemről ennyi, nem tudom egyik forrást sem hitelesíteni, sem megcáfolni... (bár a DVD-n mégiscsak a saját szájából hallottam :roll: )

Kārātārānen a áirâë...

Több
18 éve 2 hónapja #348605 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Sose mondtam, hogy nekem annyira tetszenek a filmek, csak azt, hogy, ha el tudja adni magát az adott színész Narcissaként/Pitonként stb..., akkor részemről 200 éves is lehet... Mert a film idejéig megszokom az arcot/hangot, elfogadom, de az, hogy kit hogy képzelek el vagy kiről mintázom azon nem nagyon fog változtatni.

Egyébként a legtöbb film adaptációnak borzalmas, viszont egy könyv által ihletett filmnek kitűnő...

Ja, és még valami:
"pucér-Pottert a filmekbe" - dolgot, bár nem tudom mennyire hiteles a cikk vagy mennyire nem, de: ha hiteles, akkor Rowling nme hiszem, hogy nudista filmet szeretne forgattatni "talár alatt nincs semmi" és "talár se legyen" felkiáltással, hanem ezzel egyszerűen csak gratulált Daniel Radcliffe barátunknak az Equus c. darabban nyújtott teljesítményéért.
(azt azért mellesleg megnézném, hogy mikor engednének max 12+-os korhatárral ki közönségfilmet teljesen, részletesen ábrázolt meztelenséggel... hát egyhamar nem nagyon)

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
18 éve 2 hónapja #348598 Írta: Kar_sa

Aeglos írta: Mondjuk mit várok egy olyan filmsorozattól ahol már a címszereplő sem olyan, mint ahogy a könyvben megírták.

Akkor gondoljunk csak "Frodóra" :roll:

Kārātārānen a áirâë...

Több
18 éve 2 hónapja #348592 Írta: Aeglos
A GyU-t azért szoktam itt felhozni, mert nagyszerűen látszik a kontraszt. Az egyik filmet a bevétel, a töménytelen mennyiségű pénz reményében készítették, meg sem várva a regényfolyam végét, a másikat fanatizmusból.
Nincs ezen a fórumon egy olyan ember aki minimum valamilyen apró részletében ne lenne elégedetlen a GyU filmmel, mégis azt látom, hogy mégis sokkal nagyobb a megelégedés körülötte, mint a HP-k körül.
Mondjuk mit várok egy olyan filmsorozattól ahol már a címszereplő sem olyan, mint ahogy a könyvben megírták.
Egy regény filmrevitelében pont az lenne az érdekes, hogy az olvasott szereplők megelevenednek a vásznon. Ehelyett valami teljesen más elevenedik meg ami csak köszönőviszonyban van azzal amit Rowling leírt. Oké, nem baj, mondogatják, hogy kell a koncepcióváltás, van akinek tetszik így, nekem nem.
Ez pedig ízlés kérdése, így kár is lenne meggyőzögetésre pazarolni a szót.
(Ez a véleményem meg az összes szereplőre vonatkozik, nem csak Pitonra és Narcissára...)

Több
18 éve 2 hónapja #348590 Írta: Thaurwathiwen

Aeglos írta:
tényleg?

És ha Éomer szerepére Sean Conneryt tették volna be, mert végül is jó színész, meg jóképű még öregen is akkor mit szólnál? Kit érdekel, hogy öreg? Persze nem lett volna egy katasztrófa, de mindig lehet jobb megoldást találni és mindig van új generáció akik vannak olyan tehetségesek mint az idősebbek csak keresni kell.

Akkor Sean Connery játszaná Éomert. Ennyi, és attól még a LOTR film jó lenne... de mivel ez nem a Gyűrűk Ura filmek topik, ezért...
Spec senkivel sem találkoztam még (pedig hidd el, ismerek pár vérmes HP/Piton rajongót :D ), aki sírt azon, hogy Alan Rickman játssza Pitont.. lehet, hogy te igen, és akkor bocs, hogy nem csináltam előtte kérdőíves felmérést azok között, akik olvasták a HP-t és látták a filmet. :twisted:

(Az, hogyha olvasom a HP-ket, nem vele, hanem mással képzelem el Pitont, az meg más kérdés :) )

Több
18 éve 2 hónapja #348581 Írta: Alyr Arkhon
Másrészről már a 4. filmben is volt "pucér" jelenet...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 2 hónapja #348576 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Aeglos írta: Ettől függetlenül felnőttként sincs semmi kedvem pucér HP-ket nézegetni a filmvásznon. Van amire nem vagyok kiváncsi... :roll:

Hááát...
Őszintén szólva én felnőttként kimondottan nem a kis Radcliffe gyereket nézegetném pucéran a vásznon, amikor annyi jó pasi van abban a filmben.
Nem mondom, ha Ralph Fiennes lépett volna ki pucéran az üstből a negyedik filmben, arra vevő lettem volna... :evil3:
[size=9:1ngzhg1d]Na jó, ez persze csak vicc volt...[/size]

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
18 éve 2 hónapja - 18 éve 2 hónapja #348573 Írta: Aeglos

Rabyn írta: Rowling megkattant... egy indexes cikk szerint azt szeretné ha lenne pucér HP-s jelent a filmben...

Nem tudom mennyire igaz a hír, de nem tartom jó ötletnek... Bár a hetedik könyvből kiindulva.

Ez a hír egy kacsa... (Avagy gyanús, hogy csak magyar oldalakon jelent meg a hír. Ha igaz lenne, a nemzetközi HP-hírportálok már rég lecsaptak volna rá. Ez az egész egy béna fikció.)
(Azért megjegyezném, hogy az Azkabani fogoly óta a HP már nem gyerekfilm. Legalábbis és 14 évnél fiatalabb gyereket el nem vinnék rá, az biztos...)
Abban az ominózus jelenetben meg nem is biztos, hogy 100% ruhátlan. :D
Ettől függetlenül felnőttként sincs semmi kedvem pucér HP-ket nézegetni a filmvásznon. Van amire nem vagyok kiváncsi... :roll:

Több
18 éve 2 hónapja #348571 Írta: Ilweran

Hát végülis van meztelen jelenet a hetes könyvben...
Bár a mondanivalója szempontjából tök mindegy, Harry meztelen-e vagy sem... :?
Szvsz a Warner úgyse menne bele, Rowling meg mostanában tényleg elég hibbant dolgokat beszél összevissza... :roll:

Több
18 éve 2 hónapja #348570 Írta: Alyr Arkhon

Rabyn írta: Rowling megkattant... egy indexes cikk szerint azt szeretné ha lenne pucér HP-s jelent a filmben...

Nem tudom mennyire igaz a hír, de nem tartom jó ötletnek... Bár a hetedik könyvből kiindulva.

Hát ha a warnernek nem ment el az esze le fogják beszélni, különben ugrott a PG 13 besorolás. Egy kvázi gyerekfilmnél pont í gyerekeket zárnák ki?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 2 hónapja #348568 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Rowling megkattant... egy indexes cikk szerint azt szeretné ha lenne pucér HP-s jelent a filmben...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
18 éve 2 hónapja #348566 Írta: Aeglos

Alyr Arkhon írta: Aeglos: Az az Anna Kareninás kép az url tanúsága alapján legalább 6 éves...
Sean Conneryről is kereshetek olyan ifjúkori képet amin passzol az Éomer szerepbe. :D

Ráadásul 6 éves...
Pedig ott tényleg egész szép. (Bár nagyon Bellás :D )
Ifjúkori képpel még szép, hogy találsz Éomer szerepéhez passzolót, ez nem kihívás.

Alyr Arkhon írta: Másrészről meg ha az lesz a legnagyobb probléma a filmmel, hogy a 41 éves Narcissa esetleg 47nek néz ki, hát én ki fogom bírni.
Amúgyis szvsz öregebbnek látszik a koránál (mmint Narcissa) ha folyton olyan képet vág mint aki trágyát szagol. Az ilyen ráncok egy idő után rögzülnek...

Látod ebben van valami! :mrgreen:
(Egyébként tartok tőle, hogy ez még a legkisebb gond lesz a filmmel, és bár ne lenne igazam... :P )

Több
18 éve 2 hónapja #348564 Írta: Alyr Arkhon
Aeglos: Az az Anna Kareninás kép az url tanúsága alapján legalább 6 éves...
Sean Conneryről is kereshetek olyan ifjúkori képet amin passzol az Éomer szerepbe. :D

Másrészről meg ha az lesz a legnagyobb probléma a filmmel, hogy a 41 éves Narcissa esetleg 47nek néz ki, hát én ki fogom bírni.
Amúgyis szvsz öregebbnek látszik a koránál (mmint Narcissa) ha folyton olyan képet vág mint aki trágyát szagol. Az ilyen ráncok egy idő után rögzülnek...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 2 hónapja #348562 Írta: Aeglos

Thaurwathiwen írta: senki sincs rajta kiakadva...

tényleg?

És ha Éomer szerepére Sean Conneryt tették volna be, mert végül is jó színész, meg jóképű még öregen is akkor mit szólnál? Kit érdekel, hogy öreg? Persze nem lett volna egy katasztrófa, de mindig lehet jobb megoldást találni és mindig van új generáció akik vannak olyan tehetségesek mint az idősebbek csak keresni kell.

Több
18 éve 2 hónapja #348561 Írta: Thaurwathiwen

Aeglos írta:

Thaurwathiwen írta:
Simán lehet, csak Narcissa 41 éves a 6.-ban.

költői kérdés ehehe.. :wink:

És? Aaln rickman hány évvel idősebb az általa játszott karakternél? :D kb 20-szal, és mivel rettenetesen jól csinálja ezért senki sincs rajta kiakadva... Reméljük, lesz annyira jó ez a színésznő, hogy ne nézzük a korát :)

Több
18 éve 2 hónapja #348559 Írta: Aeglos

Thaurwathiwen írta:

Aeglos írta: Azért mert 50-nek néz ki.

Egy kis smink csodákra képes :)
és egyébként is 50 éves nőnek miért ne lehetne 17 éves fia?

Simán lehet, csak Narcissa 41 éves a 6.-ban.
A színésznőről egyébként a hír mellett ezt a képet találtam: kyl.cl/rapidin/helen_mccrory.jpg ami elég borzasztó ahhoz képest, hogy egyébként hogy néz ki. (Amikor rákerestem, a többi már tűrhetőbb volt.)

Pl.: Alyr, az első amit beraktál már egész jó, és nekem ez is tetszik: www.ket.org/pressroom/2001/06/MP ... a_0400.jpg

Több
18 éve 2 hónapja #348558 Írta: Alyr Arkhon

Szerintem ez azért költői túlzás.

Itt van 2 kép, elvileg egy évnél egyik sem öregebb:

egyedik

kettedik

Valóban nem egy szépség, de megfelelő sminkkel...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 2 hónapja #348557 Írta: Thaurwathiwen

Egy kis smink csodákra képes :)
és egyébként is 50 éves nőnek miért ne lehetne 17 éves fia?

Több
18 éve 2 hónapja #348556 Írta: Aeglos
Azért mert 50-nek néz ki.

Több
18 éve 2 hónapja #348555 Írta: Alyr Arkhon

Thaurwathiwen írta:

Kincső (Thilanna) írta: csak nekem rémlik úgy, h. Harryben a MAJOMig nem is tudatosul, h. házimanók tömegei szolgálják ki? márpedig akkor ő honnét tudja, h. a manóknak kell odaadni/kirakni számukra elérhető helyre az ajándékot, amit a barátai ágya végébe szán? :P
(bocsi ha az emlékeim kavarnak be, tehát hülyeségt kérdezek)

Vagy már hamarabb tudatosul benne, csak épp nem kötik az orrunkra. Esetleg, ha nem is biztos abban, hogy házimanók, lehet, h elmondja valaki varázsvilágban képzettebb lélek, hogy mit is kel csinálni (mondjuk Hermione, a Roxfort történetében biztos benne van)

Szerintem olyannyira nem tudatosul benne, hogy az első kötetben még Rowlingban sem tudatosult.
Gondolom kitettek egy teremre egy cédulát, hogy "ide hozza mindenki azt amit másoknak ajándéknak szán" valamint beszedték mindazt ami ajándékként a baglyokkal jött, és karácsonykor a takarítók pluszmunkaként felvitték a szobákba a megfelelő helyekre.
Ellenkező esetben el nem tudom képzelni, Dobby ajándékai hogy kerültek Harryhez.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 2 hónapja #348547 Írta: Ilweran

Aeglos írta: Narcissával kapcsolatban egy tévhírbe ütköztem, ugyanis a Lumos szerint Helen McCrory fogja játszani... Már a Veritaserumon is kicserélték a neveket. Naomi Watts kb. 1000x lett volna jobb, de ezvan... :P

Még egy szereplő akit irreálisan megöregítettek.

Nem azért, de Helen McCrory 1968-ban született. Miért lenne irreálisan öreg 40 évesen egy 17 éves fiú anyjának? Szerintem elég jó színésznő, még ha nem is olyan nagy "sztár" mint Naomi Watts.

Több
18 éve 2 hónapja #348503 Írta: Thaurwathiwen

Kincső (Thilanna) írta: csak nekem rémlik úgy, h. Harryben a MAJOMig nem is tudatosul, h. házimanók tömegei szolgálják ki? márpedig akkor ő honnét tudja, h. a manóknak kell odaadni/kirakni számukra elérhető helyre az ajándékot, amit a barátai ágya végébe szán? :P
(bocsi ha az emlékeim kavarnak be, tehát hülyeségt kérdezek)

Vagy már hamarabb tudatosul benne, csak épp nem kötik az orrunkra. Esetleg, ha nem is biztos abban, hogy házimanók, lehet, h elmondja valaki varázsvilágban képzettebb lélek, hogy mit is kel csinálni (mondjuk Hermione, a Roxfort történetében biztos benne van)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.168 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére