MTT nyári tábor - 2003

Több
20 éve 7 hónapja #139111 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
A tábort értékelő kérdőívek eredménye

Kitöltők
A kérdőívet 67 táborozó töltötte ki, vagyis gyakorlatilag a résztvevők pont kétharmada. A minta mind létszámában, mind összetételében messze menőkig reprezentatívnak minősül.

Általános eredmények
A tábor általános megítélése 88,21 %-os volt a válaszolók körében. (Vagyis átlagosan 9 pontot adtak a lehetséges 10-ből) Érdekes talán még a válaszok megoszlása: 10 pontosra értékelte a táborozók 40 %-a, 9 pontosra 27 százaléka, 8 pontosra 16 százalék, 7 pontosra 13 %. Egy-egy táborozó értékelte 3 illetve 5 pontosra a tábor egészét.
A felmérés alapján a velemi helyszín osztatlan sikert aratott (93 %). Általánosságban véve a táborozók teljesen elégedettek voltak a gyermeküdülővel (81 %), a kaja mennyiségével (86 %) a programok minőségével (89 %) a keretjáték színvonalával (81 %) és a szervezők munkájával (85 %).
Kis mértékű fenntartások fogalmazódtak meg a szállással (78 %), a vonat utazással (79 %), a meleg étkezéssel (75 %) kapcsolatban.
A hideg étkezések minőségével viszont határozottan elégedetlenebbek voltak a táborozók (65 %)
Tréfás kérdésnek szántuk a Tesco gazdaságos termékek minőségét firtató kérdésünket ám meglepő módon a vártnál magasabb értéket kaptunk: 72 %-ot.
A tábor időtartamát a táborozók elsöprő többsége rövidnek találta. Olyan válaszoló egyáltalán nem volt, aki szerint hosszabb lett volna a tábor a kelleténél, és a 22 %-os „pont megfelelő időtartam” véleménnyel szemben 30 % kicsit rövidnek, 48 % viszont túlságosan is rövidnek találta az egyhetes intervallumot.
A programok mennyiségével kapcsolatban arra számítottunk, hogy az általános vélemény szerint túlságosan zsúfoltra sikerült, mivel a táborban ez nagyon sokszor elhangzott. Ezzel szemben az értékelés szerint a többség (55 %) elégedett volt a programok mennyiségével, és mindössze 30 % volt aki kicsit, és 12 % aki nagyon soknak találta a programkínálatot. 3 % kifejezetten kevésnek találta a programokat…
A keretjáték szükségességének megítélése is pozitív, mindössze 6 % értékelte kisebb vagy nagyobb mértékben feleslegesnek, viszont 35 % szerint fontos, és további 35 % szerint egyenesen elengedhetetlen volt a tábori programok ilyenfajta egységes rendszerbe szervezése. 25 % helyezkedett semleges álláspontra ebben a kérdésben.
A programtípusok közül messze az esti, előadás jellegű programok vitték el a pálmát (60 %). A túrákat 18 %, az ismeretterjesztő előadásokat 16 %, a kézműves foglalkozásokat 6 % értékelte legérdekesebbnek.
A kreatív tevékenységek közül az üvegfestés (45 %), a batikolás (38 %), a jelmezkészítés (36 %), a gyöngyfűzés (33 %), a paraván festés (30 %) és a kovácsolás (21 %) bizonyult legnépszerűbbnek. A kiscsoportos, mesterek által vezetett kézműves foglalkozások a teljes táborozó közösség létszámához viszonyítva a vártnál jóval kisebb sikert arattak.

Táborozó csoportok összehasonlító elemzése
A fiú/lány viszonylatban az értékelésekben némi különbség érzékelhető a lányok javára. Az általános megítélés szerint a fiúk 82 %-ra, míg a lányok 90 %-ra értékelték a tábort. A legnagyobb eltérés a velemi helyszín megítélésében (fiú 88 %, lány 95 %), a kaja mennyiségében (fiú 80, lány 87 %) és a programok minőségében (fiú 82 %, lány 90 %) volt. A programok mennyiségében és a keretjáték színvonalában is kedvezőbb a női nem véleménye.

Az életkori reláció szerint nem láthatók nagy különbségek. Érdekes kiemelni, hogy a kisebbek (általános iskolások) teljesen elégedettek voltak a kaja mennyiségével (95 %), míg az idősebbeknek ez már több problémát okozott (85 és 82 %). Az utazási kellemetlenségek viszont láthatóan a felnőtteket viselték meg leginkább (65 %). Mind a programok, mind a keretjáték színvonalát érezhetően kedvezőbbnek értékelték az általános iskolások (96 % és 89 %), mint a középiskolások (86 és 79 %) és a felnőttek (87% és 78 %). Az talán természetesnek is tekinthető, hogy az életkor alapvetően meghatározta a tábor hosszának megítélését. Az általános iskolások érezték legrövidebbnek a tábort, és a felnőttek véleménye szerint felelt meg az időtartam leginkább az elvárásoknak.

Abból a szempontból, hogy a részvevők Tolkien munkásságát milyen behatóan ismerték, nem volt érzékelhető különbség. Ezek szerint az a várakozás, hogy a programkínálat a kezdőknek és a haladóknak egyaránt nyújt megfelelő szórakozást messzemenőkig megvalósult.

Érdekes, hogy a szállás típusa szerint sem volt felfedezhető különbség. Vagyis a sátrazók nem érezték magukat rosszabbul, mint a magasabb díjat fizető, de elvileg kényelmesebb elhelyezésben részesült kőházasok.

Viszont a csapatbeosztás láthatóan komolyan befolyásolta a tábor megítélését. Míg négy csapat (dúnadán, hobbit, törp és tünde) megítélése között minimális eltérések tapasztalhatóak, addig az éothéod csapat tagjai a többiekénél lényegesen rosszabbul érezték magukat. Az első négy csapat a tábor egészét 91 %-osra értékelte együttesen (dúnadán: 92%, hobbit 94%, törp 87%, tünde 92%), míg az éothéodok megítélése mindössze 75 %. Ugyanez a tendencia érezhető a programok minőségének (91 % - 77 %), a keretjáték színvonalának (85% - 63%) és szükségességének, de különösen a tábor szervezők munkájának (89% - 68%) megítélésében. A tábor egészét legnegatívabban értékelők szinte kivétel nélkül az éothéodok közül kerültek ki: innen származik az egyetlen 3 és a szintén egyetlen 5 pontos értékelés és a 7 pontos értékelések többsége is. A szöveges értékelések között is sok, feltűnően negatív hangvételűt találhattunk a csapat által kitöltött kérdőíveken. Mindenféleképpen nagyon fontos lenne kielemezni mi állhat ennek a szokatlan és kissé érthetetlen jelenségnek a hátterében. Talán kicsit ellentmondásos, hogy mindezek ellenére az éothéodok találták leginkább rövidnek a tábor időtartamát…
A csapatok között még egy szempontból fedezhető fel szignifikáns különbség: azok a csapatok akik a tábor első felében túl voltak az esti programjukon még az átlagosnál is kevésbé érezték zsúfoltnak a programkínálatot, míg a hét második felében sorra kerülők egyértelműen a terhesebbnek érezték a felkészülésükkel párhuzamosan zajló tevékenységeket. Ez azt mutatja, hogy mindenképpen érdemes a messze legnagyobb érdeklődést kiváltó esti programokra való felkészülés és a többi program között felbillent egyensúlyt helyreállítani, és általában is jobban elosztani a csapatok által végzett tevékenységeket a tábor teljes időtartama alatt.

A pozitív élmények:
(zárójelben, hogy hány ember említette őket)
esti előadásokhoz kapcsolódó esmények (33)
esti szertartásokhoz kapcsolódó események (10)
Az utolsó tábortűz (9)
A tabvezek hegymenete a zászlóért, majd a színpadi előadás ( 8 )
filmvetítés (7)
éjszakai csillagnézés (7)
ismeretterjesztő előadások (6)
Túrák (6)
vasárnap reggeli napfelkelte (5)
TTT paródia feliratai (5)
Éjszakai kirándulások (4)
Hajfonások (4)
Számháború (3)
_Neo és Elanor párbaja (3)
Kis Vardahantale (3)
A vízipisztolypárbaj (3)
A Nazgúlos játék (3)
Telcontar békaügetése Gyűrűvel a szájában. (3)
A kard összekovácsolása (2)
Hazaérkezés az Írott-kőről díszmenetben, énekelve, zászlóval (2)

A negatív élmények:
búcsúzás, elutazás ( 18 )
Sátor beázása (9)
törp/rohír összeesküvés a koronázás előtt (6)
sok kolbász (6)
darazsak (6)
pontozási problémák (5)
hideg víz (3)
nézeteltérések az alvás fogalmáról (3)
mikor megöltek (3)
a tünde zászló eltűnése (3)
fehér bohóc (3)


Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #138825 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Ezer köszönet mindenkinek aki felrakta a képeimet :wink:

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #138779 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
A zászlónk... :cry: (Van már valami hír róla?):
katt ide

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #138774 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Aeglos kepei mellett Gumipok es Leli kepei is felkerultek. Igy kb 150 uj kep van Velemrol.
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #138773 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Aeglos velemi képei a galériában!

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #138737 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Üdv!

Aki még holnapig ezt elolvassa: plíz hozzon magának mindenki névjegytáblát, mert különben továbbra se fogjuk tudni, hogy ki kicsoda.

Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #138638 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Anki: nekem még van egy tekercsem, azt még nem tudtam bescannelni. Elviszem vasárnap, jó?

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #138599 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Én elmennék a talira, de a Peti (Aralataion) nem tud feljönni pestre, és kérte, hogy a lassijét elvigyem én. megoldható? köszike

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #138562 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Léli táboros képeit elküldtem, uyghogy azok fenn lesznek.. remélem!

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 7 hónapja #138467 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Emberek, Ost-In-Edain tisztelt polgárai!

Eddig kb. 30-40 ember jelezte, hogy eljön a hétvégi talira. A Lassiból pedig takarékossági okokból csak annyi példányt készítünk, ahány ember várható a buliba.

Vagyis ha a 71 ember, aki kötöltötte a kérdőívet mégis mind megjelenik bejelentés nélkül, nem fog mindenkinek jutni Lassi... Úgy ám aranyoszkáim... Úgy ám... :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

A találkozóra való jelentkezést, kérlek e-mailben küldjétek. Mer' bele fogok zavarodni, hogy ki hol jelentkezett... :quasi:

Ha valaki a kérdőívet kitöltötte, és nem tud eljönni, de valaki más átveszi helyette, az is jelezzen nekem (szintén e-mail-ben), hogy a nyomtatásnál ne feledkezzünk el róla!


Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #137891 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Arra kérek minden érintettet, hogy jelezze nekem e-mail-ben: tud-e jönni a tábori találkozóra, avagy nem...


Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 1 hónapja #137826 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Tehát akkor még egyszer:


Tábori találkozó
Mereth Aderthad

2003. augusztus 30-án (szombaton) 14-18 óráig
Krieger és Lánya Kft irodája

VII. Erzsébet krt. 51. I/3, a körút és a Király utca találkozásánál, a 6-os villamos megállójával pont szemben


Program:
:arrow: Tábori filmek
:arrow: Tábori képek (azok is amelyek még nincsenek a neten)
:arrow: Élménybeszámoló
:arrow: A Lassi Titte 3. és 4. számának átvétele (a kérdőív kitöltői)
:arrow: Meglepetés


Ost-In- Edain minden polgárát szerettel várjuk.

A teremért sajnos fizetnünk kell, ezért minden résztvevő 300 Ft részvételi díjjal kalkuláljon.

A kérdőív kitöltői ezen a találkozón vehetik át a Lassi Titte utolsó két számát.

Hozzatok hangszereket, játékokat, meg mindenféle vidám dolgot...
:dance: :bounce: :dance: :bounce:


Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #137816 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
[size=9:z1verrrf]

Telcontar írta: ...valamint a Lassi Titte teljes verziós 3. számának kiosztása.


Nem úgy volt, hogy akik kitöltöik a kérdőívet, kapnak 4.-et is? :roll: Vagy azt majd később, vagy félreértettem valamit? :roll: [/size]

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #137732 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Tábori utótali!
Helyszín: A régi, jól bevált Telcontar-féle iroda (Krieger és Lánya Kft. VII. Erzsébet krt. 51. I/3, a körút és a Király utca találkozásánál, a 6-os villamos megállójával pont szemben)
Időpont: augusztus 30. szombat, 14.00-18.00
Program: a tábori filmanyag levetítése (kb. 3 óra), és egy kis poénos dolog a végére, valamint a Lassi Titte teljes verziós 3. számának kiosztása.
Utána lehet szervezni egyéb magánbulit is.
Ost-in-Edain polgáraira mind számítunk!
Téma zárolva.
Több
20 éve 7 hónapja #137503 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Dodiee: nagyon jók a képek! :wink:
De jó lenne, ha én is el tudnék jutni a talira! Bár nem túl valószínű...
De egy biztos: Lassit akarok! Rohanjon mindenki, és töltse ki a kérdőívet!
Más: vasárnap lent jártam Velemben, és meglátogattam az MTT-fákat. Megvannak, bár a leveleik kicsit fonnyadtak. Mivel más nem volt nálam, hősiesen megöntöztem őket egy kis buborékmentes ásványvízzel :lol:

Niph, ideiglemes fafelügyelő

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #137324 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Na, kész is van:
kep.tar.hu/dodiee/index.phtml?aid=27587983

Itt van majdnem az összes kép, még egy tekercs valakinél kószál, azt még megszerzem, és bescannelem.

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #137311 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Ebben a pillanatban is zajlik a képek feltöltése a tar.hu-ra, de akit ez megijesztene, azzal közlöm, hogy holnap CD-n is átnyújtom Ankinak a képeket, aki reményeim szerint feltölti majd őket a Tolkien.hu-ra is:)

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #136723 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Az nekem jó!
Van olyan hely, ahol ennyi ember elfér?! :roll:

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #136545 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003

Dodiee Took írta: Anki: Ugye ez a "tábori találkozó" Nem fog egybeesni a Győri 3napos talival?? Azt nem szeretném:PP


Nem.

A tábori találkozóra előreláthatóan augusztus 30-án szombaton fog sor kerülni valahol Budapesten. :hello: :hello: :hello: :hello: :hello:
Kérek mindenkit, hogy erre az időpontra más, az MTT-hez bármilyen módon kapcsolódó programot ne szervezzen...

A programok várhatóan elsősorban az élmények felidézéséről, képek és videók nézegetéséről fognak szólni, némi játékos ökörködéssel egybegyúrva.

Ha bárkinek vannak program ötletei, kérem jelentkezzen nálam...

A helyszín még bizonytalan, de remélem rövidesen találunk megfelelő helyet...


[size=9:xqmd9wfb]Anki --->> :dance: [/size]


Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #136408 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Anki: Ugye ez a "tábori találkozó" Nem fog egybeesni a Győri 3napos talival?? Azt nem szeretném:PP
Más: a kéápek be vannak szkennelve. A képek el vannak küldve emilben. a képek SOHA NEM FOGNAK VÉGRE IDEÉRNI!!!!:PPPPPPP Ennyit azthiszem a neten való átküldésről, legközelebb mást próbálok:PP

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #136340 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
FONTOS!!!!!!

Nem talált vki egy svájci BICSKÁT???

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #136338 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Aiya!

Aki tudna esetleg egy forrasztopakat nelkulozni 1 max 2 napra, szoljon!
A taborban el lett nyiszalva az erositokabel, valahogy potolnunk kell, de ez csak hazi barkacsolas utjan lehetseges...
Technikus bacsink rugdossa az oldalamat, amiert meg nem kapta meg a kabelt, igy a dolog igen surgos!!!!

keressetek Arnyelfet/_Neot(engem) priviben!!!

koszi

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #135518 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003

Fiona írta: Tehát ne felejtse:
A Telcontour vagy más néven Telcontourist mindig a Rendelkezésére áll Asszonyom!!!! :wink:


Ez csak terészetes! :D Ősszel folytatódnak a túraajánlatok...
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #135249 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Ankalimon, és a verset amivel lógsz, mikor olvashatjuk végre? Más: most h a tábori képeim már fenn vannak a galériában, a telcontar.hu tárhelyről leszedtem őket.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #135193 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
A Lassi Tittéket várhatóan a hónap második felében, az augusztus végi tábori találkozóra szóló meghívókkal egyidőben postázzuk.


Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja - 20 éve 8 hónapja #135188 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
A Lassi Tittét mikor külditek el?
A fényképeim már rég készen vannak, de nincs scannelünk. Pedig szívesen felraknám őket a net-re mert a nagyja jól sikerült és sok is van: 49 db.

Üdv: Aeglos

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #134653 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Hahó emberek!

Eddig csak 47-en töltötték ki a kérdőívet. Mi van a többiekkel? Nem kell a Lassi Titte?

Ha személyesen, vagy telefonon beszéltek, chateltek, priviztek, e-maileztek, vagy telepatikus kapcsolatot gyakoroltok más táborozókkal, adjátok át:
TÖLTSÉK KI A KÉRDŐVET!!!

8O :x :nono: :rmad2:


Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #134638 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Sil kepei is felkerultek a galeriaba!
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #134603 Írta: csudi
csudi válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003
Akkor majd szoljatok, ha meg kell ismetelni a kerdoivet. En mar kitoltottem.
Téma zárolva.
Több
20 éve 8 hónapja #134493 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: MTT nyári tábor - 2003

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.372 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére