- Köszönetek: 0
Hátizsák - amit hoznod kell és amire készülj fel
- Náda
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Missy írta:
Ery írta: Batyu + sütögetés megfelelő.
Nyársat szvsz nem érdemes cipelni. Ott az erdő, majd keresünk ott!
Szerintem meg csórjuk el a Harcosoktól a nyilaikat. Meg az íjakat. És miközben sütünk, lőhetünk is.
Heh
"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."
- Missy
-
- Nem elérhető
-
Szerintem meg csórjuk el a Harcosoktól a nyilaikat. Meg az íjakat. És miközben sütünk, lőhetünk is.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Náda
-
- Nem elérhető
-
Végülis
"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."
- Ery
-
- Nem elérhető
-
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Náda
-
- Nem elérhető
-
nyársat tudok hozni de csak korlátozott létszámban...5 db nyársat tudok hozni,de lehet hogy még találok...
- nido
-
- Nem elérhető
-
Ratzkha írta: Most döntsük még el akkor, hogy nyárs vagy alufólia, vagy micsoda.
Azt a tésztát hogyan sütöttétek? Milyen eszközzel? Mennyire bonyolult olyat lecipelni és ki rendelkezik vele?
Lehet akár mindkettő is: batyu + nyárs, de akkor döntsük el, ki hoz nyársat és mennyit. Mit mondtok, mi legyen?
A hozzávalókat nem kell levinni, majd a táborvezetőúknek leadjuk a rendelést, ha Teszkótúrára mennek. De addig is lehet készíteni a recepteket és a hozzávalók listáját legalább fejben összeírogatni. Akár nyárshoz, akár batyuhoz.
mogyit kell megkérdezni. tünde szerint kivitelezhető táborban. és nem bonyolult.
- Ratzkha
-
Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
Azt a tésztát hogyan sütöttétek? Milyen eszközzel? Mennyire bonyolult olyat lecipelni és ki rendelkezik vele?
Lehet akár mindkettő is: batyu + nyárs, de akkor döntsük el, ki hoz nyársat és mennyit. Mit mondtok, mi legyen?
A hozzávalókat nem kell levinni, majd a táborvezetőúknek leadjuk a rendelést, ha Teszkótúrára mennek. De addig is lehet készíteni a recepteket és a hozzávalók listáját legalább fejben összeírogatni. Akár nyárshoz, akár batyuhoz.
Már előre összefut a nyál a számban, ha csak rá gondolok, mekkorát fogunk együtt falni... :nyamm:
If you'll tell anyone who will listen but you feel ignored
If nothing's really making any sense at all
Let's talk
- Náda
-
- Nem elérhető
-
Mindenevő vagyok =D
- Ratzkha
-
Témaindító
- Nem elérhető
-
Állatira tűzni fog a nap és a különböző, fejre csavarható -ott nedvesíthető- ruhadarabok roppant előnyösek lesznek. Pont ezért nagy szerepet kaphatnak a naptejek és a különböző légés elleni / utáni kenceficék.
Ami a különböző tárgyakat, fegyvereket, hangszereket, ékszereket (inkább bizsukat), pergament, könyveket, ruhákat, kiegészítőket, satöbbiket illeti: nyugodtan hozzátok el őket, ha úgyérzitek, bármilyen szempontból emelheti a tábor színvonalát. Tehát jó, ha vannak és esetleg felhasználjuk majd különböző közösségi alkotásokhoz, szereplésekhez, díszítéshez, stílusteremtéshez, de csak a tulajdonos mindenkori megkérdezésével és sohasem kötelező jelleggel. Attól még mert van nálad egy gitár, vagy egy dekoratív nyaklánc, nem biztos hogy a csapatelőadás főszereplőjének kezébe nyomjuk. Ha annál jobban félted, vagy egyebek miatt - láttunk már ilyet a Kung-Fu-soknál - nem szívesen adod másnak a kezébe, természetesen azt is mindenki tudomásul fogja venni.
Let's talk
- Missy
-
- Nem elérhető
-
Nibeniel írta:
Missy írta:
Nibeniel írta:
Missy írta: Állatkás, vagy Disney figura mintás ragtapasz.
Márcsak a csapatszín miatt is.
Vigyázz, mit kívánsz...Van. Csőrike-Szilveszter mintás (tudjátok, az a macska), szép zöld háttérrel. Hozzam? (Már nálunk sincsen használatban, öcsém 11 éves lesz, mi is csak hülyülésből kaptuk a keresztanyámtól. Szóval szívesen elhozom, ha kell, mindent a csapatért!!
)
Jujj. nekem nekem nekem!!!!Úgy imádom az ilyeneket, csak senki nem akar venni, vagy azt adni ajándékba....Azt hiszik viccelek, de nem.
![]()
sok minden egyéb mellet Csőrikerajongó is vagyok, csak ezt már nem írtam be a bemutatkozásba,mert már így is 2x olyan hosszú mint másoké.
Oké. Jön.(Én még életemben nem pakoltam össze táborba ennyi agyament cuccot, mint most...
) Szilveszternek kicsit több az egy ragtapaszra eső darabszáma, mint Csőrikének, remélem, nem gond.
háááát..na jó, azért hozhatod. :biggrin2:
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
- Nibeniel
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
Missy írta:
Nibeniel írta:
Vigyázz, mit kívánsz...Van. Csőrike-Szilveszter mintás (tudjátok, az a macska), szép zöld háttérrel. Hozzam? (Már nálunk sincsen használatban, öcsém 11 éves lesz, mi is csak hülyülésből kaptuk a keresztanyámtól. Szóval szívesen elhozom, ha kell, mindent a csapatért!!
)
Jujj. nekem nekem nekem!!!!Úgy imádom az ilyeneket, csak senki nem akar venni, vagy azt adni ajándékba....Azt hiszik viccelek, de nem.
![]()
sok minden egyéb mellet Csőrikerajongó is vagyok, csak ezt már nem írtam be a bemutatkozásba,mert már így is 2x olyan hosszú mint másoké.
Oké. Jön.
- Missy
-
- Nem elérhető
-
Nibeniel írta:
)
Jujj. nekem nekem nekem!!!!
- Nibeniel
-
- Nem elérhető
-
Vigyázz, mit kívánsz...
- Missy
-
- Nem elérhető
-
- Nibeniel
-
- Nem elérhető
-
Ratzkha írta: ...
Caladril
...
Ööö, bocs, de úgy tudom még kábé egy hete Kincsővel megbeszéltétek, hogy kicseréltek engem Caladrillal. Azért is vagyok most itt.
- nido
-
- Nem elérhető
-
valami kenyérjellegű dolog jött ki belőle, ha jól emlékszem.
- Ratzkha
-
Témaindító
- Nem elérhető
-
Ankalimon
Aromo
Caladril
Cueddo - a színjátszás emlékeinek őre
Ery
Mírrand
Missy
Náda
Nimdorc
Nólindir
Ratzkha - csapatvezető
Takács Bálint
Én nagyon megörültem, mikor megláttam, mert a régi jó cimbnorák mellett vannak eddig alaposan meg nem ismert és teljesen új @rcok is.
Let's talk
- Ratzkha
-
Témaindító
- Nem elérhető
-
Let's talk
- nido
-
- Nem elérhető
-
gondolom maradnak azok a dolgok, amik nem bográcsban sülnek/főnek. [size=9:vg1hyx83](hacsak nem akarunk két bográcsot lecipelni.)[/size]: tehát a batyuzás meg a nyárs. esetleg még valami tésztát is lehetne csinálni, olyat, mint amilyen beltaine-on volt. amíg nem jött a zuhé.
vagy a húsevők kibírnak egy étkezést hús nélkül.
- Ankalimon
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 2
nido írta:
Ratzkha írta: Van a csapatban vegetárijános?
valami dereng, mintha Ankalimon talán, de kérdezd meg...
Némiképp. Asszem.
- nido
-
- Nem elérhető
-
Ratzkha írta: Van a csapatban vegetárijános?
valami dereng, mintha Ankalimon talán, de kérdezd meg...
- Ratzkha
-
Témaindító
- Nem elérhető
-
Van a csapatban vegetárijános? Én mondjuk nem szívesen eszem húst- ha igen, akkor is csak szárnyast.
Ja és más: főleg erdőjáróknak, de mindenki másnak is: Szúyogok, és más vérszívók ellen készüljetek fel: lesz idén is tábori szintű kirándulás, zárt ruhát és ízeltláb-riasztó vegyszereket is hozzatok!
ÉS emellett persze fürdőruhát is, mert vélhetőleg nem lesz NAGYON hideg és ezért erősen javasolt a vizicsatákra valami felszerelés. Ehhez ugye mondanom sem kell a válogatott víztovábbító és fröcskölő berendezéseket. A vízibombával majd csínján bánunk(csak a földre, vagy lábra), de a kis, fél literes flakonoktól elkezdve egészen a hatalmas vízágyúig minden jöhet. Tavaly is voltak ahsonló élmények: a nem kötelező programok iskolapéldája. Ery akkor is jól megkergetett. A tavajiban mondjuk nekem az tetszett a legjobban, hogy teljesen improvizált eszközökkel (flakonok, üvegek, szatyrok, kendők) nedvesítették egymást a felhevüólt táborlakók. Ahogy a tradicionális eszközökhöz is vonzódó tolkien professzornak is talán a legjobban teszett volna: csak semmi technika.
Let's talk
- Ratzkha
-
Témaindító
- Nem elérhető
-
A batyuzásnak megvan az az előnye egyébként, hogy mindenki magának állíthatja össze a külön menüjét és így nem kell annyira összehangolni az esetleges különböző ízléseket - csípőset, húst ne, stb.
Viszont a bográcsnak is lehet nagyon jó hangulata, illetve a fentiek állnak a nyársalásra is. Sőt, az inkább közösségápítő, amikor egyszerre vezs a csapat lvívóleckéket egymáéstól, míg a nyárs megsül.
Let's talk
- Missy
-
- Nem elérhető
-
Ery írta: Kb. mikor lesz ez?
A batyuzás nekem is tetszik.
Nekem is! Bár engem nem célszerű bárminemű tüzes parazsak és vasak közelébe engedni-csak jelentős távolságra másoktól-de tetszik.
- Ery
-
- Nem elérhető
-
A batyuzás nekem is tetszik.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Ratzkha
-
Témaindító
- Nem elérhető
-
Egy napon valamikor (nem réges régen, hanem valamikor majd a táborban) lehetőségünk lesz (mivel központilag nem lesz majd kaja, mondhatnám kényszernek is
A lehetőségek leginkább:
- bográcsban : - paprikás krumplee
- gulyásleves
- pörkőt - ha köülön hús illetve zöldségpörköltet akarunk, akkor az 2 bogrécs (ha két kisebb is), attól függ, vannak-e vegák köztünk
(ehhez értelem szerűen magunknak kellene vinni a bpográcsot, állványt hozzá), de csinálhatunk még
- saslikot
- süthetünk szalonnát (azaz bármit nyárson, de akkor a nyársakat is természetesen magunk hurcoljuk le a táborba). alternatíva még a
- batyuzás, ami lényegében annyi, hogy alufóliába csomagolt fincsi zöldségeket, husit, meg ami csak szem-szájnak ingere, berakunk egy erős parázsba sülni.
EZt kellene még megbeszélni. Mindegyik nagyon jó lehet, de az eszközök azért jelenthetnek korlátot. Nekem a lelgegyszerűbb batyuzásról is nagyon jó tapasztalataim vannak.
Let's talk
- nido
-
- Nem elérhető
-
(legalább még egy-két kotyogóst... az enyém jön, persze, imád utazni, tábori tűzhelyeken táncolni, de tavaly többet csörgött, mint az egész táncosrend együttvéve és még így is igyekeztük titkolni, h jött, nehogy rákattanjon mégtöbb ember...)
- Ratzkha
-
Témaindító
- Nem elérhető
-
Ha nagyon átláthatatlanná válna a dolog a sok bratyizás következtében, akkor majd időről időre összefoglalom az összegyűjtött dolgokat.
Várom a pratikus ötleteket, a szerény kívánalmakat, a találó kérdéseket!
Let's talk