A 3. rész - A király visszatér
- Gandalf
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Eleniel (csillaglany)
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 0
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Alyr Arkhon
-
- Nem elérhető
-
Artemisz (Celebthil) írta: Okés, de a jatagán lovasfegyver!!
Az orkok egyrészt gyalogos katonák, másrészt az ő szablyájuknak úgy tudom, van keresztvasa, és Felagundtól tudom, hogy ilyen Hadhafang-szerű szablyával egy keresztvassal rendelkező kard ellen kiállni kissé esélytelen..
A jatagán nem lovasfegyver, a janicsárok sosem voltak lovas katonák, és úgy tudom ők is használták.
Ha megnéztel egy uruk-hai szögletes "szablyát" annak bizony egy milliméter keresztvasa sincs...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Artemisz
-
- Nem elérhető
-
Az orkok egyrészt gyalogos katonák, másrészt az ő szablyájuknak úgy tudom, van keresztvasa, és Felagundtól tudom, hogy ilyen Hadhafang-szerű szablyával egy keresztvassal rendelkező kard ellen kiállni kissé esélytelen..
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Alyr Arkhon
-
- Nem elérhető
-
Artemisz (Celebthil) írta:
Mondjátok csak, nem kéne kérni svintől, hogy nyissunk egy "Harcászati eszközök"-topicot a Középfölde-topickörön belül?Gandalf írta: Egyébként gyönyörű darab!
Mert kicsit OFF most, hogy elkezdek arról áradozni, milyen szép az a kard, csak egy baj van vele: hogy nincs keresztvasa!![]()
A keresztvas hiánya nem baj, vívótechnikától függ. A jatagánnak sincs keresztvasa...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Artemisz
-
- Nem elérhető
-
Mondjátok csak, nem kéne kérni svintől, hogy nyissunk egy "Harcászati eszközök"-topicot a Középfölde-topickörön belül?Gandalf írta: Egyébként gyönyörű darab!
Mert kicsit OFF most, hogy elkezdek arról áradozni, milyen szép az a kard, csak egy baj van vele: hogy nincs keresztvasa!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Gandalf
-
- Nem elérhető
-
- Artemisz
-
- Nem elérhető
-
A Hadhafang?Sil írta: Lilliana: Pedig az a kard van Elrondnál a Prológusban...
(Csürhevágó...
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Lilliana
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
Én éppen emiatt gondoltam hogy nem hordana egy kardott amit egy nönek terveztek és bele is van írva hogy "egy nemes hölgynek" (ha már maga Idril neve lemaradt).Sil írta:
Nem, a második a köztündéké a prológusból... Elrondnál az a kard volt, ami utána Arwennél van. A kardhoz még háttértörténetet is gyártottak, miszerint eredetileg Idrilé volt.Lilliana írta:
Hmm, azon a képen amit Penny berakott van egy összehasonlítás. A legfelsö Arwené közvetlen alatta az (szvsz) Elrondé és látható a külömbség. És külömben is rá van írva hogy "an i arwen" avagy "for a noble lady", hmm cikis lett volna Elrondnak ilyennel menni harcolni szvsz de igaz ki nek van ideje olvasni a harcban(Arwen meg Elrond kardját nyúlta le, biztos valami tünde szokás...)
Gandalf , hmm azon én is sokszor gondolkoztam hogy mi történt a tünde kisérettel (föleg Figwittel
De ha csak Glorfindelt nézzük akkor lehet hogy csak a lovát akarta visszaszerezni....
Cameron Duncan Lives!
- Olorin.papa
-
- Nem elérhető
-
Sil írta:
Nem, a második a köztündéké a prológusból... Elrondnál az a kard volt, ami utána Arwennél van. A kardhoz még háttértörténetet is gyártottak, miszerint eredetileg Idrilé volt.Lilliana írta:
Hmm, azon a képen amit Penny berakott van egy összehasonlítás. A legfelsö Arwené közvetlen alatta az (szvsz) Elrondé és látható a külömbség. És külömben is rá van írva hogy "an i arwen" avagy "for a noble lady", hmm cikis lett volna Elrondnak ilyennel menni harcolni szvsz de igaz ki nek van ideje olvasni a harcban(Arwen meg Elrond kardját nyúlta le, biztos valami tünde szokás...)
Szerintem Hadhafang kifejezetten nöi fegyver
Egyébként a könyv nem mondja, hogy Idrilnek nem volt kardja, de igaz azt sem hogy nem volt:
Én a magam részéről elhiszem a háttér történetet.
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Gandalf
-
- Nem elérhető
-
www.herr-der-ringe-film.de/v2/de/news/news-detail_955.php
- Sil
-
- Nem elérhető
-
Tears unnumbered
- Tarathradiel
-
- Nem elérhető
-
Sil írta: Pár szép nagy screencap:
www.livejournal.com/users/mirareeves/239799.html
Gyönyörűek ezek a screencap-ek, remélem még sok ilyet lehet majd találni a közeljövőben!
PJ tényleg mindenhol olyan mint egy hobbit, de azon a képen még inkább, a pipával a kezében...
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- Lilliana
-
- Nem elérhető
-
Akkor még lehetett volna...Sil írta:
Haldírnak már úgysincs szüksége rá...Penngaladiel írta:
Az hagyján, de a kis tejfelesszájú Glorfindel lenyúlta Haldír kardját!Sil írta: Még egy hely, ahol ez az újdonsült Glorfindel látható a filmben: Arwen zászlója előtt...
www.jedielfqueen.com/comparepix/ ... swords.jpg
www.jedielfqueen.com/comparepix/ ... mpare2.jpg
Nekem bejön ez a Jarl-féle Glorfindel (külömben csak a haja tejfeles nem a szája...)
Cameron Duncan Lives!
- Ulmo
-
- Nem elérhető
-
Szolgálati közlemény vége.
- Haebrethilien
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
legalábbis nekem nem teccik.
a passiótól meg nem sajnáloma bevételt, és sztem is több embert vonz a témája miatt. lehet, én is megnézem, de nem biztos, h moziban.
"Elveszett, örökre - mondta -, s most minden sötét és üres."
- Aldarion
-
- Nem elérhető
-
Szvsz mindig úgy néz kiEndóre írta: Peter Jackson a képen úgy néz ki, mint egy hobbit.
:itscool:
Más lett a világ
- .Elessar király.
-
- Nem elérhető
-
Mel Gibson nem játszik benne, hanem ő rendezte.Tinúviel!Tinúviel! írta: Ha tényleg lesz ilyen vetítés akkor ott a helyem! Régóta várom már, hogy leadják őket egyben.... Biztosan nagyon jó lesz! Tudja esetleg valaki, hogy ez minden moziban lesz, vagy csak a művészmozikban??? Már úgy értem, hogy a nagy multikban is??? 8O
A Passiót én még nem láttam, de mindenképpen megnézem...kíváncsi vagyok rá! Szvsz látatlanban nem lehet eldönteni, hogy jogosan vagy jogtalanul hozott e több pénz mint a ROTK, de szerintem mindenképpen a valállásos téma miatt! A vallásos témájú, brutális filmek ált. elnyerik az emberek kíváncsiságát, lásd Ben Hur.Azt is rengetegen megnézték, és majdnem egy szinten van a ROTKal Oscarok terén..... De a Ben Hur egy jó film! És biztos vagyok benne, hogy a Passió is az, mert Mel Gibson nem szokott, olyan nagyon rossz filmekben játszani...ez meg a másik...sokan azért mennek el,mert Mel Gibson játszik benne..... De a rokonai közül páran látták és azt mondták, hogy nagyon jó és érdemes megnézni!
bocs az offért
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Tinúviel!Tinúviel!
-
- Nem elérhető
-
A Passiót én még nem láttam, de mindenképpen megnézem...kíváncsi vagyok rá! Szvsz látatlanban nem lehet eldönteni, hogy jogosan vagy jogtalanul hozott e több pénz mint a ROTK, de szerintem mindenképpen a valállásos téma miatt! A vallásos témájú, brutális filmek ált. elnyerik az emberek kíváncsiságát, lásd Ben Hur.Azt is rengetegen megnézték, és majdnem egy szinten van a ROTKal Oscarok terén..... De a Ben Hur egy jó film! És biztos vagyok benne, hogy a Passió is az, mert Mel Gibson nem szokott, olyan nagyon rossz filmekben játszani...ez meg a másik...sokan azért mennek el,mert Mel Gibson játszik benne..... De a rokonai közül páran látták és azt mondták, hogy nagyon jó és érdemes megnézni!
"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."
- Endóre
-
- Nem elérhető
-
:itscool:
A Nap ragyogja be utadat.
- Lin
-
- Nem elérhető
-
Bocs az offért.
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Sil
-
- Nem elérhető
-
Tears unnumbered
- Drowse
-
- Nem elérhető
-
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Sil
-
- Nem elérhető
-
Tears unnumbered
- Robert B
-
- Nem elérhető
-
Drowse írta: Nem láttam a Passiót, de az biztos, hogy nagyobb érdeklődési kört vonz, mint egy fantasy. A vallásos témák mindig érdekelték az embereket. Az meg rátesz egy lapáttal, hogy előre elhintették, hogy a film antiszemita, és hogy milyen botrányos. Egy kis reklám.
Láttam a filmet. Nem antiszemita és nem botrányfilm. Sokan panaszkodnak arra, hogy brutális. Én inkább úgy fogalmaznám ezt meg, hogy a valóság brutális, csak félünk szembenézni vele. Kényelmesebb nem tudomást venni egy ilyen dologról. Én úgy láttam a filmet, mint hívő keresztény, de bárkinek ajánlom. Nagyon megdöbbentő.
Bocs az OFF-ért!
Figyelem! SPOILEREK! Ez itt egy honlap, ahol szinte minden ismert információt (képeket, pletykákat, találgatásokat, esetleg filmbejátszásokat) megtaláltok összegyűjtve A király visszatér bővített változatáról angol és német nyelven.
home.datacomm.ch/betaversion3/
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Drowse
-
- Nem elérhető
-
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Robert B
-
- Nem elérhető
-
Aldarion írta: Igaz, hogy A Passió premieri bevétele meghalatta A Király visszatér-ét. Kissé meglepett, mikor ezt olvastam... 8O
Nem csodálkozom rajta. Kicsivel jobb és megdöbbentőbb film is, mint A király visszatér. Annak ellenére mondom ezt, hogy a Gyu "trilógiát" a kedvenc filmeim közé sorolom.
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Tarathradiel
-
- Nem elérhető
-
Kíváncsi vagyok hogy lesznek megoldva a szünetek, személy szerint nekem elég lenne, ha csak az egyes filmek után tartanának egyet...
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- Lin
-
- Nem elérhető
-
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"