BESZÉLGETŐS topic

Több
17 éve 10 hónapja #359432 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Felagund írta:

Sötét Úr írta: Attila: gratula! Egyébként igen, a GIYF a 'Google Is Your Friend'. Próbáltam egyébként keresgélni neked, de túl sok találatot kaptam (vagy egyet sem), és nem volt rá elég időm. Örülök, hogy sikerült!

Netán (kissé kevésbé udvariasan): Google it you freak!

:mrgreen:

Jaj, de gonosz, jaj de gonosz :twisted:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #359426 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Ha valaki szereti a felhőket, töltöttem fel vagy 100 darabot :)
telelle.xfree.hu/111817

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #359418 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Sötét Úr írta: Attila: gratula! Egyébként igen, a GIYF a 'Google Is Your Friend'. Próbáltam egyébként keresgélni neked, de túl sok találatot kaptam (vagy egyet sem), és nem volt rá elég időm. Örülök, hogy sikerült!

Netán (kissé kevésbé udvariasan): Google it you freak!

:mrgreen:

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 10 hónapja #359417 Írta: Tünde
a számítógépes vírusokról

cikkben 1

cikkben 2

Több
17 éve 10 hónapja #359416 Írta: Tünde
SÚ: én annyira hülye vagyok a fizikához, hogy az már röhejes, csak azért :lol: :lol: :lol:

Több
17 éve 10 hónapja #359414 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Attila: gratula! Egyébként igen, a GIYF a 'Google Is Your Friend'. Próbáltam egyébként keresgélni neked, de túl sok találatot kaptam (vagy egyet sem), és nem volt rá elég időm. Örülök, hogy sikerült!

Többiek: bocsi, megszólalt belőlem a (takaréklángon lobogó ;) ) hifista. (Régen volt, amikor még időm volt rá...)
Altaris: nem biztos, hogy a fülednek nem ment a 19000 Hz. Sokkal valószínűbb, hogy a technika nem birkózott meg a feladattal. Nem akarom tovább ragozni a dolgokat, szegény Tündét így is sokkoltam :D
Narmo: a 100Hz az már elég gáz. Az azt jelenti, hogy az alsó három(!) oktávot, amit általában hallanak az emberek, te nem hallod. Ha zenélsz, akkor ez már a nonszensz határát súrolja! De megintcsak az a gyanúm, hogy a technika ördögének keze van a dologban. 100Hz a mélyebb férfihang tartomány, ha jól emlékszem... (Kb. a D hang.)
Ami a 20kHz feletti tartományt illeti, fiataloknál gyakori, hogy a 22-25kHz-t is hallják. Egy PDA-fórumon (tudjátok, apró tenyérszámítógépek) sokan panaszkodtak, hogy sípolnak a kijelzők egy típusnál. Meg a többinél is. Aztán kiderült, hogy természetes a sípolás, de az nem, hogy ők ezt hallják is. :) Az érintőképernyő (magyarul touch screen) működési elvéből fakadóan ultrahangot ad ki, és ők ezt a 30kHz körüli hangot bírták meghallani! :) Ez a felső hallásküszöbnél kb. egy kvinttel magasabb...
Ez egyébként a CD-k (és az MP3-lejátszók) problémája. A már említett különbségi torzítás miatt ezeknél a digitális fájlformátumoknál levágják a 20kHz feletti hangokat, és ezt sokan meghallják. Ezért találták ki a megrögzött vájtfülűeknek a SACD rendszert (Super Audio CD), ahol sokkal nagyobb fájlokkal (techiek számára: nagyobb mintavételezéssel, pontosabban 96kHz-s frekin) dolgoznak, így az aluláteresztő szűrő 40kHz-n lehet - azt meg már a denevérek is kétszer meggondolják, hogy meghallják-e :)
Végül a poziciós tesztről: itt is bezavarhat a technika. Ha a fülhallgató / hangszóró kábelének az ereit felcserélve kötik be, akkor a jelre keltett elöl/hátul érzet megfordulhat. Olcsóbb fejhallgatóknál sokszor tapasztalni, hogy az egyik fele így, a másik úgy van bekötve... Mellesleg normál esetben ezt elég nehéz észrevenni, mert leginkább csak azt érzi az ember, hogy valami nem úgy szól, ahogy kellene. Nagyon jól ismert felvételt hallgatva azonban ki lehet figyelni, hogy a hibás bekötés miatti fázisfordítás okozza furcsa érzetet.
Na jó, bocsi, Tünde! Abbahagyom! :D :) :D

Több
17 éve 10 hónapja #359406 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Altaris írta:

Ulmo írta: Nekem 18000 Hz-nél kezdődtek a problémák, a mély hangokat mind hallottam.

szintén :D a 19000Hz már nem ment... ˘˘:D

Van egy olyan nézet,hogy a férfiak inkább a mély, a nők inkább a magas hangokat hallják. Fúhh, velem ilyen szempontból baromira gáz lehet, mert a 100Hz-et is alig hallom, igaz a laptopon.. Mindig is tudtam,h a mély tartományok nekem nem fekszenek, ez meg is mutatkozott hegedülés során. Sajnos a technika miatt egy-egy hosszabb (3órás) próba után a hallásom tropa.... ilyen ez az elektromos hegedű, nem beszélve,hogy milyen művi hang..!! :? A 100Hz az nagyon gáz..???? Viszont a 20000 meg mehetne akár feljebb is.. :wink:

Több
17 éve 10 hónapja #359404 Írta: Attila

SÚ írta: GIYF

Feltételezem ez a Google is your friend lesz. Most már mindegy, mivel, hogy mára kellett. 8O Végülis olyan (ego a köbön) jól sikerült, ohgy tetszett nekem is. :twisted:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 10 hónapja #359393 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Ulmo írta: Nekem 18000 Hz-nél kezdődtek a problémák, a mély hangokat mind hallottam.

szintén :D a 19000Hz már nem ment... ˘˘:D többi tesztnél nem volt kirívó eset, a pozíciósnál volt jobb az átlagosnál. az szórakoztató :D a reakciós az meg 0.22-3 körül volt. (ötből)

SÚ: találó szabatos. :D fizikus.

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 10 hónapja #359387 Írta: Tünde
SÚ ez édes volt. Első olvasásra kb mintha valami kínait olvastam volna :wink: :P

Több
17 éve 10 hónapja #359383 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Attila: tudom, ronda és kegyetlen válasz, de GIYF. Azon még töröm a fejem, hogy mi lenne a hatékony keresési kulcsszó-kombináció. De már a [ "művészetek völgye" kezdet NOT idei ] is egész igéretes dolgokat ad - csak túl sokat.

A hallásteszttel kapcsolatban meg fenntartásaim vannak. Egy jó hallású fiatal nem csak a 40Hz-et, de a 20Hz-et is meghallja (az egy oktáv különbség!), és a felső határ is 18 - 22 kHz körül van. Nagyon komoly hifi- és studiótechnikák képesek ezt a hangtartományt ténylegesen lehozni, de valójában az, amit az átlag hifinek tart, jó, ha az 50Hz - 16kHz tartományban dolgozik, a fejhallgatók meg (az "elérhető" árkategórián belül) 60Hz - 14kHz tartományban. A mindenféle mélyhangkiemeléssel készülő ("Turbo Bass", "Bass Boost", stb.) minifüleseknél még szörnyűbb az átvitel, azoknál a mély hang valójában nem mély, csak hangos: rendszerint a 60 - 100 Hz közötti tartomány jelszintjét emelik meg, amitől az ember először azt hiszi, hogy hozza a cucc a mélyeket, de valójában azonban a felső-mély tartomány erőszakolásával egy hamis érzetet produkálnak, aminek az eredménye a fül gyorsabb kifáradása. Tényleges mély hangokat hallva ez kevésbé hamar történik meg. Ezek ismeretében megfontolandó, hogy valóban lehet-e házi eszközökkel, számítógépes hangkártyákkal hallástartomány-vizsgálatot tartani. Jó esetben a különbségi torzításból származó zaj miatt tényleg hallani vél az ember valamit olyan tartományokban, amit az eszköz valójában nem is tud közvetíteni, de ez nem a tényleges hangtartomány, hanem a felharmonikusainak interferenciájából adódó torzítás, avagy zaj. Vanitatum vanitas, omnia vanitatum...

Több
17 éve 10 hónapja #359371 Írta: Attila
!!!

Szerenék segítséget kérni, olyan oldalakat keresek amely a Művészetek Völgye keletkezésével kapcsolatos. Nagyon-nagyon-nagyon sürgős!

Köszönet!

Több
17 éve 10 hónapja #359339 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Ha már "apróhirdetünk": ha van olyan ismerősötök, aki sajtós és elmenne egy színházi darab 50. előadására és írna róla, az szóljon nekem légyszi! (Az esemény május 18-án lesz.)

De amúgy aki nézőként szeretné megnézni, az is visíthat, csak az nem ingyen (ellenben olcsón), itt van még infó ;)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 10 hónapja #359322 Írta: ADIM a Des
ADIM a Des válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Bérlőtársat keresek

Ha július elsejétől nincs hol laknod és szeretnéd velem megosztani egy másfél szobás XI. kerületi, Fehérvári úti, negyedik emeleti lakás bérleti-, és rezsiköltségeit, akkor jelentkezz iwiwen, mélben, telefonon. A kisebbik szobába keresek bérlőtársat, ami kb. 8 nm és be van rendezve.
Tudnivalók: havi díj 50.000 forint. Rezsiköltség kb. 40-50.000 között, ami fejenként úgy 40.000-45.000 forintot jelent havonta. Találsz még ott egy nagy, szépen berendezett konyhát, külön fürdőszobát és wc-t, mosógépet, mikrót. Egy őrült lakótársat személyemben és egy nagyon tisztességes házinénit havonta egyszer.
Az előnyös, ha szeretsz rendben és piszokmentesen élni. A hűtő nagy, net van, tv nincs, de előfizetheted, ha szükséged van rá. Bolt a ház végében, közlekedés a ház előtt, de az ablakok parkra nyílnak. Belváros kb. 20 perc, egy átszállással.
Elérhetőségeim: adim kukac citromail pont hu, 06-30/416-3747 vagy bagolyposta.
Jelentkezz, le ne maradj az évszázad lehetőségéről!!!

"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"

Több
17 éve 10 hónapja #359318 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Fimbrethil írta: A Nimdorc féle iq tesztben vannak nem teljesen egyértelmű feladatok(pl. marika és a matematika, ott több megoldás is lehet helyes), meg a kiértékelés is el van cseszve, mert nekem a kb 20 percre (nem néztem pontosan) azt irta hogy 20198736 perc alatt oldottam meg a tesztet :P

az időeredményem nekem is valami hasonló lett, de nekem ebben egyáltalán semmi nem stimmelt, az értékelés szerint zseni vagyok, amit azért eléggé erősen kétlek... :lol:

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
17 éve 10 hónapja #359314 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
A Nimdorc féle iq tesztben vannak nem teljesen egyértelmű feladatok(pl. marika és a matematika, ott több megoldás is lehet helyes), meg a kiértékelés is el van cseszve, mert nekem a kb 20 percre (nem néztem pontosan) azt irta hogy 20198736 perc alatt oldottam meg a tesztet :P

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Több
17 éve 10 hónapja #359313 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nekem 18000 Hz-nél kezdődtek a problémák, a mély hangokat mind hallottam.
Az igazi hallásvizsgálatot érdemes megcsinálni orvosnál, ott külön-külön vizsgálják a két fület, sőt, a hallás "irányát" is (meg tudod-e mondani, hogy elölről vagy hátulról jön a hang). Nálam így derült ki, hogy jobb fülemre kb félsüket vagyok a magas hangtartományban.

Több
17 éve 10 hónapja #359311 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Attila írta:

Nessa írta: ln először úgy gondoltam, hogy mindet hallom, de a legalsóknál nem vagyok benne biztos, hogy azt kell-e hallani,amit én gondolok

lehetséges, hogy a hangszóró hibája de én ilyen pici hangot és egy kattanást hallottam. Az az volt? :?:

Nekem az volt, de az csak az 'alapzaj'.
Ha meghallgatod a 40 Hz-t, ott már érzékelhető egy nagyon mély, búgó hang, ami az előző kettőből hiányzott. (Legalábbis számomra.)

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
17 éve 10 hónapja #359310 Írta: Attila

Nessa írta: ln először úgy gondoltam, hogy mindet hallom, de a legalsóknál nem vagyok benne biztos, hogy azt kell-e hallani,amit én gondolok

lehetséges, hogy a hangszóró hibája de én ilyen pici hangot és egy kattanást hallottam. Az az volt? :?:

Több
17 éve 10 hónapja #359308 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Attila írta:

Aeglos írta: Ez a reakcióidős szerintem nem is pontos.
Próbáljátok ki inkább az egópont hallástesztjét.
Ott voltak olyan hangok amik konkrétan fájnak... 5 000 Hz - 16 000 Hz-ig.
(Bár nem ezért érdekes... :P :D )

20-30 Hz-nél a zümmögésen kívül (ami az alapzaj) nem is hallok semmit. Ti?

Lehet, hogy mélynyomót kéne a géphez kötni... :)

Hát nem én mindegyiket hallottam, (vagy csak a képzeletem játszott velem), és csak hallani véltem valamit, ami annak tűnt? :roll:

ln először úgy gondoltam, hogy mindet hallom, de a legalsóknál nem vagyok benne biztos, hogy azt kell-e hallani,amit én gondolok :lol:

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
17 éve 10 hónapja #359300 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nekem 0,37 volt úgy hajnali 1 óra felé, bár akkor látni már nem igazán láttam. (Tulképp mióta vált egy közlekedési lámpa pirosról egyből zöldre? :roll: )

Viszont a matektesztekben még félálomban is csak a harmadik szinten sikerült hibáznom, azok nagyon gagyik szvsz. Gyakorlatilag csak egy kis szövegértés meg logika, és 2-3 percnél nem kell rá több, passz, hogy miért pont 10-et adnak.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 10 hónapja #359297 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Azok már a Hangok Attila 8)

Thereon, a vándorló varázsló

Több
17 éve 10 hónapja #359294 Írta: Attila

Aeglos írta: Ez a reakcióidős szerintem nem is pontos.

Hát nem én mindegyiket hallottam, (vagy csak a képzeletem játszott velem), és csak hallani véltem valamit, ami annak tűnt? :roll:

Több
17 éve 10 hónapja #359292 Írta: nido
nido válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
nekem nem 0-val kezdődik a reakcióidős... hanem 1-essel vagy 2-essel... (pedig aludtam...)

viszont EBBEN a tesztben ismerősen csengő üzenetek jönnek az űrből...

Több
17 éve 10 hónapja #359291 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
0.18739999999999995

Thereon, a vándorló varázsló

Több
17 éve 10 hónapja #359289 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Ez a reakcióidős szerintem nem is pontos.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
17 éve 10 hónapja #359279 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kincső (Thilanna) írta: 0,2622, de állítom h. a billentyűnyomással csalóka, lassabban észleli vagy nemtom, mert úgy minden alkalommal 0,3 fölött lett... :P (amit azért nem hittem el :) )

Amúgy igen, szerintem is, nekem is úgy rosszabbak lettek sokkal...
Most a legutóbbi öt viszont egészen meghökkentően jó volt:
min.: 0.015
max.: 0.031
átl.: 0.0184
:roll:

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 10 hónapja #359273 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
0,2622, de állítom h. a billentyűnyomással csalóka, lassabban észleli vagy nemtom, mert úgy minden alkalommal 0,3 fölött lett... :P (amit azért nem hittem el :) )

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 10 hónapja #359272 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Elsőre 0,25, másodszorra 0,172, de most álltam kereken két órát az általános ambulancián egy nyomorult receptért, szóval akkora zsibongás van a fejemben, hogy az őrület. Le vagyok lassulva, bár ez a második eredmény egész jó lett :)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #359270 Írta: Gandalf

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.698 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére