BESZÉLGETŐS topic

Több
13 éve 3 hónapja #398887 Írta: Éogil
Éogil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Grondir írta: De a kibérléshez is pénz kell...
Egyébként az a visegrádi régészkedés milyen? Lehet engem is érdekelne. :)

Hát igen, a pénz már megint... ;)
Amúgy Visegrádra be tudlak ajánlani, én tavaly nagyon élveztem, annak ellenére is hogy szinte semmit sem találtunk. :D Jó csapat, érdekes is volt, kaptunk idegenvezetést a várba/Salamon-toronyba/palotába, a gyakorlati alapokat megtanultam, és nem utolsósorban elég jó órabért is kaptunk. Az ideiről még nem tudni szinte semmit, csak hogy lesz, de ha gondolod, majd szólok, ha van valami konkrét, pl. egy időpont.
És ha valami ilyen pálya mellett döntenél a jövőre nézve, akkor kapcsolatoknak sem rossz egy ilyen ásatás, mert -ha minden igaz-, akkor az ELTE-sekkel, a tanáraikkal és a helyi régészekkel leszünk együtt.

Aurë Entuluva!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja #398880 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
A régészetről szerintem Nellast kérdezzétek (bár ő mostanában elég ritkán jár erre)... ;)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja #398879 Írta: Grondir
Grondir válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Rabyn írta: Amiből jelenleg meglátásom szerint hiány van azok a termtudos dolgok, meg a szakik, akik mondjuk jönnek és megszerelik nekem a csapot ha eltörött.

Hát igen, de engem a tanáraim nem tudtak meggyőzni a természettudományos munkáról, még tudnám is szeretni a fizikát, kémiát is valamennyire, ha jobb tanáraim lettek volna. Max. biosszal, meg föcivel mennék tovább, de az nem vonz nagyon, hogy egész életemben ilyennel foglalkozzak.
A szakmunkát, és a szakmunkásokat meg nem becsülik meg szinte semennyire. Se fizetés, se semmi. Ott is csak akkor van esélyed megélni belőle, ha jó kapcsolataid vannak, vagy már eleve van pénzed, amiből el tudsz indítani egy jól működő vállalkozást.

Éogil írta: Húha, de egy rugóra jár az agyunk! Én régésznek készülök (na, abból sem lehet megélni :) ), és nekem is megfordult a fejemben a vár, többször is. Lakótorony, múzeum, bemutató a korabeli viszonyokból, állattartás... plusz régészként feltárhatnám az egészet. ÁLLÍTÓLAG ma Magyarországon ki lehet bérelni állami várakat 50 vagy 100 évre és a feltétel "csak" az, hogy az állapota nem romolhat. (Az államnak erre nincs pénze, nézd csak meg Szigetvár várát, milyen állapotban van.)
Amúgy idén nyáron Visegrádon fogok dolgozni egy ásatáson, tavaly ott jöttem rá végleg, hogy az való nekem, a régészet.

De a kibérléshez is pénz kell...
Egyébként az a visegrádi régészkedés milyen? Lehet engem is érdekelne. :)

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Több
13 éve 3 hónapja #398876 Írta: Elendur Parmandil
Elendur Parmandil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Srácok, három-négy év és társulok. :D

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Több
13 éve 3 hónapja #398875 Írta: Éogil

Grondir írta: Leginkább az érdekelne, hogy lenne egy saját váram, és ahhoz kapcsolódóan turizmusból élnék meg, csinálnék lovagi tornákat, stb... :) De ez valsz csak egy álom marad sajnos.
A továbbtanuláson meg olyanokon gondolkodtam, mint ELTE-BTK törivel és esetleg magyarral; vagy Zrínyin valami... De túl sok minden érdekel, az olyanok persze kiesnek, amihez kémia, fizika kell, de így sok minden van, és olyat akarok, amiből meg is tudok majd élni, meg, ha lesz, akkor a családom is.... :roll:

Húha, de egy rugóra jár az agyunk! Én régésznek készülök (na, abból sem lehet megélni :) ), és nekem is megfordult a fejemben a vár, többször is. Lakótorony, múzeum, bemutató a korabeli viszonyokból, állattartás... plusz régészként feltárhatnám az egészet. ÁLLÍTÓLAG ma Magyarországon ki lehet bérelni állami várakat 50 vagy 100 évre és a feltétel "csak" az, hogy az állapota nem romolhat. (Az államnak erre nincs pénze, nézd csak meg Szigetvár várát, milyen állapotban van.)
Amúgy idén nyáron Visegrádon fogok dolgozni egy ásatáson, tavaly ott jöttem rá végleg, hogy az való nekem, a régészet.

Aurë Entuluva!

Több
13 éve 3 hónapja #398869 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Sötét Úr írta: Szerintem egyetemen nem oktatják a vízvezetékszerelést... :)

Sajnos.
Bár én inkább villanyszerelő szeretnék lenni... :geek:

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
13 éve 3 hónapja #398868 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Szerintem egyetemen nem oktatják a vízvezetékszerelést... :)

Több
13 éve 3 hónapja #398850 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Grondir: Én a tanárszakot csak akkor ajánlanám ha tényleg tanítani akarsz. Csak azért, hogy "hát majd lesz valahogy" nem érdemes elvégezni. Neked sem lesz élvezet a tanulás és azoknak sem, akiket később tanítasz. Amiből jelenleg meglátásom szerint hiány van azok a termtudos dolgok, meg a szakik, akik mondjuk jönnek és megszerelik nekem a csapot ha eltörött.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
13 éve 3 hónapja #398846 Írta: Grondir
Nálunk sajnos nem! Már le kellett adni, töri-magyart jelöltem, és szeptember 1-ig lehet váltani, aztán max. 1 év múlva. És igazából az a baj, hogy mai érdekel, és amiből meg is élhetek majd, az nem fedi egy mást nagyon. Vagy már kezdésnek sok pénz kell hozzá, és az nálam csak álom, vagy ötöslottó. :D
Leginkább az érdekelne, hogy lenne egy saját váram, és ahhoz kapcsolódóan turizmusból élnék meg, csinálnék lovagi tornákat, stb... :) De ez valsz csak egy álom marad sajnos.
A továbbtanuláson meg olyanokon gondolkodtam, mint ELTE-BTK törivel és esetleg magyarral; vagy Zrínyin valami... De túl sok minden érdekel, az olyanok persze kiesnek, amihez kémia, fizika kell, de így sok minden van, és olyat akarok, amiből meg is tudok majd élni, meg, ha lesz, akkor a családom is.... :roll:

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Több
13 éve 3 hónapja #398845 Írta: Éogil
Grondir: faktokra visszatérve: évente többször is lehet váltani (legalábbis nálunk: éveleje, félév, évvége), én pl. töri-biosz-kémiát jelöltem és most töri-magyaros vagyok.

Aurë Entuluva!

Több
13 éve 3 hónapja #398841 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Más: van-e itt olyan jóember, aki teljesen véletlenül rendelkezik IMDB-pro előfizetéssel?

Nagyon hálás lennék neki (úgy is mint: sör), ha meg tudna nekem keresni tnéhány dolgot az IMDB adatbázisában...

Our knees do not bend easily

Több
13 éve 3 hónapja #398838 Írta: Grondir
Ezt nézzétek végig!!! Nagyon nagy!!! :lájk:

Lacho calad! Drego morn!

Több
13 éve 3 hónapja #398829 Írta: Aydin
Aydin válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Grondir írta: És azt sem, minek menjek tovább. Tudnátok segíteni?

Amikor idén a fakultációimról kellett döntenem, elmentem egy továbbtanulásról szóló kiállításra vagy tájékoztatóra, szóval olyan ingyenes rendezvényre, ahol szerezhettem egy csomó szórólapot és ötletet felsőoktatási intézményekről és képzésekről, és aztán komolyan sorra vettem az összes lehetőségemet. Végiggondoltam, milyen tárgyakkal foglalkozok szívesen, milyen munkát tudok magamnak elképzelni, mennyire tudok majd megélni belőle, mennyire fontos, hogy sokat keressek, hol szeretnék még tanulni és hogyan... Mostanra sikerült rájönnöm, hogy körülbelül miféle dolgok érdekelnek, és van néhány reális ötletem is a jövőbeni foglalkozásomat illetőleg. Nem mondom, hogy gyors módszer, de szerintem segít, és elég élvezetes is: először információgyűjtés, aztán tét nélküli, álmodozó tervezgetés. Szóval ha van rá időd, próbáld ki! :) Sok sikert a választásodhoz!

Több
13 éve 3 hónapja #398828 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Azért tegyük hozzá, hogy olyan szak, hogy "Paleobotanikus" nincs, ilyenkor az ember elvégzi a Biológus szakot (pardon, most már csak Biológia BSc :P , majd utána egy MSc növénytani iránnyal), majd ezek után (vagy ezzel párhuzamosan), ha tud, akkor elkezdi magát paleontológiából képezni és utána talán el tud helyezkedni valahol...

Our knees do not bend easily

Több
13 éve 3 hónapja #398825 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Paleobotanika, például. Egyre inkább előtérbe kerülnek azok a segtudok (segédtudományok), amelyek több tudományág határterületeivel foglalkoznak. Így fordulhat elő, hogy orvos-régész, közgazda-történész, stb. dolgozik különböző témákon. Egyiptológiában most éppen a gazdasági vonal rendkívül izgalmas, de komoly és fejlődő terület az ókori növény- és állatvilág kutatása is, szóval van mibe fogni. Viszont már idejekorán a területre kell gyúrni, mert nagyon kevés ilyen szakembert tart el a kutatás. És jónak kell lenni benne.

Több
13 éve 3 hónapja #398783 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Grondir, a mai munkaerőpiaci viszonyokat látva tök jó, ha legalább az egyikre szükségük lesz a munkaadóknak. Ne akarj feltétlen mindkettővel egyszerre állást találni! ;)

Amúgy a legkézenfekvőbb párosításuk a tanári szak. Tanárnak gimikbe csak és kizárólag kétféle tanárképes szakkal rendelkezőket vesznek fel, egyszakosok senkinek sem kellenek.

Több
13 éve 3 hónapja #398781 Írta: Grt
Grt válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Amikor azt kutatják, hogy melyik történelmi személyiség milyen betegségben halt meg, melyiknek mi baja volt, az ilyen.

"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."

Több
13 éve 3 hónapja #398780 Írta: Grondir
Hát még két évem van, szóval annyira nem nagyon sürgős a tovább tanulás még! A töri-biosszal nekem semmi bajom, csak előbb-utóbb választani kell majd a kettő közül, mert én nem tudok róla, hogy lenne olyan munkaterület, amihez pont ez a kettő a jó.

Lacho calad! Drego morn!

Több
13 éve 3 hónapja #398779 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Grondir írta: Az a helyzet, hogy most kell emelt tárgyakat választanunk, és nekem fogalmam sincs, hogy mit válasszak. Vagyis van, a töri az biztos, de mellé nem tudom mit válasszak. Leginkább a bioszt választanám, de töri-biosz párosítás... hát nem tudom. És azt sem, minek menjek tovább. Tudnátok segíteni?

Mi a baj a töri-biosz párosítással? (Már részemről az lenne, hogy utálom a történelmet, de alapvetően egészséges hozzáállásnak tartom az egy humán, egy reál osztást. Meg egyetemen is a BTK-TTK szakpárt :) ) Hogy minek menj tovább, azt mi nehezen mondhatjuk meg, de ha nincs határozott elképzelésed, érdemes esetleg valami OKJ-t keresni elsőre, mert az többnyire csak egy év, ami pont annyi, hogy még befejezheted, mire rájössz, mit akarsz, és nem az lesz, hogy á, folytatom ezt a vackot, mert már elpazaroltam rá egy évet, szóval most elpazarlok még kettőt.

Több
13 éve 3 hónapja #398776 Írta: Grondir
Az a helyzet, hogy most kell emelt tárgyakat választanunk, és nekem fogalmam sincs, hogy mit válasszak. Vagyis van, a töri az biztos, de mellé nem tudom mit válasszak. Leginkább a bioszt választanám, de töri-biosz párosítás... hát nem tudom. És azt sem, minek menjek tovább. Tudnátok segíteni?

Lacho calad! Drego morn!

Több
13 éve 3 hónapja #398764 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
ISMÉTLÉSEK:

FEM3:

Csütörtök (Június 2.) 13:30 (ism.)
Szombat (Június 4.) 8:15 (ism.)
Szerda (Június 8.) 23:50
Csütörtök (Június 9.) 13:20 (ism.)
Szombat (Június 11.) 7:50 (ism.)

Több
13 éve 3 hónapja #398758 Írta: Náda
Náda válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Gandalf írta: port.hu/gyuru_-_a_rajongok_ura_ringers:_...5579494&i_topic_id=1

Ma kora délután ismétlik,úgyhogy meg is nézem :)

"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."

Több
13 éve 3 hónapja #398744 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Gandalf írta: port.hu/gyuru_-_a_rajongok_ura_ringers:_...5579494&i_topic_id=1

Ó, ilyen adónk nincs is, szokás szerint... :roll:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
Több
13 éve 3 hónapja #398657 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Attila írta: Emberek, megdöntjük a fórum rekordját, aki ezt olvassa, az maradjon fent, a cél a 23 fő!!! :) :mrgreen:

Azt hittem, ezeket csak én nézem :D
A 2004-es tábor előtt volt nagy zsúfoltság, huhúú! Bár azért nem a fórumnak a jelenlegi formájában :P (Egyébként akkor senkit sem ismertem, sőt, még csak a nevek sem voltak ismerősek.)

"Well, I'm back."

Több
13 éve 3 hónapja #398633 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Köszönöm mindenkinek a rekorddöntést - apró örömök az élet(em)ben! 20:37 perckor 24 fő volt itt a fórumon! Zsííííír :mrgreen: :lájk:

[szerk.] a 25 főt 20:43-kor! :) )))

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
13 éve 3 hónapja #398631 Írta: Grondir
Meg is van döntve!!! :lájk:

Lacho calad! Drego morn!

Több
13 éve 3 hónapja #398628 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Emberek, megdöntjük a fórum rekordját, aki ezt olvassa, az maradjon fent, a cél a 23 fő!!! :) :mrgreen:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
13 éve 3 hónapja #398480 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Én azzal szoktam kiüríteni vagy betölteni a fejem, hogy hallgatózok, és próbálom elénekelni a hangokat. Lépések, kutyaugatás, fűrész, whatever. Vagy olvasok, vagy írok, vagy hallgatom, hogy mi jön a fülhallgatóból.

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
13 éve 3 hónapja #398477 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Ha késik a vonat, én énekelek vagy olvasok, rosszabb esetben figyelem az embereket, mert minden párbeszédben szunnyad valami, ami felkelti az érdeklődésemet. A dohányzás meg... bevallom, egyszer friss egyetemistaként vettem egy doboz cigit, hogy biztos van benne valami jó, nosza rajta, de fél éven keresztül rendszeresen csak akkor jutott eszembe a doboz megléte, amikor a lakótársam kért egy szálat. Végül az egészet ő szívta el, de nem is baj.
Ha lesz nemdohányzó rend, állati aktívan részt veszek benne :) Bár akkor kéne valami átjárásféle is a rendek között, elvégre szerintem én nem tudok ennyire aktív tevékenységet végezni órákon át. :D

"Well, I'm back."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.899 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére