- Köszönetek: 0
BESZÉLGETŐS topic
- Éogil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Grondir írta: De a kibérléshez is pénz kell...
Egyébként az a visegrádi régészkedés milyen? Lehet engem is érdekelne.
Hát igen, a pénz már megint...
Amúgy Visegrádra be tudlak ajánlani, én tavaly nagyon élveztem, annak ellenére is hogy szinte semmit sem találtunk. Jó csapat, érdekes is volt, kaptunk idegenvezetést a várba/Salamon-toronyba/palotába, a gyakorlati alapokat megtanultam, és nem utolsósorban elég jó órabért is kaptunk. Az ideiről még nem tudni szinte semmit, csak hogy lesz, de ha gondolod, majd szólok, ha van valami konkrét, pl. egy időpont.
És ha valami ilyen pálya mellett döntenél a jövőre nézve, akkor kapcsolatoknak sem rossz egy ilyen ásatás, mert -ha minden igaz-, akkor az ELTE-sekkel, a tanáraikkal és a helyi régészekkel leszünk együtt.
Aurë Entuluva!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Grondir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Rabyn írta: Amiből jelenleg meglátásom szerint hiány van azok a termtudos dolgok, meg a szakik, akik mondjuk jönnek és megszerelik nekem a csapot ha eltörött.
Hát igen, de engem a tanáraim nem tudtak meggyőzni a természettudományos munkáról, még tudnám is szeretni a fizikát, kémiát is valamennyire, ha jobb tanáraim lettek volna. Max. biosszal, meg föcivel mennék tovább, de az nem vonz nagyon, hogy egész életemben ilyennel foglalkozzak.
A szakmunkát, és a szakmunkásokat meg nem becsülik meg szinte semennyire. Se fizetés, se semmi. Ott is csak akkor van esélyed megélni belőle, ha jó kapcsolataid vannak, vagy már eleve van pénzed, amiből el tudsz indítani egy jól működő vállalkozást.
Éogil írta: Húha, de egy rugóra jár az agyunk! Én régésznek készülök (na, abból sem lehet megélni ), és nekem is megfordult a fejemben a vár, többször is. Lakótorony, múzeum, bemutató a korabeli viszonyokból, állattartás... plusz régészként feltárhatnám az egészet. ÁLLÍTÓLAG ma Magyarországon ki lehet bérelni állami várakat 50 vagy 100 évre és a feltétel "csak" az, hogy az állapota nem romolhat. (Az államnak erre nincs pénze, nézd csak meg Szigetvár várát, milyen állapotban van.)
Amúgy idén nyáron Visegrádon fogok dolgozni egy ásatáson, tavaly ott jöttem rá végleg, hogy az való nekem, a régészet.
De a kibérléshez is pénz kell...
Egyébként az a visegrádi régészkedés milyen? Lehet engem is érdekelne.
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Éogil
- Nem elérhető
Grondir írta: Leginkább az érdekelne, hogy lenne egy saját váram, és ahhoz kapcsolódóan turizmusból élnék meg, csinálnék lovagi tornákat, stb... De ez valsz csak egy álom marad sajnos.
A továbbtanuláson meg olyanokon gondolkodtam, mint ELTE-BTK törivel és esetleg magyarral; vagy Zrínyin valami... De túl sok minden érdekel, az olyanok persze kiesnek, amihez kémia, fizika kell, de így sok minden van, és olyat akarok, amiből meg is tudok majd élni, meg, ha lesz, akkor a családom is....
Húha, de egy rugóra jár az agyunk! Én régésznek készülök (na, abból sem lehet megélni ), és nekem is megfordult a fejemben a vár, többször is. Lakótorony, múzeum, bemutató a korabeli viszonyokból, állattartás... plusz régészként feltárhatnám az egészet. ÁLLÍTÓLAG ma Magyarországon ki lehet bérelni állami várakat 50 vagy 100 évre és a feltétel "csak" az, hogy az állapota nem romolhat. (Az államnak erre nincs pénze, nézd csak meg Szigetvár várát, milyen állapotban van.)
Amúgy idén nyáron Visegrádon fogok dolgozni egy ásatáson, tavaly ott jöttem rá végleg, hogy az való nekem, a régészet.
Aurë Entuluva!
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Sötét Úr írta: Szerintem egyetemen nem oktatják a vízvezetékszerelést...
Sajnos.
Bár én inkább villanyszerelő szeretnék lenni... :geek:
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Grondir
- Nem elérhető
Leginkább az érdekelne, hogy lenne egy saját váram, és ahhoz kapcsolódóan turizmusból élnék meg, csinálnék lovagi tornákat, stb... De ez valsz csak egy álom marad sajnos.
A továbbtanuláson meg olyanokon gondolkodtam, mint ELTE-BTK törivel és esetleg magyarral; vagy Zrínyin valami... De túl sok minden érdekel, az olyanok persze kiesnek, amihez kémia, fizika kell, de így sok minden van, és olyat akarok, amiből meg is tudok majd élni, meg, ha lesz, akkor a családom is....
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Éogil
- Nem elérhető
Aurë Entuluva!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Nagyon hálás lennék neki (úgy is mint: sör), ha meg tudna nekem keresni tnéhány dolgot az IMDB adatbázisában...
Our knees do not bend easily
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
- Aydin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Amikor idén a fakultációimról kellett döntenem, elmentem egy továbbtanulásról szóló kiállításra vagy tájékoztatóra, szóval olyan ingyenes rendezvényre, ahol szerezhettem egy csomó szórólapot és ötletet felsőoktatási intézményekről és képzésekről, és aztán komolyan sorra vettem az összes lehetőségemet. Végiggondoltam, milyen tárgyakkal foglalkozok szívesen, milyen munkát tudok magamnak elképzelni, mennyire tudok majd megélni belőle, mennyire fontos, hogy sokat keressek, hol szeretnék még tanulni és hogyan... Mostanra sikerült rájönnöm, hogy körülbelül miféle dolgok érdekelnek, és van néhány reális ötletem is a jövőbeni foglalkozásomat illetőleg. Nem mondom, hogy gyors módszer, de szerintem segít, és elég élvezetes is: először információgyűjtés, aztán tét nélküli, álmodozó tervezgetés. Szóval ha van rá időd, próbáld ki! Sok sikert a választásodhoz!Grondir írta: És azt sem, minek menjek tovább. Tudnátok segíteni?
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Gandalf
- Nem elérhető
Amúgy a legkézenfekvőbb párosításuk a tanári szak. Tanárnak gimikbe csak és kizárólag kétféle tanárképes szakkal rendelkezőket vesznek fel, egyszakosok senkinek sem kellenek.
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 3
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
Mi a baj a töri-biosz párosítással? (Már részemről az lenne, hogy utálom a történelmet, de alapvetően egészséges hozzáállásnak tartom az egy humán, egy reál osztást. Meg egyetemen is a BTK-TTK szakpárt ) Hogy minek menj tovább, azt mi nehezen mondhatjuk meg, de ha nincs határozott elképzelésed, érdemes esetleg valami OKJ-t keresni elsőre, mert az többnyire csak egy év, ami pont annyi, hogy még befejezheted, mire rájössz, mit akarsz, és nem az lesz, hogy á, folytatom ezt a vackot, mert már elpazaroltam rá egy évet, szóval most elpazarlok még kettőt.Grondir írta: Az a helyzet, hogy most kell emelt tárgyakat választanunk, és nekem fogalmam sincs, hogy mit válasszak. Vagyis van, a töri az biztos, de mellé nem tudom mit válasszak. Leginkább a bioszt választanám, de töri-biosz párosítás... hát nem tudom. És azt sem, minek menjek tovább. Tudnátok segíteni?
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
- Gandalf
- Nem elérhető
FEM3:
Csütörtök (Június 2.) 13:30 (ism.)
Szombat (Június 4.) 8:15 (ism.)
Szerda (Június 8.) 23:50
Csütörtök (Június 9.) 13:20 (ism.)
Szombat (Június 11.) 7:50 (ism.)
- Náda
- Nem elérhető
Gandalf írta: port.hu/gyuru_-_a_rajongok_ura_ringers:_...5579494&i_topic_id=1
Ma kora délután ismétlik,úgyhogy meg is nézem
"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Ó, ilyen adónk nincs is, szokás szerint...Gandalf írta: port.hu/gyuru_-_a_rajongok_ura_ringers:_...5579494&i_topic_id=1
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Gandalf
- Nem elérhető
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Azt hittem, ezeket csak én nézemAttila írta: Emberek, megdöntjük a fórum rekordját, aki ezt olvassa, az maradjon fent, a cél a 23 fő!!!
A 2004-es tábor előtt volt nagy zsúfoltság, huhúú! Bár azért nem a fórumnak a jelenlegi formájában (Egyébként akkor senkit sem ismertem, sőt, még csak a nevek sem voltak ismerősek.)
"Well, I'm back."
- Attila
- Nem elérhető
[szerk.] a 25 főt 20:43-kor! )))
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Ha lesz nemdohányzó rend, állati aktívan részt veszek benne Bár akkor kéne valami átjárásféle is a rendek között, elvégre szerintem én nem tudok ennyire aktív tevékenységet végezni órákon át.
"Well, I'm back."