BESZÉLGETŐS topic

Több
15 éve 10 hónapja #374781 Írta: Kisvakond
Kisvakond válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Metaflora írta:

Kisvakond írta: de az nem figura, csak háttér vagy nem? 8O

Elkezdhetünk azon filozofálgatni, mi számít szereplőnek és mi háttérnek, főleg egy rajzfilmben... :wink: Például ha azt a technikát nézed, amikor egy megrajzolt állandó háttérre rakják rá a mozgó figurát, a tenger aligha lehetne a statikus háttér része, mivel többnyire csapdossa a partot. Vagy beszélnie is kéne?

őőő azért figura mert mozog? végül is nagy szerepe van (bocsi a hülye kérdéseimért :oops: )
azt hogy beszél végkép nem tudom elképzelni

Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #374775 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Jogi kérdésekben otthonosan mozgók:

Van-e ma hivatalosan is betiltott könyv Magyarországon? Tudtok egy pontos listát? Illetve lehet-e betiltatni valaminek a megjelenését, újranyomását? Milyen törvényre hivatkozva? Utólagosan lehet-e bevonni már megjelent könyv engedélyét az előbbire hivatkozva?

Köszönöm! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #374745 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Metaflora írta:

fqqdk írta: Én viszont sajnos nagyonis. Azt akarta írni, hpgy "figura != szereplő" ahelyett, hogy "figura =/= szereplő".

Ami azt illeti, számomra a "=/=" értelmezése sem kézenfekvő :D
Szerk.: Közben az idézett HSZ változott - ezek szerint a "=/=" egy áthúzott egyenlőségjelet jelent?

nyert :)

code a rat the monster on doom in it

Több
15 éve 10 hónapja - 15 éve 10 hónapja #374744 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

fqqdk írta: Én viszont sajnos nagyonis. Azt akarta írni, hpgy "figura != szereplő" ahelyett, hogy "figura =/= szereplő".

Ami azt illeti, számomra a "=/=" értelmezése sem kézenfekvő :D
Szerk.: Közben az idézett HSZ változott - ezek szerint a "=/=" egy áthúzott egyenlőségjel volt?

Több
15 éve 10 hónapja #374743 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Metaflora írta:

Sötét Úr írta: (Amilyen kockás kezdek lenni, először != nem írtam... Sorry. Szóljatok rám, ha túlzásba viszem.)

Ezt most nagyon nem értem, mit is akartál mondani itt és miről 8O

Én viszont sajnos nagyonis. Azt akarta írni, hpgy "figura != szereplő" ahelyett, hogy "figura =/= szereplő".
A != operátor a C-ből származó nyelvekben az az infix logikai operátor, ami a két oldalán álló kifejezések nem egyezősége esetén igaz, ellenkező esetben hamis értéket ad. Egyszerűbben: pár programozási nyelvben a != azt jelenti, hogy "nem egyenlő".

code a rat the monster on doom in it

Több
15 éve 10 hónapja #374740 Írta: Metaflora

Kisvakond írta: de az nem figura, csak háttér vagy nem? 8O

Elkezdhetünk azon filozofálgatni, mi számít szereplőnek és mi háttérnek, főleg egy rajzfilmben... :wink: Például ha azt a technikát nézed, amikor egy megrajzolt állandó háttérre rakják rá a mozgó figurát, a tenger aligha lehetne a statikus háttér része, mivel többnyire csapdossa a partot. Vagy beszélnie is kéne?

Sötét Úr írta: (Amilyen kockás kezdek lenni, először != nem írtam... Sorry. Szóljatok rám, ha túlzásba viszem.)

Ezt most nagyon nem értem, mit is akartál mondani itt és miről 8O

Több
15 éve 10 hónapja #374739 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Szvsz figura =/= szereplő. Szóval valahogy úgy gondoltam, mint Meta. ;)

(Amilyen kockás kezdek lenni, először != nem írtam... Sorry. Szóljatok rám, ha túlzásba viszem.)

Több
15 éve 10 hónapja #374728 Írta: Kisvakond

Metaflora írta:

Nessa írta: Miért, milyen a tenger, mint razfilmfigura? :D

Sose láttál még rajzfilmben tengert? Például az Asterix Britanniában elején olyan sokat mutatják, hogy kisebb koromban mindig bealudtam, mielőtt kezdődött volna a sztori.

de az nem figura, csak háttér vagy nem? 8O

Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve

Több
15 éve 10 hónapja #374727 Írta: Metaflora

Nessa írta: Miért, milyen a tenger, mint razfilmfigura? :D

Sose láttál még rajzfilmben tengert? Például az Asterix Britanniában elején olyan sokat mutatják, hogy kisebb koromban mindig bealudtam, mielőtt kezdődött volna a sztori.

Több
15 éve 10 hónapja #374720 Írta: Kisvakond

Nessa írta:

Sötét Úr írta: [*]Tenger,. nem csak mint rajzfilmfigura, rulez!

Miért, milyen a tenger, mint razfilmfigura? :D

:?: jó kérdés :?:

Több
15 éve 10 hónapja #374717 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Sötét Úr írta: [*]Tenger,. nem csak mint rajzfilmfigura, rulez!

Miért, milyen a tenger, mint razfilmfigura? :D

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
15 éve 10 hónapja #374714 Írta: Sötét Úr
Kisvakond:
  1. Kisvakond, mint rajzfilmfigura: rulez!
  2. Tenger,. nem csak mint rajzfilmfigura, rulez!
  3. Hajók (főleg vitorlások): rulez!
Következtetés: Kisvakond, nem mint rajzfilmfigura rulez! Gimme Five! ;) :up:

Több
15 éve 10 hónapja #374688 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Van vadiúj Star Trek előzetes... :örvendezik:
www.apple.com/trailers/paramount ... index.html

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
15 éve 10 hónapja #374682 Írta: Kisvakond

Attila írta:

Sötét Úr írta:

Attila írta:

Sötét Úr írta: [még ide is off]Kisvakond, mit keresel te a tengeren???????? Azt hittem, a vakondok(ok) nem szeretik a vizet... :confused: [/még ide is off]

....Lemaradtam valamiről??? :oops: :oops::oops::?::?:

Nézd meg Kisvakond avatarja alatt, hogy helyileg merre van... ;)

:D :mrgreen: Ez aranyos.

:oops: :oops: :oops: jóvannna :oops: :oops: :oops: ((azért időbe feltűnt...))
íme a magyarázat: az egyik barátnőm rám ragasztotta ezt a becenevet (kantáros kertészgatyó volt rajtam) tehát a nevem a gyerekes énem tükrözi, a hely pedig: imádom a tengert a nagy vitorlásokat, a szabadságot jelenti (számomra)

Több
15 éve 10 hónapja #374679 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Sötét Úr írta:

Attila írta:

Sötét Úr írta: [még ide is off]Kisvakond, mit keresel te a tengeren???????? Azt hittem, a vakondok(ok) nem szeretik a vizet... :confused: [/még ide is off]

:D :mrgreen: Ez aranyos.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
15 éve 10 hónapja #374676 Írta: Sötét Úr

Attila írta:

Több
15 éve 10 hónapja #374675 Írta: Attila

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
15 éve 10 hónapja #374672 Írta: Sötét Úr
[még ide is off]Kisvakond, mit keresel te a tengeren???????? Azt hittem, a vakondok(ok) nem szeretik a vizet... :confused: [/még ide is off]

Több
15 éve 10 hónapja #374659 Írta: Attila

Gandalf írta: Nem értem, mi ebben a gonosz?

Idei KÖMF-DVD-vel kapcs. az idei szervezőknél érdeklődj!

Ok, köszi. Pardon elfelejtettem betenni azt az idézetet. :oops:

Ery írta: A táncosoknak küldöm sok-sok szeretettel Ezt! icon_razz.gif

Több
15 éve 10 hónapja #374658 Írta: Gandalf
Nem értem, mi ebben a gonosz?

Idei KÖMF-DVD-vel kapcs. az idei szervezőknél érdeklődj!

Több
15 éve 10 hónapja #374657 Írta: Attila

Gandalf írta: FIGYELEM!

Ha valaki rendelt tábori DVD-t (képeset vagy videósat vagy mindkettőt), de még nem tudta átvenni, a közgyűlésen megteheti! Csak előtte jelezze Ulmonak, hogy hozza el magával!

Továbbra is lehet rendelni tábori DVD-ket, szintén Ulmonál!

Aki pedig nem tette volna, töltse ki a tábori kérdőívet:
tolkien.hu/mtt_nagytabor2008post.php

Jaaaaj. de gonosz :mrgreen: :dance::D

Egyébként mikorra várható majd KÖMF-ös DVD? Tavaszi kgy :?:

Több
15 éve 10 hónapja #374654 Írta: Gandalf
FIGYELEM!

Ha valaki rendelt tábori DVD-t (képeset vagy videósat vagy mindkettőt), de még nem tudta átvenni, a közgyűlésen megteheti! Csak előtte jelezze Ulmonak, hogy hozza el magával!

Továbbra is lehet rendelni tábori DVD-ket, szintén Ulmonál!

Aki pedig nem tette volna, töltse ki a tábori kérdőívet:
tolkien.hu/mtt_nagytabor2008post.php

Több
15 éve 10 hónapja #374636 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Akit érdekel, Neo_ videó az hvg-n
A kommentárokat viszont kéretik mellőzni, mert nem fér bele a játékszabályainkba.

Bocs Sirgon, a link sem fér bele, beleszerkesztettem, akit érdekel, annak wiwre tedd ki légyszíves, fórumon ezt ne
Köszönöm
Tünde

Több
15 éve 10 hónapja #374632 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
A táncosoknak küldöm sok-sok szeretettel Ezt! :P

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
15 éve 10 hónapja #374624 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Juppiii sikerült a palacsintááám!:)) Ez azért nagyon jó dolog mert eddig még sose sikerült palacsintát sütni finomat, de most sikerült:))

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
15 éve 10 hónapja #374619 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Kedves Népek!

Ezennel kihirdetem, hogy az elnökség pályázókat vár a 2009. évi MTT Farsang megszervezésére.

A pályázat feltételei a szokásosak:
A farsangi bál koncepciója kövesse az eddigi hagyományokat (legyen a bált keretbe foglaló történet, bálkirály- és királynőválasztás, maximum másfél órás műsor, stb.) Jellege elegáns, bál legyen, éjfél után azonban sokszínű zenei stílusról kell gondoskodniuk a szervezőknek.

A Mathom-díj átadására ezúttal is teret és időpontot igényel az MTT vezetősége.

A kijelölt főszervezőnek és csapatának kell elkészíteni az előzetes költségvetést, amelyet elfogadásra be kell nyújtani az elnökségnek (a terembérlet költségével számolni kell a szervezőknek!), megszervezni a programokat, az étel- és italfogyasztást, valamint a bál helyszíni lebonyolítása is feladatuk közé tartozik.

A szervezőknek a rendezvényt megelőzően (a belépőjegyek árusításának mikéntjéről, az elszámolás módjáról) konzultálniuk kell a pénzügyi vezetővel, és a rendezvényt követő 1 héten belül el kell számolniuk a pénzügyekről.

Pályázat beadásának határideje:
November 30. éjfél

(Tudom, hogy kevés az idő, ez az én hibám, ha szükséges megpróbálom kitolni a határidőt)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 10 hónapja #374585 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Snuffles írta:

Ben írta: Hát, szerintem meg eléggé hatásvadász sz.r, már bocsánat. :P Mellesleg ez az egész "2012-ben világvége"-dolog Erich von Dänikentől ered, nálam itt hitelét is vesztette a dolog... Tényleg, ufók hogyhogy nincsenek benne?

Jaj, maga olyan hülye. Az ilyen filmet az ember azért nézi meg, amiért a Függetlenség napját is: mert önmaga paródiája.

Én meg azért mert imádom a látványos filmeket.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 10 hónapja #374569 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Ben írta: Hát, szerintem meg eléggé hatásvadász sz.r, már bocsánat. :P Mellesleg ez az egész "2012-ben világvége"-dolog Erich von Dänikentől ered, nálam itt hitelét is vesztette a dolog... Tényleg, ufók hogyhogy nincsenek benne?

Jaj, maga olyan hülye. Az ilyen filmet az ember azért nézi meg, amiért a Függetlenség napját is: mert önmaga paródiája.

"Well, I'm back."

Több
15 éve 10 hónapja #374552 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
SEGÍTSÉGET KÉREK!

Nagy erőkkel keresem azt az egy-három MTT-s személyt, aki(k)nél a három Philip Pullman-könyvem tartózkodik olvasás céljából. ŐK lennének a Sötét anyagok-trilógia, Északi fény, A titokzatos kés, A borostyán látcső.

Ádám

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 10 hónapja #374549 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Ő ezt muszáj megosztanom veletek.
Kinyitottam a konyhában az ablakot (bukó ablak) és kimentem. És két perc múlva csörömp. Beesett az ablak a konyhába... Szerencsére én nemvoltam ott, viszont most nincsen a konyhában ablak.

Tud valaki nyílászáróst, mert persze pont a nagy hideg előtt kellett ennek is történnie.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.831 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére