- Köszönetek: 0
BESZÉLGETŐS topic
- Kisvakond
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Elkezdhetünk azon filozofálgatni, mi számít szereplőnek és mi háttérnek, főleg egy rajzfilmben... Például ha azt a technikát nézed, amikor egy megrajzolt állandó háttérre rakják rá a mozgó figurát, a tenger aligha lehetne a statikus háttér része, mivel többnyire csapdossa a partot. Vagy beszélnie is kéne?Metaflora írta:
Kisvakond írta: de az nem figura, csak háttér vagy nem? 8O
őőő azért figura mert mozog? végül is nagy szerepe van (bocsi a hülye kérdéseimért )
azt hogy beszél végkép nem tudom elképzelni
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Van-e ma hivatalosan is betiltott könyv Magyarországon? Tudtok egy pontos listát? Illetve lehet-e betiltatni valaminek a megjelenését, újranyomását? Milyen törvényre hivatkozva? Utólagosan lehet-e bevonni már megjelent könyv engedélyét az előbbire hivatkozva?
Köszönöm!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- fqqdk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
nyertMetaflora írta:
Ami azt illeti, számomra a "=/=" értelmezése sem kézenfekvőfqqdk írta: Én viszont sajnos nagyonis. Azt akarta írni, hpgy "figura != szereplő" ahelyett, hogy "figura =/= szereplő".
Szerk.: Közben az idézett HSZ változott - ezek szerint a "=/=" egy áthúzott egyenlőségjelet jelent?
code a rat the monster on doom in it
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
Ami azt illeti, számomra a "=/=" értelmezése sem kézenfekvőfqqdk írta: Én viszont sajnos nagyonis. Azt akarta írni, hpgy "figura != szereplő" ahelyett, hogy "figura =/= szereplő".
Szerk.: Közben az idézett HSZ változott - ezek szerint a "=/=" egy áthúzott egyenlőségjel volt?
- fqqdk
- Nem elérhető
Én viszont sajnos nagyonis. Azt akarta írni, hpgy "figura != szereplő" ahelyett, hogy "figura =/= szereplő".Metaflora írta:
Ezt most nagyon nem értem, mit is akartál mondani itt és miről 8OSötét Úr írta: (Amilyen kockás kezdek lenni, először != nem írtam... Sorry. Szóljatok rám, ha túlzásba viszem.)
A != operátor a C-ből származó nyelvekben az az infix logikai operátor, ami a két oldalán álló kifejezések nem egyezősége esetén igaz, ellenkező esetben hamis értéket ad. Egyszerűbben: pár programozási nyelvben a != azt jelenti, hogy "nem egyenlő".
code a rat the monster on doom in it
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
Elkezdhetünk azon filozofálgatni, mi számít szereplőnek és mi háttérnek, főleg egy rajzfilmben... Például ha azt a technikát nézed, amikor egy megrajzolt állandó háttérre rakják rá a mozgó figurát, a tenger aligha lehetne a statikus háttér része, mivel többnyire csapdossa a partot. Vagy beszélnie is kéne?Kisvakond írta: de az nem figura, csak háttér vagy nem? 8O
Ezt most nagyon nem értem, mit is akartál mondani itt és miről 8OSötét Úr írta: (Amilyen kockás kezdek lenni, először != nem írtam... Sorry. Szóljatok rám, ha túlzásba viszem.)
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
(Amilyen kockás kezdek lenni, először != nem írtam... Sorry. Szóljatok rám, ha túlzásba viszem.)
- Kisvakond
- Nem elérhető
Metaflora írta:
Sose láttál még rajzfilmben tengert? Például az Asterix Britanniában elején olyan sokat mutatják, hogy kisebb koromban mindig bealudtam, mielőtt kezdődött volna a sztori.Nessa írta: Miért, milyen a tenger, mint razfilmfigura?
de az nem figura, csak háttér vagy nem? 8O
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
Sose láttál még rajzfilmben tengert? Például az Asterix Britanniában elején olyan sokat mutatják, hogy kisebb koromban mindig bealudtam, mielőtt kezdődött volna a sztori.Nessa írta: Miért, milyen a tenger, mint razfilmfigura?
- Kisvakond
- Nem elérhető
Nessa írta:
Miért, milyen a tenger, mint razfilmfigura?Sötét Úr írta: [*]Tenger,. nem csak mint rajzfilmfigura, rulez!
: jó kérdés :
- Nessa
- Nem elérhető
Miért, milyen a tenger, mint razfilmfigura?Sötét Úr írta: [*]Tenger,. nem csak mint rajzfilmfigura, rulez!
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Kisvakond, mint rajzfilmfigura: rulez!
- Tenger,. nem csak mint rajzfilmfigura, rulez!
- Hajók (főleg vitorlások): rulez!
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Kisvakond
- Nem elérhető
Attila írta:
Sötét Úr írta:
Nézd meg Kisvakond avatarja alatt, hogy helyileg merre van...Attila írta:
....Lemaradtam valamiről??? ::Sötét Úr írta: [még ide is off]Kisvakond, mit keresel te a tengeren???????? Azt hittem, a vakondok(ok) nem szeretik a vizet... :confused: [/még ide is off]
Ez aranyos.
jóvannna ((azért időbe feltűnt...))
íme a magyarázat: az egyik barátnőm rám ragasztotta ezt a becenevet (kantáros kertészgatyó volt rajtam) tehát a nevem a gyerekes énem tükrözi, a hely pedig: imádom a tengert a nagy vitorlásokat, a szabadságot jelenti (számomra)
- Attila
- Nem elérhető
Sötét Úr írta:
....Lemaradtam valamiről??? ::Sötét Úr írta: [még ide is off]Kisvakond, mit keresel te a tengeren???????? Azt hittem, a vakondok(ok) nem szeretik a vizet... :confused: [/még ide is off]
Ez aranyos.
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Attila
- Nem elérhető
Sötét Úr írta: [még ide is off]Kisvakond, mit keresel te a tengeren???????? Azt hittem, a vakondok(ok) nem szeretik a vizet... :confused: [/még ide is off]
....Lemaradtam valamiről??? ::
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Attila
- Nem elérhető
Gandalf írta: Nem értem, mi ebben a gonosz?
Idei KÖMF-DVD-vel kapcs. az idei szervezőknél érdeklődj!
Ok, köszi. Pardon elfelejtettem betenni azt az idézetet.
Ery írta: A táncosoknak küldöm sok-sok szeretettel Ezt! icon_razz.gif
- Gandalf
- Nem elérhető
Idei KÖMF-DVD-vel kapcs. az idei szervezőknél érdeklődj!
- Attila
- Nem elérhető
Gandalf írta: FIGYELEM!
Ha valaki rendelt tábori DVD-t (képeset vagy videósat vagy mindkettőt), de még nem tudta átvenni, a közgyűlésen megteheti! Csak előtte jelezze Ulmonak, hogy hozza el magával!
Továbbra is lehet rendelni tábori DVD-ket, szintén Ulmonál!
Aki pedig nem tette volna, töltse ki a tábori kérdőívet:
tolkien.hu/mtt_nagytabor2008post.php
Jaaaaj. de gonosz :dance:
Egyébként mikorra várható majd KÖMF-ös DVD? Tavaszi kgy :
- Gandalf
- Nem elérhető
Ha valaki rendelt tábori DVD-t (képeset vagy videósat vagy mindkettőt), de még nem tudta átvenni, a közgyűlésen megteheti! Csak előtte jelezze Ulmonak, hogy hozza el magával!
Továbbra is lehet rendelni tábori DVD-ket, szintén Ulmonál!
Aki pedig nem tette volna, töltse ki a tábori kérdőívet:
tolkien.hu/mtt_nagytabor2008post.php
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
A kommentárokat viszont kéretik mellőzni, mert nem fér bele a játékszabályainkba.
Bocs Sirgon, a link sem fér bele, beleszerkesztettem, akit érdekel, annak wiwre tedd ki légyszíves, fórumon ezt ne
Köszönöm
Tünde
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ezennel kihirdetem, hogy az elnökség pályázókat vár a 2009. évi MTT Farsang megszervezésére.
A pályázat feltételei a szokásosak:
A farsangi bál koncepciója kövesse az eddigi hagyományokat (legyen a bált keretbe foglaló történet, bálkirály- és királynőválasztás, maximum másfél órás műsor, stb.) Jellege elegáns, bál legyen, éjfél után azonban sokszínű zenei stílusról kell gondoskodniuk a szervezőknek.
A Mathom-díj átadására ezúttal is teret és időpontot igényel az MTT vezetősége.
A kijelölt főszervezőnek és csapatának kell elkészíteni az előzetes költségvetést, amelyet elfogadásra be kell nyújtani az elnökségnek (a terembérlet költségével számolni kell a szervezőknek!), megszervezni a programokat, az étel- és italfogyasztást, valamint a bál helyszíni lebonyolítása is feladatuk közé tartozik.
A szervezőknek a rendezvényt megelőzően (a belépőjegyek árusításának mikéntjéről, az elszámolás módjáról) konzultálniuk kell a pénzügyi vezetővel, és a rendezvényt követő 1 héten belül el kell számolniuk a pénzügyekről.
Pályázat beadásának határideje:
November 30. éjfél
(Tudom, hogy kevés az idő, ez az én hibám, ha szükséges megpróbálom kitolni a határidőt)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Snuffles írta:
Jaj, maga olyan hülye. Az ilyen filmet az ember azért nézi meg, amiért a Függetlenség napját is: mert önmaga paródiája.Ben írta: Hát, szerintem meg eléggé hatásvadász sz.r, már bocsánat. Mellesleg ez az egész "2012-ben világvége"-dolog Erich von Dänikentől ered, nálam itt hitelét is vesztette a dolog... Tényleg, ufók hogyhogy nincsenek benne?
Én meg azért mert imádom a látványos filmeket.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Jaj, maga olyan hülye. Az ilyen filmet az ember azért nézi meg, amiért a Függetlenség napját is: mert önmaga paródiája.Ben írta: Hát, szerintem meg eléggé hatásvadász sz.r, már bocsánat. Mellesleg ez az egész "2012-ben világvége"-dolog Erich von Dänikentől ered, nálam itt hitelét is vesztette a dolog... Tényleg, ufók hogyhogy nincsenek benne?
"Well, I'm back."
- Leguanember
- Nem elérhető
Nagy erőkkel keresem azt az egy-három MTT-s személyt, aki(k)nél a három Philip Pullman-könyvem tartózkodik olvasás céljából. ŐK lennének a Sötét anyagok-trilógia, Északi fény, A titokzatos kés, A borostyán látcső.
Ádám
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Rabyn
- Nem elérhető
Kinyitottam a konyhában az ablakot (bukó ablak) és kimentem. És két perc múlva csörömp. Beesett az ablak a konyhába... Szerencsére én nemvoltam ott, viszont most nincsen a konyhában ablak.
Tud valaki nyílászáróst, mert persze pont a nagy hideg előtt kellett ennek is történnie.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."