Tanulószoba
- Kincső
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-

:kiörömködimagát:
Töriből kihúztam a reformációt

(ja és még tegnap megtudtam az olasz emeltet: 16 pontos lett a szóbelim, én is kb annyira saccoltam, de ez nekem tökéletes, mert így 78% és már 60-tól megvan a nyelvvizsga

"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Bounce
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-

Infóból a nyomtatókat húzta... 3 perc alatt eldarálta.
Töri: török uralom. Erre is nagyon büszke volt.
Az angolt meg valahogy összehozta annak ellenére, hogy dadogott a félelemtől szegény, ezzel kezdett reggel.
Szóval nagyon örülünk neki! ^^ Csak ennyit mondott nekem, miután mindennel végzett: "Újjászülettem."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Brannorion
-
- Nem elérhető
-

az irodalom-nyelvtan maxpontos lett, az angolban 4 pontot veszítettem a töri meg 9 pontot veszítettem (ha nyolcat akkor meg lett volna az ötös

köszönöm szépen a szurkokat

- Kincső
-
- Nem elérhető
-

Én meg megtudtam hogy pénteken utolsóelőttinek osztottak be, úh. most megnyugodtam.

*megy vissza sztech tételezni*

- Acho
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 5

Nékem befejeződött még hétfőn az érettségi, egy 33/31 pontos német szóbelivel lezártam a dolgot, és hivatalosan én értem meg először az osztályból ( szigorúan elméletben és papíron

- Alyr Arkhon
-
- Nem elérhető
-
Továbbá, mint tudjuk, minden jó könyv egyben ugródeszka is.cortez71 írta:
A már lentebb emlegetett Romsics Ignác: Magyarország története a XX. században nem rossz választás, nemzetközi tanulmányok szakon is alapirodalom (kívülről-belülről tudni kell xD) és viszonylag használható iskeshu írta: Szeretnék egy kis segítséget kérni:
Esetleg tudnátok irodalmat ajánlani olyanhoz, hogy Mo. külpolitikája 1918-tól?
Előre is köszi
Nézd meg a Romsics könyv hátulját, remélhetőleg van benne irodalomjegyzék.
És amik oda bekerültek azok a könyvek nagy valószínűséggel jók és megbízhatóak.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- cortez71
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 0
A már lentebb emlegetett Romsics Ignác: Magyarország története a XX. században nem rossz választás, nemzetközi tanulmányok szakon is alapirodalom (kívülről-belülről tudni kell xD) és viszonylag használható iskeshu írta: Szeretnék egy kis segítséget kérni:
Előre is köszi

Tegnap volt benn anyukám SZMK-s ülésen az érettségi büfével meg a bankettal kapcsolatban és találkozott az ofővel is, így most már tudom a töri eredményeimet

Fellebbezés után az írásbelim 80,5 pont lett (tehát tényleg 9 pontot kaptam vissza), a szóbelim pedig 58 pont a 60ból (2 pontot éppenséggel simán levonhattak, örültem, hogy ezt a témát legalább ennyire el tudtam mondani, mert mindenféle sajnáltatás nélkül mondom, hogy az emelt töris diákok egybehangzó véleménye szerint a 21-est és a 15-öst senki nem szerette volna kihúzni, szóval ez tényleg az egyik legnehezebb téma volt, amire tanulni sem lehetett). A végeredmény így sem rossz, főleg ahhoz képest, hogy fellebbezés előtt álmodni sem mertem ilyen százalékról... 92% lett a vége, ezzel én tökéletesen boldog vagyok, mert így minden tárgyam 90% felett van

- keshu
-
- Nem elérhető
-
Előre is köszi

"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"
- Snufi
-
- Nem elérhető
-
- meow

"Well, I'm back."
- Bounce
-
- Nem elérhető
-
Szurok, szurok, Brannorion!! :bounce: ^^Brannorion írta: emelt infó szóbeli: 24/30
azt hittem jobban sikerült.... holnap középszint szóval még utóljára egy kis szurkot ha lehet
- Brannorion
-
- Nem elérhető
-

- Gandalf
-
- Nem elérhető
-
tetel12b.freeblog.hu/files/11.1956.doc
poweroflearning.extra.hu/tetelek/Tori%20tetel%20kidolgozasa%20XIX_XX%20-%20egyesitendo.doc
we-dek.blog.hu/media/file/tori/T ... 1gharc.doc
tb10a.uw.hu/1956.doc
- Kincső
-
- Nem elérhető
-
Azért köszicortez71 írta: Próbáltam Neked segítséget kérni a mi középszintezőinktől, de nekik nem tétel 56

- cortez71
-
- Nem elérhető
-
Próbáltam Neked segítséget kérni a mi középszintezőinktől, de nekik nem tétel 56Kincső (Thilanna) írta: A mi sulinkban? Az én töritanárom?
Olyan feleletekre adott tavaly-tavalyelőtt 4-es 5-ösöket ahol úgy kellett kikönyörögni a diákból hogy atlasz segítségével rájöjjön mit kell mondania![]()
Amely tételekre jutott idő konzultáción, annak egy része úgy néz ki, hogy az adott tankönyv adott 1 db leckéjét kell tudni, oszt'csá... ja és mellesleg ott az összes forrás hozzá kimásolva... ezzel a tétellel csak az a gondom h. a negyedikes könyv eleve nem annyira jól felépített mint a Száray III., és magából a leckéből nem derülnek ki annyira a szűk forradalmon kívüli összefüggések, a korszakot meg nem tudom annyira mert nem jutott rá idő h. rendesen átvegyük, nemhogy dogát írjunk.
Úgyhogy gondoltam bepróbálkozom hátha másnak is volt ez tétele, de ha nem hát nem![]()

- Kincső
-
- Nem elérhető
-
Gandalf írta: Most épen megy a Nagy Imre-per hanganyagának lejátszása, azokról vannak összefoglalók, érdemes hozzárakni.
Tudom, ez nem a tétel maga, csupán kiegészítő anyag, de ha ezt húzod, az aktualitás miatt könnyen rákérdezhetnek erre is.
A mi sulinkban? Az én töritanárom?

Olyan feleletekre adott tavaly-tavalyelőtt 4-es 5-ösöket ahol úgy kellett kikönyörögni a diákból hogy atlasz segítségével rájöjjön mit kell mondania

Úgyhogy gondoltam bepróbálkozom hátha másnak is volt ez tétele, de ha nem hát nem

- Gandalf
-
- Nem elérhető
-

- Kincső
-
- Nem elérhető
-
Azt nem hiszem hogy most elkezdem vadászni a köv. 3 napbanAlyr Arkhon írta:
A lentebb emlegetett Romsics könyvet tudnám ajánlani, nem túl hosszú benne '56 és egész jól bennevan.Kincső (Thilanna) írta: Hmm... nincs valakinek egy jó '56-os tétele? (okok-események-következmények) Az az érzésem, hogy amit a Dupcsik-Repárszky könyvből ki tudtam írni az egy maxpontközeli, azaz teljesen logikusan felépített felelethez nem elég, és órán is már csak nagyon rohamtempóban vettük át úgyhogy nincsenek meg igazán a fejemben az összefüggések...
Nagyon megköszönném!
Már amennyit tudni lehet róla.

- Alyr Arkhon
-
- Nem elérhető
-
Kincső (Thilanna) írta: Hmm... nincs valakinek egy jó '56-os tétele? (okok-események-következmények) Az az érzésem, hogy amit a Dupcsik-Repárszky könyvből ki tudtam írni az egy maxpontközeli, azaz teljesen logikusan felépített felelethez nem elég, és órán is már csak nagyon rohamtempóban vettük át úgyhogy nincsenek meg igazán a fejemben az összefüggések...
Nagyon megköszönném!
A lentebb emlegetett Romsics könyvet tudnám ajánlani, nem túl hosszú benne '56 és egész jól bennevan.
Már amennyit tudni lehet róla.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Kincső
-
- Nem elérhető
-

Nagyon megköszönném!

- Acho
-
- Nem elérhető
-
cortez: gratula!

update: most jöttem rá,hogy nem 89%, csak 87...

- cortez71
-
- Nem elérhető
-

- Ben
-
- Nem elérhető
-
Legalább lesz miért berúgni. Ki ezért, ki azért...cortez71 írta: Mi majd csak a záráskor tudjuk meg, közvetlen bankett előtt

Viccet félretéve, Acho, az a 89% sztem is egész jó, nekem asszem kevesebb lett tavaly (asszem, bár most csak az írásbelire emlékszem pontosan, az egészre nem). Amúgy grat mkinek mindenhez!

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Brannorion
-
- Nem elérhető
-

- Kincső
-
- Nem elérhető
-
cortez71 írta: Grat a szóbelikhez, ezek tök szép pontok!
Mi sem kaptunk még róla eredményt... Kincső, Nektek a megnyitón elmondják?Mi majd csak a záráskor tudjuk meg, közvetlen bankett előtt
Hát legalábbis ezzel biztatott minket az ofőnk, hogy az elnök ilyenkor el szokta mondani... meg ugye addigra legalább a tanárok már tudják, szóval valakit csak rá lehet venni h. szivárogtasson.

(Mondjuk őszintén szólva így legalább nem kell már bemenni - külön ezért - a suliba, mert az nem hiányzik, hiába 10 p gyalog.

szerk. Acho, ez lehet az oka... nálunk a hétfő-kedd a B-seké, a szerda az előrehozottazóké (mert olyan sokan vannak, mi meg csak 21-en - hivatalosan hozzánk vannak beosztva de ofő-igh. megbeszélte az elnökkel h. ezért nekünk nem kell bemenni szerdán megnyitóra, csak csütörtökön), a csüt-péntek a mienk (=D-sek), a köv. hétfő-kedd meg az E-seké. (És nálunk a 3 osztály a kevés, mert a 4. volt nulladikos.)
- cortez71
-
- Nem elérhető
-
Mi sem kaptunk még róla eredményt... Kincső, Nektek a megnyitón elmondják?

- Acho
-
- Nem elérhető
-
- Kincső
-
- Nem elérhető
-
Acho írta: Köszi szépen, csak hát a tudat, hogy miért lett ennyi...
Nekünk elhozták az eredményeket. Miért, ti még nem kaptatok?
Nekünk aszonták hogy majd a középszintű szóbelik megnyitóján elmondják...

- Acho
-
- Nem elérhető
-
Nekünk elhozták az eredményeket. Miért, ti még nem kaptatok?
- Kincső
-
- Nem elérhető
-
De a törihez grat! Akárhogy is lesz, ez már tök jó eredmény, tessék büszkének lenni rá.

- Acho
-
- Nem elérhető
-
-angol: 30/22 ( mennyi lett volna,ha nem blokkolok le...

- magyar: 50/45 (tartalomra 21, előadásra 24 pontot kaptam, előbbivel nem vagyok elégedett)

- és végül a töri, aminél különösen verem a falba, az írásbeli elszúrása miatt:
60/60. Nem hittem el,hogy meg lehet csinálni, bár Kar'sa például említette,hogy igen.

Jövő héten jön a német közép. Fura, hogy a második nyelves szóbelimen múlhat a felvételim...