- Köszönetek: 2
Nyelvek és írások
- Atwe
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Mártika írta: Szeretném ezt a mondatot átíratni tengwarra!...Örök álmodozó!!... remélem így már jó lesz:) és elnézést hogy az előbbit nem jól fogalmaztam meg! Köszönöm !
Egy megoldás: Olthol an uir (örökké álmodó)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Atwe
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Az üzenetre pedig van quenya szó: menta
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Éogil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 0
Pl. "üzenet"-et tuti küldtek, mégsincs rá szó. (Néha pech.)
Aurë Entuluva!
- Schreiner János
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 9
Megpróbáltam "lefordítani tündére" Zsákos Bilbó családnevét. Az általam fellelhető összes quenya és sindarin szótárt átböngésztem, de még a zsák főnevet sem találtam. Elképzelhető, hogy a tündék nem használtak semmi hasonló eszközt? (Vagy csak "Az általam fellelhető összes quenya és sindarin szótár" nem tartalmazza ezt a főnevet???) :
- sapi95
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Mártika
- Látogató
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Mártika
- Látogató
- Felagund
- Nem elérhető
Kérlek olvasd el ezt a remekül összeszerkesztett posztot Cerebrum mester tollából, majd fussunk neki újra a kérésednek
<!-- l --><a class="postlink-local" href="tolkien.hu/forum/viewtopic.php?p=407628#p407628">viewtopic.php?p=407628#p407628
Our knees do not bend easily
- Mártika
- Látogató
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
De ő quenyául kérte, nem angolul..._Neo írta: Tessék tanulmányozni a Tolkien-féle írásrendszereket. Angolra normálisan átírni kb. 17 módon lehet. Válaszd ki a kedvenced!
- _Neo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Boeron írta: Sziasztok!
Mint oly' sokan, én is tetováláshoz szeretnék segítséget kérni. A következő 2 mondatot szeretném, ha valaki először le tudná nekem fordítani quenya nyelvre (a fonetikus leírást is megköszönném, csak hogy tudjam, hogyan mondják, amit magamra íratok...) és azt a változatot kérném a tengwar írásmódban, ha megoldható.
1, Listen with your heart
2, You will understand.
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm.
"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"
- Boeron
- Látogató
Mint oly' sokan, én is tetováláshoz szeretnék segítséget kérni. A következő 2 mondatot szeretném, ha valaki először le tudná nekem fordítani quenya nyelvre (a fonetikus leírást is megköszönném, csak hogy tudjam, hogyan mondják, amit magamra íratok...) és azt a változatot kérném a tengwar írásmódban, ha megoldható.
1, Listen with your heart
2, You will understand.
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm.
- Cerebrum
- Nem elérhető
szarazdorka írta: Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni egy átírásba, dölt tengwar betűkkel leírnátok nekem ezt az idézetet?( Elnézést,ha nem pontos a kérésem,de tetováláshoz szeretném kérni a segítséget. Elolvastam azt a hosszú bejegyzést de eléggé új vagyok a témában )
Az idézet:
Az anya a család szíve,és mosolya a szívverés.
Alae:
klikk
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Éogil
- Nem elérhető
Parancsolj:elanorka írta: Hahó Ismét segítséget szeretnék kérni egy újabb tetováláshoz. A 'Barátság' és a 'Hűség' szó kellene nekem tengwarra. Előre is köszi. üdv:El
kepfeltoltes.hu/130606/bar_ts_g_ ... es.hu_.png
Aurë Entuluva!
- elanorka
- Látogató
- zsofycka
- Nem elérhető
Éogil írta:
A neveket nem lehet lefordítani "tündére", de felteszem, nem is erre irányult a kérés Átírtam neked tengwarra, egymás alatt a három név:zsofycka írta: Sziasztok , én is csatlakozom a kérők listájához . Én a családom neveit szeretném tündéül ,ha tud valaki segiteni. Ime a nevek Kelemen László Borbély Zsófia Kelemen Leila-Lea. Nagyon köszönöm előre is.
kepfeltoltes.hu/130530/kelemen-b ... es.hu_.png
Jaj nagyon szépen köszönöm. és igazad van, nem tündéül gondoltam,hanem így.
Mégegyszer nagyon köszönöm szépen
- Éogil
- Nem elérhető
A neveket nem lehet lefordítani "tündére", de felteszem, nem is erre irányult a kérés Átírtam neked tengwarra, egymás alatt a három név:zsofycka írta: Sziasztok , én is csatlakozom a kérők listájához . Én a családom neveit szeretném tündéül ,ha tud valaki segiteni. Ime a nevek Kelemen László Borbély Zsófia Kelemen Leila-Lea. Nagyon köszönöm előre is.
kepfeltoltes.hu/130530/kelemen-b ... es.hu_.png
Aurë Entuluva!
- zsofycka
- Nem elérhető
- Dyadorus
- Látogató
Ezer köszönet nektek az átírásért!Cerebrum írta: Tudom, nem az én dolgom, de lássuk csak jól értem-e. Azt akarod magadra tetováltatni, hogy "Szeretlek titeket Maci és Pingvin!"? Hát, nem túl szokványos... hacsak nem egy rajzfilmfigura vagy.
(Egyébként szerintem jó az átírás.)
Igen, ha az ember nem ismeri a háttértörténetet, akkor furcsának hathat. Persze nyilván embereket jelölnek ezek a nevek; nyugodjatok meg, nem őrültem meg!
Köszönöm még egyszer!
- Cerebrum
- Nem elérhető
Éogil írta:
Parancsolj:Dyadorus írta: Sziasztok!
Én is tetoválás ügyben kérném a segítségeteket! Szeretném, ha átírnátok nekem az alábbi szöveget tengwákkal:
"Szeretlek titeket Maci és Pingvin!"
Előre is köszönöm!
kepfeltoltes.hu/130527/szeretlek ... es.hu_.png
(De várj vele kicsit, hogy szólhasson, ha valaki hibát talál benne, megeshet ilyesmi.)
Tudom, nem az én dolgom, de lássuk csak jól értem-e. Azt akarod magadra tetováltatni, hogy "Szeretlek titeket Maci és Pingvin!"? Hát, nem túl szokványos... hacsak nem egy rajzfilmfigura vagy.
(Egyébként szerintem jó az átírás.)
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- szarazdorka
- Látogató
Az idézet:
Az anya a család szíve,és mosolya a szívverés.
- Éogil
- Nem elérhető
Parancsolj:Dyadorus írta: Sziasztok!
Én is tetoválás ügyben kérném a segítségeteket! Szeretném, ha átírnátok nekem az alábbi szöveget tengwákkal:
Előre is köszönöm!
kepfeltoltes.hu/130527/szeretlek ... es.hu_.png
(De várj vele kicsit, hogy szólhasson, ha valaki hibát talál benne, megeshet ilyesmi.)
Aurë Entuluva!
- Dyadorus
- Látogató
Előre is köszönöm!
- Cerebrum
- Nem elérhető
Judit írta: Sziasztok!
Mint elottem mar oly sokan most en is a segitsegeteket szeretnem kerni! Tengwakkal atirnatok nekem 3 nevet? Márk, Milán, Zsolt.
Elore is nagyon koszonom!!!
klikk
lady_agatha írta: Sziasztok!
Teljesen laikus volnék az itt adott nyelvek grammatikáját illetően. Viszont a neten szabadidőmben keresgetve ráakadtam erre a fórumra és gondoltam kipróbálom Egy nagyon egyszerű segítséget szeretnék kérni szintén tetoválás ügyben Sinda nyelven szeretnék két szóról érdeklődni jobban mondva azok írásképéről Remény Szerelem Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget. Remélem nem túl gubancos illetve jól írtam, amit írtam
Köszönöm, Ágota
klikk
miruvor írta: Sziasztok! Új vagyok még itt és azt szeretném kérdezni h szerintetek a sindarint vagy a quenyat könnyebb megtanulni?
Utánanéztem mindkettőnek és mindegyik mellett szól pro és kontra.
És angolul nem igazán tudok, szóval az olyan oldalak sajnos nem segítenek
Ti mit mondtok?
Sindarinból több anyagot találtam a neten de még nem tudtam dönteni...
Segítsetek lécci!
Előre is köszönöm
Kinek mi a nehéz. Tanuld azt, amelyik neked jobban tetszik.
Viszont öreg hiba ha angolul nem jól tudsz, az eredeti forrásanyag ugyanis mind angolul van.
sapi95 írta: Sziasztok, én egy tetoválást szeretnék csináltatni nagyon megtetszett nekem ez az írás.
Segítségeteket kérném egy idézet átírásában.
Az idézet:"A sebeim emlékeztetnek rá, hogy a múlt valós"
mespi@freemail.hu email cimre várom a megfejtéseket, előreis nagyonszépen köszönöm
Egy kis olvasnivaló:
tolkien.hu/forum/viewtopic.php?p=407628#p407628
- sapi95
- Nem elérhető
Segítségeteket kérném egy idézet átírásában.
Az idézet:"A sebeim emlékeztetnek rá, hogy a múlt valós"
mespi@freemail.hu email cimre várom a megfejtéseket, előreis nagyonszépen köszönöm
- miruvor
- Látogató
Utánanéztem mindkettőnek és mindegyik mellett szól pro és kontra.
És angolul nem igazán tudok, szóval az olyan oldalak sajnos nem segítenek
Ti mit mondtok?
Sindarinból több anyagot találtam a neten de még nem tudtam dönteni...
Segítsetek lécci!
Előre is köszönöm
- lady_agatha
- Látogató
Teljesen laikus volnék az itt adott nyelvek grammatikáját illetően. Viszont a neten szabadidőmben keresgetve ráakadtam erre a fórumra és gondoltam kipróbálom Egy nagyon egyszerű segítséget szeretnék kérni szintén tetoválás ügyben Sinda nyelven szeretnék két szóról érdeklődni jobban mondva azok írásképéről Remény Szerelem Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget. Remélem nem túl gubancos illetve jól írtam, amit írtam
Köszönöm, Ágota
- Judit
- Látogató
Mint elottem mar oly sokan most en is a segitsegeteket szeretnem kerni! Tengwakkal atirnatok nekem 3 nevet? Márk, Milán, Zsolt.
Elore is nagyon koszonom!!!
- Cerebrum
- Nem elérhető
brigeee írta: Jogos...
Akkor most mégegyszer ....Valaki át tudná nekem írni a Lara nevet dőlt tengwar annatar írásmódba? Igazából már 620 helyen utána néztem és próbáltam magam összehozni, de mivel magamra szeretném tetováltatni hülyeséget se szeretnék... Ezért gondoltam inkább innen kérek segítséget!
Előre is köszönöm!!
Alae:
klikk