- Köszönetek: 1
A HOBBIT
- scaurus
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- .Elessar király.
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Gandalf
- Nem elérhető
Sil írta: A TheOneRing.net teljes beszámolója, spoilerhegyekkel:
www.theonering.net/torwp/2012/04 ... -analysis/
Ez pedig egy másik beszámoló, németül, szintén giga-spoilerekkel:
www.herr-der-ringe-film.de/v3/de/news/to...filme/news_86912.php
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
www.theonering.net/torwp/2012/04 ... -analysis/
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Gandalf
- Nem elérhető
- A Warner leszedette a német oldalról a kulcs képét, szerencsére lementettem magamnak.
- John Rawls veszi át Azog szerepét, Conan Stevens pedig Bolg lesz.
És egy újabb spekuláció a korábbiak kapcsán:
- Gandalf
- Nem elérhető
Mondjuk, Arwent is utólag kellett kivágnia Helm-szurdokból, vagy átszínezni a tömegben...
Emlékszem, a "zöld fórumon" annak idején külön topicot nyitottam "Tündék Helm Szurdokában?" címmel, annyira felháborított ez a kiszivárgott változtatás. Szerencsére a filmben nem lett hangsúlyos a Haldír-szál.
Túl erőltetettnek érzem A Hobbit kapcsán a hozzácsatolt fanfic-szálakat.
Annak nagyon örülök, hogy a Fehér Tanács és Dol Guldur belekerül, én is beletettem volna, ha forgatókönyvíró vagy rendező vagyok, de szigorúan csak A GyU-ra és a Függelékeire építve.
Ha pedig nazgúlt akarnak mindenáron beletenni a sztoriba (mind a filmes szószedet, mind a kaszkadőrök elejtett megjegyzései alapján igazi nazgúlok is lehetnek a filmek valamelyikében), akkor max. Khamúlt engedélyeztem volna Dol Guldur ostromához, de még ő is elég felesleges lett volna.
Radagast meg bizonyosan Narniából jött át, ott fel se tűnnek az ilyen figurák.
Ja, és még valami. Gollam mégis tökéletesen emlékszik a Szméagol-névre (beszélget is "vele"), pedig A GyU-filmekben mintha elfelejtette volna...[/spoiler:2jgnp5yh]
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A többivel megvárom a filmet, a GyU film előtt is elég sok félreértésből fakadó hír volt, (meg olyan amire PJ mondott "mégsem"-et, gondoljunk csak Arwenre és a Helm szurdokra)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Gandalf
- Nem elérhető
- Galadriel a Fehér Tanácsban ránéz a kardra, és közli, hogy "aha, emléxem, ezt a kardot Angmar pusztulásakor jó mélyre temettük, hogy került ez elő, hiszen egy csomó varázslatot rákasztoltam?" vagy valami ilyesmi.
- Miután A GyU-ban is elég lazán kezelték az idővonalat, nem hinném, hogy holmi függelékbeli ellentmondások zavarnák a forgatókönyv íróit, ahogy látszólag az a probléma sem, hogy egy nazgúlnak nem lehet sírja, lévén a hroája nem halt meg teljesen, csak átalakult, a feája meg élet-halál között rekedt. Szóval ez az "Elveszett nazgúl-láda fosztogatói"-szál eléggé lore-ellenesnek tűnik.
- Radagast konkrétan madárfészket hord a mágussüvegében, és nyuszik húzzák a szánját. Nem vicc! Ezek után Saruman helyében én is mihamarabb kitúrtam volna a Tanácsból.
- Hiányzó Tanácstagok: Círdan biztosan nem ért rá, sirályokat számolgatott, vagy valami, a Kék Mágusok ekkora már rég elvesztek, Celeborn feltehetőleg örült, hogy szalmaözvegyi kimenőt kapott, a többi tünde bölcs meg épen lepkéket teregethetett.[/spoiler:3hhmsz0a]
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Grondir
- Nem elérhető
Gandalf írta: No, vajon minek a kulcsa ez?
www.herr-der-ringe-film.de/v3/media/gale...luessel-cb103771.jpg
Nagyobbnak képzeltem!
A 48 képkocka/másodpercről meg ne véleményt mondjanak nekem, hanem már a filmet mutassák!
Nem tudom, hogy spoilerbe tegyem, vagy ne, ezért inkább abba rakom!
És Radagast miért idétlenkedik, és miért nem tagja a Tanácsnak? Meg szerintem a Fehér Tanács sem csak belőlük állt, voltak többen is![/spoiler:xrrgzc4m]
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Gandalf
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Szerintem meg az is belejátszhat a fanyalgók ellenérzéseibe, hogy ez nem egy kész anyag, amit bemutattak, hisz pl a trükkök is hiányoztak belőle. Ezért gondolom, a "grading" (amikor átszínezgetik a jeleneteket, meg átalakítják a fényviszonyokat a jelenetekben) sincs még kész, és az azért sokat tud dobni a hangulaton.Gandalf írta: A 48 képkocka per másodpercről és a 3D-ről:
A beszámolókból az jött le nekem, hogy a nagyon éles és élethű kép, valamint a 3D miatt úgy érezzük, mintha tényleg benne lennénk - a stúdióban, a díszletek és a kellékek között. A túlságosan valósághű élmény pont a mozi varázsát veszi el, a filmszerűséget, és így olyan, mintha egy színelőadást néznénk élőben. Tényleg olyan illúziót ad, mintha benne lennénk, de pont ez is a baj vele...
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
Köszönjük szépen!
Ez azért tisztába tesz néhány dolgot:
- Szóval itt találkozik Radagasttal, aki sajnos szintén egy újabb comic relief lesz. A Fehér Tanács pedig azért ül össze, mert Gandalf talál ott egy "Morgul-kardot" (vagy Morgul-tőrt, ha jobban hihetünk a beszámolónál a lektorált névjegyzékünknek), amely a Boszorkányúré volt, és sötét varázslat őrzi?
- A Fehér Tanácsnak (ekkorra már) nem tagja Radagast, csak Galadriel, Elrond, Saruman és Gandalf
- Legolasnak lesz a Bakacsinerdőben is akciójelenete (feltehetőleg a pókos jelenetekkel kapcsolatosan?)
- NEM lesz Galadriel-Gandalf románc: kiderült, hogy az arcsimogatós jelenetben Gandalf a félelmeiről beszél Galadrielnek, és arról, hogy Bilbó bátorságot tölt belé, Galadriel meg biztatja.
Nekem az a félelmem, hogy ezt a Fehér Tanács-Dol Guldur szálat nagyon elronthatják... [/spoiler:rlo8hurz]
A 48 képkocka per másodpercről és a 3D-ről:
A beszámolókból az jött le nekem, hogy a nagyon éles és élethű kép, valamint a 3D miatt úgy érezzük, mintha tényleg benne lennénk - a stúdióban, a díszletek és a kellékek között. A túlságosan valósághű élmény pont a mozi varázsát veszi el, a filmszerűséget, és így olyan, mintha egy színelőadást néznénk élőben. Tényleg olyan illúziót ad, mintha benne lennénk, de pont ez is a baj vele...
- Sil
- Nem elérhető
insidemovies.ew.com/2012/04/24/c ... he-hobbit/
2. oldal, itt van szó a bemutatott részletekről (spoileres!):
insidemovies.ew.com/2012/04/24/c ... -hobbit/2/
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
Óriási dolgok vannak készülőben:
www.theonering.net/torwp/2012/04/23/5530...review-at-cinemacon/
A Los Angelesben zajló CinemaCon-on a szerencséseknek levetítettek 10 percet A Hobbitból, ráadásul 48 képkocka per másodperc sebességgel és 3D-ben!
A TheOneRing egyik munkatársa, Quickbeam már látta:
Gondolom, hamarosan újabb és részletesebb beszámolók jöhetnek.
- Gandalf
- Nem elérhető
Úgy tűnik, Conan Stevens alakítja Bolgot is:
www.theonering.net/torwp/2012/04/22/5522...ens-chats-with-torn/
(Vagy csak menet közben jöttek volna rá a filmesek, hogy korábban összekeverték Bolgot Azoggal?)
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Grondir
- Nem elérhető
Másrészt meg azon gondolkodtam most, hogy kinek fájt volna, ha kicsit több szakáll van a törpökön : Mert jól néznek ki, oké, meg minden... Tetszenek is. De hát akkor is a Hosszúszakállúak törzséből származik mindegyikük, kivéve Bifurt, Bofurt és Bomburt. És hát a legtöbbnek épp hogy van szakálla, vagy csak borostája... Mert oké, legyenek különbözőek, hogy meg lehessen jegyezni, ki kicsoda (és ezért nem baj, hogy a könyvhöz képest megváltoztatták őket), de a szakálluk lehetett volna hosszabb!
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Gandalf
- Nem elérhető
ezért gondoltam, spoilerezek egy icipicikét annak az újabb (az előzőnél jóval bővebb és alaposabb) névjegyzéknek az alapján, amit legutóbb lektoráltunk a Forum Hungary kérésére.
Ha minden igaz, ezek a spoilerek világpremierek, legalább is az interneten máshol nincsenek fent.
Sokan találgatnak a rajongói oldalak fórumain, hogy vajon kiket és miket hagynak ki a könyvhöz képest.
Nos, nem tudni, milyen formában, de a névjegyzék alapján a filmben (hacsak végül ki nem vágják őket, vagy forgatják újra a jeleneteket) szerepelnek majd:
Bolg, Arkenkő, fekete nyílvessző, találós kérdések, és néhány vers A Hobbitból és A Gyűrűk Urából is.
Kérdés, hogy a könyvhöz képest milyen változtatással.
Pl. Bolgnak eddig a szereposztásban se híre, se hamva. Mintha Azog sokkal hangsúlyosabb szereplőnek tűnt volna. Ez a névjegyzék az első utalás arra, hogy A Hobbitban szerepelni fog egy Bolg nevű ork is (oszt' ki tudja, meghagyták-e Azog fiának?).
Ja, és nem tőlünk tudjátok! [/spoiler:1fngjrte]
A spoilermentességre vágyók kedvéért ti is spoiler-teggel reagáljatok az információkra!
- Gandalf
- Nem elérhető
Sil írta: Stephen Fry befejezte a Hobbit forgatását:
www.herr-der-ringe-film.de/v3/de ... _85888.php
Korán örült a szabadulásának:
www.herr-der-ringe-film.de/v3/de/news/to...filme/news_86208.php
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Sil
- Nem elérhető
www.stuff.co.nz/dominion-post/ne ... Hobbit-set
Nyitva maradt a kapu, amikor a helyi tűzoltók kivonultak egy - hamisnak bizonyult - tűzriadó miatt...
Tears unnumbered
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Sil
- Nem elérhető
www.wbshop.com/category/wbshop_b ... +shirts.do
(Persze Magyarországra nem szállítanak, és amúgy is elég brutális lenne a szállítási költség... )
Tears unnumbered
- Gandalf
- Nem elérhető
www.herr-der-ringe-film.de/v3/de/news/to...filme/news_85056.php
- Iglorion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
... re=related
Utúlie'n aure! Aiya Eldalie ar Atanári, utúlie'n aure!
- Belengol
- Látogató
Érdeklődnék van-e már valamilyen előrelépés a Bács Ferenc ügyben? Mert mostanában nagyon csend van vele kapcsolatban.
- Gandalf
- Nem elérhető
www.bigbadtoystore.com/bbts/menu.aspx?menu=2370&company=1340
További újabb ork/kobold-nevek a játéklista alapján:
- Fimbul
- Koboldkirály
- Grinnah