Gandalf, beidéznék 2 fontos hozzászólást ami nagyjából összefoglalná amiről itt szóvan, és ebből SÚ-éban kifejezetten volt anyagiakra vonatkozó felvetés is, amihez szükségünk van az elnökségre.
ha meglesz Póktól a Lassi nyomdai árajánlat, akkor már kicsit több infó van az anyagiakról, de a többi nem a mi döntési körünk.
Kincső beküldte:
Lassi tömeges eladására stb. vonatkozó ötletek: kéne egy lelkes önkéntes, aki számol, tervez, utánajár, stb., és intézkedik! És akkor a vezetőség szívesen megszavazza (Mármint úgy értem, persze el lehet jönni vezetőségire egyeztetni az ötleteket, könzultálni a gazdasági vezetővel, stb., de ha lenne ennek egy önkéntes felelőse, azért nagyon-nagyon hálásak lennénk. )
Hát pont arról beszélek, hogy valaki ezeket az adatokat összegyűjtse (csak direkt csonkán idézted). Igen, amit kell, azt a vezetőségtől kérdezve, amit mástól kell, azt mástól. De attól tartok, az elnökségben ilyen plusz munkára nincs most kapacitás, továbbá a koordinálás a feladatunk, nem az, h. xy sorolja a problémákat, és a 7 ember közül valaki megcsinálja. (De ez most az én véleményem, nem kollektív vezetőségi nyilatkozat.)
Sötét Úr beküldte:
Bennem még az is felmerült, hogy például egyes könyvtárakat is meg lehetne "támadni" Lassikkal, propagandacélból. Azokra gondolok, ahová a példányok eljuttatása nem jelent túl nagy költséget. Kapásból szóba jöhetnének iskolai könyvtárak, gondolom én - még talán valamiféle erkölcsi hasznunk is lehetne belőle. Akár még ingyen adva is (máshogy szvsz nem is nagyon lehetne). Tudni kell azt is, hogy a beragadt Lassik tárolása is költséget jelent, mégha az a szekrény bőven számolva is csak két négyzetmétert foglal el. Ráadásul időnként foglalkozni is kell velük, tisztán és karbantartani, neadj'Isten őrizni. Bizonyos mennyiség fölötti régebbi számokat bizony amortizáltnak kellene tekintenünk, az a gyanúm. A konkrétumokhoz persze számolni kellene, ahhoz adatok is kellenek, úgyhogy elvben beszélek csak, nem gyakorlatban. De kellene valami arany középutat találni a szenttehenesítés és az elkótyavetyélés között.
Amúgy Tündének nagyon igaza van: ha 300 Ft helyett 250 Ft-ért gyártanak le nekünk egy példányt, aztán 150-200 példány a nyakunkon marad, az drága. Még drágább, ha a lelkes és cselekvő emberek ideje azzal megy el, hogy a beragadt Lassikat pakolják, rendezik, kerülgetik, tárolják, dédelgetik. A raktár költöztetésekor saját derekamon is tapasztaltam, és mások is bőven kipróbálták, hogy a Lassi komoly kiadvány: súlya van. A mérleg másik serpenyőjében az áll, hogy az ingyen, lelkesedésből végzett munkának is van értéke, mégpedig komoly értéke, amit lehetőleg ésszerűen kellene hasznánunk. (Ennek az értéknek a hibás felmérése-felismerése egy régi probléma, és nem csak az MTT-n belül - de innentől már nem idevaló a téma.)