• Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.

Kis hírek a nagyvilágból

Beküldve - - - Tolkien Levelező Verseny
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 6265 megjelenés
 • 0 hozzászólás
 • Nyomtatás

A Hobbitok most újabb újságokat mutatnak be nektek az Erebori Elit után. A feladatban rövid cikkeket kellett írniuk a megadott címhez a megadott stílusban. Lássuk, mi újság Középföldén!

The teams of the Hobbit category had written newspaper articles from The hobbit and The Lord of the Rings books.

Törp hírek:

A küldetés tizennegyedik résztvevője, egy hobbit, Zsákos Bilbó lett!

Eddig azt hihettük, hogy a hobbitok nem is léteznek, csupán a dajkamesékben, de néhány kíváncsi törpünk utána járt a félszerzeteknek. Nemcsak, hogy tényleg léteznek, de Thrór unokája, Thorin, a Hegy visszafoglalására megalakult csapatába is bevett egyet! A neve Zsákos Bilbó. Törpjeink szerint nem ért fegyverforgatáshoz, vékony, egyáltalán nem edzett, de Thorin biztosan tud valamit róla, amit mi még nem. Reméljük, küldetésük sikerrel jár. A további fejleményeket is közvetítjük, amint megtudunk még valamit.

Angmar végzete

 

Háború és béke hadászati magazin:

Elhunyt a Hegymély királya

Tölgypajzsos Thorin az Öt Sereg Csatájában lelte halálát, valószínűleg egy ork penge végzett vele. a helyét unokatestvére, Dain veszi át. A temetés jövő csütörtökön lesz, amikor az egész törp nemzet gyászol. Thorin ősei mellé, a Hegymélybe lesz temetve, az Arkenkővel és hűséges kardjával az Orcristtel. Eru nyugosztalja hazánk megmentőjét, Tölgypajzsos Thorint.

S-Elf-ies from Gondol-Inn

 

A legforróbb megyei titkok:

Az alma nem esik messze a fájától, Frodó is útra kel.

A minap nagy esemény fültanúi lett egyik riporterünk. Zsáklaki Zsákos Bilbó unokaöccse, Zsákos Frodó eladja a családi lakot, méghozzá a kevesek által szívlelt Tarisznyádi-Zsákos családnak. A következő számban – ha minden jól megy – exklúzív interjú keretében kivallatjuk Zsákos urat, hogy kedves Olvasóink még a legzaftosabb részletekkel is tisztába legyenek! A következő számig pedig érjék be annyival kedves Olvasóink, hogy Frodó az üreget házra cseréli, ráadásul meglehetősen távol mai otthonától! A következő számban leleplezünk minden titkot!

Galenas

 

Tünde természet /környezetvédő lap/:

Lórien baltás rombolója

Egy tömzsi törp érkezett Lórienbe, baltával! Micsoda hír! A törpék arról ismertek, hogy nem kímélik a természetet és akkor megjelenik egy különösen veszélyesnek tűnő példányuk!? A természet otthonában, ahol csak folyvást-folyvást nőnek a fák és virágzik táj, ki hallott még ilyet? Ez meg itt döcög azokon a kurta kis lábain és kidönt mindent, minden fát! Még a szent magyal fánkat is. Néhány lelkes tünde erdőőr rászólt ugyan, de ő ennek ellenére kidöntötte. És még tűzre is dobta! Ki hallott még ilyet?! Galadriel úrnő igazán tehetne már valamit az erdő védelmében.

Bárdok Bríből

Címkék hobbit

Hozzászólások

 • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég
Vendég 2024. július 16., kedd

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére