• Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.

A 2014-es költségvetés-előterjesztésről

Beküldve - - - MTT Vezetőség Blog
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 1204 megjelenés
 • 0 hozzászólás
 • Nyomtatás

Sziasztok MTT tagok és érdeklődők!

Megnyitom a blogposztok sorát, amelyben mi, titkársági és elnökségi tagok igyekszünk röviden tájékoztatni benneteket az aktuális döntésekről, ügyekről.

 

Tegnap este volt egy remek hangulatú elnökségi, ahol a sok nevetés mellett (tényleg szétpoénkodtuk a felét! :)) azért dolgoztunk is, és megszületett a 2014-es működési költségvetés előterjesztése a szombati közgyűlésre.

MTT tagok itt megtalálják. (Ha belépnek a fórumba. Ha mégsem látják, Alewnél kell sikítozni, hogy adjon jogot a zárt fórumhoz.)

Pár gondolat hozzá:

- A költségvetés a 2013-as valós költések figyelembevételével született.

- Igyekeztünk csökkenteni a "szükséges rossz" költéseket: kedvezőbb konstrukciójú lett a bankszámlánk (és lehet, hogy januárban egy még jobbra tudunk váltani), picit csökkent a könyvelési díj (kértünk kontroll árajánlatokat, és ez tényleg relatíve olcsónak számít, sok drágább és csak 1-2 olcsóbb ajánlat érkezett, de itt viszont vannak nem számszerűsíthető előnyök, amelyekről a KGY-n szívesen beszámolunk, ha valakit érdekel)

- Évi két Lassi kiadását tervezzük (az első lehet, hogy már a LEP-re megjelenik), ezért 300 e Ft keret van rá.

- A litván tábor pályázatán nyert EU-s pénznek köszönhetően átcsoportosítással lesz kb. 350 e Ft-unk, amelyet a forrás miatt az elnökség külügyekre és Tolkiennel kapcsolatos dologra szeretne költeni: ezért jelentősen megnőtt a külügyi keret (külföldiek meghívása, külföldi programon való részvétel - ezek árait tekintve még így sem sok), valamint tervezzük nagyobb mennyiségű angol nyelvű Tolkien-könyv / kapcsolódó angol nyelvű szakirodalom megvásárlását is.

- Jelentősen nőtt a rendezvénytámogatás rovat, mivel a tavalyi tábor a nagy spórolásban rengeteg plusz bevételt hozott össze, így az elnökség 400 e Ft-ot a 2014-es nagytábor részvételi díjának csökkentésére szeretne fordítani. A többi 150 e Ft az idei évhez hasonlóan elsősorban a gyerektábor és a TLV támogatását szolgálja majd.

- Így a végén szeretném megemlíteni, hogy köszönjük mindenkinek a pontos tagdíjfizetést, mivel a 2013-as évben a tervezett 450 e ft helyett már most több, mint 575 e Ft tagdíj beérkezett -- így a 2014-re tervezett 500 e Ft csupán az óvatosságunk miatt ennyi! :)

Ha további kérdésetek van, tegyétek fel kommentben, vagy a KGY-n élőben, vagy akár e-mailben (kincso89 gmail). :)

0

Hozzászólások

 • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég
Vendég 2024. július 23., kedd
Vissza a lap tetejére