THE CHILDREN OF HÚRIN (Húrin gyermekei)

A The Children of Húrin ( Húrin gyermekei ) 2007. április 17-én jelent meg angolul. A mű J. R. R. Tolkien már ismert történetét dolgozza fel Chistopher Tolkien szerkesztésében.

A szöveget a Professzor még 1918-ban kezdte el megírni, számtalanszor átírva, újraírva, kibővítve, de nem sikerült teljesen befejeznie a halála előtt. Rövidebb szemelvényei már megjelentek korábban A Szilmarilok -ban, A Gyűrű keresésé -ben és a The History of Middle-Earth (Középfölde történelme-sorozat) néhány kötetében is, most azonban - hála az író fiának - a mű teljes és befejezett változata jelent meg, eddig soha nem publikált részekkel. A könyvet ezúttal nem szakítják meg lábjegyzetek és szerkesztői betoldások, egységes szépirodalmi szövege van, de azért a középföldei történelmet nem ismerők számára készült hozzá egy bőséges függelék is, családfákkal és térképekkel (Christopher Tolkien munkája). A művet a híres Tolkien-illusztrátor ( A Gyűrűk Ura díszkiadása, A Hobbit illusztrált változata, A Gyűrűk Ura -fimek látványtervei), Alan Lee képei díszítik, a borítófestmény is az ő munkája. Megjelent egy különleges, bőrkötéses díszkiadásban is.

Több nyelven is megjelent már és még számtalan nyelvre le fogják fordítani. A mű a megjelenése után rögtön a bestseller-listák élére került, versengve a megrendelések területén a Harry Potter hetedik kötetével is!

Új Hír:
Magyar nyelven 2008-ban fog valószínűleg megjelenni az Európa Könyvkiadónál, Gálvölgyi Judit fordításában (ő fordította A Szilmarilokat is) és a Magyar Tolkien Társaság szaklektorálásával!

(Gandalf)

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére