XIII. Tolkien Levelező Verseny

A Magyar Tolkien Társaság a 2018/2019-es tanévben is levelező versenyt hirdet a Tolkien-rajongó általános és középiskolás diákok csapatainak, valamint a 15 évnél idősebb magyar és külföldi egyéni versenyzőknek. Új nevezési határidő: 2018. október 21.

 

A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐT MEGHOSSZABBÍTOTTUK!

Bár az első forduló hamarosan kezdetét veszi, október 21-ig még várjuk a csatlakozni kívánó csapatok és egyéni versenyzők jelentkezését!

Az idén tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő verseny célja – a Társaság célkitűzéseivel összhangban –, hogy játékos és kreatív feladatokon keresztül az iskolás korosztály is megismerje, és az idősebbeknek is lehetőségük legyen jobban elmélyedni J. R. R. Tolkien, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvészprofesszor, A Gyűrűk Ura című világhírű regény szerzőjének munkásságában.

A versenyzőknek októbertől márciusig öt levelező fordulót kell megoldaniuk, melyeket egy budapesti élő döntő koronáz meg.


Kategóriák

Iskolás kategóriák

·    Hobbit kategória

A Hobbit kategóriát azoknak ajánljuk, akik még csak ismerkednek a Tolkien által megalkotott világgal.
A verseny kezdetekor ismerni kell: A hobbit
A verseny során feldolgozandó: A Gyűrűk Ura
A kategióriát az általános iskolás (10-14 éves) korosztálynak ajánljuk.

·    Dúnadan kategória

A Dúnadan kategóriát azoknak javasoljuk, akik nem győznek betelni Tolkien világával, és többre vágynak.
A verseny kezdetekor ismerni kell: A hobbit, A Gyűrűk Ura
A verseny során feldolgozandó: A szilmarilok
A kategióriát az általános iskolás és a középiskolás korosztálynak egyaránt javasoljuk.

·    Nolda kategória

A Nolda kategóriát az igazi rajongóknak javasoljuk, akik már A szilmarilok történetét is jól ismerik.
A verseny kezdetekor ismerni kell: A hobbit. A Gyűrűk Ura, A szilmarilok, Húrin gyermekei
A verseny során feldolgozandó: Befejezetlen regék Középföldéről és Númenorról
A kategóriát elsősorban a középiskolásoknak (14-18 éveseknek) ajánljuk, de szívesen látjuk az ifjabbakat is!

FIGYELEM! A tavalyi sikerre való tekintettel a Dúnadan és Nolda kategóriák versenyzői az első és a második fordulóban ismét közös feladatsort kapnak. A második forduló végén lehetőségük lesz az átsorolásra a jelentkezéskor megjelölt kategóriájukból a nehezebbe (vagy esetleg a könnyebbe).

Mindhárom kategóriában három-négyfős iskolás csapatok jelentkezését várjuk. Amennyiben a csapat tagjai egy iskolába járnak, kérjük az iskola nevének feltüntetését. A versenyre – a feladatok jellegéből adódóan – felső tagozatos és középiskolás diákok nevezését várjuk, alsó tagozatos (10 évesnél fiatalabb) jelentkezők csak idősebb csapattársakhoz csatlakozhatnak. 

 

Felnőtt kategóriák

·         Nolda egyéni kategória

A Nolda egyéni kategória az iskolás Nolda kategóriával azonos követelményekkel, de rövidebb feladatsorral várja a 15. évüket betöltött versenyzőket. Felső korhatár nincs.

·         Quendi kategória

A Quendi kategória a 15 évnél idősebb korosztálynak ajánlott nemzetközi egyéni verseny. A feladatok és a köztes kommunikáció egyaránt angol nyelven zajlik, a megoldásokat is ezen a nyelven várjuk. (Tökéletes angoltudás nem feltétel, de eredeti nyelvű Tolkien-szövegek olvasása és az eredeti angol terminológia használata alapkövetelmény.) A feladatsorok alapja A hobbit, A Gyűrűk Ura és A szilmarilok ismerete, de időről időre szükség lehet bármely egyéb, angol nyelven kiadott és elérhető Tolkien-mű használatára is.
A kategória versenyzőinek – a külföldi nevezők miatt – élő döntőt biztosítani nem tudunk.

Click here for the English article about the Quendi category of the Tolkien Mailing Competition >>>


Nevezési feltételek

A levelező feladatsorok megoldására a szervezők legalább négy hetet biztosítanak. A feladatsorok a megadott kapcsolattartó email címére érkeznek, és alapértelmezetten a megoldásokat is emailben várjuk. Amennyiben a megoldások online beküldése gondot okoz, erre posati úton is van lehetőség. Az egyéni versenyzők számára meghirdetett Nolda és Quendi kategóriákban csak e-mailes kapcsolattartásra van lehetőség!
Ha egy csapat két egymás utáni forduló feladatait nem küldi be, azt automatikusan a versenytől való visszalépésnek tekintjük, és nekik nem küldjük ki a további feladatsorokat!
Az egyes fordulókban elért pontszámról két fordulóval később (illetve a www.tolkien.hu honlapon folyamatosan) tájékoztatjuk a versenyzőket.
A versenyzők a nevezési lap kitöltésével hozzájárulnak, hogy a feladatok megoldásaként beküldött kreatív alkotásaikat (esszék, versek, képek, rajzok) a szerző feltüntetése mellett a Magyar Tolkien Társaság újabb megkérdezés és térítés nélkül publikálja. Az alkotók a saját műveiket kizárólag a feladatsor beküldési határideje után tehetik közzé!
Egy személy csak egyszer nevezhet! (Tehát egy egyéni nem lehet egyben tagja egy csapatnak is, vagy egy személy nem lehet több csapatnak is a tagja.)


A díjazás

A döntőre az azt megelőző öt fordulóban kellően magas pontszámot elérő csapatokat hívjuk meg. A döntő időpontjáról és programjáról e-mailben értesítjük a bejutókat. Az egész éves verseny eredményét a döntő végén hirdetjük ki, a legjobban teljesítő csapatokat egyedi oklevéllel és értékes tárgynyereményekkel jutalmazzuk.
A nemzetközi Quendi kategória versenyzőinek – a külföldi ellenfelek miatt – élő döntő fordulót és (az eredményeik nemzetközi kihirdetésén és a dicsőségen kívül) tárgyi díjazást biztosítani nem tudunk.


A nevezés

A jelentkezési lap a cikk végén megadott linkekre kattintva érhető el. Csapatok számára lehetőség van a papír alapú jelentkezési lap kitöltésére. A papír alapú jelentkezési lapokat elküldhetik emailben a tlv@tolkien.hu címre, vagy postai úton a Magyar Tolkien Társaság székhelyére a 1203 Budapest, Török Flóris u. 19. címre.
A nevezés a jelentkezési lap szabályos kitöltésével és a nevezési díj befizetésével válik érvényessé!


NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. október 14. 2018. október 21.

A nevezési díj összege:

  • csapatok számára: 2500 Ft/csapat

  • a Nolda kategóriába nevező egyéni versenyzőknek: 1500 Ft/nevező
    • MTT tagok számára: 1200 Ft/nevező

  • a Quendi kategóriába a nevezés díjtalan!


A nevezési díjak összeget teljes egészében a verseny lebonyolításával kapcsolatban felmerülő költségekre és a díjakra fordítjuk.

 

Ismersz más Tolkien-rajongót is? Ha egy másik csapattal vagy egyénivel kölcsönösen egymásra hivatkoztok, a nevezés is olcsóbb!


A kedvezményes nevezési díj összege:

  • csapatok számára: 2200 Ft/csapat

  • a Nolda kategóriába nevező egyéni versenyzőknek: 1200 Ft/nevező
    • MTT tagok számára: 900 Ft/nevező


A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy mind a két (vagy több) jelentkezési lapon kölcsönösen feltüntessétek a másik induló nevét, és hogy minden érintett jelentkezési lap időben megérkezzen.


A nevezési díjat a jelentkezési lap mentésekor online bankkártyával, vagy banki átutalással lehet befizetni az alábbi számlára:

Magyar Tolkien Társaság
10918001-00000091-16610026

Az utalás közleménye a következő legyen: "TLV nevezési díj" + csapat neve, kategóriája


Jelentkezési lapok:

Csapatos jelentkezési lap >>>

Nolda egyéni jelentkezési lap >>>

Quendi jelentkezési lap >>>

Nyomtatható csapatos jelentkezési lap >>>

 

Segíts nekünk terjeszteni a verseny hírét: tedd ki a plakátot a sulidban és a közeli könyvtárakban!

A verseny nyomtatható plakátja itt letölthető >>>

Csatlakozz a Facebook-eseményhez, és oszd meg az ismerőseiddel is >>>

 


A versennyel és a nevezéssel kapcsolatos kérdéseket a tlv@tolkien.hu címen várjuk.

Szeretettel várjuk mihamarabbi jelentkezéseteket!

 

 

Utoljára frissítve: kedd, 16 október 2018 14:24

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére