TOLKIEN CONFERENCE 2015

Idén szeptemberben (2015. szeptember 3-4.) kerül megrendezésre az MTT és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) közös szervezésében a "J.R.R. Tolkien: Egyén, közösség, társadalom" című nemzetközi konferencia. A kétnapos rendezvényen az előadók Tolkien munkásságának eddig feldolgozatlan aspektusait tárják fel, vizsgálva különösen a Professzor műveiben bemutatott egyén- és társadalomeszményeket, illetve ezek a való világban betöltött szerepét.

Az esemény kiemelt előadói Thomas Honegger és Allan Turner, a jénai egyetem professzorai, illetve Füzessy Tamás, az MTT társelnöke; díszelőadásaik köré rendeződnek hat szekcióban összesen tizenöt elismert külföldi és magyar Tolkien-kutató előadásai. Ezeket szekciónként angol és magyar nyelven tartják olyan témákban, mint például Közösség, ’Characters in Middle-earth’ (Karakterek Középföldén), és ’Language and Community’ (Nyelvek és közösség). Számos előadás igen ritka és érdekes megközelítéssel fordul Tolkien műveihez: politika- és mitológiaelméleti, illetve pszichológiai elemzéseket hallhatunk majd, de külön előadás is lesz a csend és a hangok szerepéről a hobbit közösségek életében.

A konferencia helyszíne a PPKE budapesti campusa a Mikszáth Kálmán tér 1. szám alatt (Sophianum épület, irányok itt), a 209-es "John Lukács" teremben (szimpózium: 202-es teremben). Az előadások csütörtökön 10.00-tól kezdődnek, 18.00-ig tartva, pénteken 10:00-18:30-ig tartva. A teljes eseményre szóló bérlet 1200 forint, a szekciókra pedig külön jegyek is válthatók egységesen 400 forintért.

A teljes program letölthető itt.
Az abszraktfüzet letölthető itt.


Regisztráció

Augusztus 31-e után regisztrálni a helyszínen lehetséges. Kérjük, hogy a kiszemelt előadás kezdete előtt legalább 15-20 perccel érkezzetek meg!

Bérlet ára: 1200 Ft

Egy szekciójegy ára: 400 Ft

(A PPKE BTK hallgatóinak és oktatóinak, illetve a Magyar Tolkien Társaság rendes és támogató tagjainak ingyenes, de regisztrálniuk nekik is szükséges.)

 

Kapcsolódó linkek:

English version of this article: http://tolkien.hu/index.php/mtt/item/3055-5th-tolkien-conference-in-hungary

Interjú Allan Turnerrel: http://www.tolkien.hu/index.php/mtt/item/3057-interju-allan-turnerrel

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1610952302526205/

PPKE BTK: https://ppke.hu/egyetemunk/karok/bolcseszet-es-tarsadalomtudomanyi-kar

Utoljára frissítve: szerda, 02 szeptember 2015 11:17

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére