Hisz az Útnak vége nincs soha...
Tolkien Nap 2014
9:30 - 21:00
Uránia Nemzeti Filmszínház

Programok időpont szerint>>


A Magyar Tolkien Társaság (MTT) az elmúlt tíz év hagyományaihoz méltóan, "Egy Rég Várt Utazás" címmel nagyszabású  rendezvénysorozatot szervez J. R. R. Tolkien 122. születésnapja és a hamarosan a mozikba kerülő „A hobbit” film második része előtt tisztelegve az Uránia Nemzeti Filmszínházzal együttműködve.

A rendezvénysorozat zárásaként 2014-ben egész napos programmal ünnepli Tolkien professzor születésnapját. A Gyűrűk Urából ismert Egy Rég Várt Ünnepély (Long Expected Party/LEP), az elmúlt években Tolkien Nap néven, mára egyike a Társaság legnagyobb horderejű rendezvényeinek. A Tolkien Nap keretében mostanra több ezer rajongó és érdeklődő válhatott részesévé a Középfölde lenyűgöző világát egy teljes napra Budapestre varázsoló változatos előadásoknak és programoknak.



A professzor 122. születésnapja alkalmából 2014. január 5-én, vasárnap ismét egész napos közös ünnepléssel, filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, művészeti workshoppal, vásárral, a Művészeti Pályázat kiállításával és eredményhirdetésével, színpadi produkciókkal, társasjátékokkal, a filmes relikviák kiállításával, családi és gyermekprogramokkal várunk minden érdeklődőt az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A felnőtt programokon kívül egész napos gyerekprogrammal várjuk a kicsiket és nagyokat, hogy bepillantást nyerjenek a különböző kreatív foglalkozásokon, játékokon és vetélkedőkön keresztül Középfölde világába.

gyerekprogram2

A rendezvény ideje alatt az Uránia Nemzeti Filmszínházba költözik a Középfölde Vásár, a Magyarországon elérhető, Tolkiennel kapcsolatos termékek legjava – könyvek, filmek, játékok, ékszerek, filmes relikviák, ajándéktárgyak (pólók, bögrék, kulcstartók, mappák, könyvjelzők, stb.). A Vásár termékei előrendelhetők, hogy mindenképp hozzájuss a megfelelő színben és méretben! :) Webshop >>

A Tolkien Nap idei díszvendége Ted Nasmith, kanadai Tolkien-illusztrátor, aki képzőművészeti workshopot és előadást tart az érdeklődőknek. Ted Nasmith alkotásait az Uránia Nemzeti Filmszínházban kiállítás formájában tekinthetik meg.
A látogatok találkozhatnak a szinkronban közreműködő színészekkel, vendégünk lesz: Széles Tamás, Dányi Krisztián, Haás Vander Péter, Hujber Ferenc, Seder Gábor, Hermann Lilla és mások.

A Tolkien Napon exkluzív egyetlen egyszeri vetítés formájában megtekinthető lesz "A hobbit" filmtrilógia első részének bővített változata.
A mostani ünnepségnek különös jelentőséget kölcsönöz, hogy kapcsolódik „A hobbit" című műből készülő filmtrilógia második részének bemutatójához. A kisteremben a filmhez köthető werkfilmeket is láthatnak majd a nézők

A délután folyamán pedig vendégül látjuk egy beszélgetésre Szirmai Gergőt, a Hollywood Hírügynökség főszerkesztőjét. Az ingyenes programon élőben találkozhattok a népszerű internetes filmkritikussal, és megvitathatjátok vele A hobbit-filmek erényeit és hibáit.

Este hat órától Középfölde dalban, táncban címmel Tolkieni ihletésű előadásokkal szórakoztatjuk az érdeklődőket, fellép: Ted Nasmith (gitár, ének), és két, "A hobbit' ihlette produkcióval Nika, a világhírű magyar táncos, valamint megtekinthetik a "Gondor Hősei" zenés színdarab ősbemutatóját is, amely egyedülálló kezdeményezés Magyarországon.
Gondor Hősei premier Facebook esemény >>

Az alábbi linkeken megtekinthetők a tavalyi rendezvénysorozatról készült képek, válogatott cikkek, illetve videó.

A rendezvényre való belépés INGYENES, kivéve egyes kiemelt programpontokat.

 


Uránia megközelítése>>

Programbontás >>
Ted Nasmith a Tolkien Napon >>
Közösségi és gyermekprogramok, kiállítások >>
Színésztalálkozó >>

Beszélgetés Szirmai Gergővel >>
Esti műsor >>

 

facebook esemny

 

 

„A hobbit” premierhez és a Tolkien Naphoz kapcsolódóan a következő eseményekre is hívunk és várunk minden rajongót és érdeklődőt:

„A hobbit: Smaug pusztasága" – filmpremier az Uránia Nemzeti Filmszínházban
2013. december 12. 00:05-től
Az est során megtekintheted speciális kiállításunkat különböző filmes relikviákból (fegyverek, eszközök), találkozhatsz az életre kelt szereplőkkel, valamint Középfölde világát bemutató, sehol máshol nem látható kisfilmekkel és tájékoztató videókkal. A premierre az Uránia Nemzeti Filmszínházba költözik a Középfölde Vásár, a Magyarországon elérhető Tolkiennel kapcsolatos termékek legjava – könyvek, filmek, játékok, ékszerek, filmes relikviák, ajándéktárgyak (pólók, bögrék, kulcstartók, mappák, könyvjelzők, stb.).
Részletes információk >>
Facebook esemény >>
Jegyvásárlás az Uránia honlapján >>


A második Hobbit-film premier-vetítése egyúttal része a Hobbit Maratonnak, mely során a következő filmek lesznek láthatóak:
- december 11. 20:30 - A hobbit - Váratlan utazás
- december 12. 00:05 - A hobbit - Smaug pusztasága

„A hobbit: Smaug pusztasága" – exkluzív filmvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban
Életre kelt szereplők, Tolkien könyvek és relikviák kiállítása, illetve vására, szórakoztató programok, kisfilmek, tájékoztató videók, melyekkel elsősorban J.R.R. Tolkien műveinek tisztelőit szeretnénk megörvendeztetni.
Részletes információk >>
2013. december 15. 18:00, Facebook esemény >>
2013. december 22. 18:00, Facebook esemény >>

Gondor Hősei premier
2014. január 5. 19:00
A Magyar Tolkien Társaság tagjai,  szimpatizánsai és vendégművészek előadásában éled újra Tolkien világa.
Részletes információk >>
Facebook esemény >>



<< Egy Rég Várt Utazás 2014

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére