Művészeti Pályázat 2010.

A Magyar Tolkien Társaság a múltbéli sikerre és a született igényes művekre való tekintettel újfent képzőművészeti pályázatot hirdetett, melynek határideje 2010. május 15. volt.A díjátadót 2010. június 12-én 14 órakor tartjuk a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

A díjátadóról >>

A pályázatra olyan alkotásokat várunk, amelyek tárgya, jellege, kivitelezésének módja J.R.R. Tolkien valamelyik, Magyarországon is megjelent művéhez ("A babó"/"A hobbit", "A Gyűrűk Ura", "A szilmarilok", "Az elveszett mesék könyve", "A Gyűrű keresése", "Húrin gyermekei"), "A Gyűrűk Ura" filmhez vagy általában a tolkieni mitológiához kapcsolódik, akár egy konkrét részlet, akár elvont koncepció, párhuzam formájában.

Kategóriák:
A képzőművészeti pályázatot négy kategóriában hirdetjük meg:
-   grafika (rajz)
-   festmény
-   számítógépes grafika
-   egyéb képzőművészeti alkotás (szobor, dombormű, faragvány, üvegfestmény, szövés-minta stb.).

A képzőművészeti pályázaton minden kategóriában három korosztály elkülönülten verseng egymással: 8-13 évesek, 14-17 évesek és felnőttek (18 év felett).

Feltételek:
A pályázatra csak eredeti, jogtiszta, máshol még nem publikált, a szerzői jogok tekintetében semmilyen korlátozás alá sem eső műveket lehet benyújtani.

Minden pályázó kategóriánként maximum három alkotással pályázhat. Amennyiben egy pályázó egy kategóriában több művel is nevez, a zsűri kiválasztja a legjobbat, és a további értékelésben csak az az egy mű vesz részt.

A pályázaton nem vehetnek részt a pályázat előkészítésében, lebonyolításában illetve értékelésében részt vevő személyek! A pályázatra nem lehet nevezni a Magyar Tolkien Társaság korábbi pályázataira már beküldött alkotásokkal.

A meghirdető a beküldött pályamunkák kiállítási, felhasználási, publikálási, másolási/sokszorosítási jogát fenntartja, a beérkezett műveket nem küldi vissza. Amennyiben egy pályázó a pályaművét vissza szeretné kapni, azt csak személyesen, a pályázatot követő kiállítás lezárulta után teheti meg, előzetesen egyeztetett időpontban.

A pályázatok formátuma:

Minden pályázati kategóriában lehetőség van hagyományos és digitalizált formában beadni a pályaműveket.

A beadott pályaműveken a szerző nevét, személyi adatait, vagy bármilyen az alkotó személy azonosítására alkalmas utalást nem szabad megadni, de jól olvashatóan (a mű esetleges kiállítási elhelyezését, vagy publikálását nem akadályozó helyen) fel kell tüntetni a mű azonosítását lehetővé tevő jeligét.

A postai úton beküldött pályaművek esetében egy A/6-os (képeslap) méretű lapon mellékelten kell megadni a következő adatokat: jelige, a pályázati kategória, az alkotó életkora, neve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe. Az elektronikus úton benyújtott pályamunkákhoz egy külön, .txt kiterjesztésű (szabvány szöveg) fájlban kell mellékelni a fenti adatokat, és mind a pályaművet tartalmazó fájl, mind a kísérő fájl nevének meg kell egyezni a jeligével.

A rajzok és festmények bármilyen hagyományos technikai alapon (papír, tábla, vászon) beküldhetőek, a méretük képeslap nagyságtól a A/3 méretig terjedhet.

A digitális formában beadott képek formátuma kizárólag .BMP, .TIF vagy .JPG lehet, és méretük nem haladhatja meg a 3508x4961 pixelt, illetve az 50 MB-ot (.JPG esetén kérjük, hogy a képminőséget rontó tömörítést ne használjanak a pályázók).

A pályázat keretében lehetőség van a hagyományos technikával készült alkotások esetében is, hogy azokat digitalizált formában kerüljenek beadásra (beszkennelve).

A számítógépes technikával készült munkákat be lehet adni elektronikus formátumban, vagy kinyomtatva papír alapon is.

Értékelés:

A beérkezett pályaműveket a Magyar Tolkien Társaság képviselőiből és illetve az adott terület független szakmai képviselőiből álló független szakmai zsűri fogja elbírálni, névtelenül, a jeligék alapján.

Az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempontok a kreativitás és az eredetiség, a kivitelezés technikai színvonala, illetve a tolkieni mitológia minél mélyebb rétegeinek visszatükröződése.

A kitűzött értékes díjakat kategóriánként és korosztályonként az első három helyezettnek ítéli oda a zsűri.

A zsűri által kiválasztott művekből a Magyar Tolkien Társaság a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban kiállítást szervez, illetve valamennyi pályamű hozzáférhető lesz a http://www.tolkien.hu-n, a Magyar Tolkien Társaság hivatalos honlapján virtuális kiállítás formájában. Az erre alkalmas művek helyet kaphatnak a Magyar Tolkien Társaság hivatalos 2011-es falinaptárjában is.

Az pályázatok legjobb alkotásai megjelennek a Magyar Tolkien Társaság félévente megjelenő folyóiratában, a Lassi Laurie oldalain is.

Díjátadás:

A Magyar Tolkien Társaság egy későbbiekben pontosított júniusi időpontban ünnepélyes keretek között hirdeti ki a nyerteseket, illetve adja át a díjakat.

A nevezés módja:

A hagyományos technikával készült alkotásodat erre a címre küldd be ajánlott küldeményként, elsőbbségivel (különben nem ér ide időben): MTT pályázat, Magyar Tolkien Társaság, 1701 Bp. Pf. 79. A borítékon kérjük feltüntetni a kategóriát, valamint a „Postán maradó küldemény” szöveget!

Az elektronikus formátumú műveket 2 MB méret alatt a palyazat'kukac'tolkien.hu e-mail címre (A ’Tárgy’ mezőben kérjük feltüntetni a kategóriát!), 2 MB méret felett pedig CD-n, vagy DVD-n rögzítve a fenti postacímre lehet elküldeni, ajánlott elsőbbségi postai küldeményként.

ÚJ! Beküldési határidő: 2010. május 15. éjfél
A kiválasztottakat és díjazottakat legkésőbb egy héttel a díjkiosztó előtt értesítjük e-mailben!

Jelen pályázati kiírás letölthető és terjeszthető (.pdf): Pályázati kiírás

A pályázat plakátja:

 



 

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére