MTT Hírlevél (2009. május)

A Magyar Tolkien Társaság HírleveleV. ÉVFOLYAM 3.SZÁM

KÖSZÖNTŐ

A nyár beköszönte nem lehetne kérdéses május legvégén, mégis, az idő inkább szeszélyes tavaszi – jégeső és kánikula, szélvihar és párás fülledt meleg váltja egymást. Persze az időjárás jelenlegi állapota nem befolyásolja a környezet nyáriassá válását. Kinyitnak a kerthelyiségek, a sörözők és kávézók éjjelbe nyúlóan működő teraszai, a szerencsésebbek és szorgalmasabbak lassan túljutnak a vizsgaidőszakon (a kényelmesebbek lassan elkezdik), megtelnek a strandok és tópartok. Az emberek napszemüveget és szandált vesznek, mind többen pattannak kerékpárra, és a jó idő fokozottan a természetbe csábít piknikezni, kirándulni, sétálni vagy holdfényes nyárestén a korzón andalogni.

Arra buzdítok mindenkit, ne maradjon otthon júniusban. Két tanulással vagy munkával töltött nap közben is szakítson időt magára és a barátaira. Egy spontán közösen eltöltött délután új erővel és lelkesedéssel tud eltölteni a következő hétre. Egy sikeres vizsga után pedig szinte kötelező megajándékozni magunkat egy kiállítással, kirándulással vagy sörözéssel. Ahogy hosszabbak lesznek a napok, melegebbek az éjszakák és fogyatkoznak az év közbeni kötelezettségek, mindenki felszabadul kicsit – töltsétek az időtöket kultúrával, bulizással vagy egy fesztivállal az ország valamelyik pontján.

És ha fesztiválra készülés közben hálózsákot és sátrat csomagoltok, jusson eszetekbe, hogy július hetedikéig meghosszabbodott a Nyári Tábor jelentkezési határideje.

Itt jelezném – előre – röviden a május 30-án megrendezésre kerülő Pompás Pünkösdi Pirosgyümölcs Partit, melyet Aeglos és jómagam bonyolítunk – Aeglos fantasztikus ötlete alapján. Egyetek rengeteg (piros) gyümölcsöt, mert egészséges, finom és nyáron élet- és józanész-mentő.

Ezennel jó olvasást kívánok ehhez a nyáriasan vékonyra szabott, kímélő Hírlevélhez mindenkinek!

Utólag is áldott Pünkösdöt kívánok a teljes Szerkesztőség nevében.

Végül ismét egy jókívánság – sok szerencsét azoknak, akik június első heteiben államvizsgára készülnek!

Alew (Sági Kiss Dani)

Főszerkesztő

AKTUÁLIS HÍREINK

Lassi Laurie

Új időknek, új dalaival…”

Most már nem csak mi örülhetünk a Lassinak! Nemrég elkészült a legújabb Lassi néhány cikkének angol fordítása, amit az MTT delegációja ajándékként elvitt az Osztrák Tolkien Társaság Mereth Ethuil nevezetű rendezvényére! Nagyon sok köszönet illeti Minervát, Sisst, és Lyonát, amiért fáradtságos munkával a fordítást elkészítették!

Tolkien Live 2009

Lenni vagy nem lenni?”

A rendezvény szervezőitől (Aeglos [Szirányi Barbara], Angwen [Ürmössy Zsuzsanna], Gandalf [Barna Bálint], Alew [Sági Kiss Dániel]) származó nem hivatalos információk szerint a 2009. évi Tolkien Live szeptember első hétvégéjén, valamint az előtte lévő pénteken kerül megrendezésre, 4-6. között. Az első estén beszélgetés, mulatság és a játékkal való ismerkedés, második nap reggeltől sötétedésig (vagy akár tovább is) élő szerepjáték, harmadik nap a játék lezárása, megbeszélése, valamint pakolás, és persze hazautazás lenne a program. Az sem kizárt, hogy az első nap össze lesz vonva a tábor utáni szokásos találkozóval – ez a tábori találkozó időpontjától is függ. A helyszín még nincs biztosan meg, de ha tudsz, egy jó helyet, akkor ne habozz megosztani velünk a fórumon.

MTT Szülinap 2009

Boldog szülinapot…

Hét éve immár, hogy megalakult ez a fantasztikus társaság, és hogyan is ünnepelhetnénk meg jobban, mint egy hatalmas születésnapi bulival! Várnak mindenkit szeretettel a főszervezők június 20-21.-ig a Katlannál egy hatalmas hobbit- születésnapra! A szervezők személyében Rabynt (Kádár Anna), Momót (Dalnoki Fanni), Attilát (Besse Attila) és Nádát (Kurilla Nikolett) tisztelhetjük, akik gondoskodnak majd a jó hangulatról, a finom ételekről, a táncra csábító zenéről és a megemlékezés feledhetetlenségéről. További információkat a fórumban találtok!

Mornie Utúlie

Ha kell jó pár száz barát…

Már csak két hónap és ismételten itt a Magyar Tolkien Társaság nagy nyári tábora! A július 9-től 19-ig megrendezésre kerülő tábor helyszíne egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei festői üdülőfalu, Szanticska lesz. A tábor hangulatáról, programjairól és szabályairól a nemzetségi-, család- és rendvezetők, valamint a főszervezők gondoskodnak. A tábori jelentkezések határideje meg lett hosszabbítva július 7-ig! Aki eddig még nem jelentkezett, az ne habozzon, adja le a papírját minél hamarabb, különben kihagyja a nyár egyik legjobb táborát! További információkat a főoldalon vagy a fórumon találtok! Ezt nem lehet leírni – ezt látni kell!




Rovatvezető: Náda


 


VEZETŐSÉGI DÖNTÉSEK

Tavaszi közgyűlés (2009. május 16.)

Az elnöki beszámoló, a pénzügyi jelentés, és a közhasznúsági jelentés elfogadása után a határozatképes létszámban megjelent tagságnak arról kellett döntenie, kibővíti-e az elnökség aktuális létszámát két fővel, vagy sem.

A közgyűlés alapos vita után a bővítés mellett döntött, a titkos szavazás során Bartalos Nikoletta (dorwinion) és Kutassy Zsófia (Idhren) lettek az elnökség új tagjai. Dorwinion helyére a Felügyelő Bizottságba Kostyál Zsigmondot (Sötét Úr) választotta szintén titkos szavazással a tagság. Így a Magyar Tolkien Társaság elnöksége immár kilenc tagú.

A másik fontos kérdés a helyiség-probléma megoldása volt. A jelenlegi helyiség bérleti szerződése júniusban lejár, és csak jóval magasabb bérleti díjért tudná azt a Társaság meghosszabbítani. Probléma, hogy a helyiség kihasználtsága nagyon alacsony – mindössze heti 1-2 nap, csak a raktár használata folyamatos. Nem találtunk olyan partnert, aki a bérleti díj megosztásával használná a termünket, ezért komoly döntés elé nézett a Társaság. Két lehetőség adódott. Az egyik szerint a Deák Ferenc térnél található Főnix Klubban állandó raktárt kaphatnánk, valamint heti 2*4 és havi 1*6 óra (egy hónapra előre bejelentett és egyeztetett) teremhasználati jogot havi 50 000 forintért, ráadásul nem kell rezsit fizetnünk. A másik lehetőség, hogy a jelenlegi épületben keresünk kisebb és olcsóbb helyet, esetleg térben elválasztva egymástól a raktárt és a helyiséget. A közgyűlés hosszas megbeszélés és megfontolás után a Főnix Klub ajánlatát támogatta.

A közgyűlés lezárása után egy rövid elnökségi ülés is lezajlott. Molnár Gyula (Ery) lemondott gazdasági vezetői tisztségéről, ezért a helyére új gazdasági vezetőt kellett választani. A hét taggal jelenlévő, határozatképes elnökség egyhangúlag Vass Rózsát (Rózsa) választotta ki erre a feladatra. A feladatkörök újraosztása is elkezdődött, ezúttal új szisztéma mellett – az egyes rendezvények, illetve az egyéb nagyobb felügyeleti területek (pl. helyiség, külügy, kommunikáció, stb.) egy-egy elnökségi taghoz rendeltek, ő felel értük. Mivel két elnökségi tag nem volt jelen, ezért az ekkor kialakult beosztás nem tekinthető véglegesnek, az még az ő véleményüknek és igényeiknek megfelelően változhat.




Rovatvezető: Gandalf


 



RENDEZVÉNYEK


Beltaine idején kószálók

A Kósza Kommandó – köszönhetően a jó időnek – nagyon megmozdult az elmúlt hetekben és hónapokban, szinte minden hírlevélbe jut egy-egy kirándulásról pár sor.
A Beltaine-nel összekötött kirándulás május 9-én igencsak emlékezetesre sikerült a résztvevők számára. Az Oroszlán-szikla és a Kecske-hegy közt lévő területet sokan kecske-hegyi kőfejtőként ismerték, ahol megrendezésre került a családias összejövetel. Akik megkóstolták az eseményre hozott farkasmályi bort, igen elégedettek voltak vele.

Képek: SÚ (http://www.freeweb.hu/b2bwide/keptar/thumbnails.php?album=63), Sirgon (http://beltaine09.patp.fotoalbum.hu/)

Videók: SÚ (http://www.freeweb.hu/b2bwide/keptar/albums/uploads/beltaine09/beltaine09.wmv)


Hétvégi kirándulás

Május második napján a Kis-Kevélyt mászták meg és tartottak ott pikniket a kószalelkűek, Csobánkától indulva. Valamivel több, mint tíz fő, és Szeder kutya jól sikerült kirándulást tudhatnak maguk mögött, pedig előfordult, hogy jelöletlen úton kellett haladniuk. A pihenők alatt a kirándulók répás süteményt fogyasztottak, amelyet mindenki egyhangúlag nagyon finomnak titulált.

Képek: Sirgon (http://koszatura0905.patp.fotoalbum.hu/)




Rovatvezető: Snuffles


 



MÉDIA

Új írások a Tolkien.hu-n

Két új írással gazdagodott a Tolkien.hu – Sötét Úr az ausztriai Mereth Ethuil 2009-ről írt igen élvezetes élménybeszámolót, Snuffles pedig egy (jelenleg még készülő) rajongói filmről, a Born of Hope-ról készített ismertetőt.

Vadászat Gollamra

Bemutatták A Gyűrűk Ura filmek világát idéző rajongói filmet, a The Hunt for Gollum (Vadászat Gollamra) c. alkotást, mely ingyen tekinthető meg az interneten. Az igen igényesem elkészített kisfilm a rajongók számára készült, készítői egy fillért sem akarnak keresni vele. Megtekinthető magyar felirattal itt:

http://www.dailymotion.com/related/x93zji/video/x930jf_the-hunt-for-gollum-argentina%20portug_shortfilms?hmz=74616272656c61746564


 


Rovatvezető: Gandalf

 

 

 

 


A Magyar Tolkien Társaság Hivatalos Hírlevele


A Hírlevelet írja és kiadja az InfoCsoport

Elérhetőség: mtt.infocsport@gmail.com


Felelős kiadó: Gandalf gandalf@tolkien.hu

Főszerkesztő: Alew alewyan@gmail.com

Terjesztés: Gandalf gandalf@tolkien.hu


Következő Hírlevelünk 2009. július
elején jelenik meg.


2009. június 1.


Designed by Gilg

Magyar Tolkien Társaság © 2009.

www.tolkien.hu

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére