Interjú Rabynnal

Hogy kerültél erre a posztra, és mi is ez pontosan?
Az úgy volt, hogy eljártam vezetőségire nyár közepétől. Ott került szóba, hogy Telcontar lemond, Alyrt pedig valószínűleg megválasztják vezetőségi tagnak. Mondtam a többieknek, hogy ha jelölnek, és a Közgyűlés megválaszt, akkor nagyon szívesen vállalom a feladatot. A feladatom pedig az, hogy figyeljek arra, hogy a vezetőség végezze rendesen a dolgát, és a többi FB (felügyelőbizottsági tag)-gal együtt közvetítsük az MTT-sek óhaját-sóhaját a vezetőség felé.

Ez azt jelenti, hogy neked mondják el a panaszaikat, mert tartanak az elnökségtől, vagy megpróbálsz jobban figyelni a többiekre?
Jobban is figyelek, illetve akik tartanak az elnökségtől azok nekem, Leguánembernek és Celebromnak mondhatják el a panaszokat.

Mióta vagy tag az MTT-ben, hogy ennyire megbíznak benned?
MTT tag 2003 első közgyűlése óta. Fogalmam sincs, mért bíznak bennem. Talán mert sokat mosolygok.

Hogy kerültél az MTT közelébe?
Szóval, az úgy volt, hogy Anyu kb. 10-11 éves koromban felolvasta a Babót. Elolvastam, aztán a kezembe adta a Gyűrűk Urát. Aztán meg elolvastam a Harry Pottert (pedig nagyon nem akartam). Rákerestem a neten, és kidobta nekem a HPC (Harry Potter Klub) oldalát. Elmentem a táborukba, ahol megismertem egy Balázs és Any nevű egyént, akik utána elvittek egy májusi, THP (Theia Harry Potter Klub) kirándulásra. Jelentkeztem az ő táborukba (ez 2002-ben volt) és ott megismertem Dodie-t. Ő akkortájt kezdett MTT-zni és folyton mondta, hogy Aralataion így, meg Telcontar úgy meg Gumipók amúgy. Elmesélte, hogy lesz január 3.-án egy Tolkien születésnap - a 111.- elmentünk és megnéztük. És naaaagyooon tetszett. Dodie azt is mondta, hogy lesz majd Farsang. Elmentem oda is, hobbitnak öltöztem. És itt ragadtam. :P

Mondanál pár szót magadról? Mit dolgozol? Vagy tanulsz még?
Idén leszek 21 éves, ami azt jelenti, hogy szinte minden országban vehetek majd sört :P
Tanulnék, ha felvettek volna, de erre még várnom kell. Idén az ELTE Tanítóképző Főiskolára jelentkezem.
Most, újra a magyar érettségire készülök, meg a felvételire. Az előfelvételin, a kottázás nem ment annyira jól és visszavárnak áprilisban. Természetesen gyakorolok, hogy biztosan bekerüljek. Az érettségit szintén emiatt kell újra.
Ha ajánlhatok valamit: senki ne tegyen emeltet, csak, ha muszáj.

Ha felvesznek marad időd az MTT-re?
Az MTT-re mindig marad időm, maximum nem annyi, mint most. :)

Mit csináltál eddig? Programok, szervezés?
Megpróbáltam Pandával megszervezni a tavalyi MTT születésnapot, ami sajnos nem sikerült. Egy hónap alatt nem lehetett megcsinálni. Játszottam a Nagy Humoros Előadásban és a Kis Humoros Előadásban. Mindkettőben Pippint. Egyszer szeretnék már női szerepet is, de Tolkien kevés hölgyről írt.
Tagja voltam az énekkarnak, és idén Tolkien Születésnapra megpróbáltam összehozni valami hasonlót - állítólag jó hangulata volt.

Tudom, hogy idén a táborszervezésből is kiveszed a részed. Mit csinálsz, milyen feladataid vannak?
Én vagyok a plusz 1 táborszervező. Reményeim szerint csapvez. leszek, Próbálok segíteni a kommunikációban, keretjátékban. Olyan mindenesféleség vagyok, azt hiszem.

Ezek szerint most kezdted el a "nagyon belemélyülést" az MTT ügyeibe. Milyennek képzeled itt magad 5 év múlva és milyennek az MTT-t?
Az MTT-ben szerintem öt év múlva csupa friss Anyuka és Apuka lesz. És persze azok veszik majd át a helyünket, akiket most "kicsinek" tartunk, mint ahogy, engem tartottak annak régebben (utáltam is nagyon...ezért tettem idézőjelbe).
Én... akkor lesz friss diplomám. Remélem tanítani fogok egy csapat 6 évest, akikben még ott a tudásvágy, hiszen frissen kerültek ki az óvodából.
Egyébként van egy olyan rejtett álmom, hogy nyitni egy olyan iskolát, ahol csupa mostani MTT-s dolgozik, és ovitól érettségéig lehet ott tanulni. Szívesen dolgoznék ilyen helyen.

Ismét egy személyesebb kérdés. Mi volt a legnagyobb élményed ezalatt az 5 év alatt?
Hűűű: ) sok ilyen volt: ) Az első Várgesztes, ahol átbeszélgettem egy éjszakát Esgallal, akinek a nevét csak hónapokkal később tudtam meg.; az első Velem, ahonnan haza kellett jönnöm, mert beteg lettem; a második Velem, ahol szerelmes lettem; az, amikor bekerültem az énekkarba; a színdarabok, amikben játszottunk. Az idei tábor, főleg a vége... vagyis már tavalyi. Tényleg sok ilyen van nem tudnék választani. Ez csak pár dolog a sokból.

És van valami ami rossz emlékeket ébreszt?
Régebben volt az MTT-ben egy kisebb elit kör és egy idő után nem tartoztam/tartozhattam oda, nem tudom miért. Na az rossz volt, mert a közelebbi barátaim közül többen is oda tartoztak

És ez már elmúlt? Egység van?
Szerintem klikkek mindig is lesznek az MTT-ben, de én most úgy látom, hogy ennyire nem érezhető, hogy van egy "elit", akik közé nem lehet bekerülni. Nagyobb az egység.

Persze ekkora létszámnál ez érthető, hisz sokféle érdeklődésű ember van. Szerinted maradnak a jó barátságok? Sokáig?
Igen. Azt hiszem itt életre szóló barátságok kötődnek. Azok közül akikkel én együtt kezdtem itt 4 és fél éve a többséget még mindig a barátomnak mondhatom. (Vagy valami másnak /kaján vigyor/)

Tehát jó MTTs-nek lenni?
Jó, de meg kell érte küzdeni egy kicsit, mint minden társaságban maradásért. Remélem mindig is itt leszek. Az összes négy gyerekemmel együtt, akik majd megszületnek. Az MTT tényleg egy varázslatos világ, rajtunk áll, hogy megőrizzük-e. Én szeretném.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére