A Gyűrűk Ura-A két toronynak részletes tartalmi ismertetője

A Gyűrűk Ura-The Lord of the Rings:
A két torony-The Two Towers
Tartalmi ismertető

J.R.R.Tolkien A Gyűrűk Ura című trilógiáját Peter Jackson filmesítette meg. A második rész 2002-ben került a mozitermek filmvásznára. A történet kisebb, a könyv rajongóinak egyértelmű bakikat tartalmaz, mint pl.: Boromir halála, amit tulajdonképpen a második könyv ír, le de a rendező az első filmbe tette. De aki esetleg kíváncsi a többi különbségre, annak javasolhatom a TolkienHu Fórumának Film <-> Könyv különbségek topicot, ahol utána lehet nézni ezeknek. Aki mégis úgy döntene, hogy előbb jöjjön a film, aztán csak a könyv, annak írom ezt a kis kedvcsinálót;). Na lássuk csak:
Az előző részben már jól megismert szereplők útját követjük tovább. A Szövetség felbomlott, hőseink külön utakat járnak: Frodó és hű barátja, Samu Mordorba, a Végzet Hegye felé tartanak, hogy teljesítsék a rájuk bízott feladatot és elpusztítsák a Gyűrűt. Trufa és Pippin a csapatra támadó orkok fogságába esett, miután Boromir meghalt. Ezt a hordát veszi üldözőbe a "Három vadász", azaz Aragorn, Legolas és Gimli.
A kis csapat az üldözés során találkozik Rohan bátor harcosokból álló lovasságával, melyet a király unokaöccse, Éomer vezet. Tőlük megtudják, hogy az orkoknak vége. A hobbitoknak azonban eltűnnek. Nyomaik a Fangorn végtelenül veszélyes erdejébe vezetnek. Mikor Aragornék behatolnak a rengetegbe, egy rég halottnak hitt baráttal találkoznak. Gandalf visszatér, de nem régi formájában. Ereje megnőtt immár magasabb rangba lépett. Tőle megtudják, hogy Trufa és Pippin biztonságban vannak, mert a fák népe, az entek vigyáznak rájuk. A szükség azonban úgy kívánja, hogy az -immár négyfős- csapat útja most Edorasba vezet, Rohan földjének "fővárosába". Itt Gandalf csodát visz végbe, mikor felszabadítja Théoden királyt Szarumán súlyos átka alól. Ezután kezdődik majd meg a harc a gonosz mágus orkjai és Rohan harcos népe között. Ennek a harcnak a csúcspontja a Kürtvári csata lesz, a Helm szurdokban.
Mindeközben Frodó és Samu duója egy új "társsal" bővül. Frodó "felfogadja" Gollamot, hogy vezesse el őket a Fekete Kapukhoz, hogy eljuthassanak a Fekete Földre. Útjuk során a Gyűrűhordozón egyre nő a teher és egyre inkább elhatalmasodik rajta a Gyűrű ereje. Amikor azonban elérik Mordor kapuját, Gollam közbenjárására mégsem azon próbálnak bejutni, hanem követik ezt a furcsa kis lényt egy titkos ösvény felé. Útjuk Osgiliath felé vezet, ahol a gondori kószák elkapják őket és vezérük, Faramir (akiről kiderül, hogy az elesett Boromir öccse) Gondor központjába, a "Fehér Városba" akarja vinni őket. Ám váratlan támadás éri őket, és mikor a Helytartó fia tapasztalja a hobbitok hősiességét és a Gyűrű terhének nagyságát, nagy döntést hoz, mellyel még önmagát is veszélybe sodorja. A film utolsó jeleneteiben nagy fordulat szemtanúi lehetünk. Egy olyan fordulatéi, amely majd csak a harmadik részben hozza meg gyümölcsét.

Jó szórakozást;)

Ranamarth (Endóriel)

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére