fbpx
 
 

Stohl hangja olyan, mint egy hobbité - vagy fordítva?!

A Gyűrűk Ura trilógiáról már szinte mindent megírtak, amit csak meg lehetett írni, de azért mindig akadnak, akik újabb és újabb dolgokkal próbálkoznak. Ezt tesszük mi is, hisz a történetről, Tolkienről, a szereplőkről, a forgatásról már nincs olyan, amit ne tudna minden rajongó, de vajon mi a helyzet azokkal a sztárokkal, akik a film magyar változatához adták hangjukat? Ezúttal két szinkronszínészt emelünk ki, Rékasi Károlyt és Stohl Andrást, hisz ők azok, akik napi szinten kapcsolatban állnak már helyt a nézőkkel.

Rékasi Károly, aki manapság a Barátok köztben borzolja a nézők (és persze a Mátyás tér lakóinak) kedélyeit, Legolast szólaltatja meg. A színész elárulta, úgy kezdett bele a szinkron feladatába, hogy előtte sosem olvasta a könyvet, nem is tudta, miről szól a történet. Ám amikor tekercsről tekercsre haladtak a szinkronizálás során, lassanként megkedvelte a tündefiú karakterét. A színész kislánya pedig különösen rajong a film eddig megjelent két részéért, így valószínűleg a harmadikban sem fog csalódni.

Trufa, a két bajkeverő félszerzet egyike Stohl András hangján szólal meg a magyar változatban. Az RTL Klub valóságshow-inak műsorvezetője elárulta, teljes titoktartás övezte a szinkronmunkát, a feladatot különösen az tette nehézzé, hogy a kópiák annyira rossz minőségűek voltak, hogy ők is alig láttak valamit rajta - feltehetően azért, nehogy idő előtt bárki is ellopja a felvételeket. Ráadásul ezúttal nem a hazai szinkronstúdiók, hanem az amerikai gyártók döntötték el, ki lehet a szinkronhang, a jelöltektől felvett hangmintákat kiküldték a tengerentúlra, és ott dőlt el a hang-szereposztás.

A film tehát a várakozás szerint tökéletes lesz, amire nemcsak ez a két színész garancia - akik egyébként egyetértenek abban, hogy életük egyik legemlékezetesebb munkája volt -, hanem a többi híres magyar hang, az Aragornt alakító Selmeczi Roland, Gandalf magyar hangja, Bács Ferenc és a többiek, akiket felsorolni is hosszú lenne.

Forrás: Színes Mai Lap, 2004. 01. 07.

Utoljára frissítve: szerda, 31 július 2019 12:46

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a lap tetejére