HIVATALOS SZEREPOSZTÁS: A HOBBIT FŐSZEREPLŐI! - Folyamatosan frissítve

Összefoglaló cikk A hobbit szereposztásáról. Martin Freeman lesz a fiatal Zsákos Bilbó, Richard Armitage pedig Tölgypajzsos Thorint, a törpöt alakítja. A további szerepekben Sir Ian Mckellen (Gandalf), Aidan Turner (Kili), Dean O'Gorman (Fili), Graham McTavish (Dwalin), John Callen (Oin), Stephen Hunter (Bombur), Mark Hadlow (Dori), Peter Hambleton (Gloin), James Nesbitt (Bofur) és Adam Brown (Ori) látható majd. - Frissítve új szereplőkkel és újabb változtatásokkal!
 
"Martin Freeman brit színész játssza Zsákos Bilbó szerepét A hobbit című kétrészes produkcióban - jelentette be Peter Jackson, a J.R.R. Tolkien regényéből készülő film rendezője. Ezzel teljessé vált az új film szereposztása.
 
Pontosan olyan, mint Bilbó, és hihetetlenül büszke vagyok, hogy bejelenthetem: ő a mi hobbitunk - fogalmazott közleményében Jackson.

A 39 éves Freeman A hivatal című brit tévésorozatban vált népszerűvé, és többek között a Galaxis útikalauz stopposoknak című sci-fi vígjátékban láthatták a mozinézők.
 
(Martin Freeman - Zsákos Bilbó)

Az 1937-ben megjelent regény Zsákos Bilbó, a hobbit, Gandalf, a mágus, és tizenhárom törp középföldei kalandjait beszéli el, akik egy sárkány elpusztítására szövetkeztek. A forgatókönyv megírásában A Gyűrűk Ura-trilógiával világsikert aratott Jackson is részt vett, aki eredetileg producerként bábáskodott a film előkészítésén, A hobbitot finanszírozó hollywoodi stúdiók alig egy hete nevezték meg a film rendezőjeként.

A szereposztás szerint Thorint, a törpök vezetőjét a szintén brit Richard Armitage alakítja majd, akit a rendező "az egyik legizgalmasabb és legdinamikusabb színészként" festett le. A Freemannel egyidős Armitage számos tévészériában szerepelt, legutóbb a Titkos szolgálat - MI-5 című kémsorozatban, és jövőre debütál a filmvászon az Amerika Kapitányban.
 
(Richard Armitage - Tölgypajzsos Thorin)
 
A 2012 decemberében és 2013 decemberében két részben a mozikba kerülő fantáziafilm további törpjeit Rob Kazinsky (Fili), Aidan Turner (Kili), Graham McTavish (Dwalin), John Callen (Oin), Stephen Hunter (Bombur), Mark Hadlow (Dori) és Peter Hambleton (Gloin) játssza."
(Forrás: MTI - kiegészítve) 
 
"A hobbit filmekhez James Nesbitt is csatlakozott: a brit színész többek között Passió és a Véres Vasárnap filmekben volt látható. Bofurt fogja játszani, a vidám de bátor törpöt.
 
James sármja, lelkesedése és szellemessége legendás, drámai és vicces helyzetekben is megállja a helyét - írta közleményben róla Peter Jackson. Adam Brown pedig Ori törpöt játszhatja, róla annyit tudni, hogy újonc a szakmában."
(Forrás: Index - Cinematrix)
  
Galadriel is visszatér, kiválasztották Beornt és néhányújabb szereplőt:
 
Újabb színészekkel gazdagodott az elmúlt időszakban A Hobbit-filmek hivatalos szereplőgárdája. Cate Blanchett mellett Ken Stott, Sylvester McCoy, Mikael Persbrandt, Ryan Gage, Jed Brophy és William Kircher is csatlakozott a stábhoz. 
 
Részletek itt:
 
Gandalf, Gollam és Frodó is leszerződött:
 
Aláírta a szerződést A Hobbit-filmekhez Sir Ian McKellen (Gandalf), Elijah Wood (Frodó) és Andy Serkis (Gollam).
 
Részletek itt:
 
Változások a szereposztásban:
 
- Robert Kazinsky magénéleti okok miatt távozni kényszerült A hobbitból, ezért Fili szerepét Dean O'Gorman vette át tőle. Ryan Cage pedig Zsákos Drogó szerepe helyett végül Alfrid lett, Tóváros Urának tanácsadója.
 
(Forrás: Völgyzugoly.uw.hu)
 
Billy Connolly lesz Vaslábú Dain:
 
A skót Billy Conolly kapta meg Vaslábú Dainnak a szerepét A hobbitban. A hivatalos hírt a TheOneRing.net oldalán jelentették be.

(Forrás: TheOneRing.net)
 
Ork-cserék:
 
Conan Stevens a korábbi hivatalos bejelentés szerint Azog szerepét kapta meg. Azóta szerepet cserélt a színész: Conan tulajdonképpen Azog fiát, Bolgot alakítja A hobbitban. Azog szerepét John Rawls vette át tőle.
 
(Forrás: HdRF.de)
 
Azog figuráját úgy tűnik, már a harmadik színészre bízzák.
1. Először Conan Stevens kapta Azog szerepét, a régi produkciós videókban ki is volt írva a neve alá.
2. Azután kiderült, hogy Conan Stevens Bolg lehet majd, Azog szerepét pedig John Rawls vette át.
3. Később ez is megváltozott: a John Rawls által alakított ork most már nem az Azog, hanem a Yazneg nevet viseli (Klikk ide a részletekért).
4. A legfrissebb hírek szerint Manu Bennett lett Azog.
 
(Forrás: Völgyzugoly.uw.hu)
 
ÖSSZEGZÉS:
AZ EDDIG BEJELENTETT SZEREPLŐK ABC-SORRENDBEN (folyamatosan frissül):

Azog - Manu Benett
Alfrid - Ryan Gage
Balin - Ken Stott
Bard - Luke Evans
Beorn - Mikael Persbrandt
Bifur - William Kircher
Bilbó - Martin Freeman
Bofur - James Nesbitt
Bolg - Conan Stevens/Lawrence Makoare/John Tui
Bombur - Steven Hunter
Dori - Mark Hadlow
Dwalin - Graham McTavish
Elrond - Hugo Weaving
Fili - Dean O’Gorman
Frodó - Elijah Wood
Galadriel - Cate Blanchett
Gandalf - Sir Ian McKellen
Gloin - Peter Hambleton
Gollam - Andy Serkis
Idős Bilbó - Sir Ian Holm
Kili - Aidan Turner
Legolas - Orlando Bloom
Lindir - Bret McKenzie
Nagy Kobold - Barry Humphries
Nori - Jed Brophy
Oin - John Callen
Ori - Adam Brown
Radagast -Sylvester McCoy
Saruman - Sir Cristopher Lee
Smaug - Benedict Cumberbatch
Tauriel - Evangeline Lilly
Thorin - Richard Armitage
Thrain - Thomas Robins/Mike Mizrahi/Antony Sher
Thranduil - Lee Pace
Thror - Jeffrey Thomas
Tóváros Ura - Stephen Fry

(Forrás: a hivatalos közlemények, bejelentések)
 
 
 
 
 

Utoljára frissítve: szerda, 13 április 2016 14:02

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére