fbpx
 
 
Egyéb közreműködők

Egyéb közreműködők

 Elsősorban a filmes adaptációkon közreműködő stábtagokkal kapcsolatos anyagok, de találhatsz itt egyéb adaptációkat is

 

J. R. R. Tolkien Leaf by Niggle című népszerű művéből (magyarul A levél és Pepecs mester falevele címen is ismert) készült egy érdekes rövidfilm.
A hobbit filmek filmzenéjének magyar kritikái a Filmzene.net szakértőitől.
A WARNER BROTHERS, A NEW LINE CINEMA ÉS A METRO-GOLDWYN-MAYER HIVATALOSAN IS MEGADTA A ZÖLD JELZÉST A HOBBIT MEGFILMESÍTÉSÉNEK, INDULHAT A PRODUKCIÓ! A RENDEZŐ PETER JACKSON LESZ.
Guillermo del Toro a forgatás kezdetének elcsúszása miatt lemondott A hobbit rendezéséről.
9.6-on áll az IMDB-n az a kisfilm, amely mindössze negyven perces, és brit rajongók készítettek a Gollam után folytatott hajtóvadászatról.
Az egy órásra tervezett film a dúnadanok népének bemutatására összpontosít, külön kiemelve Arathorn és Gilraen történetét, akik – mint tudjuk – Aragorn szülei. Jobban megismerhetjük majd a dúnadanokat, az örökséget, amit őseik révén cipelnek.
Remek rajongói kisfilm A hobbit és A Gyűrűk Ura története között játszódó fontos eseményről. A teljes mű ingyen megtekintető online. Vándor, az északi kósza feladatot kap Szürke Gandalftól, a mágustól: meg kell találnia még az Ellenség szolgái előtt Bilbó titokzatos gyűrűjének egykori birtokosát: Gollamot.  
Miközben sok Tolkien-rajongó várja A hobbit (vagy ahogy korábban mások ismerték idehaza: A babó) eljövetelét, pár rajongó összeállt és elkészített egy Gollamról szóló filmet, melynek előzetese alacsony költségvetése ellenére elég jól néz ki. Premier: május 3-án, csak a neten.
A méltán népszerű könyv rövid bemutatása és elérhetőségei.
Vissza a lap tetejére