A Magyar Tolkien Társaság 2014. július 31- augusztus 10. között immár tizenkettedik éve rendezi meg Nagy Nyári Táborát, aminek idén Parádfürdő ad otthont. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt.

 

Középfölde varázslatos tájait és szereplőit nehéz elfeledni: a törpök, a tündék, az emberek, a mágusok és az entek, mind szerves részeivé váltak képzelőerőnknek és fantáziánknak. Ha Téged is elvarázsolt J.R.R. Tolkien világa, akkor a Magyar Tolkien Társaság (MTT) Nyári Tábora Neked szól.

 

A táborról általában
99 éves korig bárki részt vehet: a sok egyetemista és középiskolás között gyakran látunk kis fürtös gyermekfejet, vagy épp komoly érett arcot, és kisgyermekes családok is gyakran látogatják a táborainkat. Azonban közös bennük, hogy hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze őket, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak közöttük a közösen töltött napok alatt. A táborba 120-150 főt várunk idén, hogy elvarázsolódjunk közösen erre a tizenegy napra.
Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.

A tábor helyszíne: Parádfürdői Ifjúsági Tábor (Parádi Tábor >>>)

A tábor időpontja: 2014 július 31-től augusztus 10-ig

A táborral kapcsolatos tudnivalók nyomon követhetőek lesznek a Tolkien.hu fórumának 2014-es nyári tábor topikjában >>> és Facebook oldalán >>> is.

 

A közösségekről és a programokról

A 2014-es táborban a táborozókat öt különböző csapatba fogjuk beosztani, míg velük párhuzamosan a kreatív tevékenység keretéül a rendek szolgálnak majd. A tábor legtöbb napján e kettő délelőtt-délután váltja egymást, de lesz egész napos kirándulás és más különleges napi program is. Ezen kívül sok szabadidő és esti tábortűz, illetve teaház biztosít majd a kikapcsolódásra, sportolásra, pihenésre, kötetlen ismerkedésre lehetőséget. Hatféle tevékenységben mélyedhetnek el idén a jelentkezők, táncosok, kalandozók, erdőjárók, szakácsok, írók és művészek fogják megmutatni egymásnak a tábor végére, mit is tanultak a tizenegy nap alatt. (Rendi leírások >>>)

A csapatok élén a csapatvezető és egy csapatvezető-helyettes áll, és mellettük egy "csapathős" is része a csapat vezetésének, aki a keretjátékba való beilleszkedést segíti.

A Középfölde világával való ismerkedésen kívül a táborozók számtalan (egyéni és csoportos) alkotó tevékenységben is kipróbálhatják magukat. Az eddigi táborokban megszokott tevékenységi körök mellett (képzőművészet, zene, tánc stb.) idén a szabad rendi órákkal új és színes lehetőségeket szeretnénk kínálni.

Az eddigi évekhez hasonlóan ismeretterjesztő programok, természetjárás, kreatív és kézműves foglalkozások, színpadi produkciók, hadi- és csapatjátékok, közös éneklések és tábortüzek várnak a leendő táborlakókra.



A keretjátékról
A tábori programokat sokéves hagyományainknak megfelelően egy keretjáték fogja össze, amelynek során a résztvevők Középföldén érezhetik magukat. Az idei kerettörténet a harmadkorban játszódik, Eregionban. Bár a tündék lassan elhagyják Középföldét, Gondor királysága fényesen tündöklik. Gondor királya pedig ezzel a felhívással fogadja népét:

„Figyelem, felhívás! Earnur, Gondor Királya bátor fér fiakat és nőket keres egy bizalmas küldetéshez. Ha kész vagy Númenor Örökségéért szembenézni a Ködhegység lábainál megbúvó sötétséggel, híven kiállni minden megpróbáltatást a birodalom határain túl, és küzdeni az érdekeiért karddal, lan ttal, ekével, úgy jelentkezz a megadott címen! Jutalmad lesz Anárion házának és Középfölde minden szabad népének hálája”

Bővebben a keretjátékról itt olvashatsz >>>

Kedvcsinálóért kattints ide >>>

 

Szállásról, étkezésről, utazásról

Az idei táborban az alapértelmezetten 6-10 fős közös hálószobákban lesz lehetőség az alvásra. Ezek mellett a táborban található kisebb (2 ágyas) szobákat, illetve prémium apartmanokat (2 szobánként saját konyha és fürdőszoba) felár ellenében lehet igénybe venni, itt prioritást élveznek a kisgyermekes családok.
A szállás nem tartalmazza az ágyneműhuzatot, ezért sajátot, vagy hálózsákot hozzatok! Akinek erre nincs lehetősége, az a jelentkezési lapon jelezze, 500 Ft ellenében tud a helyszín ágyneműt biztosítani.
A normál tábordíjhoz képest kedvezményes szállásdíjat számolunk fel saját sátor használata esetén. Sátorozásra viszont elsősorban akkor van lehetőség, ha a szobák nagyrészt már megteltek. Ha ilyen elképzelésed van, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot. (logisztika-gondor2014 kukac tolkien pont hu)

Napi háromszori, egy meleg, és két hideg étkezéssel számolunk, aminek elkészítését előreláthatólag Kovács Anikó (Anikó néni) vállalja. Lehetőség van vegetáriánus, laktóz-és gluténmentes étkezést kérni, kérjük, hogy aki ezt igénybe venné, jelezze a jelentkezési lapon!

Csoportos leutazást és visszautazást szervezünk vonattal Budapestről azoknak, akik ezt igénylik. Az utazással kapcsolatban a tábori levelekben szolgálunk információval.

Figyelem, a részvételi díj az útiköltséget nem tartalmazza!

 

Tábordíjak és jelentkezési információk

Alap részvételi díj: 51 000 Ft
MTT pártoló tagoknak: 48 600 Ft
MTT rendes és támogató tagoknak: 41 600 Ft

Vegetáriánus vagy speciális étkezést igénylők kiegészítő díja: 2000 Ft/fő
A drágább alapanyagokkal dolgozó rendekbe (Kalandozó, Kreatív vagy Főzős rend) jelentkezők kiegészítő díja: 1000 Ft/fő
5+1 fős és 4 fős prémium apartmanok kiegészítő díja: 12 000 Ft/szoba (2000 vagy 3000 Ft/fő)
2 fős szobák kiegészítő díja - 6000 Ft/szoba (3000 Ft/fő)

Többen jeleztétek, hogy idő- vagy anyagiak híján nem tudtok végig részt venni a táborban, pedig érdekelne titeket. Most lehetőségetek van 7 napra jelentkezni - 25 %-kal alacsonyabb díjért.
Az egyhetes táborozás augusztus 3-án kezdődik, és 10-ig tart, azaz a tábor 4. napjától csatlakozhattok Gondor népéhez.

 

Rendkívüli akció az elsőtáborozóknak!
Minden tábori jelentkező, aki korábban nem vett részt MTT táborban, 10 % kedvezményt kap a részvételi díjból.
Minden régi táborozó, aki hoz egy új táborozót, 2000 Ft egyedi díjkedvezményre jogosult.

 

Befizetési határidők:
Első részlet - április 25: 15.000 Ft
Második részlet - május 30: 15.000 Ft
Harmadik részlet - július 11: fennmaradó összeg

A számlaszám, ahova a befizetéseket várjuk: OTP Bank 11709002-20646116-00000000

Jelentkezési határidő:

2014. július 18.

 

 

Egyéb pénzügyi ill. logisztikai kérdés/kérés esetén forduljatok bizalommal a a logisztikus csapathoz a logisztika-gondor2014 kukac tolkien pont hu címen.

 

A fizetési határidők a részletekben fizetést segítik elő; ha egy adott fizetési határidő után jelentkezel, az azt jelenti, hogy a legközelebbi határidőnél az addig esedékes részleteket egyben kell utalnod. Pl. ha május 28-án jelentkezel, akkor a legközelebbi határidőnél már a teljes tábordíjat egy összegben kell utalnod. Amennyiben valamiért nem tudsz utalni, írásban, indoklással jelezd nekünk!

A rendi beosztásnál figyelembe vesszük a jelentkezési sorrendet, így ha mindenképp szeretnél az általad kiválasztott rendbe kerülni, úgy érdemes minél hamarabb jelentkezni!

A jelentkezés az alábbi linken elérhető jelentkezési lap kitöltésével történik, és az első részlet befizetésével lép érvénybe:

Jelentkezési űrlap>>>

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: szerda, 01 október 2014 23:04

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére